"Where hope grows, miracles blossom".

April 30, 2013

~Aku dan Katak~

by , in


Korang kategori yang mana 1..takut katak,Lipas,cacing tanah,cicak??atau ada lagi yang menggelikan korang??cer bagitau saya...hehe...

Ok..alkisahnya bermula..nie kat kampung(Kuantan) ari tu...
saya jadi heroin buang katak yang terkurung kat kereta..kah3...ntah macam mana leh masuk kat dalam kete tu pun xtaw..masing2 tak berani nak buang..dengan berlagak dan selambanya pergi kat kereta tu amik n buang katak macam tu jer...actually nie family sebelah en.syg..hehe..

Caya tak..ke x caya...hehe..pas amik katak tu saja sakat diorang..berlari masuk umah..haha..ketawa besar daku...


sebenarnya saya tak takut dengan benda2 macam nie..dah terbiasa kot dari kecik..
Haa amik..tgok btl2...







^
^
^
^
^
^
^










Elok jer dia bersantai kat tepi tu..masa pintu kete kena buka dia melompat ke tepi tu..

Berlagak ..hahaha



P/S:Pernah dengar orang eksiden sebab ada katak dalam kereta...










April 26, 2013

:::Samsung S4:::

by , in

Tunggu kemunculannya 27 hb nie..hehe





Meskipun Samsung Galaxy S4 belum masuk ke tanah Air, rupanya ada pengguna yang sudah merasakan kehebatan Samsung Galaxy 4 bahkan hingga mereka berhasil membuat sebuah rekaman video yang isinya tentang mudahnya melakukan reparasi Samsung Galaxy S4 seandainya mengalami kerusakan komponennya.  Video yang didapat dari TechnoBuffalo menayangkan bagaimana mudahnya mereparasi ponsel tersebut ketika mengalami kerusakan. Yang mengherankan, Smartphone flagship terbaru Samsung belum dikeluarkan di pasaran. Namun sepertinya tidak penting memperdebatkannya. Karena dari video itu pembaca dapat mengetahui bagaimana mereka yang telah mendapatkan Samsung Galaxy S4 kemudian membongkarnya.  Dalam video tersebut, memberbaiki Galaxy S4 bakal jauh lebih mudah dari generasi sebelumnya, Galaxy S3. Secara penamilan, komponen-komponen Galaxy S4 seperti slot kartu SIM, modul kamera, port charger dan lainnya sangat mudah untuk diganti, bahkan dapat dilakukan oleh para penggunanya sendiri seandainya mau mencoba.  Yang paling sulit untuk diproses mungkin hanya bagian layarnya. Hal itu karena layarnya ini sangat mahal, sehingga ketika proses pembongkaran cacat atau pecah maka justru akan merugikan penggunanya. Layar Gorilla Glass 3 sangat sulit dicari penggantinya yang asli, apalagi mencari imitasinya. Pada intinya ponsel tersebut paling mudah untuk diperbaiki dari pada ponsel generasi sebelumnya atau pesaingnya yang ada saat ini.  Jika demikian, apakah Anda semakin tertarik untuk membelinya? Pilihan ada di tangan Anda sendiri.

SUMBER:
April 26, 2013

Free Vector!!

by , in








Cerita ini sudah agak basi juga r..hehe..tiada masa nak buat entri..pagi nie baru terluang masa..Ari tu ada join mini segmen dari Blogger Din..
terdapat 2 pilihan iaitu nak  type face potrait atau vector drawing..
so saya pilihlah vector drawing..





Hasilnya...hehe.

~
~
~
~
~
~
~
~





hehe...

Nanti nak suh dia buat type Face Potrait lak...keh3...


CREDIT TO:DIN GRAPHIC






April 25, 2013

~Durian Belanda dan Khasiatnya~

by , in
Siapa suka makan atau minum jus buah durian belanda?hehe..ke korang tak kenal buah nie..Buah nie kat kampung saya..kat ladang lembu nenek saya  banyak..bersepah,so xpayah nak tanam2 lagi dah...Yang kat ladang pun tumbuh sendiri...mungkin burung yang sebarkan kot...sebab tanya kat diorang memang diorang tak tanam pun benda alah nie...Kat kampung biasanya petang2 dah pergi pokok nie cari buah masak..pastu dapat makan..perghh..nikmatnya r..hehe...tapi sekarang orang buat jus...lagi satu buah nie kalau yang mentah buat sayur...sedap....Jom kita kenal dengan lebih lanjut tentang durian belanda nie...

Durian belanda (bahasa Inggeris: Soursop) atau nama saintifiknya Annona Muricata merupakan pokok yang berasal dari hutan tropika Carribean Amerika Selatan yang kini telah ditanam di Asia Tenggara termasuk Malaysia dan Indonesia.


Pokok durian belanda



Daun durian belanda; daunnya berkilat, berbentuk ringkas dan tersusun secara berselang seli pada rantingnya. Daunnya berukuran 5.5-18cm x 2-7cm

Bunga durian belanda; berwarna hijau pada mulanya dan berubah menjadi kuning pucat apabila mekar.

Buah durian belanda; buahnya agak besar dan boleh dimakan. Kulitnya berduri lembut. Isi buah berwarna putih, terdapat banyak biji, rasanya masam-masam manis. Selalu dibuat sebagai jus, sorbet dan sebagainya.


Khasiat dari daun dan buah durian belanda ini dikatakan memberikan kesan anti tumor / kanser yang sangat kuat, dan terbukti secara perubatan menyembuhkan segala jenis kanser. Selain itu, buah dan daun ini juga dikatakan berfungsi sebagai anti bakteria, anti fungus , berkesan melawan berbagai jenis parasit dan cacing, menurunkan tekanan darah tinggi, kemurungan, stress, dan menormalkan kembali sistem saraf yang kurang baik. 
 
Sumber:
April 20, 2013

Rezeki April #1

by , in
Ok..1st of all...serius sy xtaw nak letak tajuk apa entri saya kali ini...hehe..tapi berita gembira ialah saya salah seorang  Pemenang 1st Giveaway by Emas Putih...Nak taw apa saya menang??hehe..jeng3...sebelum tu nak bagi tengok kat u'alls smua...poyos r minah nie(Aku ler)...






....Bukan 1 tapi 2 hadiah yang saya dapat k...Ok..nie nak promote kat korang..sesiapa yang nak buat business card x kira r untuk business @ blog..bolehlah try usha blogger nie...Dia juga menerima tempahan taw..Jom skodeng...


FB:https://www.facebook.com/fizgraphicdotcom

BLOG:http://www.fizgraphic.com/

Nanti bila Bisness card dah siap nak tunjuk kat korang pula..hehe









April 19, 2013

~PERGINYA SEORANG LAGI TOKOH NEGARA~

by , in


KUALA LUMPUR – Veteran Umno Tan Sri Aishah Ghani, 90, meninggal dunia di Hospital Gleneages Kuala Lumpur di sini pada 12.50 tengah hari Jumaat kerana sakit tua, demikian menurut cucunya Ahmad Arif Astaman.
Menurut Ahmad Arif, jenazah akan dibawa pulang ke rumah No. 3, Jln Kota Off Jalan Ledang, Kuala Lumpur dan dijangka dikebumikan pada jam 6 petang ini di Tanah Perkuburan Bukit Kiara.
Allahyarham lahir pada 15 Disember 1923 di Kampung Sungai Serai, Hulu Langat, Selangor.
Allahyarham juga adalah bekas Menteri Kebajikan Masyarakat antara 1973 dan 1984, serta Ketua Pergerakan Wanita UMNO antara tahun 1972 hingga 1984.
Sementara itu, Presiden UMNO dan juga Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak  mengucapkan salam takziah ke atas ahli keluarga dan sanak saudara Tan Sri Aishah menerusi laman web rasmi Umno, umno-online.my.

April 17, 2013

~Anda Bertuah~

by , in




Anda bertuah..serius nie...kenapa??Bagi sesiapa yang join 

Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta


Saya dah follow kesemua 74 orang yang join segmen tersebut...ada jugalah yang dah lama saya follow tapi tetap tinggalkan jejak..agak lama juga lah nak bw nie..sebabnya terpaksa berhenti nak masak mandi n buat apa2 yang patut..hehe...nak packing barang en.sayang lagi..dia balik kuantan untuk beberapa hari...alahai..memang diet r jawabnya nie..mmg xde selera nak makan..sebab xde yang tlg habiskan makan...keh3...Tapi...akhirnya selesai sudah follow n Bw...


P/S:Nak buat apa nie...ngah bosan lak aii...


April 14, 2013

~Malam Minggu~

by , in

Ohh...ouchh3..urchhhmmm...bersin lak aii..hehe...hilang segala idea nak menaip nie....adehhh..karangan dlm kepala hodak punya baikk...boleh pulak hilangg...isk!!,,menci3..

Ok3..ari nie seharian tak kuar umah...dah r bangun tengah hari..hehehe...duk bilik tengok cerita "Gila-Gila Remaja 2 "..best jugak ar citer tu..afiq oh afiq..hee...tu jer ar kerja..malam tadi kuar umah g jenjalan kat Dataran Senawang ada autoshow sempena pembukaan@perasmian Uptown Baru...sempat jugak ar snap pic...xpe turun jap tunjuk muka..sebab sok tak dapat turun autowshow kat pilah sebab g Puchong ada AGM..



ENJOY THE PHOTO..


















































Pas borak2 dengan member kat sana pergi ar minum kat area lobak tu..pun minum jap jer..kat kedai member..order macam biasa r..Burger Daging Special satu..dengan Nescafe tarik..memang best..burger dia mmg lembut n sedap jer..Nyum3...dapat lak orang belanja kan..mmg lagi sedap r..huhu... 

Tauke buat sendiri burger..memang sedap

Nescafe tari k n air kosong




Tauke Kedai

Layan pai jilat jari




Nak share cerita semalam..tdr sambil tengok citer korea kat handphone..ehh mcmne tuu..xsedar bila terlelap..alih2 citer tu yg tgok sy lak...keh3...Ehh..mesti korang tertanya2 kan boleh ke tgok movie kat handphone..boleh jer ar..asal ada wifi..Handphone ape ??!! Hp kedua yg mmg amat jarang pakai..Samsung Corby jer..tp streaming dia mmg laju..Citer korea tu tajuk dia MY LITTLE BRIDE..hehe...boleh r..




Ok r..idea pun xde g pun sok nak kena bangun awal nak Puchong...cerita bersambung esok k..zzzzzz.......


~~Awal lak my baby tdo..baru ingat nak main..naik atas tilam terus lentok jer..apa pun x boleh...~~


P/S:Menaip sambil tengok tv & dengar lagu...mcmne idea x dtg2...isk3 dak niee...

CC TO:Jack Afiev Wapc,Fiq,Abg Pian,Paan n Me





Back to Top