2011 - Fiqa story

20 December 2011

(JANGAN TERPEDAYA)Buat duit dengan theweeklypay.com

12/20/2011 1
(JANGAN TERPEDAYA)Buat duit dengan theweeklypay.com
Mesti ramai kan rakan-rakan blogger yang dah join dengan buat duit dengan theweeklypay..Beul tak...
Saya ada search dekat tenet tentang program ini..semuanya rata-rata cara nak signup or daftar..tapi satu pun saya tak jumpa mereka-mereka ini  yang dah cashout or withdrawal..
Banyak komen yang saya baca dan ini yang paling menarik minat saya..jom tengok..


Jom baca komen yang last sekali dekat sini:http://rahsiaduitfree.blogspot.com/2013/04/cara-buat-duit-rm100-sehari.html...




Ntah betul o tak..just sharing jer...

28 July 2011

X Sabo Nak Balik....

7/28/2011 1
X  Sabo Nak Balik....
  • Best2....Lagi 2 minggu nak balik umah...dalam kpala hotak duk ingat umah ja..
Rindu mama,bapa.adik2...paling penting paling rindu sesangat dengan adik bongsu kesayangan ku....

 Econ tngu kak balik..siap r d cubit2...keh2...Dah 2 sebulan pulak cuti..bukan senang dpt cuti lama2...Tym belajar pun cuti sebulan tp kena balik awal....Skarang dah free...Berlagaks...mentang2 r baru 2 bulan lebih abis belajar..keh2...

14 June 2011

Facebook smileys - chat emotions

6/14/2011 1
Facebook smileys - chat emotions
A lot of you have probably used MSN Messenger before Facebook chat and so will be familiar with the smiley emotion faces that you can use.
Well some of you may also know that Facebook chat has similar smileys, but do you know them all?
Here's a list to get you started:
  • Facebook smile emotion
    :) or :-)
    Facebook smile
  • Facebook grin emotion
    :D or :-D
    Facebook grin
  • Facebook wink emotion
    ;) or ;-)
    Facebook wink
  • Facebook happy eyes emotion
    ^_^
    Facebook happy eyes
  • Facebook laughing eyes emotion
    >:o
    Facebook laughing eyes
  • Facebook cat smile emotion
    :3
    Facebook cat smile
  • Facebook grumpy emotion
    >:-(
    Facebook grumpy
  • Facebook sad emotion
    :( or :-(
    Facebook sad
  • Facebook crying emotion
    :'(
    Facebook crying
  • Facebook shocked emotion
    :o or :-o
    Facebook shocked
  • Facebook glasses emotion
    8) or 8-) or B)
    Facebook glasses
  • Facebook cool shades emotion
    8-|
    Facebook cool shades
  • Facebook tongue out emotion
    :p or :-p
    Facebook tongue face
  • Facebook woot emotion
    O.o
    Facebook woot
  • Facebook closed eyes emotion
    -_-
    Facebook closed eyes
  • Facebook worried emotion
    :/ or :
    Facebook worried
  • Facebook devil emotion
    3:)
    Facebook devil
  • Facebook angel emotion
    O:)
    Facebook angel
  • Facebook kiss emotion
    :-* or :*
    Facebook kiss
  • Facebook heart emotion
    <3
    Facebook heart
  • Facebook Pac Man emotion
    :v
    Facebook Pac Man
  • Facebook robot emotion
    :|]
    Facebook robot
  • Facebook face emotion
    :putnam:
    Facebook face
  • Facebook shark emotion (recently added thanks to Holly's comment below) - NEW!
    (^^^)
    Facebook chat emotion - Shark
  • Facebook penguin emotion - NEW!
    <(")
    Facebook

 chat emotion - Penguin
  • Facebook 42 emotion - NEW!
    :42:
    Facebook

 chat emotion - 42
    The reason behind the 42 Facebook emotion is from The Hitchhiker's Guide to the Galaxy where it says it's the "Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything".
If you want to give them all a go simply copy and paste this into a Facebook chat:
:) :D ;) ^_^ >:o :3 >:-( :( :'(
:o 8) 8-| :p O.o -_- :/ 3:)
O:) :-* <3 :v :|] :putnam:
Facebook Smileys

06 June 2011

lama x tengok belog ku ni..

6/06/2011 1
lama x tengok belog ku ni..

sejak exam pai r praktikal xda masa langsung nak buka diari comel ku nie..huhu..tensen dgn praktikal..tekanan2 yang sentiasa berada di sisi ku..owh my tekanan2 korang segera lah berambus dari idupku nie..dah xterdaya dah angkut korang smua nak bwa ke mana2...please..please..lepaskan diriku dari di belengui oleh tekanan...

05 June 2011

Think..think..and think...

6/05/2011 1
Think..think..and think...

06 May 2011

~Beautiful Tinkerbell and Friends~

5/06/2011 1
~Beautiful Tinkerbell and Friends~
Tinkerbell is a fairy, a fictional character also known as a symbol of "the magic of Disney". Tinkerbell is a young, blonde haired and blue eyed fairy. She is dressed in a short green dress, and green slippers. Like all fairies, she is trailed by pixie dust when she flies around. She starred in Peter Pan movies and other Disney cartoons, such as Chip 'n Dale, and many Disney comics. Pixie Hollow is the home of Tinkerbell and her friends. Disney also released a multiplayer game with this name where anyone can register and join Tinkerbell and her friends in their magical world ! This is a list with some of Tinkerbell's friends.
Iridessa – A Light Fairy
Fawn – An Animal Fairy
Rosetta – A Garden Fairy
Silvermist – A Water Fairy
Terence – A Pixie Dust Fairy
Fairy Gary – Head of the Pixie Distribution Center
Clank & Bobble – Tinker Fairies
Viola – A Summoning Fairy
Lyria – A Storytelling Fairy
Blaze – A Young Firefly








03 May 2011

Exam...exam...exam....

5/03/2011 2
Exam...exam...exam....
Malasnyer r...huhu...ari nie hari pertama exam..DBMS....taw exam tapi sibuk dgn BloG lagi....Sampai ada orang 2 Ckp...bloG..BloG...tidak habis2 dengan blog..huhu..Weeeeekkkkk biar r.....exam karang start jam 2.30 pm..n...abis 4.30 pm...huhh..lama rasanya dalam dewan exam 2...ntah nak karang esei apa lama sngat...toink...toink...!!!

BELAJAR LAH SEBELUM ANDA DI BELAJARKAN>>>hahahaha***(ketawa jahat)***

30 April 2011

Bibir merekah bak DELIMA

4/30/2011 2
Bibir merekah bak DELIMA
Senyuman menawan kalbu,hati yang amarah juga mampu cair dek senyuman yang menggoda.....Itulah  yang dikatakan kuasa senyuman.jadi memiliki bibir yang cantik dan sihat merupakan kekuatan terhadap senyuman manis setiap individu....oleh itu kita sbagai perempuan2....cheeewaaaahh.......

Tips menjaga kesihatan bibir

Bibir merupakan salah satu bahagian tubuh yang cukup sensitif kerana mempunyai pigmen melanin yang nipis..Jesteru,anda digalakkan menggunakan lip balm bagi mengekalkan kesegaran bibir.
 Pastikan sisa gincu dibersihkan sebelum tidur bg mengelakkan brlakunya jngkitan bakteria atau kekeringan bibir.
Jka anda sring trdedah pada panas matahari atau seharian bekerja di tempat berhawa dingin,pastikan bibir sentiasa dilindungi dgn lip balm
ketika menggunakan lipstik,sapukan perlahan.Sapukan krim sejuk,pelembab atau lip balm sebelum menggunakan lipstik.
Kisar kelopak bunga ros dan sapukan pada bibir agar ia kekal dalam warna natural.Selain itu,anda juga boleh menggunakan madu.Sapukan setiap kali sebelum tidur....
wahhh..lenguh jari2 nak taip...huhu
xpe r..nti sy update lg...tip2 mnjga kshitan bibir....k

29 April 2011

Aiskrim goreng

4/29/2011 3
Aiskrim goreng

Bahan-bahan ( 5 orang )

  • 5 scoop aiskrim vanila
  • 1 biji telur
  • 1 cawan conflakes
  • 1 cawan chopped walnuts
  • minyak untuk menggoreng
  • sirap coklat secukupnya 

Cara-cara

  1. Scoop aiskrim.
  2. Masukkan 1 scoop aiskrim ke dalam plastic wrap. Bungkus biar jadi bentuk bola. Simpan dalam freezer sekurang-kurangnya 2 jam.
  3. Campurkan conflakes dan walnuts ke dalam mangkuk. Kemudian masukkan ke dalam beg plastik. Ramas-ramaskan conflakes biar hancur.
  4. Keluarkan aiskrim dari freezer dan buka plastic wrap. Masukkan aiskrim ke dalam beg plastik tadi. Goncang-goncang biarkan aiskrim bersalut dgn conflakes dan walnuts . Keluarkan aiskrim dari beg plastik. Simpan semula ke dalam freezer selama 30 minit atau lebih.
  5. Pukul telur dengan pemukul telur. Masukkan aiskrim ke dalam telur. Kemudian masukkan pula ke dalam beg plastik conflakes dan walnuts. Goncang biarkan keseluruhan aiskrim bersalut. Buat satu persatu sampai habis. Masukkan semula ke dalam freezer. Biarkan 1 jam atau lebih. Kalau nak salutan(coating) tu tebal boleh ulang langkah ni sekali lagi.
  6. Panaskan minyak. Goreng aiskrim selama lebih kurang 30 saat. Angkat dan bolehlah terus makan. Kalau suka bolehlah letakkan sirap coklat di atasnya. 
  7. ** Minyak yg diguna untuk menggoreng biarlah betul-betul panas atau 200 degree.

04 April 2011

Tahukah Anda??

4/04/2011 1
Tahukah Anda??
Saja jer nak kongsi dengan korang...kereta termahal...Wooww...bilakah saya boleh memiliki salah 1 dari kereta2 di bawah nie...huuu.....mimpi je r...ko jadi jutawan lu...wahahaha..

xpe..xpe...sy nak bugatti veyron...veron ke veyron...Veyron r...veron 2 nama saya...perasan...
Bugatti Veyron

Ferrari Enzo

Koenigsess-CCX

Lamborghini Rerenton

Mclaren-F1

Mercedes_benz-SLR

Pagani-Zonda-C12

Porsche-Carrera-GT

Saleen-S7-TwinTurbo

SSG-Ultimate-Aero

18 February 2011

LetihNya..

2/18/2011 0
LetihNya..
jaga seorang budak bknnya  mudah.....apatah lg klu mc baby....ari nietlg jgakan baby org...siang 2 ok r..x ssh n payah sngat...masuk malam ja dastart merengek.....walluuuuu........bab2 nie r yang x suka nie...biar pun adapngalaman jaga adi sendri sjak baby x tp x sama mcm jaga baby org...silaplangkah m*****.....anak orang 2 beb....bagi sapa2 yang teringin nak jadipenagsuh 2..kena fikir masak2 dlu...tanggunjawab besar n x ble amik sikap lepastangan ja....

bermula r episod d mana adi sy n my sweet H**** amik peranan melayan karenahbb 2...11.30pm mc g bb 2 xnak tdur...my brother bagi r hanset 2 n pasanglgu...budak amik hp 2..smbil dgr lgu smbil brgedik2 bdn bgoyang ikut rentaklagu...Hampeh betul r..ingat ble tdr...hmpir setengah jam my brother tmankan bb2...akhirnya..12 lbih2 g bdk 2 pun tdur.....misi adi sy berjaya wlupun diasndri hmpir terlelap dbuatnya....

12 February 2011

Laksa Johor

2/12/2011 1
Laksa Johor

Bahan-bahan ( 12-15 orang )

  • 1 paket sphagetti (direbus dengan air dan 1 sudu besar minyak sehingga lembut)
  • **Bahan A - (direbus dan dimesin - asingkan) **
  • Ikan kembong + ikan parang - 1 kilo (ikan parang optional)
  • udang basah 100gm
  • isi ikan kurau - 10 gram dibakar
  • 1 1/2 paket kecil udang kering 50gm
  • **Bahan B (dimesin)**
  • bawang besar - 3 biji
  • cili kering - 15 tangkai
  • halia - 2 ibu jari
  • lengkuas - 2 ibu jari & kunyit hidup - 2 ibu jari
  • serai - 2 batang diketuk untuk tumis
  • asam keping - 2 keping (masuk dlm kuah)
  • santan pekat 1 kotak / lebih
  • 1 paket kerisik
  • 1 paket kecil rempah kari
  • bawang putih -3/4 ulas
  • **Bahan Hias**
  • limau kasturi belah 2 dan buang biji
  • timun di racik halus
  • tauge buang ekor (segar)
  • jeruk chaipo (dihiris kasar / yang sudah siap cincang dalam paket)
  • bawang besar hiris halus
  • lada merah/lada hijau dihiris
  • Daun kesum / daun selasih (utk hiasan) dan sedikit bunga kantan diracik halus (daun kesum & bunga kantan dimasuk juga dalam kuah)
  • Kicap kipas udang / kicap manis
  • ** Sambal Belacan
  • -lada merah 5/6 biji
  • -Belacan melaka - 30 gram dibakar
  • Bawang Merah 1 biji kecil, garam dan sedikit aji
  • Klik di sini untuk isi bahan

Cara-cara

  1. rebuskan ikan, udang, udang kering dan isi ikan kurau bakar dan asingkan tulang dan mesin hingga halus bersama air rebusan
  2. **Penyediaan kuah**
  3. Tumis minyak dan masukkan serai yang diketuk bersama bahan B hingga wangi
  4. Bila garing, masukkan rempah kari dan kacau sebentar dalam 1/2 minit
  5. masukkan ikan/udang/udang kering dan ikan kurau kering yang dimesin.
  6. masukkan santan pekat, kerisik diikuti dengan 2 mangkuk air dan
  7. masukkan asam keping
  8. tambah garam dan gula untuk rasa
  9. masak sehingga kuah pekat dengan api perlahan selama lebih kurang 1 - 1 1/2 jam. Lebih lama dimasak, kuah akan lebih tahan walaupun tak disimpan didalam peti sejuk
  10. **Sambal belacan**
  11. mesinkan semua bahan dan hidangkan.

05 January 2011

Hari Ibu..

1/05/2011 1
Hari Ibu..
Sempena hari ibu nanti apa korang nak bagi or suprise kan kat ibu2 korang ya...mesti lah sesuatu yang special kan....bagi yang x mampu beli hadiah yang mahal2..cukup r ucapan selamat untuk ibu korang dah memadai untuk menghargai ibu korang..mereka pasti akan merasa dihargai..x perlu kan hadiah yang mahal2..betul kan...bagi yang nak bagi hadiah special untuk ibu korang tapi masih pening n masih tercari2 apakah hadiah yang sesuai untuk ibu korang..sini sy bg link untuk korang buat pilihan..mungkin memberi satu ilham untuk korang apakah hadiah untuk di berikan pada ibu yang tercinta...juga hari bapa yang akan menyusul tidak lama nanti..

http://www.bloom.com.my
Dalam kita bergembira dalam menyambut hari ibu..janganlah kita lupakan pada mereka yang telah kehilangan ibu tercinta...ini memberikan kita pengajaran jangan lah sia2 kan masa kita selagi kita mempunyai ibu...balas lah jasa mereka selagi mereka masih ada..bagi mereka yang telah kehilangan ibu tercinta jangan lah bersedih....hanya doa untuk kesejahteraan mereka di sana..