2014 - Fiqa story

31 December 2014

Zaman Persekolahan

12/31/2014 1
 Zaman Persekolahan


Dah lama tinggalkan zaman persekolahan..huhu...tapi kan macam semua tu penah buat kot..wahaha..kelakar je ingat..tapi selalunya dengan no 18 tu la..
cikgu mengajar kat depan boleh buat tongkat dagu..lepas tu bila kena tanya soalan mula lah terkial2..huhu...


masa form 6 n kolej lebih kepada no 13... pensyarah buat penerangan kat depan kita sibuk men hp..


22 November 2014

Artis cuci kereta peminat

11/22/2014 1
Artis cuci kereta peminat
Wow bestnya kalau dapat pergi esok kan boleh jumpa artis tuu..malangnya hb kena keje lah pulak..sesiapa yg berdekatan kat kl tower boleh lah datang yer.tapi kita tak ada..sob3...ini adalah kerjasama dgn kelab wapc.. Keith foo,izreen antara artis yang akan hadir nanti

13 November 2014

Paparan Google Hari Ini

11/13/2014 3
Paparan Google Hari Ini
Mokhtar Dahari's 61 st Birthday

Adik buat Perangai

11/13/2014 2
Adik buat Perangai
Dah sebulan lebih adik consume solid food nie..dah bagi macam-macam jenis puri.Alhamdulillah setakat ini tak ada lagi tanda-tanda adik alergik dengan makanan tersebut.buang air besar pun ok je cuma ada sekali tu macam sembelit then cuba bagi cairkan puri tersebut then ok..
Dah 7 bulan lebih dah nampak dah perangai adik..dah pandai buat buat batuk,lepastu kalau orang tak layan dia mula lah buat-buat nak nangis lepas tu kalau nangis pun mengada-ngada.dah amik dia senyum..aishhh dah kecik nie..kalau orang duduk kat kerusi mula lah memanjat nak mintak amik..ye lah kan kat depan pc nie ada stereng game papanya..dia nak main stereng lah tu...kalau dapat duduk dah lagak macam drifter dah..siap nak tarik handbrek lah nak tukar gear lah...hahaha...

Tapi perangai yang tak elok ialah bila nak bagi makan,mula-mula makan no je bila makanan yang last atau tinggal sikit tu lah dia dah tak nak..siap main dan gigit sudu lagi...nak tahu macam mana..haa tengok lah gambar dekat bawah nie..sabar je lah...kalau bagi makan terpaksa buka kan baju..kalau tak habis comot baju..anak oh anak...sabar je lah mama nie..haa..



makin buas...nie baru anak sorang kalau ada 2 3 orang adik ntah macam mana lah mamanya nanti....





06 November 2014

Blogger Buat Duit Online

11/06/2014 2
Blogger Buat Duit Online
Assalamualaikum...

 Blogger buat duit online bukanlah satu isu yang baru bagi kita,malah ramai blogger yang mampu menghasilkan pendapatan yang lumayan dengan blogging sahaja.Banyak platfrom yang menyediakan pendapatan kepada blogger.Mungkin ramai yang tanya dari mana punca pendapatan seorang blogger ni? Bagi orang yang baru dalam arena blogging ni memang perkara itu lah yang pertama sekali ditanya. Tetapi bagi orang yang sudah biasa dengan blog, mereka pasti tahu.
Sebenarnya terdapat pelbagai cara “ Blogger Buat Duit Online” ni antaranya ialah:

Perkara paling biasa bagi seorang blogger biasa buat ialah:,
 
1. Buat blog & jual
Ramai blogger buat yang ini,iaitu menyediakan perkhidmatan buat blog atau mencantikkan blog blogger lain. Cara ini juga mudah kerana orang akan bayar atas perkhidmatan anda berdaraskan charger yang anda minta.


2. Buat blog & sewa ruangan iklan
 Cara ini memang sering digunakan oleh blogger-blogger tegar. Mereka menyediakan ruang iklan di beberapa sudut blog mereka dan sewakannya kepada pengiklan-pengiklan yang berminat. Bagi sebuah blog yang popular, pengiklan akan cari bloggers, apa perlu bloggers buat ialah cuma tarik traffic sahaja…

3. Buat blog & monitize
Jika anda tidak tahu apa itu monitize, ia merupakan teknik dimana bloggers hanya perlu buat blog dan pasangkan code iklan dari syarikat-syarikat pengiklanan tampatan dan luar negara. Kemudian iklan-iklan akan terpapar berdasarkan bid tertinggi dari pengiklan-pengiklan. Terdapat pelbagai pengiklanan yang boleh dipilih sekarang ni namun pastikan mereka membayar anda dengan nilai yang setimpal dengan usaha anda. Yang paling diketahui ramai adalah Adsense (dari Google), Nuffnang, Innity dan banyak lagi lah.

4.Buat duit dengan 8share & churp-churp. 
Yang ini tak kira ada blog atau pun tak semua boleh join.Ini juga adalah salah satu cara menjada pendapatan yang mudah.8share dengan churp-churp ini caranya kita cuma perlu kongsi kempen iklan dan setiap unique click yang kita dapat mereka akan bayar sebanyak RM0.20.Kempen ini boleh share dekat Facebook,Twitter,Linkedin,google+,juga blog.

5.Buat duit dengan join contest,giveaway dan segmen.
Yang ini memang popular dikalangan blogger.selain boleh meningkatkan kenalan ia juga sedikit sebanyak boleh membantu mempopularkan blog kita.Tak kurang juga kebanyakan contest/giveaway/segmen yang dianjurkan menyediakan hadiah yang agak lumayan termasuklah wang tunai.


Tapi yang ini cumalah kebiasaan blogger buat.Banyak lagi sumber jana pendapatan melalui blog ini.

1.Jana Income Dengan Blog Menerusi Affiliate.

 

affiliate-system

2.Jana Income melalui penulisan di dalam blog.

 

Advertorial ditakrifkan daripada dua perkataan iaitu advertising dan editorial dimana pengiklanan dilakukan dalam bentuk penulisan untuk memberi penjelasan yang mendalam terhadap produk atau barang yang ingin diiklan.
Bagi anda yang berminat untuk menjadikan penulisan advertorial sebagai pendapatan salah satu medium yang menawarkan kemudahan ini adalah advertorial.my. Dimana advetorial.my adalah salah satu ruangan atau medium khusus terkumpulnya advertiser dan publisher.
Advertiser disini bermaksud orang atau syarikat yang ingin mengiklankan produk mereka, manakala publisher merupakan penulis blog yang bersiap sedia menerima tempahan daripada advertiser untuk membuat review berbayar mengenai produk atau servis mereka.
3.Blog sebagai lubuk duit bagi peniaga.
Ramai peniaga sekarang menggunakan blog sebagai medium pendapatan mereka. Contohnya yang mempunyai perniagaan sendiri.Ini merupakan satu bonus jika mereka mempunyai blog untuk mempromosikan perniagaan mereka.Ramai usahawan telah berjaya contohnya yang menjual produk Shaklee,bisnes printing,juga bisnes jual tudung.

Buat anda yang betul-betul berminat buat duit dengan blog apa kata anda cuba dengan
World of Hijab (WOH) iaitu program affiliate dan unilevel marketing yang menjadikan HIJAB sebagai produk utama.Anda boleh mencuba peluang jana pendapatan ini di SINI









04 November 2014

Training Cup untuk adik

11/04/2014 3
Training Cup untuk adik

Semalam pergi pasaraya beli barang keperluan adik seperti susu,pampers,wet tissue dan bahan makan  adik untuk buat puri..barangan wajib beli setiap bulan kan..cuma dua bulan nie ada penambahan  sebab  dah  makan.


Masa umur enam bulan dah bagi minum air masak dekat gelas tapi macam susah je tengok dia minum,jadi deside beli trining cup ini..harap dia boleh biasakan diri lah nanti..beli jenama fiffy je..banyak brand tengok semalam tapi tak ada yang berkenaan dekat hari.Ada yang besar lah,panjang lah,pemegang besar lah,kalau ada yang kecik tu warna tak menarik pulak..haha..mama pulak melebih yer,padahal adik yang nak guna..last -last nampak yang ini terus amik jer..nampak comel jer..hihi....




♥ Happy 7 Month Son ♥

11/04/2014 1
♥ Happy 7 Month Son ♥

 


Semalam genap 7 bulan si tecik mama..makin ligat dah..dah boleh merangkak dengan lajunya kehulu kehilir.Pantang nampak tempat berpaut mesti nak berdiri..nak mencapai barang-barang jangan cakaplah,dah nak clear dah barang-barang dekat ruang tamu tu haa..paling di gemarinya ialah selongkar pampers..super aktif..tak dapat bayangkan kalau hantar dekat pengasuh,terfikir sendiri kalau mamanya agak penat menjaga dengan anak tengah membuas apatah lagi kalau hantar dekat pengasuh kan..ntah apa jadi ..




 Kalau bagi dia pegang botol susu,ini lah jadinya,buat main..habis penuh susu dekat muka.kalau tak dibuatnya botol susu tu macam stereng kereta..badan start 6 bulan hari tu dah susut sikit sebab dah aktif..owh ya nampak tak kereta dekat belakang tu..hehe..beli masa genap umur dia 6 bulan..masa bagi main tak pandai imbang badan lagi,sekarang siap boleh ke depan n ke belakang lagi kalau dia naik..

umur dah naik tapi rambut adik nie tak naik-naik lagi..huhu...memang ikut sebelah mak jenis rambut lambat naik kot...

Perkembangan adik 6-7 bulan:

1.Dah pandai sebut maa..pa.babah,abah..haha...tapi nampak masih susah lagi dia nak sebut..
2.Dah boleh duduk sendiri.
3.Dah boleh pegang botol susu
4.Nak berdiri sendiri dan kalau pegang dia mesti nak berjalan.
5.Masa umur 6 bulan 9 hari gigi bawah dah tumbuh 2 batang.

Gigi dah tumbuh memang asyik nak mengigit je lah..tahanje lah nanti..hehe..






31 October 2014

KESAN PENGUNAAN 3D GOLD STEMCELL SERUM DARI MY BEAUTY HERBS

10/31/2014 4
KESAN PENGUNAAN 3D GOLD STEMCELL SERUM DARI MY BEAUTY HERBS

APA ITU SERUM?


Serum merupakan sejenis cecair yang mudah meresap ke dalam kulit ini kerana serum mempunyai saiz molekul yang jauh lebih kecil berbanding moisturizer/pelembab. Serum bertindak jauh lebih pantas dan lebih mendalam dimana ianya mampu melambatkan proses penuaan, bertindak sebagai anti kedutan, anti garis halus,menganjalkan kulit,memudarkan parut jerawat dan menggalakkan penghasilan sel kulit baru.

KENAPA KITA PERLU MEMAKAI SERUM?

Kenapa kita memerlukan serum? apa manfaat pengunaan serum? soalan seperti ini sudah tentu bermain di fikiran kita. Seperti yang kita sedia maklum, Malaysia merupakan kawasan iklim tropika dimana kita mengalami keadaan cuaca yang tidak menentu iaitu panas atau sejuk sepanjang tahun dan hal ini secara tidak langsung mempengaruhi keadaan kulit kita. Di mana kebiasaannya kulit kita cenderung menjadi kering,kusam dan berminyak. Oleh yang demikian pengunaan serum secara konsisten mampu menstabilkan keadaan kulit kita iaitu membantu menjaga kelembapan kulit,kulit menjadi lebih anjal, garis-garis halus dapat dikurangkan, sel-sel kulit mati diperbaharui dan menghaluskan kulit wajah yang kering dan kasar serta mengembalikan seri wajah yang hilang.
Pada waktu bila kita perlu menggunakan serum?


APA ITU "3D GOLD STEMCELL SERUM ?

Serum anti penuaan yang mempunyai tekstur ringgan yang dihasilkan melalui kejayaan teknologi menganjalkan dan mengetatkan kulit secara segera untuk mendapatkan hasil kulit wajah yang lebih anjal dan lembap.Serum ini juga membantu dalam menghaluskan kulit dan mengetatkan liang pori serta merangsang kepada peredaran mikro yang membantu dalam menghasilkan keserian wajah.

APA YANG ANDA PERLU TAHU MENGENAI 3D STEMCELL SERUM ?

Serum ini mampu menjadikan anda kelihatan lebih muda dari usia. Serum ini mengalakkan penghasilan kolagen,memberikan rejuvinasi untuk tektur kulit,melindungi kulit dari komponen yang merbahaya ,menggurangkan parut-parut,melindungi dari sinaran UV dan menyelesaikan masalah kulit kering dan rosak serta membersihkan lubang pori-pori wajah.

KEBAIKAN 3D STEMCELL SERUM

1. Membantu untuk menghasilkan kolagen.
2. Memberikan wajah anjal.
3. Memberikan rejuvinasi untuk tektur kulit.
4. Sebagai agen pelembapan yang semula jadi.
5. Berfungsi sebagai anti penuaan.
6. Berkeupayaan untuk menyerap masuk dalam lapisan epidermis kulit dan membawa nutrisi ke sel-sel kulit.
7. Membantu pertumbuhan sel-sel kulit.
8. Lindungi kulit dari perosakan cahaya UV.
9. Mengurangkan pembentukan radikal-radikal yang merosakkan kulit
10. Mengurangkan kerosakan membrane sel kulit
11. Mengurangkan kehilangan air dari kulit
12. Melindungi keseimbangan minyak semula jadi kulit ketika membersihkan muka

FUNGSI :

Serum yang tinggi konsentrasinya ini boleh memberikan kesan serta-merta, ketara,kesan keanjalan yang tahan lama,mengetatkan dan mengangkat kulit yang jatuh.


INFO PRODUK
Produk buatan MALAYSIA yang diformulasikan di FRANCE dan lulus KKM (NO KKM : NOT160106092K). Dapatkan KULIT KEKAL MUDA ANGGUN hanya dalam 30 HARI. Kesan penggunaan seawal 10 hari! Dapatkan kulit idaman anda hari ini. Dengan hanya sekotak, mesti ada perubahan ketara dan kulit lebih merecik flawless dan muda jelita. Nak lagi best pakai secara konsisten selama boleh. Memang TERBUKTI BERKESAN! Bahan SEMULAJADI!

3D GOLD Stem Cell Serum mempunyai kelebihan kerana bahan-bahannya lebih farmaseutikal dan formula yang terkini seperti Pure Argania Stemcell, Hydrolyzed Wheat Protein, Lepitium Sativum Sprouts Extract & Dermacom. Kelebihan yang ada pada 3D Gold StemCell Serum menjadikan kulit anda terus kekal muda anggun selamanya, seperti Feeya Iskandar duta My Beauty Herbs. Formula Hebat ini mampu memberi kesan “Instant Lifting” pertama kali ketika memakainya. Rangsangan tegang akan dapat dirasai secara lembut.

 









Cara hilangkan parut hitam,Cara nak hilangkan jeragat,Kecutkan jerawat,Nak kulit flawless,Dapatkan kulit tona sekata,Kecilkan liang pori,Petua kulit flawless,Cara melembapkan kulit muka,Anjalkan kulit muka,Kawal minyak muka,Cerahkan kulit wajah,Tegangkan kulit muka yang menggeleber,Hilangkan gelap bawah mata,Melindungi kulit dari sinaran UV,Cara hilangkan garis halus dan kedutan muka.



29 October 2014

Cheezy wedges home made

10/29/2014 3
Cheezy wedges home made

Photo: Cheezy wedges home made !! Mayonis lebih .. sos lebih .. meleleh habis .. puas hati .. d jamin sedap !!!!

Bahan2
*kentang
*garam
*black paper
(Kentang rebus hingga empuk. Toskan . Gaul dgn garam dan black paper . Goreng)

Bahan2 sos
*3sdb magerin
*1tin susu cair
*1sdb tepung gandum
*6 keping cheese slice
*1kiub pati ayam
*black paper
*pewarna kuning 

(Utk sos ni finaz guna sukatan separuh je utk 5 biji kentang saiz besar) dpt bnyk sgt ..

- cairkan magerin .. masuk susu .. tepung gandum .. cheese .. pati ayam .. black paper .. pewarna .. masak dgn api perlahan ye ..
- pastu da siap curah mayonis dulu baru sos .. ikut kesukaan masing2 .. hihi .. siap !! Sedap sgt2 .. sebijik mcm kat kfc tuu ..
Bahan2
*kentang
*garam
*black paper
(Kentang rebus hingga empuk. Toskan . Gaul dgn garam dan black paper . Goreng)

Bahan2 sos
*3sdb magerin
*1tin susu cair
*1sdb tepung gandum
*6 keping cheese slice
*1kiub pati ayam
*black paper
*pewarna kuning

Sos
- cairkan magerin .. masuk susu .. tepung gandum .. cheese .. pati ayam .. black paper .. pewarna .. masak dgn api perlahan ye ..
- pastu da siap curah mayonis dulu baru sos .. ikut kesukaan masing2 
 
 
 

Paparan Google Hari Ini

10/29/2014 0
Paparan Google Hari Ini
Niki de Saint Phalle's 84th Birthday 


Selalunya kalau google berubah bentuk pasti akan capture,lepas tu mesti simpan dalam draf sampai lupa..huhu.tapi hari ini terus masuk entri..Perasan tak google hari ini bentuk macam nie?
Ini adalah sempena Niki De Saint Phalle's 84th Birthday




24 October 2014

Comelnya Bayi-Bayi ini..Mimpi Indah ya....

10/24/2014 3
Comelnya Bayi-Bayi ini..Mimpi Indah ya....

Suka tengok gambar baby ni..kreatif betul yang buat tu kan..yang bestnya baby tengah tido tu..macam nak buat juga lah..hehe..tu pun kalau boleh buat sebab tak kreatif..apa pun layan gambar...suka sangat tengok...comel sangat...



 

 









 

23 October 2014

Blogger Area Mega Give Away

10/23/2014 3
Blogger Area Mega Give Away
Blogger Area Mega Give Away | Klik BANNER untuk join!

  • Cash RM50 X 9
  • Topup 30 X 1
  • Topup RM20 X 3
  • Topup RM10 X 11
  • Topup RM5 X 16
  • Vit C Cewabel & 1 Herba Bland X 1
  • Free Membership Shaklee X 3
  • Tudung Ruffle X 2
  • Tudung Aidijuma White Label New Release X 3
  • Tudung Bawal Ribbon X 2, 1 Hadiah Misteri
  • Hadiah Misteri X 3 pemenang teratas
  • Plain Wide Shawl X 3
  • Crumble Glitter Wideshawl X 1
  • Blouse + Wide Shawl X 1
  • Shawl X 3
  • Dress Labuh Vintage X 1
  • Baju X 2
  • Custom Made T-Shirt X 1
  • T-Shirt Langkawi X 3
  • Qurratul Jubah X 1
  • Kain Sulam X 3
  • Inner Bawal + Shiseido Mask X 3
  • Beg Duit X 1
  • Keychain X 2, Eyemask X 1
  • Keychain Sabah X 3
  • Keychain Langkawi X 7
  • Set Tasbih Persona + Digital X 2
  • Tasbih X 3
  • Sticker Keyboard X 2
  • 5 Botol Crispy Bubble X 5
  • Bloglist 1 year X 4, Bloglist 2 year X 3
  • 1 Kotak Cellmaxx + 1 Kotak Serum X 2
  • Sophie magic pink cream X 1
  • Perfume Sample Grade 5A (2-3ml) X 2, Homemade perfume (2-5ml) X 5, voucher discount X 5
  • Celak Arab D’Herbs X 1
  • 3 Buku Sabun Arbutin + Beg Handmade + embroid nama pemenang X 1
  • Monopod X 1
  • Review blog X 6
  • Novel + Autograph [karya sendiri] X 1
  • Novel X 1
  • Thermos Bottle, 1 Sticker Paper, Bloglist Sebulan X 3
  • Tablet PC Backrest Mounting X 1, 5000 visitors ke blog dari seluruh dunia X 1
  • Jam Loceng X 2, Wakil Mini GA personal blog X 5
  • E-Book X 10
  • Trial Pack Argan Oil X 3, Handcraft Keychain from Rare Icewhite Seaglass X 2
  • Charm Bracelets X 2
  • Produk business X 1

22 October 2014

Vitamin Shaklee Bagus untuk Kesihatan

10/22/2014 9
Vitamin Shaklee Bagus untuk Kesihatan



 produk vitamin Shaklee bagu untuk kesihatan
Vitamin Shaklee bagus untuk kesihatan. Kenapa produk shaklee bagus untuk kesihatan?Kerana kelebihan produk shaklee ialah sentiasa selamat,sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam.
Kenapa vitamin shaklee selamat?
  • Lebih daripada 80,000 ujian kualiti dijalankan setahun bagi memastikan ia berkesan dan tulen.
  • TIADA Paraben,Bisfenal-A,Peluntur ,Perisa tiruan,Pewarna tiruan,Lemak trans dan bahan-bahan larangan lain.
Kenapa vitamin shaklee sentiasa berkesan?
  • Lebih US$300 Juta dilaburkan dalam penyelidikan dan pembangunan produk.
  • Bahan-bahan semulajadi yang paling halus dan tulen.
  • 54 pingat emas olimpik dimenangi oleh para atlet yang menggunakan produk shaklee.
Kenapa vitamin shaklee sentiasa mesra alam?
  • Kerana ia adalah produk mesra alam yang benar-benar selamat untuk anda,keluarga,rumah dan juga bumi anda.
  • Peneraju dalam pergerakan alam sekitar dengan mengamalkan perniagaan yang mesra alam.

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan.

 Dekat facebook terutamanya group-group berkenaan keibubapaan banyak orang share kebaikan produk ini,sama ada seller ataupun pengguna yang telah merasai sendiri keberkesanan vitamin shaklee ini sendiri.Saya sendiri pun pengguna produk vitamin shaklee.
 produk vitamin Shaklee bagu untuk kesihatan

  1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
  2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
  3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
  4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
  5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
  6. Mencegah stress.
  7. Menguatkan antibodi tubuh.
  8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
  9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
  10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
  11. Mencegah anemia.

 produk vitamin Shaklee bagu untuk kesihatan
 1. Vitamin D - Membantu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu menyambil supplement vitamin D.
2. Magnesium – Ini merupakan ion positif nombor 2 yang paling penting dalam badan kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

3. Zink, boron, manganese dan kuprum – Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan mengahalang arthritis
 produk vitamin Shaklee bagu untuk kesihatan
KEBAIKAN Zinc Complex
  1. Meningkatkan sistem imun - membantu pengeluaran kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang infection penyakit.
  2. Diabetis - membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin
  3. Kanser prostat - pengambilan zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%
  4. Ovulasi wanita - wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus membantu mengembalikan daya ketahanannya
  5. Memperbaiki radang kulit - Pengambilan zinc dapat memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat
  6. Jerawat - Zinc bertindak dengan mengawal selia jumpah testosteron dalam badan yang memainkan peranan dominan dalam menyebabkan jerawat. Zinc juga menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat
  7. Kelesuan kronik
  8. Mengekalkan deria bau - Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif
  9. Kemampuan seks lelaki - zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma
  10. Gugur rambut / botak - zinc mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel
  11. Membentuk kolagen - Zinc membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ.
  12. Penyembuhan luka yang cepat - zinc mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam dan memperbaiki alergy
  13. Rabun malam
Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.
Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.
Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.
Dapatkan produk Shaklee dan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu: YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu), BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah), ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban).
Jangan lepaskan peluang untuk mencuba produk Shaklee. Sudah ramai yang menggunakan produk Shaklee dan merasai kesannya.
Anda Bila Lagi?
Oh Ya. Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom Malaysia, Vitamin Kesihatan, Blog Jawatan Kosong Kerja Kerajaan, Jawatan Kosong Kerajaan Terkini, Exam SPA Online, Kongsi Bersama Nora, Dunia Vitamin Resources, dan UmmiMama.