"Where hope grows, miracles blossom".

December 23, 2012

PLEASE LIKE!!!!

by , in
December 13, 2012

~Lovely~

by , in
Ermm..memandangkan dah bertukar kerje nie...so mungkin blog nie akan sunyi..tapi akan cuba mengupdate entry juga..boleh ke curi2 masa kat opis nanti..eheeehee..takut kerje berlambak jer..balik lak lewat petang..kalau adapun mesti malam..tapi dah xboleh overtime r..hehe...Hope bolehlah curi2 masa mengupdate n jenguk blog kesayangan nie...



December 06, 2012

~Sikap Mendiamkan diri~

by , in

Just nak share dengan korang..Siapa yang sikapnya pendiam..angkat tangan laju2.. Saya pun tergolong dalam kategori orang2 yang jenis pendiam tau..hehe..Banyak kelebihannya tau..berdiam diri.  Orang yang pendiam itu lebih baik daripada orang yang suka berbicara yang bukan-bukan. Jika tidak dapat berkata-kata yang baik eloklah mendiamkan diri. Manusia sekarang lebih suka berkawan dengan orang yang suka bercakap, manakala orang yang banyak diam atau pendiam dilabel sombong.
Adakah orang yang banyak bercakap itu, dia sebenarnya bercakap perkara yang bernas? Atau sebab suka bergosip hal orang lain? Atau mengumpat? Atau sebaliknya??
Dan kenapa bila ada segolongan manusia yang pendiam, orang sekeliling suka melabel sebagai sombong atau berlagak atau macam bagus padahal dia tak kenal pun orang tersebut? Paling best orang cakap “tak suka campur orang”??
Manusia mempunyai berbagai-bagai jenis perwatakan. Ada yang banyak bercakap, ada yang ramah, ada yang mudah menyesuaikan diri, ada yang pendiam, ada yang memerlukan masa menyesuaikan diri, ada yang malas nak ambil tahu hal orang, ada yang berfikir “ lantaklah orang nak fikir apa pasal aku’.
Bagi saya bercakap bila perlu adalah yang sebaik-baiknya. Bila banyak sangat bercakap, percaya lah akan ada point untuk mengutuk orang lain. Dah kutuk, bergosip, orang lain pun masuk join sekali nak tumpang sekaki kutuk pulak orang lain. Dan Syaitan pun bertepuk tangan gembira dah bertambah rakan-rakannya!!
Oleh hal yang demikian, usahlah gusar jika dilabel budak pendiam, atau tak campur masyarakat”. Yang penting tak bertambah dosa bercakap bukan-bukan. Eloklah jadi diri sendiri, ada pendirian daripada berubah supaya tidak dicap sombong.

Banyak diam tidak semestinya bodoh, banyak bicara tidak semestinya cerdik, kerana kecerdikan itu buah fikiran, orang cerdik yang pendiam itu lebih baik dari orang bodoh yang banyak bicara”.


~Sumber~
December 05, 2012

~Blog Daku Direview~

by , in
Huhu...Tajuk post kat atas 2 x ble Blahh ler..hehe...Ok!!!.Sebenarnya post nie ditujukan kepada Tuan blog yang telah bersusah payah untuk mengReview blog daku yang x seberapa ini...Tapi apa2 pun thanks yer kepada beliau coz sudi blog kita...Banyak jugak blog yang dia review...rajinnyer...Kalau nak tahu Terjah SINI...Nak baca tentang Blog ini Terjah SINI pulak.Ermm...Ok lah...Jom tengok kat bawah nie...


Ok..Blog yang pertama 2 ler blog Daku...*Korang rasa2 saya nie Malay or Chinese...hehe..bagi soalan Bonus lak kat s2...betullah kata tuan blogger saya memang suka guna bahasa pasar.. dalam blog nie sebab selesa..Jemu bila hari2 kena guna ayat formal...hanya dalam blog boleh guna bahasa pasar..hehe...boleh ke gitu....


Peace.....








Back to Top