Parenting & Lifestyle blogger

31 January 2012

BesDay Pranks

Happy Birthday Best Friend! =)
Selalunya kan, kalau setiap kali sambutan birthday, mesti akan ada kejutan yang tak dijangka-jangka. Contohnya macam:
#1 Kena baling tepung dan telur
#2 Kena baling kek
#3 Kena buli
#4 Handphone kena sorok
#5 Surprise birthday party
#6 Pura-pura terlupa wish
#7 And etc

Sebab tulah sesetengah orang lagi rela bila tak ada orang tahu bila tarikh sebenar birthday dia. Tambah-tambah kalau orang tu bukan jenis sporting and jenis tak tahan kena prank. Sampai boleh nangis pun ada tau. Either, menangis terharu or menangis geram. Hik. Tapi selalunya lelaki je yang kena prank teruk-teruk time birthday. Perempuan jarang lah nak kena prank ganas-ganas ni. Paling teruk pun kena tipu je kot?

Setakat ni, masa birthday aku, tak pernah lagi lah kena prank yang dahsyat. Biasalah perempuan. Nak melawak kasar pun ada batas tahu? Tapi, aku banyak kali jugak lah pernah terlibat dalam prank birthday kawan-kawan ni. 

Sebenarnya, kawan-kawan buat prank birthday bukannya sebab nakal je. Cuma nak bagi birthday girl/boy tu memori yang paling "indah" sekali. So, nanti bila dia dah tua, bila nak KLMJ, bolehlah masukkan memori birthday yang dia terkena prank dalam list. Hik.
.
.

So, kalau nak cari alasan untuk kenakan kawan-kawan, carilah time birthday dia. Kalau terlupa tarikh tu, memang tak dapat nak tolong ah. Tapi kena ingat, bila birthday kau nanti, kau mungkin akan terkena balik. So, berjaga-jaga. Tambah-tambah bila kena prank dengan dahsyat. Apapun, untuk yang terkena prank tu, jangan simpan dalam hati ye? =)

Meh men Masak2...

hobi lg 1 nie..hee suka cuba resepi baru...hahahaha(gelak sndiri) maklum lah baru nak belajar..firstime buat memang tidak menjadi.contohnya buat kek...give up nak buat..hee xda usaha betul r...nak berjaya kna r usaha nie awal2 dah give up....kan3...heee

01 January 2012

BesDay Pranks ii

Kalau besday boy..Ble r pekena kek Kartun Spt d bwh...tgok reaksi diorang..rasa mcm bdk2 kot..lalala






















P/S:Kek angry Bird dlm kenangan...