April 2015 - Fiqa story

28 April 2015

LetsMasak.Com menawarkan iPhone 6 Plus dan Wang Tunai

4/28/2015 0
LetsMasak.Com menawarkan iPhone 6  Plus dan Wang Tunai
Menangi iPhone 6 Plus Dan Wang Tunai Di LetsMasak.Com
LetsMasak.Com menawarkan iPhone 6  Plus dan Wang Tunai | Kalau tengok pada URL WEBSITE pun kita dah dapat mengagak apa itu LetsMasak.Com kan.Dah tentu-tentulah berkaitan dengan memasak juga resepi.


LetsMasak.Com adalah satu-satunya laman web yang kita boleh kongsi resepi masakan kita sekaligus menjana pendapatan.Cukup menarik kan.Ini adalah peluang untuk sesiapa diluar sana yang suka memasak terutamanya kaum suri rumah.Selain boleh share resepi kita juga boleh dapatkan resepi masakan dari orang lain. Semuanya dihujung jari,nak resepi apa sahaja semuanya terkumpul di LetsMasak.Com.


Langkah 1
Daftar dengan LetsMasak di Letsmasak Register
Langkah 2
Anda perlu mencapai sekurang-kurangnya 50% progress sebelum hantar review anda. Sila rujuk gambar di bawah:

Langkah 3
Menulis entri review tentang LetsMasak di blog anda. Pengisian entri mestilah meliputi aspek-aspek berikut:
  • Menggunakan tajuk entri yang kreatif dan bersesuaian dengan pertandingan ini.
  • Entri tidak kurang daripada 300 patah perkataan.
  • Menceritakan tentang bagaimana LetsMasak dapat membantu orang ramai untuk berkongsi resipi dengan cara yang lebih menarik dan bagaimana juga LetsMasak Rewards System dapat membantu menjana pendapatan.
  • Meletakkan sekurang-kurangnya satu backlink (Referral Link) kepada LetsMasak.
  • Meletakkan sekurang-kurangnya satu backlink kepada rakan penganjur bersama bagi pertandingan ini iaitu Hai Blogger! dengan menggunakan url berikut: http://www.haiblogger.com
  • Menggunakan Banner Referral Link yang diberikan (rujuk di bawah sekali) supaya lebih menarik untuk dapatkan keahlian baru bagi LetsMasak.
  • Diakhir entry review anda, sertakan sekali bersama ayat:
    "Contest ini dianjurkan oleh LetsMasak.com dan disokong bersama Kelab Komuniti Hai Blogger! http://www.haiblogger.com"
Langkah 4
Ahli yang daftar di bawah anda perlu mencapai sekurang-kurangnya 20% untuk layak dikira sebagai referral. Lebih banyak ahli yang mendaftar di bawah anda, lebih tinggi peluang untuk menang. 
Referral Link ini boleh didapati di bawah sekali atau anda boleh dapatkan di Dashboard (http://letsmasak.com/user/dashboard) dan klik butang Info. Pastikan korang log masuk terlebih dahulu.
Langkah 5
Teruskan mengajak rakan-rakan anda untuk menjadi pengguna yang aktif di LetsMasak dengan berkongsi entri blog anda di laman-laman sosial, email dan sebagainya.

"Contest ini dianjurkan oleh LetsMasak.com dan disokong bersama Kelab Komuniti Hai Blogger! http://www.haiblogger.com"






24 April 2015

Beucure Sakura Candy

4/24/2015 0
 Beucure Sakura Candy
Assalamualaikum...entry kali ini khas untuk wanita-wanita terhebat diluar sana.
Adakah anda salah satu golongan dibawah ini?
✔ Wanita Berkahwin
✔ Wanita Berpantang
✔ Wanita yang punyai anak
✔ Wanita yang punyai suami

Ada berita baik buat anda semua kerana Sakura Candy memang dicipta khas untuk wanita-wanita diatas. Khusus bukan sahaja cantik luar tau, dalaman pun macam anak dara 17tahun. Cik Abang terkejut nanti bila tengok perubahan. :)
Apa itu Sakura Candy?

 


 

Dengan setiap Kotak Beucure Sakura Candy, mampu memberikan 
✔ Cerah Merah Jambu muka & seluruh badan 
✔ Tegang serta gebukan kulit wajah ✔Anti penuaan
✔ Mencegah serta menghilangkan jerawat 
✔ Membaiki strukur kulit ( hilang parut ) 
✔ Menambah tenaga ( mudah bangun pagi ) 
✔ Melambatkan proses penuaan dan proses monopaus
- See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.XhU8IMuU.dpuf


Dengan setiap Kotak Beucure Sakura Candy, mampu memberikan  - See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.XhU8IMuU.dpu
Dengan setiap Kotak Beucure Sakura Candy, mampu memberikan 

✔Kulit cerah pinkish gitew 
✔Merapatkan miss V 
✔Menambahkan keinginan tutttt!! 
✔Kulit lembut macam baby 
✔Tinggi antioksida(Menggunakan extrak Sakura Japan high standard) 
✔Membentuk body 
✔Bertenaga.Jaga waktu tidur kita. 
✔Pemadam parut 
✔Cegah dan hapuskan jerawat,jeragat..


 



Cara Makan Sakura Candy ni senang aje,
1) Koyak sachet
2) Kemam terus di bawah lidah

Bila waktu terbaik makan???
jawapannya: satu sachet bangun pagi perut kosong dan malam sebelum tidur.nak lagi cepat kesan makan 2 malam,2 pagi.

Kandungan Beucure Sakura Candy ni:
Bahan-bahan ni memang kualiti terbaik dan terbukti untuk jadikan kulit Cerah Merah Jambu tau! Bahan-bahan ni agak mahal dipasaran tapi sangat menjadi dan kesan terbaik!! :)
Sakura Extract
Acai Berry
Snow Lotus
Pamogrenate
Collagen
Vitamin C
Maltodextrin
Sucralose
Halal dan lulus KKM ke?
Jangan risau, Beucure Sakura Candy halal dimakan kerana diperbuat oleh kilang bumiputra Muslim dan kilang tu berstatus GMP Halal. KKM pun dah dapat nombor rujukan dari mereka. Jadi kemam Sakura Candy tanpa was-was ye! 
Proses:
1. Jika badan mempunyai masalah, ia akan merawat dalam badan terlebih dahulu.
2. Sel kulit mati akan dirawat dan diganti.
3. Kandungan kolagen dalam badan dan kulit bertambah.
4. Menjadikan kulit cerah kemerahan dan gebu secara sekata.
- See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.XhU8IMuU.dpuf
Cara Makan Sakura Candy ni senang aje,
1) Koyak sachet
2) Kemam terus di bawah lidah

Bila waktu terbaik makan???
jawapannya: satu sachet bangun pagi perut kosong dan malam sebelum tidur.nak lagi cepat kesan makan 2 malam,2 pagi.

Kandungan Beucure Sakura Candy ni:
Bahan-bahan ni memang kualiti terbaik dan terbukti untuk jadikan kulit Cerah Merah Jambu tau! Bahan-bahan ni agak mahal dipasaran tapi sangat menjadi dan kesan terbaik!! :)
Sakura Extract
Acai Berry
Snow Lotus
Pamogrenate
Collagen
Vitamin C
Maltodextrin
Sucralose
Halal dan lulus KKM ke?
Jangan risau, Beucure Sakura Candy halal dimakan kerana diperbuat oleh kilang bumiputra Muslim dan kilang tu berstatus GMP Halal. KKM pun dah dapat nombor rujukan dari mereka. Jadi kemam Sakura Candy tanpa was-was ye! 
Proses:
1. Jika badan mempunyai masalah, ia akan merawat dalam badan terlebih dahulu.
2. Sel kulit mati akan dirawat dan diganti.
3. Kandungan kolagen dalam badan dan kulit bertambah.
4. Menjadikan kulit cerah kemerahan dan gebu secara sekata.
- See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.XhU8IMuU.dpuf

Cara Makan Sakura Candy ni senang aje,

1) Koyak sachet
2) Kemam terus bawah lidah
 
Kenapa bawah lidah? Sebab bawah lidah lebih cepat menyerap khasiat Sakura Candy ke dalam badan. Jadi lebih cepat nampak kesan dia betul tak? :)
Lebih elok kalau ambik satu sachet waktu pagi sebelum breakfast, dan satu sachet sebelum tidur malam. Waktu terbaik ketika perut kosong. Senang cerita letak tepi katil, bangun tido kemam Sakura Candy, nak tido malam kemam dulu baru tido.. hehe
Kandungan Beucure Sakura Candy ni:
Bahan-bahan ni memang kualiti terbaik dan terbukti untuk jadikan kulit Cerah Merah Jambu tau! Bahan-bahan ni agak mahal dipasaran tapi sangat menjadi dan kesan terbaik!! :)

Sakura Extract
Acai Berry
Snow Lotus
Pamogrenate
Collagen
Vitamin C
Maltodextrin
Sucralose
 

Halal dan lulus KKM ke?
Jangan risau, Beucure Sakura Candy halal dimakan kerana diperbuat oleh kilang bumiputra Muslim dan kilang tu berstatus GMP Halal. KKM pun dah dapat nombor rujukan dari mereka. Jadi kemam Sakura Candy tanpa was-was ye! 
Cara Makan Sakura Candy ni senang aje,
1) Koyak sachet
2) Kemam terus di bawah lidah

Bila waktu terbaik makan???
jawapannya: satu sachet bangun pagi perut kosong dan malam sebelum tidur.nak lagi cepat kesan makan 2 malam,2 pagi.
- See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.XhU8IMuU.dpuf

Cara Makan Sakura Candy ni senang aje,
1) Koyak sachet
2) Kemam terus di bawah lidah

Bila waktu terbaik makan???
jawapannya: satu sachet bangun pagi perut kosong dan malam sebelum tidur.nak lagi cepat kesan makan 2 malam,2 pagi.
- See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.XhU8IMuU.dpuf
Proses:
1. Jika badan mempunyai masalah, ia akan merawat dalam badan terlebih dahulu.
2. Sel kulit mati akan dirawat dan diganti.
3. Kandungan kolagen dalam badan dan kulit bertambah.
4. Menjadikan kulit cerah kemerahan dan gebu secara sekata.
- See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.XhU8IMuU.dpuf

Soalan Lazim biasa ditanya : 

1) Berapa Harga Beucure Sakura Candy?
-Harga sangat berpatutan sesuai dengan Kualiti dan kesan cerah merah jambu. Harga RM150 (sm), RM160 (ss). Free postage. 
2) Kandungan kat dalam berapa?
-Ada 30 sachet khas untuk 30hari guna. Satu sachet ada 2gram Sakura Flakes. Rasanya adalah rasa sakura iaitu seperti makan gula-gula masam manis. Sedap!

3) Bila masa terbaik untuk ambil Sakura Candy ni?

sejam sebelum sarapan, malam – sebelum tidur (dengan andaian anda makan malam selewatnya 3 jam sebelum tidur agar zat aktif produk dapat diserap sistem pencernaan tanpa gangguan dari makanan2 yang belum dihadam). Utk kesan optimum, ambil semasa perut kosong. 

Minum air masak at least 2 liter sehari untuk melancarkan pembuangan toksin dan membolehkan nutrien diserap secara optimum oleh sistem dalaman badan.

4) Boleh ke diambil ketika haid/period? 
Boleh diambil ketika haid, ia membantu mengurangi senggugut, melaraskan kitaran hormon (bagi mereka yang hanya sesekali datang haid dalam beberapa bulan) juga melambatkan monopouse. 

5) Wanita mengandung boleh makan Sakura Candy?
Boleh ambil tapi tidak digalakkan. Lebih elok diambil selepas anda bersalin / dalam pantang.

6) Wanita berpantang selepas bersalin boleh ambil? 
Boleh tetapi disarakankan diambil selepas 60 hari bersalin iaitu semasa badan sudah berada dalam keadaan yg stabil. Pengambilan dalam kadar minima sahaja sudah mencukupi, iaitu 1 pagi dan 1 malam. Ia membantu mempercepatkan proses pemulihan luka selepas bersalin, mengeluarkan sisa darah nifas, memperbaiki rahim pada kedudukan asal dan mengetatkan semula vagina selain menambahkan susu ibu dan memberi tenaga.

7Lelaki boleh amalkan Sakura Candy?
BOLEH! Ia membantu mengimbangi hormon kelelakian anda selain menjauhi kanser prostat, di mana dengan pengambilan Sakura Candy ia mampu merencatkan kanser tersebut selain menguatkan sistem perkumuhan (buah pinggang) anda.
 

8) Boleh ke ambil Sakura Candy bersama ubat lain?
Contoh saya ambil ubat hospital dan juga supplement dari produk yang lain.
Ya boleh ! Tapi dinasihatkan untuk 
jarakkan waktu pengambilan sekurang2nya 1 jam sebelum mengambil produk lain.
9) Berapa lama baru boleh nampak kesan lepas ambil Sakura Candy?
Semua orang nak kesan yang cepat dan pantas kan. Secara umum nya kesan bergantung pada badan masing-masing dan berbeza bagi setiap individu. Kesan boleh dilihat seawal 7 hari - 3 bulan paling lewat penggunaan. Seeloknya guna Sakura Candy ini selama 3 bulan berturut-turut untuk kesan yang optimum.
10) Adakah ianya akan menyebabkan buncit?
Untuk makluman, produk ini mempunyai ramuan untuk mengempiskan perut. Oleh itu, ia secara tidak langsung juga membantu menyelesaikan masalah buncit yang dihidapi.
 
11) Bagaimana pula kekerapan membuang air kecil dan besar? Adakah ia normal?
Ya, ia adalah normal kerana ia adalah sebahagian daripada proses pembuangan toksin-toksin/lendir-lendir di dalam badan.
12) Siapa yang sesuai untuk guna produk ini?
Lelaki dan wanita boleh guna produk ini. Untuk remaja seeloknya umur 15 tahun ke atas dah boleh guna Sakura Candy


TESTIMONI:
 
TESTIMONI:

 
 






HUBUNGI
SMS/WHATSAPP SHJ
017 900 3962/
01129410140




011 2941 0140011
HUBUNGI
SMS/WHATSAPP SHJ
017 900 3962/011 2941 0140 - See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.XhU8IMuU.dpuf
Dengan setiap Kotak Beucure Sakura Candy, mampu memberikan 
✔ Cerah Merah Jambu muka & seluruh badan 
✔ Tegang serta gebukan kulit wajah ✔Anti penuaan
✔ Mencegah serta menghilangkan jerawat 
✔ Membaiki strukur kulit ( hilang parut ) 
✔ Menambah tenaga ( mudah bangun pagi ) 
✔ Melambatkan proses penuaan dan proses monopaus
- See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.XhU8IMuU.dpuf
Dengan setiap Kotak Beucure Sakura Candy, mampu memberikan 
✔ Cerah Merah Jambu muka & seluruh badan 
✔ Tegang serta gebukan kulit wajah ✔Anti penuaan
✔ Mencegah serta menghilangkan jerawat 
✔ Membaiki strukur kulit ( hilang parut ) 
✔ Menambah tenaga ( mudah bangun pagi ) 
✔ Melambatkan proses penuaan dan proses monopaus
- See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.XhU8IMuU.dpuf
Dengan setiap Kotak Beucure Sakura Candy, mampu memberikan 
✔ Cerah Merah Jambu muka & seluruh badan 
✔ Tegang serta gebukan kulit wajah ✔Anti penuaan
✔ Mencegah serta menghilangkan jerawat 
✔ Membaiki strukur kulit ( hilang parut ) 
✔ Menambah tenaga ( mudah bangun pagi ) 
✔ Melambatkan proses penuaan dan proses monopaus
- See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.XhU8IMuU.dpuf
Haa!!itulah mukadimah Beucure sakura candy.Banyak lagi manfaat/kelebihan/fungsi sakura candy ni tau.
Kan dah cakap banyak gilos fungsi dan kelebihan serta manfaat sakura candy ni.Dari kulit lembap sampai la akar rambut jadi kuat.
Dengan setiap Kotak Beucure Sakura Candy, mampu memberikan 
✔ Cerah Merah Jambu muka & seluruh badan 
✔ Tegang serta gebukan kulit wajah ✔Anti penuaan
✔ Mencegah serta menghilangkan jerawat 
✔ Membaiki strukur kulit ( hilang parut ) 
✔ Menambah tenaga ( mudah bangun pagi ) 
✔ Melambatkan proses penuaan dan proses monopaus
- See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.XhU8IMuU.dpuf
Haa!!itulah mukadimah Beucure sakura candy.Banyak lagi manfaat/kelebihan/fungsi sakura candy ni tau.
Kan dah cakap banyak gilos fungsi dan kelebihan serta manfaat sakura candy ni.Dari kulit lembap sampai la akar rambut jadi kuat.
Dengan setiap Kotak Beucure Sakura Candy, mampu memberikan 
✔ Cerah Merah Jambu muka & seluruh badan 
✔ Tegang serta gebukan kulit wajah ✔Anti penuaan
✔ Mencegah serta menghilangkan jerawat 
✔ Membaiki strukur kulit ( hilang parut ) 
✔ Menambah tenaga ( mudah bangun pagi ) 
✔ Melambatkan proses penuaan dan proses monopaus
- See more at: http://www.terbangtinggitinggi.com/2015/02/sakura-candy.html#sthash.XhU8IMuU.dpuf

23 April 2015

6 Kesilapan Ketika Membancuh Susu Formula yang Wajib Kita Tahu

4/23/2015 1
6 Kesilapan Ketika Membancuh Susu Formula yang Wajib Kita Tahu
Kebanyakan dari kita rata-rata melakukan langkah-langkah ini kan dalam penyediaan susu anak.

1. Letak susu yang telah disukat kedalam botol susu
2. Tuangkan air panas
3. Goncangkan sampai sebati
4. Baru letak air masak
5. Goncang sampai sebati lagi
6. Rasa suhu sebelum diberi minum

Langkah-langkah diatas adalah salah sebenarnya.Sebab??

1.Air panas yang baru lepas dimasak dan suhunya atas 70 celceus tidak boleh dituangkan dahulu,kerana akan mematikan nutrisi-nutrisi yang ada dalam susu.

2.Air ang terlampau panas akan bertindak balas dengan botol susu,dan jika botol bukan free BPA lagi merisaukan kerana takut pengewapan akan membebaskan bahan kimia (material botol susu itu).

Langkah-Langkah penyediaan susu yang betul.

1.Tuangkan dahulu air masak yang telah disejukkan kedalam botol susu anak.
2.Lepas itu baru tuangkan sedikit demi sedikit air panas sehingga air dalam keadaan suam.
3.Tambahkan susu formula mengikut sukatan yang telah diberikan pada tin dengan menggunakan sudu yang dibekalkan.
4.Tutup botol dan goncangkan sehingga larut dan sebati.
5.Uji suhu dengan menunggangkan botol dan biarkan sedikit susu jatuh keatas pergelangan tangan disebelah dalam.Ia seharusnya terasa suam dan bukannya panas.



Entri untuk peringatan diri sendiri:
SUMBER:SINI
Sebenarnya langkah-langkah di atas adalah salah!.Kenapa ?  - See more at: http://butiksihatcomel.blogspot.com/2015/04/6-kesilapan-ketika-membancuh-susu.html#sthash.gxvW35UU.dpuf
Daripada survey dari rakan-rakan terdekat saya, ramai yang lakukan langkah-langkah ini :- 

1) letak susu yang telah di sukat ke dalam botol susu
2) Tuangkan air panas 
3) Goncangkan sampai sebati
4) Baru letak air masak
5) Goncang sehingga sebati lagi
6) Rasa suhu sebelum diberi minum.

Sebenarnya langkah-langkah di atas adalah salah!.Kenapa ? 

1) Air panas yang baru lepas di masak dan suhunya atas 70 celcius tidak boleh dituangkan dahulu, ini kerana akan mematikan nutrisi-nutrisi yang ada dalam susu anak-anak kita.
2) Air yang terlampau panas akan bertindak balas dengan botol susu anak kita, jika botol bukan free BPA lagi merisaukan kerana takut pengewapan akan membebaskan bahan kimia ( material botol susu) itu.

Sebelum ini, saya juga tidak tahu mengenai ini sehingga saya terbaca di facebook mengenai pertanyaan penyediaan susu formula. Jadi sama-samalah kita amalkan penyediaan susu formula anak-anak kita dengan betul supaya nutrisi-nutrisi dapat diserap dengan elok. 

Langkah-langkah yang betul untuk penyediaan susu si manja :-

1) Tuangkan dahulu air masak yang telah disejukkan ke dalam botol susu anak.

2) Lepas itu baru tuangkan  sedikit demi sedikit air panas sehingga air dalam keadaan suhu     suam
     **Contoh sukatan : 4 oz air masak , 1 oz air panas untuk susu 5oz **

3) Tambahkan susu formula mengikut sukatan yang telah diberikan pada tin dengan               menggunakan sudu yang dibekalkan.

4) Tutup botol. dan goncangkan sehingga larut dan sebati.

5) Uji suhu dengan menunggangkan botol dan biarkan sedikit susu jatuh ke atas pergelangan tangan anda di sebelah dalam. Ia seharusnya terasa suam, bukan panas.
- See more at: http://butiksihatcomel.blogspot.com/2015/04/6-kesilapan-ketika-membancuh-susu.html#sthash.gxvW35UU.dpuf
Daripada survey dari rakan-rakan terdekat saya, ramai yang lakukan langkah-langkah ini :- 

1) letak susu yang telah di sukat ke dalam botol susu
2) Tuangkan air panas 
3) Goncangkan sampai sebati
4) Baru letak air masak
5) Goncang sehingga sebati lagi
6) Rasa suhu sebelum diberi minum.

Sebenarnya langkah-langkah di atas adalah salah!.Kenapa ? 

1) Air panas yang baru lepas di masak dan suhunya atas 70 celcius tidak boleh dituangkan dahulu, ini kerana akan mematikan nutrisi-nutrisi yang ada dalam susu anak-anak kita.
2) Air yang terlampau panas akan bertindak balas dengan botol susu anak kita, jika botol bukan free BPA lagi merisaukan kerana takut pengewapan akan membebaskan bahan kimia ( material botol susu) itu.

Sebelum ini, saya juga tidak tahu mengenai ini sehingga saya terbaca di facebook mengenai pertanyaan penyediaan susu formula. Jadi sama-samalah kita amalkan penyediaan susu formula anak-anak kita dengan betul supaya nutrisi-nutrisi dapat diserap dengan elok. 

Langkah-langkah yang betul untuk penyediaan susu si manja :-

1) Tuangkan dahulu air masak yang telah disejukkan ke dalam botol susu anak.

2) Lepas itu baru tuangkan  sedikit demi sedikit air panas sehingga air dalam keadaan suhu     suam
     **Contoh sukatan : 4 oz air masak , 1 oz air panas untuk susu 5oz **

3) Tambahkan susu formula mengikut sukatan yang telah diberikan pada tin dengan               menggunakan sudu yang dibekalkan.

4) Tutup botol. dan goncangkan sehingga larut dan sebati.

5) Uji suhu dengan menunggangkan botol dan biarkan sedikit susu jatuh ke atas pergelangan tangan anda di sebelah dalam. Ia seharusnya terasa suam, bukan panas.
- See more at: http://butiksihatcomel.blogspot.com/2015/04/6-kesilapan-ketika-membancuh-susu.html#sthash.gxvW35UU.dpuf

20 April 2015

Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare

4/20/2015 7
Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare
*Assalammualaikum*
Sangat cepat masa berlalu dan dah pertengahan bulan April  2015. Dan tak sangka dah sebulan Fiqa menggunakan produk Whitening Intensive Booster Skincare yang keluaran My Beauty Herbs.

 

Kalau korang nak tahu, Fiqa antara 50 blogger yang berpeluang mencuba secara percuma produk  keluaran My Beauty Herbs ini hasil anjuran giveaway dari blogger Kak Mia Liana. Alhamdulillah.


Pakej produk mengandungi :
MBH Whitening Booster Soap
MBH Whitening Booster Day Cream
MBH Whitening Booster Oxygenating Night Cream


Ini adalah gambar Fiqa sebelum menggunakan Whitening Intensive Booster Skincare dari My Beauty Herbs. 



Gambar MBH Whitening Booster Soap lupa nak snap pulak..yang no 1 tu yang berwarna hijau lumut adalah MBH Whitening Booster Oxygenating Night Cream dan no 2 adalah MBH Whitening Booster Day Cream.
Fungsi MBH Whitening Booster Soap yang diperkaya dengan Marine Plant Stemcell Glutathione,Collagen,Pearl Powder,Vitain C,Vitamin E,Rice Extract dan nutrisi tumbuhan laut yang berkesan mengekalkan keanjalan kulit muka serta membersihkan kulit muka adalah:

~Mengalakkan pertumbuhan sel kulit baru.
~Memperbaharui sel-sel kulit mati.
~Membantu menegangkan kulit.
~Mampu menghapuskan parut, jerawat dan jeragat.
~Membekalkan mineral , nutrisi dan asid amino.
~Merangsang pembaharuan dan penjanaan kulit serta pemburu radikal bebas.
~Berfungsi sebagai anti penuaan.

CARA PENGGUNAAN
Basahkan muka, campurkan pembersih dengan air sehingga berbuih, kemudian basuh muka dan leher secara urutan putaran dari bawah keatas. Bilas muka sehingga bersih dengan air. Disyorkan 2 kali sehari, pagi dan malam.


Fungsi MBH Whitening Booster Oxygenating Night Cream adalah:
Mencerahkan kulit tanpa pengelupasan.
~Menghilangkan parut jerawat dan jeragat yg tebal.
~Melembabkan dan menyegarkan wajah perbaiki tekstur kulit.
~Menjadikan tona lebih sekata,lembut dan berkilau.

CARA PENGGUNAAN
Sapukan dengan lembut keseluruhan kulit muka dan leher selepas membersihkan kulit wajah di waktu   malam.

Fungsi MBH Whitening Booster Day Cream adalah:
~Melindungi daripada sinaran  UV.
~Kulit Nampak cerah dan licin.
~Menegangkan  kulit wajah.
~menghilangkan parut jerawat dan jeragat.
~Melembut dan melicinkan kulit wajah.
~Menganjal dan menghaluskan kulit.
~Menyerikan waja kusam
~Wajah lebih sihat dan lebih muda.

CARA  PENGUNAAN
Sapukan dengan lembut keseluruh kulit muka dan leher selepas membersihkan kulit wajah.

*****************************************************************
Setelah sebulan menggunakan produk ini, alhamdulillah, kulit muka Fiqa mengalami banyak perubahan yang agak ketara.Produk ini betul-betul membantu Fiqa dalam mengecilkan pori-pori wajah dan menghaluskan kulit wajah Fiqa.Yang bagusnya produk ini juga mampu mencerahkan kulit wajah tanpa pengelupasan






Apa perubahan yang saya rasa selepas PENGGUNAAN  My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare  selama SEBULAN.

1.Kulit muka lebih cerah,terasa lembut dan tegang. 
2.Dapat menanggalkan kotoran,minyak dan sel kulit mati. 
3.Mengurangkan parut jerawat dan jeragat di wajah saya. 
4.Mengurangkan 'blackheads'di wajah saya. 5.Memberikan kesegaran wajah saya sepanjang hari.
    Ini adalah wajah selepas sebulan menggunakan set MBH Whitening Intensive Booster Skincare.Wajah tanpa mekap ye,hanya menggunakan MBH Whitening Booster Day Cream sahaja.Cukup membuatkan wajah putih gebu,cerah dan licin serta menjadikan tona kulit Fiqa lebih sekata,lembut dan membuatkan kulit wajah berkilat.

    Saya dah berjaya membuktikan Wajah saya putih gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare.Anda bila lagi??
    Mana tahu produk ini berkesan kepada kulit wajah anda juga kan.
    Giveaway Whitening Intensive Booster Skincare : Review Produk dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.
    http://yoorinmelacolea.blogspot.com/2015/04/wajah-putih-gebu-dengan-my-beauty-herbs-whitening-intensive-booster-skincare.html