September 2014 - Fiqa story

30 September 2014

Review :Pixy & Giveaway !!!

9/30/2014 9
Review :Pixy & Giveaway !!!
Assalamualaikum...
Siapa pernah dengar PIXY??Of course r semua pernah dengar kan,kalau tak pun mesti ada  yang guna bedak compact PIXY kan..Saya adalah salah seorang peminat No.1 PIXY tau..kerana dengan PIXY semuanya jadi Mudah & Ringkas.

Ok..produk yang saya paling suka sekali ialah...

Gentle & Moist Cleansing Lotion

 Kenapa saya suka Pixy Gentle & Moist Cleansing Lotion ini adalah kerana ianya sesuai kepada orang yang suka makeup tapi payah sekali nak remove makeup macam saya..huhu..tapi dengan Pixy Gentle & Moist Cleansing Lotion ini,semuanya jadi sangat mudah.

 Kelebihan Pixy Gentle & Moist Cleansing Lotion
Kelebihan Pixy Cleansing Lotion
Pixy Cleansing Lotion adalah formula terbaru berasaskan air 100% yang menggabungkan keberkesanan pembersih mekap dan penyegar dalam 1 langkah tanpa bilasan!

Cara menggunakan Pixy Cleansing Lotion
Tuangkan losyen Pixy Gentle & Moist Cleansing Lotion pada kapas muka dan lap dengan lembut ke seluruh muka dan leher sehingga bersih. Tidak perlu dibilas atau diikuti dengan pembersih muka.
- See more at: http://umikasum.blogspot.com/2014/07/pixy-cleansing-lotion.html#sthash.dzdKbx86.dpufv
Kelebihan Pixy Cleansing Lotion
Pixy Cleansing Lotion adalah formula terbaru berasaskan air 100% yang menggabungkan keberkesanan pembersih mekap dan penyegar dalam 1 langkah tanpa bilasan!

Cara menggunakan Pixy Cleansing Lotion
Tuangkan losyen Pixy Gentle & Moist Cleansing Lotion pada kapas muka dan lap dengan lembut ke seluruh muka dan leher sehingga bersih. Tidak perlu dibilas atau diikuti dengan pembersih muka.
- See more at: http://umikasum.blogspot.com/2014/07/pixy-cleansing-lotion.html#sthash.dzdKbx86.dpuf
Kelebihan Pixy Cleansing Lotion
Pixy Cleansing Lotion adalah formula terbaru berasaskan air 100% yang menggabungkan keberkesanan pembersih mekap dan penyegar dalam 1 langkah tanpa bilasan!

Cara menggunakan Pixy Cleansing Lotion
Tuangkan losyen Pixy Gentle & Moist Cleansing Lotion pada kapas muka dan lap dengan lembut ke seluruh muka dan leher sehingga bersih. Tidak perlu dibilas atau diikuti dengan pembersih muka.
- See more at: http://umikasum.blogspot.com/2014/07/pixy-cleansing-lotion.html#sthash.dzdKbx86.dpuf




Formula yang berasaskan 100% air ini menggabungkan keberkesanan pembersihan penanggal mekap dan penyegar muka dalam satu langkah tanpa perlu membilas.
  • Madu Asli mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan ia lembut.
  • Formula bebas alkohol membersihkan kulit daripada mekap tanpa meninggalkan kesan kering daripada alkohol kosmetik.
  • Formula bebas minyak serta-merta menyegarkan kulit tanpa meninggalkan rasa berminyak.
  • Diuji secara klinikal yang ianya selamat dan lembut untuk semua jenis kulit.
  • Terbukti secara klinikal yang ianya tidak mengeringkan kulit walaupun dengan pembersihan berulang kali.
Cara Menggunakan Pixy Gentle & Moist Cleansing Lotion
Tuang losyen pixy Gentle & Moist Cleansing Lotion pada kapas muka dan lap dengan lembut ke seluruh muka dan leher sehingga bersih.Tidak perlu dibilas atau menggunakan pembersih muka lagi. 

Jom Tengok Video Pixy Kat Bawah.

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang produk PIXY boleh layari:
*Laman Web PIXY =SINI
*Facebook PIXY =SINI


******PIXY Giveaway******

Ok..dah penat buat review dan korang pun dah baca sampai habis review yang tak seberapa dari saya kan... Dah sampai masanya untuk PIXY GIVEAWAY...Tadaaa..Kalau korang berminat untuk mendapatkan sampel Pixy Gentle & Moist Cleansing Lotion dari PIXY dan merasai sendiri keberkesanannya inilah masanya.

SYARAT PENYERTAAN:

1.Tidak perlu buat entri.Hanya isi dekat Form apa yang perlu sahaja.

2.Yang bertanda * wajib diisi yer..kalau tak isi takut korang tak dapat pula sampel itu nanti,korang sendiri juga yang rugi kan.

3.Yang ini wajib diisi yer..WAJIB.Untuk Apakah nama "Kawan Rujukan" anda?
Korang kena letak nama saya iaitu "Nur Afiqah Najwa"sebagai nama rujukan korang yer..jangan tak letak pula sebab nama saya sebagai rujukan untuk mereka pilih penerima sampel nanti.

Harus diingat, tarikh penebusan adalah SEHINGGA 31hb Ogos 2014 atau cukup 30 orang yang melengkapkan google form di bawah. Lepas tu, aku tutup borang ^^ - See more at: http://rusukiri.blogspot.com/search/label/Product%20Review#sthash.0iWqtouG.dpuf
Harus diingat, tarikh penebusan adalah SEHINGGA 31hb Ogos 2014 atau cukup 30 orang yang melengkapkan google form di bawah. Lepas tu, aku tutup borang ^^ - See more at: http://rusukiri.blogspot.com/search/label/Product%20Review#sthash.0iWqtouG.dpuf
  Harus diingatkan tarikh penebusan adalah sehinga 30/09/2014 atau cukup 9 orang yang melengkapkan Google Form kat bawah.Lepas itu saya tutup borang yer...Jadi cepat-cepatlah isi borang yer..dan jangan lupa ikut semua syarat kat atas...simple jer kan.
ISI BORANG SINI 
Lepas dah isi Borang minta korang semua komen  "Saya dah isi' diruangan komen entri ini yer.


"saya dah isi!" kat ruang komen entri ni.

29 September 2014

Watching SHATTERED a.k.a Layan Anak

9/29/2014 1
Watching SHATTERED a.k.a Layan Anak
Apa punya tajuk entry daa...

adeh tengah layan cite Tekken kat tv 2 tadi tetiba anak bangun pulak..lepas tu boleh pulak dia menjerit-jerit tendang-tendang bagai..layankan ajer lah..dengan papanya sekali dia kacau..huhu..kita tengok jerlah perangai budak membesar nie kan..nasiblah tak bekerja..kalau bekerja tak tahulah macam mana nak bangun kalau dah melayan dak kecik nie pepagi macam nie..

Baru nak masuk 6 bulan dah macam-macam budak tecik nie boleh buat..part menyelerak tu lah hobi nombor satu...huhu...pastu kalau letak kat ruang depan dah merata-rata dia bergolek-golek...

Tapi seronok tengok anak membesar depan mata..kadang-kadang tak perasan ada benda baru yang dia belajar...
Hrmmm..anak oh anak..

Sambung tengok SHATTERED lah..

10 September 2014

Vitamin Shaklee

9/10/2014 3
 Vitamin Shaklee

Kenapa kita memerlukan Supplement?
1.Nutrisi yang diperolehi daripada sumber makanan sahaja kadangkala tidak mencukupi untuk memberikan kesan pencegahan penyakit.
2.Buah-buahan dan sayuran mungkin tercemar denganpenggunaan racun perosak serta baja sintetik yang boleh membahayakan kesihatan.
3.Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangktan,penyimpanan dan penyediaan(memasak)
4.Pengambilan pil penahan sakit,laksatif,ubat-ubatan,alkohol,inuman keras dan antibiotik boleh mengangu penyerapan zat makanan.
5.Amalan diet yang tinggi kafein,lemak kolestrol,gula dan garam dapat mengurangkan simpanan zat makanan dalam tubuh.
6.Pengambilan makanan yang tidak seimbang serta tidak mengikut pyramid makanan yang dicadangkan bole menganggu keseimbangan tubuh badan.
7.Gaya hidup masa kini dengan kehidupan yang lebih sibuk dan mencabar memnyebabkan semakin ramai yang kurang menitikberatkan kesihatan diri.
8.Kesibukan menyebabkan ramai individu memilih makanan yang segera yang tidak/kurang berkhasiat dan boleh menyumbang kepada masalah kesihatan.

Kenapa Saya Nak Vitamin Shaklee?

OK..sebelum nak tahu kenapa saya nak vitamin shaklee..mari kita baca tentang asal usul shaklee dulu yer..sudah tentu sebelum kita consume sesuatu produk itu kita nak tahu tentang serba sedikit tentang produk tersebut juga kan....

ABOUT SHAKLEE







Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADi DAN SENTIASA SELAMAT



Ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk. Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa



SENTIASA BERKESAN

Lebih daripada $250 juta dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji 

Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee

Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4 

Ekpedisi Artik Antarabangsa 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee

Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain GolfLPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.



SENTIASA MESRA ALAM 

Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.

Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai

Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod

Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan

Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau

Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:

2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik 

2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika 

2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan 

2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate 

2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan

daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI



STATUS HALAL SHAKLEE:







Beberapa fakta tentang status halal Shaklee..

  •  Shaklee mendapat pengiktirafan halal oleh Islamic Service of America (ISA).
  • INFANCA (Salah sebuah badan pengeluar status halal di US) mengeluarkan kenyataan mereka tidak pernah luluskan status halal Shaklee & Shaklee tidak pernah memohon status halal dari INFANCA.Ini kerana Shaklee sudah diiktiraf oleh ISA.
  • JAKIM juga tidak pernah mengeluarkan sijil halal kepada Shaklee, walau bagaimanapun, ISA adalah badan luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM.

Dari website Jurnal Halal

  • ISA yg mengeluarkan sijil halal Shaklee adalah adan pengeluar sijil halal terkemuka di dunia.
  • 6.5 Islamic Services of America, a leading US Halal certification body recognised globally, including Malaysia, estimates that the US market for halal foods will continue to grow at a rate of 25 to 30 per cent over the next five to seven years.
  • dari website rasmi JAKIM
  • Shaklee telah menang kes di mahkamah berhubung sijil halal terhadap INFANCA.
  • Shah Alam High Court dismisses suit against Shaklee Malaysia

Jawapan Kenapa Saya Nak Vitamin Shaklee?
*Dengan shaklee kita boleh pilih produk yang kita nak dan yang bestnya siap ada cadangan set-set kesihatan antaranya:
  • Kesihatan optimum.
  • Tambah tenaga.
  • kesuburan lelaki.
  • kesuburan wanita.
  • Ib hamil.
  • Ibu menyusu.
  • Pelansingan.
  • Tambah berat.
  • Kulit cantik.
  • otak cerdas.
dan banyak lagi..Bagi wanita yang mengandung shaklee adalah makanan suplement yang patut diambil kerana bagi saya ianya cukup complete dan tak payah nak fikir nak cari vitamin untuk mereka,sebab dengan hanya Shaklee wanita yang mengandung boleh dapatkan set mengandung trimester pertama,trimester kedua trimester ketiga,set untuk berpantang serta sampailah ke set menyusu pula...

Antara produk yang membuat saya tertarik dan berminat nak mencuba ialah...

COQHEALTH PLUS SHAKLEE
*klik sini untuk baca fungsi produk



ALFAFA & LECITHIN
 *klik sini untuk baca fungsi produk
 Sustained Release Vita-C Plus 
*klik sini untuk baca fungsi produk
 Chewable Vita-C Plus 100mg
 *klik sini untuk baca fungsi produk
Bagi sesiapa nak nak mencuba produk ini bolehlah ke SINI untuk baca dan ketahui lebih lanjut lagi tentang produk Shaklee.Tak salah nak mencuba untuk kesihatan anda juga keluarga anda.
Antara produk shaklee yang saya dah guna ialah set kehamilan..insyaalah akan cuba produk shaklee yang lain pula.







09 September 2014

Happy 5 Month Son

9/09/2014 4
Happy 5 Month Son
Sekejap saja masa berlalu,rasa baru saja melahirkan buah hati pengarang jantung mama nie,3/08/2014 genap umur anak bujang mama 5 bulan..wahh sekejapnya..mama tak puas lagi nak dukung anak mama nie macam baby baru lahir..hihi..sebab masuk jer 3 bulan hari tu dah taknak digendong macam baby..alahai..cepat sangat belajar anak mama sorang nie..juga anak yang baik,kalau keluar pergi mana-mana tak meragam..memang sejak lahir senang diurus..cuma dia tido lewat kalau malam..mungkin ikut mamanya kot sebab masa pregnant selalu tido lewat..huhuhu..
Antara perkembangan adik sekarang ialah pandai marah kalau kena cium..huu..tapi suka menyakat dia..pastu kalau masuk walker habis satu rumah dirondanya..dah pandai pegang botol susu sendiri,pegang handphone dan suka main stering kereta..huhu..like father like son...

Belanja gambar adik dulu dari umur sebulan sampailah 5 bulan..

 

 Yang nie jam 2 pagi kejut papanya nak tengok kartun...terpaksa layan...esoknya papanya lewat pergi kerja..huhu..

 Dah belajar nak pegang botol susu sendiri dah..

Haa..yang kat atas nie masa dekat pd hari tu..dia dah belajar berdiri tegak masa umur 3bulan lebih lagi..sekarang nie,dah makin aktif dah berat badan pun mantain jer dah tak tembam macam dulu..hihi...Yang nie favaurite dia..main drift..hehehehehe...layankan ajer..nak tengok..tekan link kat bawah..tapi video tak cun sebab kena crop...sebabnya kat hp saya panjang sangat n papanya cut tapi video jadi rosak lak..



05 September 2014

NEW MUSLIMAH DRESS

9/05/2014 5
NEW MUSLIMAH DRESS
Ada sesiapa yang berminat tak?Serius cantik-cantik semua dress nie tau..Jom cuci mata dulu..


 310-105 - WITH BELT
(RED/ BLUE/ ORANGE/ PURPLE)
RM60
POSTAGE: RM7 SEM/ RM10 SS

Material
Cotton
Measurement
Shoulder:35cm Sleeve:55cm Waist:60-82cm Length:139cm Bust:82cm

 
 313-105 - WITH BELT
(BLACK/ BEIGE)
RM60
POSTAGE: RM7 SEM/ RM10 SS

Material
Cotton
Measurement
Shoulder:36cm Sleeve:56cm Waist:70-90cm Length:143cm Bust:82cm



 308-105 (WITH BELT)
(ORANGE/ MUSTARD/ DARK PINK/ BLUE/ RED)
RM60
POSTAGE: RM7 SEM/ RM10 SS

Material
Lycra
Measurement
Shoulder:38cm Sleeve:56cm Waist:50-82cm Length:147cm Bust:88cm

  

309-105 (FIT TILL L)
RM60
POSTAGE: RM7 SEM/ RM10 SS

Material
Lycra
Measurement
Shoulder:42cm Sleeve:52cm Waist:50-94cm Length:133cm Bust:110cm




 
 311-105 (WITH BELT, NO SHAWL)
RED/ BLUE/ DARK PINK/ MUSTARD/ ORANGE)
RM60
POSTAGE: RM7 SEM/ RM10 SS

Material
Lycra
Measurement
Shoulder:35cm Sleeve:58cm Waist:40-82cm Length:133cm Bust:86cm



307-105 (CARDIGAN + DRESS + SHAWL (Chiffon))
(BLUE/ PINK/ ALMOND/ DARK GREEN)
RM78
POSTAGE: RM8 SEM/ RM12 SS

Material
Lycra
Measurement
Cardigan: Shoulder to Sleeve:55cm Length:70cm
Dress: Waist:70-90cm Length:136cm Bust:96cm
 



312-105 (CARDIGAN + DRESS + SHAWL)
BLUE/ PURPLE/ RED
RM78
POSATGE: RM8 SEM/ RM12 SS

Material
Lycra
Measurement
Cardigan: Shoulder:36cm Sleeve:55cm Length:57cm Bust:88cm
Dress: Waist:50-86cm Length:137cm Bust:86cm



Berkenan dihati?Meh lah Beli...hihi..
Kalau berminat PM saya SINI
Email:ivy_ika@yahoo.com
atau weChat:012-2566541.. 






03 September 2014

Cabaran 30 Hari: Hari 1 - 1 Gambar Terbaru Anda & 5 Fakta Tentang Diri Anda

9/03/2014 2
Cabaran 30 Hari: Hari 1 - 1 Gambar Terbaru Anda & 5 Fakta Tentang Diri Anda
 

CABARAN 30 HARI | 5 fakta tentang diri saya | Ramai blogger yang sahut cabaran ini,jadi kita pun tak ketinggalan juga nak sertai..hehe..
Gambar terbaru diambil 31/08/2014..maaflah sekarang tak ada gambar berseorangan diri,semuanya berdua dengan sikecil nie...

5 Fakta Tentang Diri

1.Suka kumpul Novel n Majalah.Beli je dulu.Baca lain cerita.Dan aktiviti wajib akan singgah kedai novel dan majalah.
2.Suka kumpul keychain..yer walaupun tahu keychain daku tue xlah banyak mana pun.
3.Selain itu suka tengok tv hehe..
4.Yes..benda terakhir ada benda yang paling digemari..iaitu surve internet.I don’t think I can live without it..Lebih dari 1 tab menu yang wajib dibuka setiap hari-Forum CARI,Email,Facebook,Youtube semestinya aktiviti mengdownload lah..Dan…BERBLOG…Sanggup habiskan masa berjam-jam semata-mata menghadap benda nie.
5.Sangat suka degan minuman HoneyDey denganPearls…hehe juga..yogurt…


Lagi??Banyak lagi tapi memandangkan cuma 5 yang perlu disenaraikan so saya senaraikan benda yang paling suka saya buat.huhu


 

01 September 2014

10 Days Challenge

9/01/2014 0
10 Days Challenge

 

Blogging tadi jumpa kat blog sally..rasa nak cuba lah..hihi..esok start..kurangnya ada jugak entry selama 10 hari kan...