"Where hope grows, miracles blossom".

October 31, 2012

~~DALAM DILEMA~~

by , in
Hak..hak...aku dilema sekarang..Ok...Bukan baru tapi dari petang tadi...haha..kenapa eh...bukan excited sangat nak g kedah 2..bkn x penah p..tapi nie lain..nie dgn org tersayang n kelab tersayang..Konvoi You...hee..Best owh...bkn 5 biji kete...bkn 10.bkn puluh..mybe ratus kot...yang bestnya konvoi dgn kete Wira..Bangga siot...tapi kursus 2 penting jugak ahad nie 4/11/2011..dah kena g kursus kat KL..Camne ek...aduiyai....

Elek3....fikir3 lu..bkn apa..konvoi 2 pada 9/11/2012....asal r kursus nie awal pulak...yeeeiiii...
Nie antara komen2 member kat FB...Terrseepiiit dowh.....!!!...







Muka dah jadi mcm nie dah....


October 31, 2012

~Hari-Hari Indahku~

by , in
Kah..kah..kah..Indah ke...hanya aku yang mengetahuinya...hee...Mood hari2 adalah buka laptop..masuk tenet..benda mula2 buka adalah Facebook..haa..kuat betul daya tarikannya...kadang2 tengok orang 2 tym keje fB balik umah fB...klu budak study pulak konon nak hilang tension study..tapi hanyut dibuai Facebook.nie mesti chatting pai lupa nak sambung study semula...klu x pun mesti men game fB..btl x...haha..taw r..dah penah alami dah..skrg nie slow r..buka ja tp biar kan..benda kedua adalah email..eh..bkn email ke sepatutnya lagi penting....no reason r...ketiga adalah Mudah.my...youtube..lastly adalah blog...tapi paling lama mengadap laptop sebab blog...ekeh3....sanggup berjam2 kadang2 semalaman x tidur...haha..lagi kuat sebenarnya penangan Blog nie....

      ~~~~Jalan-jalan dalam blog orang jumpa segmen
menarik mesti nak join...cehhh...~~~



October 30, 2012

Gatal

by , in
Hahaha..sapa gatal angkat kaki...eh..eh..eh xda sapa nak ngaku ke..??XOXOXO...xde r..nie bukan gatal apa r..Nie sapa ada masalah gatal2 badan ke,kaki ke tangan ke even muka sekali...nie nak bagitau terdapat penyelesaian yang paling mudah..saya dah try n error dah...bkn apa saya nie badan pantang kena miang ke habuk ke mesti mata gatal2 badan pun sama juga...biasa r budak kampung kan..bila balik kampung mesti nak kena pegi sawah....tapi bila beli produk nie...sekejap ja dah ok...bkn apa...berani jamin sebab dah banyak ubat guna tapi still x mujarab...nak taw x...eh...lupa..sapa ada masalah jerawat pun boleh guna juga..cepat baik ................

Ngeh3 nie r dia ubat yang saya guna 2...

Nie adalah sejenis mineral

Nie adalah losyen...







Saya campurkan kedua2 n sapu kat tempat gatal2...Berkesan..cuba r...





October 29, 2012

"KEPENTINGAN MINERAL"

by , in
Seperti kita tahu kita memerlukan mineral untuk komposisi cecair dalam badan yang baik, pembentukan darah dan tulang, mengekalkan fungsi saraf yang sihat dan pengawalan otot termasuklah sistem kardiovaskular....

Ok..ok...berkenaan dengan Mineral nie..nak bagitaw 1 produk yang saya ambil sekarang nie iaitu TM1.. Nak taw x apa benda 2..hee..ee...nie dia...

TINDAKAN 4 DALAM 1:
Membersih.
a)DARAH:
-Sistem peredaran darah yang sihat.
-Cegah kolesterol tinggi,Tekanan darah tinggi juga tekanan darah rendah.
b)USUS:
-Menyihatkan sistem pembuangan,cegah sembelit,Buasir,Barah usus,atau kolon,gastrik(Ulu hati),dan Najis berdarah.
c.MATA:
-Katarak,kabur,Gatal dan berair.

MEMBINA:
a)KOMPONEN ASAS BADAN.
-Enzim,sel darah,konfaktor,hormon,vitamin yang diperlukan semua sistem badan,cegah kencing manis&tidak hadam.
b)TULANG,SENDI,GIGI YANG KUAT.
-Cegah masalah tulang-Artritis,Reumatisme,Gout,Osteoporosis.
c.RAMBUT&KULIT YANG CANTIK.
-Tiada lagi masalah kulit,alahan,gatal,ruam@rambut rontok/gugur&kering.

MENGUATKAN.
a).SISTEM BADAN.
-Sistem Bio-elektrik,penghadaman&ketahanan badan.Apabila sistem badan kuat,badan pasti dicegah penyakit.
b).MENGATASI STRESS(TEKANAN)
-Cegah masalah buah pinggang,Batu karang,jantung&paru-paru(LELAH,Bronkitis&Resdung).

MENGIATKAN
a).PEFOMASI BADAN/STAMINA.
-Ketahanan badan melakukan apapun aktiviti,lebih stamina,kurang keletihan.

b.)REFLEK MENTAL & FIZIKAL.
-Penerimaan pengetahuan lebih baik,tidak kira usia.Bagus untuk IQ kanak-kanak yang bersekolah.

c.)PENYERAPAN NUTRIEN DAN SUPPLEMEN lain.
-Dengan TM-1,semua makanan harian,ubat-ubatan,dan supplemen lain seperti (vitamin,royal jelly,aloe vera) diserap dengan lebih baik.
Cara pengambilannya adalah dicampur dengan air minuman,dalam masakan,boleh juga sebagai aplikasi luaran(Luka,kulit melecur dan sbgnya..),rawatan mata dan resdung....

Ok r..panjang lebar pulak bagi penerangan nie...

Selamat mencuba...X salah mencuba untuk kesihatan kita kan...Peace.....



October 26, 2012

~Genting Higlands~

by , in
Hurmmm...Rasanya nak jejakkan kaki lagi r kat genting...xpuas rasanya..tapi kali nie biar r pergi dgn org tersayang pulak....heee...Pegi nie pun berenam jer..almaklum r tym nie masih belajar lagi..kawan2 sibuk nk amik exam kami sibuk nak berjimba2...hahaha...

Saja nak buat entri nie..sekadar mengingati mereka...huhu..taw r masing2 dah ada komitment kan..n dah balik ke tempat sendiri...ntah bila lah lagi ble jumpa dengan korang semua nie...rinduuu....hee..

Awal2 pagi dah berkumpul kat LRT seremban...Ngeh3...

Muka2 comel gitu..hehe..

Masa dalam tren dari seremban menuju ke KL CentraL..




Dalam kete kabel..ujan lebat owh...



Add caption

Sempat bergambar dalam perjalanan ke puncak atas..




Layan gambar2 masa kat indoor park...xdapat nak outdoor coz ujan lebat...ciannyer...
















































































Nie masa kat dalam salji g2...heee
































Nie pula dalam perjalanan nak balik dah..huk..huk..huk..X puas asenya...






















































Back to Top