"Where hope grows, miracles blossom".

April 30, 2011

Bibir merekah bak DELIMA

by , in
Senyuman menawan kalbu,hati yang amarah juga mampu cair dek senyuman yang menggoda.....Itulah  yang dikatakan kuasa senyuman.jadi memiliki bibir yang cantik dan sihat merupakan kekuatan terhadap senyuman manis setiap individu....oleh itu kita sbagai perempuan2....cheeewaaaahh.......

Tips menjaga kesihatan bibir

Bibir merupakan salah satu bahagian tubuh yang cukup sensitif kerana mempunyai pigmen melanin yang nipis..Jesteru,anda digalakkan menggunakan lip balm bagi mengekalkan kesegaran bibir.
 Pastikan sisa gincu dibersihkan sebelum tidur bg mengelakkan brlakunya jngkitan bakteria atau kekeringan bibir.
Jka anda sring trdedah pada panas matahari atau seharian bekerja di tempat berhawa dingin,pastikan bibir sentiasa dilindungi dgn lip balm
ketika menggunakan lipstik,sapukan perlahan.Sapukan krim sejuk,pelembab atau lip balm sebelum menggunakan lipstik.
Kisar kelopak bunga ros dan sapukan pada bibir agar ia kekal dalam warna natural.Selain itu,anda juga boleh menggunakan madu.Sapukan setiap kali sebelum tidur....
wahhh..lenguh jari2 nak taip...huhu
xpe r..nti sy update lg...tip2 mnjga kshitan bibir....k
April 29, 2011

Aiskrim goreng

by , in

Bahan-bahan ( 5 orang )

  • 5 scoop aiskrim vanila
  • 1 biji telur
  • 1 cawan conflakes
  • 1 cawan chopped walnuts
  • minyak untuk menggoreng
  • sirap coklat secukupnya 

Cara-cara

  1. Scoop aiskrim.
  2. Masukkan 1 scoop aiskrim ke dalam plastic wrap. Bungkus biar jadi bentuk bola. Simpan dalam freezer sekurang-kurangnya 2 jam.
  3. Campurkan conflakes dan walnuts ke dalam mangkuk. Kemudian masukkan ke dalam beg plastik. Ramas-ramaskan conflakes biar hancur.
  4. Keluarkan aiskrim dari freezer dan buka plastic wrap. Masukkan aiskrim ke dalam beg plastik tadi. Goncang-goncang biarkan aiskrim bersalut dgn conflakes dan walnuts . Keluarkan aiskrim dari beg plastik. Simpan semula ke dalam freezer selama 30 minit atau lebih.
  5. Pukul telur dengan pemukul telur. Masukkan aiskrim ke dalam telur. Kemudian masukkan pula ke dalam beg plastik conflakes dan walnuts. Goncang biarkan keseluruhan aiskrim bersalut. Buat satu persatu sampai habis. Masukkan semula ke dalam freezer. Biarkan 1 jam atau lebih. Kalau nak salutan(coating) tu tebal boleh ulang langkah ni sekali lagi.
  6. Panaskan minyak. Goreng aiskrim selama lebih kurang 30 saat. Angkat dan bolehlah terus makan. Kalau suka bolehlah letakkan sirap coklat di atasnya. 
  7. ** Minyak yg diguna untuk menggoreng biarlah betul-betul panas atau 200 degree.
April 04, 2011

Tahukah Anda??

by , in
Saja jer nak kongsi dengan korang...kereta termahal...Wooww...bilakah saya boleh memiliki salah 1 dari kereta2 di bawah nie...huuu.....mimpi je r...ko jadi jutawan lu...wahahaha..

xpe..xpe...sy nak bugatti veyron...veron ke veyron...Veyron r...veron 2 nama saya...perasan...
Bugatti Veyron

Ferrari Enzo

Koenigsess-CCX

Lamborghini Rerenton

Mclaren-F1

Mercedes_benz-SLR

Pagani-Zonda-C12

Porsche-Carrera-GT

Saleen-S7-TwinTurbo

SSG-Ultimate-Aero
Back to Top