"Where hope grows, miracles blossom".

April 30, 2014

Hadiah Contest Muslim Niaga Tak Sampai-Sampai

by , in
Masih menunggu hadiah menang contest Muslim Niaga...Fuhhh...lamanya hadiah tu nak sampai...sampai naik segan nak pm facebook penganjur...en.suami pun asyik tanya kenapa tak sampai-sampai lagi hadiah tersebut..saya pun tak tahu apa masalah sebenarnya..kalau mengikut janji penganjur..sepatutnya hadiah dah lama sampai kot..hurmm..dah dekat 2 minggu menunggu..last mesej 16hb..katanya jumaat hadiah sampai..tak tahulah hadiah tu sampai ke dia atau pos ke saya....Lah nie penganjur senyap..huhu...sabar jer lah..
April 23, 2014

Puteraku kena Jaundis

by , in
Masa pregnant dulu ada terbaca kat post orang atau pengalaman orang kalau siibu berdarah O atau O+..anak yang bakal dilahirkan itu  berkemungkinan akan mengalami Jaundis atau demam kuning...memang masa pregnant tu dah bersiap sedia akan menghadapi situasi keadaan baby yang bakal lahir nanti..Tapi bila dah bersalin..lain pulak jadinya..huhu..memang mencabar iman..

Pada hari ketiga.bawa jumpa doc kat kk..terus baby kena check@amik darah..bacaan pada waktu itu@hari pertama cucuk ialah #241,hari kedua naik ke #247,hari ketiga turun sikit #239.6..hari keempat tak cucuk..hari kelima #241.2..naik pulak...last sekali check 15/4..kuning baby dah turun ke #70.1..Alhamdulillah.......

kenapa bagi saya mencabar..bayangkan baru 3 hari kuar hospital kena ulang alik klinik pulak untuk check kuning baby..dengan sakit bersalin lagi...huuhu.....tekanan darah saya sepanjang waktu itu 140/90 &150/90..memang tinggi jugak lah..dengan tak cukup tidur lagi..nurse pun duk risau sebab ada kes siibu meninggal dunia sebab tekanan darah tinggi...


Owh ya..masa pregnant dulu pun memang konfident akan dapat breastfeeding kat baby..tapi kesian kat baby sebab maknya memang xde air susu..terpaksalah baby hisap susu formula..baru tahu kepentingan penuyusuaan semua tu terutamanya bottle warmer...Alhamdulilah sekarang dah boleh Bf tapi terpaksa mix dengan susu formula jugak..kerana baby dah kuat menyusu..susu badan tak mampu menampung keperluan dia...huk3..sangat2 jeles dengan orang yang dapat bagi direct fedding kat baby diorang...


p/s:banyak nak story lagi tapi masa tak mengizinkan...huhu
April 22, 2014

Placenta White By Nikko | Produk Pemutih dan Rawatan Kulit | Mengatasi masalah kulit wajah

by , in
Bila menyentuh bab kecantikan tentu sekali perkara paling mustahak untuk diberi keutamaan ialah kulit yang cantik terutama bahagian wajah.Kosmetik atau makeup sudah tentu tidak dapat menutup segala parut,jeragat,jerawat muka kita kerana ianya hanyalah bersifat sementara dan hanya berupaya menutupi kecelaan kulit wajah kita namun tidak berupaya untuk merawati atau memperbaiki kulit wajah kita tapi takut akan lebih memudaratkan lagi.

Memperkenalkan Nikko Placenta White yang baru sahaja dilancarkan awal april 2014, namun ia sudahpun mempunyai pengikut dan testimoni .

 

Apa itu  Nikko Placenta White??
Nikko Placenta White adalah produk pemutih dan juga rawatan kulit yang didatangkan dalam bentuk tablet. Bagi yang tak suka jenis powder. Boleh consume jenis tablet.



 


Nikko Placenta White diformulakan dengan :

4 bahan utama : Glutathione, Collagen , Vita C , Salmon Placenta

☑ Gluta & Collagen - membantu kulit lebih tegang dan putih. It is proven - dan digunakan meluas dalam produk putih


 ☑ Vita C - membasmi pertumbuhan jerawat serta membaiki kesan parut

 
 ☑ Salmon placenta - Penemuan baru dalam sains. Ia halal. Bagus untuk anti aging dan melambatkan proses monopaus



 



Fungsi utama Nikko Placenta White ialah:-
✔ Memutihkan muka & seluruh badan
✔ Tegang serta gebukan kulit wajah
✔ Mengecilkan ruang pori
✔ Mencegah serta menghilangkan jerawat
✔ Membaiki strukur kulit ( hilang parut )
✔ Menambah tenaga ( mudah bangun pagi )
✔ Melambatkan proses penuaan dan proses monopaus


Anda ada masalah dengan JERAWAT yang susah nak Hilang?Di tambah dengan PARUT yang menempel di muka?
Dengan 1 botol sudah cukup dan dengan kesan secepat 10 hari untuk kembalikan keceriaan & kecantikan asli wajah anda. Tiada lagi parut, tiada lagi jerawat, tiada lagi kulit berminyak .Berbaloi untuk mencuba kerana selain murah sebotol boleh bertahan selama 2 bulan tau!!!..1 botol ada 60 TABLET berperisa strawberry. Boleh hisap atau telan dengan air.





Soalan lazim.
1) Berapa harga produk ?

- Recommended Retail Price RM90 including postage

2) Halal dan lulus KKM ?

- Produk ini dikilangkan di kilang bertaraf GMP dan juga bertaraf halal. Maka automatik apa apa produk yang dikeluarkan oleh kilang tersebut adalah halal. Sbg contoh kedai makanan, hanya kedai sahaja dapat halal, semua makanan yang dihasilkan turut dicop sebagai halal. Ini kerana setiap proses pensijilan halal sgt memakan masa paling kurang 2 tahun

- Lab test sudah lulus. Menunggu certificate sahaja dari KKM. Biasanya 1 ke 2 bulan

3) Apa kandungan produk ?

- Berasaskan glutathione,collagen,mixberries,vitamin c dan juga extract protein salmon placenta.

4) 1 botol untuk berapa lama ? Cara makan ?

- Ada 60 tablet. Untuk pengambilan pertama. Makan 2x biji sehari. Selepas dah serasi & untuk mantain, cuma perlu makan 1x sehari saja.
Makan 1x pagi dan 1x malam. Selepas makan.

5) Ada pantang apa apa tak ?

- Kalau boleh kurangkan minuman kafein. Period boleh ambil tiada masalah. Pregnant juga boleh
6) Kesan boleh tengok bila ?

- Bergantung jenis kulit dan komposisi nutrien seseorang juga. Kalau kulit teruk berminyak mesti take time sedikit. Kesan awal boleh rasa dlm 10 hari.

7) Fungi utama produk ?

- Memutihkan muka dan badan
- Menghapuskan jerawat
- Membaikit struktur kulit ( hilang parut )
- Menghilangkan kulit berminyak
- melambatkan monopaus
- melambatkan proses penuaan
- mengecilkan liang pori
Fungsi Nikko Placenta White 

 8) Salmon placenta tu apa ?
Ekstrak protein placenta ikan salmon.


Contest Placenta White By Nikko

Harga:-
Satu botol berharga :
RM 90.00 untuk semenanjung
RM95.00 untuk sabah dan sarawak


Testimoni Pengguna Nikko Placenta White.



 

 http://www.terbaek.net/wp-content/uploads/2014/04/testi-blog.jpg

 

Cara pembelian  dan untuk maklumat lanjut boleh hubungi :

Instagram : Placenta_White
Contact Number : 013-3633 244


Contest Placenta White By Nikko ini
di anjurkan oleh
Terbaek Network
dan ditaja oleh
Placenta White By Nikko
Farisya Anastasyia
Farid Laham

April 22, 2014

Menang Tempat ketiga dalam Contest Seo Muslim Niaga

by , in


Alhamdulillah, siapa sangka ada rezeki darinya. Hari tu join contest ni, Contest Seo Muslim Niaga yang dianjurkan oleh FaridLaham dan tak sangka boleh menang tempat ke-3.Tak sangka sebenarnya boleh berada ditempat ketiga,bersaing dengan blogger-blogger yang lebih berpengalaman kan..



Dan hadiah yang kita dapat tempat ketiga ialah...
SMARTPHONE LENOVO IDEAPHONE A850 + TSHIRT MUSLIM NIAGA + TSHIRT PROJEK IQRA


 Terima kasih penganjur,Muslim Niaga serta kepada semua penaja hadiah contest Muslim Niaga ini.Tahniah juga kepada semua pemenang Contest Muslim Niaga.


 Keputusan penuh:SINI



Bagi anda yang berminat dan ingin mengetahui dengan lebih lanjut lagi mengenai Muslim Niaga,
anda boleh layari rangkaian laman sosial di bawah :

Website : Muslim Niaga
No.tel : 011-14260161
FB Fanpage : Muslim Niaga
Twitter : @mndropship
Service Muslim Niaga : Kedai Online,Design,Training Online,
Pembekal,Seminar Mentor Dropship,Train usahawan,Trading

April 14, 2014

Pengalaman Pahit Sebelum Bersalin

by , in




Pengalaman yang tak boleh dilupakan ialah 2 hari sebelum due date nak bersalin iaitu 25/3/2014..kami suami isteri eksident..kereta kena langgar dari belakang..habis teruk bonet kereta rosak..

Bayangkan tengah sarat mengandung dan tunggu due nak bersalin pastu kena lak situasi macam tu..Fuhhh..mau tak cuak..tapi kan sempat lagi niat nak pegi belasah cina myvi tu..nasib bek en suami halang..ingat2 semula kelakar lak..perut ngah besar ada hati nak belasah orang...

Lepas settle semua kitaorang terus pegi klinik untuk scan baby takut ada apa2 kan..sebab masa tu perut memang terkena deskbox depan n kepala terhantuk kuat....cek kat klinik doc sana refer kat hospital Columbia..tym tu perut memang mengeras sangat2...memang sangat2 risau..pergi kat columbia kat kecemasan..perghh...
Patutnya kecemasan kenalah ada staff diorang standby kan..nie takde..kena tunggu lagi...Last2 pergi kat hospital bersalin...kat sana diorang terus buat CTG..Alhamdulillah baby sihat jer..

Masa kejadian memang tak pakai seatbelt pun sebab kuar area kawasan rumah jer...tapi kalau pakai tak tahu apa nasib ...

Dan buat buat pertama kalinya doc seluk kat miss V...umangai..nyerinya...huhu...doc cakap belum ada bukaan lagi..


Bersambung.......


Back to Top