October 2015 - Fiqa story

28 October 2015

Contest Review Lynk.my 2015

10/28/2015 19
Contest Review Lynk.my 2015


Apa Itu Lynk.My
Apa itu Lynk.My. Dibawah merupakan sedikit penerangan tentang Lynk.my( Malaysia Url Shortener ), cara mendaftar Lynk.my dan seterusnya menjana pendapatan melalui Lynk.my. 


Contest Review Lynk.my 2015


Apa Itu Lynk.My ?
Tahukah anda apa itu Lynk.my?Lynk.my merupakan satu website yang dibangunkan oleh anak Malaysia yang menyediakan perkhidmatan memendekkan url/link secara percuma seperti goo.gl dan bit.ly serta memberi bayaran kepada pengguna mengikut jumlah pelawat.sambil pendekkan url boleh jana pendapatan pasif. Jom kita tengok apa itu link di video dibawah...


Contest Review Lynk.my 2015 -Publisher


Lynk.my menawarkan dua servis iaitu publisher dan advertiser. Publisher akan create Lynk dan kemudiannya share Lynk dan menjana wang dari Lynk yang pengguna tu akan share. Untuk Advertiser pula, advertiser akan membuat bayaran kepada Lynk.my berkenaan iklan yang ingin dijalankan, selepas pembayaran dibuat advertiser akan membuat kempen di Lynk dan Lynk akan membantu advertiser menyebarkan kempen mereka.  Beza publisher dan advertiser dalam video di bawah:



Kelebihan Lynk.my ialah:

- Pendaftaran adalah percuma
- Dapat Menjana pendapatan atau pendapatan sampingan bagi setip link yang telah anda pendekkan dan kongsikan melalui blogspot,twitter,istagram dan facebook serta lain-lain laman sosial milik anda.
Cara Daftar Lynk.my
1.Sila kunjungi laman http://lynk.my
2. Pilih " Join Now "
3. Isi ruangan kosong pada " Join Now "
*account type = publisher
Contest Review Lynk.my 2015 -Join now

 
4. Masuk kembali ke email anda untuk mengaktifkan akaun Lynk.my anda 

Lynk.my akan membuat bayaran melalui online banking dalam masa dua minggu selepas pengguna Lynk yang berdaftar menuntutnya (request withdraw). Disamping itu lynk juga menyediakan servis E marketing untuk para peniaga mengiklankan product atau perkhidmatan mereka kepada pengguna internet di seluruh malaysia dengan kadar yang amat berpatutan iaitu serendah RM10 SAHAJA.

Saya sebagai blogger, dah join Lynk ni sebagai publisher. sambil post link entry blog saya di social media tu saya shorten kan dulu URL dan dalam masa yang sama menjana income dari Lynk
Ok done tugasan review tentang system lynk.my
Contest Review Lynk.my 2015 -Banner contest Lynk.my

Sekarang tadaa....dengan hanya review Lynk.my boleh menang hadiah wang tunai RM4000.
Nak join..boleh..boleh..di alu-alukan sangat supaya lagi ramai pengguna shorten link di sana tahu tentang kewujudan LYNK.MY ini.Jom tengok syarat-syarat penyertaannya pula:


[Image: SYARAT-ARTIKEL.jpg]
1.   Ditulis dalam bahasa Melayu atau English sahaja.


2.   Artikel mestilah unik dan asli iaitu tidak menciplak hasil penulisan orang lain. Jika pihak penganjur mendapat laporan tentang sebarang peniruan, penyertaan anda akan dibatalkan serta merta.


3.   Artikel mesti di terbitkan pada atau selepas 27 Oktober 2015. Jika artikel diterbitkan sebelum tarikh terlebut, tidak layak utuk menyertai pertandingan.


4.   Tiada had panjang minimun dan maksimum untuk artikel.


5.   Gaya penulisan artikel ialah bebas.


6.   Wajib memiliki akaun di lynk.my dan maklumat pengguna diisi selengkapnya bagi memudahkan urusan agihan hadiah


7.   Wajib menulis review tentang system lynk.my


8.   Wajib menulis tentang pertandingan ini termasuk senarai hadiah dan kategori yang dipertandingkan.


9.   Bagi yang berminat untuk memenangi kategori TOP lynkUNDI anda perlu menggunakan kreativiti anda bagi menarik minat pembaca artikel anda untuk klik pada CONTEST ID sebagai tanda mengundi anda untuk kategori tersebut. 
Antara contoh yang boleh digunakan ialah :
  • Klik sini sebagai undi saya untuk pertandingan ini
  • Klik UNDI untuk saya memenangi sehingga RM4000 daripada lynk
Peserta juga boleh membuat BUTTON UNDI yang di"link"kan ke CONTEST ID supaya lebih menarik pembaca.

10.Anda digalakkan untuk menggunakan kreativiti untuk design artikel anda bagi memenangi hadiah bagi kategori TOP CREATIVE



[Image: HANTAR-PENYERTAAN.jpg]
1.   Daftar akaun di lynk.my ( username dan email aktif anda )



2.   Tulis entry pada blog anda.

3.   Emelkan penyertaan ke contest@lynk.my dengan format :

  • Subjek /Tajuk emel : Join Contest Review lynk
4.   Masukkan maklumat seperti dibawah :
  • Username di lynk :
  • URL artikel/entry Review lynk.my :
5.   Jika syarat-syarat penyertaan dan penulisan artikel dipenuhi, kami akan balas email anda dan anda akan diberikan CONTEST ID yang akan digunakan untuk menyertai kategori TOP lynkUNDI. Anda boleh edit artikel anda untuk masukkan CONTEST ID ini.


6.   Bagi penyertaan yang menggunakan entry hakmilik orang lain , penyertaan akan dibatalkan jika menerima laporan daripada pemilik asal.

7.   Senarai peserta yang diterima akan diletakkan di bawah post ini.



[Image: HADIAH.jpg]
Semua hadiah adalah dalam bentuk wang ringgit Malaysia yang akan dimasukkan terus ke akaun pemenang. ( No akaun dan bank pemenang perlu diisi ketika mendaftar di lynk.my )




·        TOP lynkUNDI
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100



 ·        TOP SEO
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100



 ·        TOP CREATIVE
Tempat Pertama - RM1000
Tempat Kedua - RM500
Tempat Ketiga - RM200


·        Giveaway penyertaan ( sponsored by ikedaikami )


50 penyertaan terawal layak menerima Gajet Khas daripada ikedaikami.com



[Image: GIVEAWAY.jpg]
*hadiah akan diposkan ke alamat yang diberikan melalui akaun di lynk.my
Buat rakan-rakan semua jemputlah join contest yang hebat ini.tidak salah dan rugi jika kita mencuba..good luck semua.

 
 http://lynk.my/xRS
Jangan lupa undi fiqa yer...*_^

27 October 2015

Nak Simkad ONEXOX PERCUMA

10/27/2015 1
Nak Simkad ONEXOX PERCUMA


Nak simkad ONEXOX percuma?Mari lah kita join contest terbaru anjuran blog Coretan Anuar.



Contest%2BSEO%2BONEXOX 
J

Jadi kalau anda ingin mencuba simkad terbaik ini, bolehlah turut serta contest ini. Simkad akan diberikan secara percuma, cuma dengan syarat anda perlu ada blog dan mengikuti syarat-syarat yang telah ditetapkan oleh penganjur.SINI


Yang bestnya semua peserta akan dapat  hadiah... Menang atau kalah, tetap dapat hadiah...
bestkan..

11 October 2015

Abam vs Adek

10/11/2015 3
Abam vs Adek
 Ada perbezaan ke??




Motif???Nak tunjuk dekat situ topi,baju,seluar,n stokin yang sama..cuma beza umur jer lah...hihi dah boleh recyle dah baju2 abam..

Kronologi berat badan abam&adek

Lahir
Abam:2.9kg  Panjang:48cm
Adek:2.8kg  Panjang:48cm

1 Bulan
Abam:4.3kg Panjang:53.5cm
Adek:4kg  Panjang:55cm

2 Bulan
Abam:5.4kg Panjang:58cm
Adek:5.6kg Panjang:58cm

3 Bulan
Abam:6.5kg  Panjang:62cm
Adek:6.6kg Panjang 62cm


4 Bulan
Abam:7.5kg  Panjang:65cm
Adek:7.4kg Panjang 63cm


5 Bulan
Abam:7.9kg  Panjang:67cm
Adek:7.9kg Panjang 66cm


6 Bulan
Abam:8.4kg  Panjang:67cm
Adek:8.7kg Panjang 66cm

 7 Bulan......