2016 - Fiqa story

"Where hope grows, miracles blossom".

Hot

Post Top Ad

31 December 2016

Entri penutup tirai 2016

12/31/2016 2
Last entry  di penghujung 2016..impian,cita-cita??ada yang dah tercapai ada yang belum..yang belum sepeti  biasalah kita bawa ke tahun seterusnya...hehehe...

Sepanjang tahun ini hanya sebanyak 100 entri sahaja yang dapat dihasilkan..korang mesti dah beratus2 entry kan..kekangan masa,kekurangan idea dan juga keadaan wifi yang sangat lembap  tambah penyakit M paling besar..😂😂

Sini fiqa nak selitkan  juga ucapan terima kasih kepada blogger ayunie ramli kerana telah menghadiahkan fiqa beg sempena hari lahir fiqa bulan oktober lepas..memang berguna sangat2 beg tu..senang boleh sumbat botol susu anak lagi...hehe

Job berbayar dan juga review produk suam-suam kuku lah..bolehlah dari tiada..dah blog kurang update ,klien pun x pandang kan..😁😁..menang contest alhamdulillah ada juga sangkut..paling best dapat carseat dan juga stroller..rezeki berblog dan juga rezeki  anak-anak....

Azam 2017..
Nak kurus.
Nak update blog sekurang2nya sekali sehari...😅Boleh percaya ke??Doakan saya...hehe
Murah rezeki untuk dapat job berbayar dan juga review produk..yang nie fiqa suka..xperlu keluar duit..hehe...
Doa fiqa semoga diri ini,suami,anak2,ibubapa,sanak saudara,kawan2 dan sesiapa juga yang mengenali fiqa semoga tahun 2017 diberikan sinar baru,diberikan  kesihatan yang baik juga dimurahkan rezeki semuanya...amin.!!

Semoga apa yang kita impikan tercapai dan terlaksana ditahun 2017!!

Jangan lupa jemput baca artikel contest fiqa SINI...terima kasih😘😘


Read More

30 December 2016

Pertama Kali Guna Paypal

12/30/2016 3

Pertama Kali Guna Paypal


Pertama Kali Guna Paypal-Fiqa ada terima job dari satu company luaar negara..Setelah perbincangan dilakukan kena juga ada akaun paypal..nak tak nak terpaksa juga fiqa buat..on the spot terus buat..huhu..takut juga sebenarnya sebab tak ada pengalaman..tapi move on le lah..lepas dah isi semua akaun fiqa kasi dekat klien..petang tu juga klien transfer duit dalam akaun paypal...tapi hari jumaat baru fiqa verified untuk masukkan dalam akaun tempatan..

Memandangkan keesokannya hari sabtu dan ahad dan isnin tu pula cuti ganti krismas..so duit tadi hari selasa baru clear dalam akaun bank fiqa.

Harap ada lagi company luar negara yang sudi bekerjasama dengan fiqa lepas nie..hehe...

Read More

29 December 2016

Minyak Herba Asmak - Penawar Asma Pada Bayi

12/29/2016 0

Minyak Herba Asmak Penawar Asma Mujarab

Minyak Herba Asmak Penawar Asma Mujarab

 

 Penyakit Asma


Dilema ibu anak pengidap asma.Perkara yang paling merisaukan seorang ibu adalah apabila anak demam ditambah pula dengan batuk dan selsema. Lebih teruk lagi jika sianak pengidap asma. Pasti ianya amat merunsingkan hati siibu apabila anak tidak pandai membuang kahak, hidung tersumbat dan sukar untuk bernafas.
Luluh hati siibu melihat anaknya terpaksa menggunakan rawatan sedut lender, Nebulizer,dan lain-lain.Betapa peritnya anak kecil itu terpaksa melalui pelbagai kesakitan.Renungan matanya,ibu dapat merasai dirinya sedang menahan kesakitan.Tanpa sedar bergenang airmata siibu.Kalaulah kesakitan anak  itu boleh dipindahkan kepadanya memang siibu akan buat pilihan itu kerana tidak sanggup melihat anak menanggung kesakitan. 


Siibu sedar jika berterusan bukan sahaja anaknya tak boleh nak bergiat aktif, terpaksa pula bergantung pada inhaler dan jika serangan asma tiba-tiba datang macam mana kalau inhaler tu tak ada masa serangan datang.Macam-macam difikiran siibu.Dia sanggup buat apa sahaja,cuba macam-macam petua agar dapat melihat semula keriangan diwajah anaknya.

Menyedari hakikat itu macam-macam ikthiar siibu cuba,cari petua penawar asma pada bayi melalui google,petua dari rakan2,ibu ayah,sanak saudara semua dibuatnya. Sehinggalah pada suatu hari,dia menemui sesuatu di Facebook.








Minyak Herba Asmak Penawar Asma

Siibu dengan tidak sengaja terjumpa satu Fanpage tentang Penawar Asma Mujarab difacebook.Siibu  khusyuk meneliti kesemua info Penawar Asma pada bayi dalam fanpage tersebut.Hampir kesemuanya sama dengan situasi yang dialami oleh anaknya.Mendung berarak pergi,wajah sugul siibu berubah menjadi ceria kerana akhirnya siibu menemui jalan penyelesaian masalah dia dalam laman Fanpage tersebut.
Minyak Herba Asmak Penawar Asma Mujarab

Siibu menemui satu produk yang boleh membantu menyelesaikan masalah anaknya selama ini.Tanpa berlengah,siibu terus membuat pembelian secara online dengan Fanpage tersebut.Setelah hampir sebulan menggunakan produk tersebut,siibu dapat melihat kesan positif.Kalau dulu anaknya terpaksa menggunakan INHALER dengan kerap,tetapi kini tidak lagi…Alhamdulillah..

Siibu amat bersyukur kerana terjumpa produk yang bukan sahaja boleh merawat masalah asma anaknya tetapi mempunyai banyak lagi kegunaan lain dalam pada masa yang sama.

Ramai yang dah tahu pasal penawar asma mujarab ni.Tetapi ramai yang masih meragui penawar asma mujarab ni.Belum cuba belum tahu.Kalau korang nak tahu,fiqa telah mencuba selama hampir 3 minggu untuk menguji keberkesanannya.Baca sampai habis kalau nak tahu berkesan ataupun sekadar cerita kosong nak lariskan produk...Ahakssss

Sebelum itu,mari fiqa akan ceritakan apa itu Minyak Herba Asmak.

Minyak Herba Asmak Penawar Asma Mujarab adalah rawatan alternatif untuk asma (lelah), semput, batuk, kahak dan selsema – TANPA nebulizer, TANPA ubat/pil dan TANPA kos rawatan yang tinggi.Minyak Herba Asmak sesuai untuk semua peringkat umur, dari bayi yang baru lahir sehinggalah kepada orang tua kerana testimoni yang diterima menunjukkan keberkesanan pada semua peringkat umur.Minyak Herba Asmak adalah satu KEPERLUAN yang mesti dimiliki oleh setiap keluarga.


Kandungan Bahan-Bahan Minyak Herba Asmak


Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd ini diperbuat daripada minyak zaitun,minyak kelapa dara,habatussauda,pati gamat dan herba terpilih yang bukan sahaja selamat,tapi suci.Gunakan tanpa was-was Minyak Herba Asmak kerana ia adalah hasil dari R&D (Research & Development ) @ Penyelidikan dan Pembangunan dan menggunakan Teknologi Nano.

Kegunaan Minyak Herba Asmak

Minyak Herba Asmak dapat membantu merawat ;

Minyak Herba Asmak Penawar Asma Mujarab




Cara Guna Minyak Herba Asmak

1. Tebuk lubang pada "stopper" supaya senang digunakan dan jimat .
2. Goncang sebelum guna.
3. Cara paling asas : Sapu di leher dan ke dada , ke tengkuk dan ke belakang. Juga boleh disapu pada tapak kaki.

Kelebihan Menggunakan Minyak Asmak


Minyak Herba Asmak Penawar Asma Mujarab

●Kandungan minyak herba Asmak mujarab ini telah menjalani R&D lebih selamat,lebih suci,tidak “overdose” bahan tertentu dan tidak mengandungi bahan aktif yang tinggi.

●Minyak Herba Asmak lebih mesra kulit di mana peratusan alahan pada herbanya tersangat rendah dan mesra bayi.

●Minyak Herba Asmak ini lebih cepat menyerap di kulit,sebab itu ramai yang mengakui keberkesanannya jauh LEBIH CEPAT kerana menggunakan teknologi nano.

●Minyak Herba Asmak ini berangin dan tidak panas kerana ianya mengikut piawaian yang ditetapkan dan kandungannya sentiasa sama tidak berubah sebab dihasilkan di kilang yang GMP dan mempunyai sukatan kandungan bahan yang sama.

●Minyak Herba Asmak bukan sahaja berkesan untuk asma,semput,lelah,batuk,kahak,selsema,gigitan serangga,luka,terkena api tetapi juga berkesan untuk sakit perut,bengkak,lenguh,buasir,sembelit,senggugut,membantu
melancarkan darah,sakit kepala,migrain,resdung,sakit gigi,strok dan ulser.

●Mereka yang mendapatkan minyak R&D akan diberikan rundingan cara pakai mengikut masalah yang dihadapi dan biasanya akan dipantau oleh pengedar sah yang mempunyai ID.Malah pelanggan digalakkan berhubung dengan pengedar yang berkenaan sama ada untuk sebarang masalah berkaitan atau berkongsi pengalaman mencuba.

●Jaminan kesucian dan keselamatan minyak asmak mujarab kepada pengguna.



Harga Minyak Herba Asmak

Harga sebotol Minyak Asmak ini adalah RM39.00, isi kandungannya adalah 30ml. Boleh didapati daripada agen atu pengedar-pengedar MHAMSB yang sah. 


                           Testimoni minyak herba asmak mujarab

 REVIEW PERSONAL FIQA SELAMA 3 MINGGU PENGGUNAAN.

Minyak Herba Asmak Penawar Asma Mujarab

1.Situasi 1 dimana anak fiqa terhantuk bucu katil..fiqa sapu denganmenggunakan #minyakasmak..keesokan paginya benjol di dahi anak fiqa surut..kalau sebelum ini jika dia terhantuk benjol dikepalanya akan kekal sekurang-kurangnya 3 hari langsung tidak surut walau dah disapu ubat.

2.Situasi kedua dimana dalam mulut fiqa luka,kisahnya terhantuk dengan kepala anak..fiqa sapu,darah cepat berhenti dan rasa denyut2 pun berkurangan.Jangan risau kalau tertelan sikit  sebab kandungannya adalah ramuan dari formulasi habbatussauda’, minyak zaitun, minyak kelapa dara, minyak gamat dan herba terpilih telah diproses dengan teknologi nano di kilang bertaraf GMP.

3.#Minyakasmak ini juga fiqa guna sebagai penganti minyak telon.Anak-anak pun selesa je.

4.Kebetulan minyak angin dah habis dan fiqa guna #minyakasmak ini sebagai ubat sapu.Fiqa memang selalu kebas-kebas kaki,bila guna kaki rasa hangat dan apa yang terkeluar dari mulut…wahh bagus juga ubat nie..semestinya fiqa syorkan kepada sanak saudara dan ibu fiqa sendiri.Selain daripada itu #minyakasmak  ini juga mampu melega sakit-sakit kepala serta sengal2 badan.Memang best.


Antara lain kegunaan Minyak Herba Asmak seperti dibawah,dan seperti korang lihat yang ditandai warna merah ialah berdasarkan pengalaman fiqa sendiri mencuba Minyak Herba Asmak ini.Terima kasih kepada Minyak Herba Asmak kerana dengan adanya sebotol minyak ini,sekurang-kurangnya boleh menyelamatkan keadaan@pelbagai situasi.

    *Asma, semput dan lelah-BERKESAN
    *Menghilangkan batuk-BERKESAN
    *Mencairkan lendir kahak-BERKESAN
    *Melegakan Selsema-BERKESAN
  *Kegatalan akibat terkena gigitan serangga seperti nyamuk dan sebagainya-BERKESAN
    *Menyembuh luka-BERKESAN
    *Terkena api/benda panas-BERKESAN
    *Melegakan sakit perut-BERKESAN
    *Menghilangkan bengkak-BERKESAN
    *Lenguh-lenguh badan-BERKESAN
    *Masalah Buasir
    *Mengatasi masalah sembelit
    *Melegakan senggugut bagi wanita-BERKESAN
    *Melancarkan peredaran darah
    *Melegakan sakit kepala dan juga migrain-BERKESAN
    *Sesuai juga untuk merawat Resdung
    *Merawat sakit gigi
    *Untuk rawat penyakit strok
    *Juga sesuai untuk merawat ulser

Apa yang fiqa boleh simpulkan disini ialah,#minyakasmak ini memang berbaloi dimiliki.Kalau boleh wajib ada dua 1 letak dalam beg tangan 1 lagi simpan  dirumah.


Banyak lagi testimoni yang telah mencuba Minyak Asmak ini..kalau nak tengok testimoni mereka boleh klik link di bawah...



Minyak Herba Asmak Penawar Asma Mujarab
#MinyakHerbaAsmak disini #sepang #KLIA

Jadi apa pendapat anda??Tepuk dada tanya selera..tidak percaya??kena beli uji dan bukti sendiri keberkesanannya.OK!!

Agen Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd


Pastikan anda mendapatkan minyak Herba Asmak dari pengedar sah syarikat Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (MHAMSB) yang memaparkan No ID sahaja,dan jika anda ragu-ragu,anda boleh meminta ID pengedar dari mereka.Kebelakangan ini ramai pihak yang menggunakan gambar dan bahan pemasaran syarikat tetapi menjual produk lain dan cara ini teramatlah tidak beretika.Sokonglah 1000+ pengedar kami yang berdaftar dengan cara yang sah.

Dapatkan minyak Herba Asmak dari Pengedar sah yang mempunyai ID dari syarikat MHAMSB sahaja.

Sekiranya berminat nak mencuba Minyak Herba Asmak atau nak menjadi agen Minyak Herba Asmak,boleh ke link di bawah atau hubungi terus  :
Hotline HQ : 019 - 970 8897
Website rasmi syarikat : http://mham.com.my/

Website Minyak Herba Asmak :
http://penawarasma.com.my

Ig : mham.sdnbhd
https://www.instagram.com/mham.sdnbhd/

Fb Page :

Penawar Asma Mujarab
https://www.facebook.com/penawarasma/

Minyak Herba Asmak HQ

https://www.facebook.com/minyakherbaasmamujarabsdnbhd/

Youtube:https://www.youtube.com/chanel/UCW7XwJbaxkXCKe3f7NEucag



Minyak Herba Asmak Penawar Asma Mujarab

Rawatan alternatif herba (secara sapuan luaran) untuk masalah pernafasan seperti asma (lelah), semput, sesak nafas, kahak, batuk dan selsema, di samping pelbagai lagi kegunaan luaran yang lain. Diformulasikan daripada kombinasi pelbagai minyak dan herba terpilih, Minyak Herba Asmak sesuai digunakan untuk semua peringkat usia. Dengan teknologi nano, Minyak Herba Asmak telah membantu lebih daripada 200,000++ pelanggan!!


Read More

22 December 2016

#MyTravelokaEscapade: Top 10 Things I want to Do and See in Tokyo with #Traveloka

12/22/2016 0
Top 10 Things I want to Do and See in Tokyo

Tokyo, the most modern city in Japan has become the focus of millions of tourists every year because there are many unique places to visit. Tokyo can be an example for other cities around the world because not only Japan that is absolutely modern technology, but also the culture and way of life of Japanese society itself that makes Japan extremely privileged to explore. Here i share some interesting places i must visit if traveling to Tokyo.

1.Enjoy in Tokyo Skytree .
 
Tokyo Sky Tree is the latest television broadcasting stations also become a landmark Tokyo. This building is the tallest building in Japan. There is a shopping complex and the aquarium is located at the bottom of the building. What is so special about Tokyo Sky Tree This is an observatory deck offers views of Tokyo city are very beautiful. There are two observatory deck at a height of 350m (Tembo Deck) and 450m (Tembo Gallery), making it the highest observatory deck in Japan and is also among the highest in the world.Here 7 Ways I can enjoy with Tokyo Skytree.

  • i.Up the Skytree and enjoy the superb view-On the observation deck floor, i can enjoy the scenery at the level of 350 meters from the ground. There are 4 spots where i can enjoy a view from Tembo Deck called “Tokyo Jiku Navi”. It takes only 50 seconds to Tembo Deck by the high-speed elevator. There is also “Glass Floor of Fear”.
  •  ii. Play around with sea creatures in Sumida Aquarium-“Sumida Aquarium” is located in the Tokyo Skytree Town. It has natural water scenery, Aqua Gallery, coral reefs, fur seal and penguin zones. Though it is in Skytree Town, i can enjoy penguins and colorful fish.
  •  iii. Purify myself at the Planetarium-Planetarium is on the seventh floor of the Tokyo Skytree Town East Yard. It uses the state-of-the-art video and sound equipment, which is full of realism. The armrest of each seat can be moved, joining two seats to use as a couple seat. I can even enjoy different scents during the healing sessions. 
  •  iv.Enjoy gourmet dedicated to Skytree-There are various “tall” gourmet associated with Sky Tree. Why don’t i have a go at these new specialties? 
  •  v.Get Japanese souvenirs in Tokyo Solamachi-Tokyo Solamachi is at the foot of Skytree. There are 312 shops and restaurants. On the 4th floor, there is a corner of Japanese souvenirs, including Japanese goods.After seeing the town of Tokyo from Skytree,1 can looking for souvenirs in Solamachi.
  •  vi. Take a look at various stamps at the Postal Museum-About 330,000 types of stamps are exhibited in Postal Museum, which is the largest in Japan. It also has a game using digital technology and 3-sided screen theater. I can experience delivering mails on a postal motorbike. Not only children but also adults can enjoy there.
  • vii. Look up at the beautiful Skytree from Yanagibashi Crossover Bridge-Yanagibashi Crossover Bridge has been famous as a shooting spot of Skytree since its construction. Kitajikken River adds spice to the beauty of Skytree. i can take a photo of whole Skytree, and also see Skytree reflected upside down on the river. It is good to look up Skytree closely, but seen from this place, i can find another attraction of Skytree.

2.  Become a child in Tokyo Disneyland & DisneySEA 


Why?why? You ask well..................... IT'S FUN. Now you will say it costs A LOT but still i will HAVE to go because it will be a dream come true. You see it's a dream because, I cant explain just watch! Disneyland is a wonderful place to meet my favorite Disney characters.There are many great reasons to visit Disneyland. Disneyland has been a place for young and old alike to enjoy being a kid and escaping the outside world, while engaging in all the magic Walt Disney created.

Tokyo Disneyland is a 115-acre theme park based on the films produced by Walt Disney. It was opened in 1983 as the first Disney theme park outside of the United States. Tokyo Disneyland is made up of seven themed ports of call:Tomorrowland, World Bazaar, Toon Town, Critter Country, Fantasyland, Westernland and Adventureland.

Tokyo DisneySea, the 4th most-visited theme park in the world is also the 9th park of the 11 worldwide Disney theme parks to open.Inspired by the myths and legends of the sea, Tokyo DisneySea is made up of seven themed ports of call: Mediterranean Harbor, Mystery Island, Mermaid Lagoon, Arabian Coast, Lost River Delta, Port Discovery and American Waterfront.

3. Shibuya Crossing

It would be a shame to come to Tokyo and not take a walk across the famous intersection outside Shibuya Station. On sunny afternoons or clear evenings, the surrounding area is packed with shoppers, students, young couples and commuters. When the lights turn red at this busy junction, they all turn red at the same time in every direction. Traffic stops completely and pedestrians surge into the intersection from all sides, like marbles spilling out of a box.

Dont forget to take picture with Hachiko Statue.One of the most touching real life story in the world. Hidesaburō Ueno, a professor in University of  Tokyo, took in Hachikō, a golden brown Akita, as a pet. During his owner’s life, Hachikō greeted him at the end of each day at the nearby Shibuya Station.
The pair continued until May 1925, when Professor Ueno did not return. The professor had suffered from a cerebral hemorrhage and died, never returning to the train station where Hachikō was waiting.
Every day for the next nine years the dog waited at Shibuya station. Hachikō died in 1935, and was found on a street in Shibuya.Eventually, Hachikō’s legendary faithfulness became a national symbol of loyalty, particularly to the person and institution of the Emperor.


4.Shinjuku Gyoen National Garden
 
Shinjuku Gyoen National Park is one of the oldest traditional gardens in Japan. In this park there are a variety of pull like a small lake, traditional bridges, and a variety of beautiful trees. Inside the park there are also some major French garden Garden and  Inggeris Garden. The park will be a major pull the Japanese people to relax with family in the spring cherry blossom. In addition, in the autumn, interest in this park will change color to golden yellow and views at this time is very pretty.


5. Yoyogi Park


Yoyogi Park is the largest park in Tokyo and is well known as a place for recreation and family picnics. In this park there are a variety of pull like a small lake, traditional bridges, and a variety of beautiful trees. The park is adjacent to the Meiji Shrine and visitors will be able to enjoy the beautiful views of Yoyogi Park all the way to the Meiji Shrine.

6. Cat Café, Nekorobi, Ikebukuro
 
The cozy café is occupied by the cats. The pet lovers will be pleased to visit this place. Anyone who loves pets, but can’t keep them, who wants to pet a cat or simply have a cup of tea in a tranquil place, might love to come to this unconventional café.

7. Tokyo Tower
 
The architecture of this communications and observation tower was obviously influenced by the Eiffel Tower. The visitors get to admire a 360 degree Tokyo panorama from the top view point. There is a newer and taller tower, however, this one is the symbol of Tokyo.


Search and book cheap hotels in 3 easy steps HERE!



8. Akihabara Electric Town 
 

Akihabara is the largest town collecting all kinds of electronic appliances and devices in the world. The products at the very top of technology are always abundantly available here.Over here, staffs master 20 languages of the world. Communication here can be going on smoothly without any problems. Customers can easily purchase the overseas model products.
 9.Shinkansen(Bullet Train)


Japan's high speed bullet trains, also known as Shinkansen trains, offer visitors an experience like no other with speeds reaching up to 320 km/hr! The main Shinkansen lines with bullet trains include Tokaido, Sanyo, Tohoku, Joetsu, Nagano and Kyushu.

 10.Tokyo Camii (Tokyo Mosque)
 




 The last and most important i must visit its Tokyo Camii, Tōkyō-jāmii  also known as Tokyo Mosque, is a mosque with an adjoining Turkish culture center located in the Ōyama-chō district of Shibuya ward in Tokyo, Japan. It is the largest mosque in Japan. The mosque was originally built along with an adjoining school on May 12, 1938 by Bashkir and Tatar immigrants from Russia who had come to Japan after the October Revolution. It was made under the direction of Abdürreşid İbrahim, the first Imam of the mosque, and Abdülhay Kurban Ali.

 Tadaaa.....that's all Top 10 Things I want to Do and See in Tokyo with Traveloka.Actually to many activities  i can do in Tokyo,Japan.Here just some planning and not really my on picture.I will update here with my own picture,my own experience after i come back from Tokyo.Of course with #Traveloka #MyTravelokaEscapade...ahakksss 😉😉 


I need a Holiday Lah!!!


"This entry is for the contest hosted by traveloka''








Read More

Have Fun with Inflatable Zone in Your Holiday

12/22/2016 1


It's always summertime somewhere, and for many people that means hitting up the local beach or visiting a beach town while on vacation. If you think that spending time at the beach is limited to just swimming, there's a lot more that you're missing out on! 

It would be great to add on some activities while at the beach. Right? Here I have something to share,in Inflatable Zone,you will have a activities and I’m pretty sure you all have fun in your holiday.

Read More

5 Sebab Kenapa Perlu Hadir Ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) Disember Ini

12/22/2016 0
Bagi mereka yang bakal bergelar raja sehari pastinya berdebar-debar menanti tibanya saat-saat bahagia itu. Hari bahagia yang bakal berlangsung diharapkan dapat menjadi detik yang paling manis dalam kehidupan mereka, apatah lagi sekiranya perkahwinan yang dirancang kelihatan begitu sempurna dalam segenap aspek.Untuk memastikan perkahwinan berjalan lancar, persediaan rapi ke arah itu harus diatur dan dirancang dengan sebaik-baiknya supaya ia dapat dijayakan dengan begitu baik sekali.Hari bahagia setiap pasangan pengantin sudah tentu akan menjadi kenangan selamanya buat pasangan itu sendiri. Seperti semua tahu,lagi beberapa hari Malaysia Wedding Festival (MEFA) akan berlangsung.Pasangan yang  nak berkahwin sudah tentu pasti tidak akan melepaskan peluang untuk datang ke pameran pengantin ini. Jangan Lepaskan peluang ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) pada 23 hingga 25 Disember 2016 di Shah Alam Convention Centre (SACC). Masuk adalah Percuma.

malaysia wedding festival MEFA disember 2016

Buat bakal-bakal pengantin semua tidak rugi anda datang ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) ini tau..kenapa perlu datang??

1.    Malaysia Wedding Festival (MEFA) tawarkan promosi pakej perkahwinan-Malaysia Wedding Festival (MEFA) yang akan berlansung di Shah Alam Convention Centre ini, bakal menjanjikan pelbagai promosi menarik untuk anda di luar sana, sama ada yang sedang merancang majlis perkahwinan ataupun sekadar untuk mencuci mata sambil mendapatkan ilham. Banyak perkara yang perlu di ambil kira seperti kos untuk Katering, Kad Kahwin, Pelamin, “Door Gift” dan lain-lain lagi.Boleh dikatakan kos untuk setiap satunya agak boleh tahan mahal, lebih-lebih lagi selepas dikenakan GST. Cara mudah untuk anda dapatkan semua ini pada harga yang bersesuaian dengan bajet anda adalah dengan ke Malaysia Wedding Festival (MEFA)ini. 

Image may contain: one or more people and text
2.    Dapatkan tawaran dan harga yang terbaik dari setiap vendor yang berbeza. . Bukan sahaja anda boleh mendapatkan ilham untuk perkahwinan anda yang akan datang, tetapi anda juga akan mendapat penjimatan yang berbaloi dan menjimat masa kerana semua kelengkapan perkahwinan boleh didapati pada satu tempat.Pasti ada vendor perkahwinan yang dapat memenuhi citarasa anda untuk merealisasikan perkahwinan idaman.Ambil peluang ini  sekurang-kurangnya korang boleh dengar apa tawaran setiap vendor yang berbeza-beza. Masa itu boleh bandingkan harga dan tawaran tersebut dengan vendor-vendor yang lain mengikut kesesuaian bajet anda.Perkara pertama yang anda akan nampak ialah dah jimat masa dan minyak kereta..hehe…


3.    Tawaran pakej catering & food taste- Banyak faktor yang menentukan kelancaran dalam mengadakan sebuah majlis perkahwinan, dan salah satunya adalah catering.Di Malaysia Wedding Festival (MEFA) anda tidak perlu risau kerana semua vendor catering yang join adalah yang terbaik.Di sini juga anda boleh ketahui latar belakang katering tersebut.Korang boleh buat pilihan mengikut bajet ,tema majlis,dan lain-lain yang bersesuaian.

4.    Pilihan busana mengikut bajet dan tema- Bagi yang lelaki, pencarian pakaian pengantin mungkin tidak sukar seperti pasangan wanita anda. Lambakan fesyen busana pengantin pada masa kini kadangkala boleh membuatkan si bakal pengantin perempuan keliru dan akhirnya, tidak tahu memilih yang mana satu.Haa..kalau masih pening dan keliru apa kata datang je ke MEFA. Di MEFA  pelbagai jenis busana pengantin Muslimah yang boleh anda pilih mengikut cita rasa dan bajet masing-masing pada hari ini.

Image may contain: 2 people, people standing and text
5.    Hadiah dan aktiviti buat pengunjung.-Selain daripada 1000 Beg Cenderamata PERCUMA untuk pengunjung terawal sepanjang tiga hari berlangsungnya pameran itu, pelbagai tawaran hebat persiapan raja sehari disediakan buat pengunjung. Pengunjung MEFA juga berpeluang untuk memenangi pelbagai hadiah menarik termasuklah bulan madu, gadjet dan tajaan perkahwinan.Selain tawaran hebat dan pakej menarik, Malaysia Wedding Festival (MEFA) kali ini turut menyediakan pelbagai aktiviti menarik seperti demonstrasi perarakan pengantin, pertunjukan fesyen, pertandingan mekap dan macam-macam lagi.

Senarai Penaja Malaysia Wedding Festival 2016 (MEFA)
•    Wedding.com.my (Rakan Media)
•    Majalah Pengantin (Majalah Rasmi)
•    Bercinta Selepas Nikah (Kerjasama)
•    Wedding Ministry Kuala Lumpur (Pentas Utama)
•    Ainuddin Hata (Fotografi Rasmi)
•    Foto Santai (Photobooth Rasmi)
•    Honey Vacation
•    Mega Bridal Creations
•    Botol Kacang Easy
•    Yann Rifft
•    Laman Kayangan
•    Sweet Pictures
•    EDM Events & Photography
•    De Gemilang Catering
•    KAY Gifts
•    Shahmie Catering & Event
•    Kashfi Zulkufli
•    KRULMATRIC Photography & Videography
•    Wens
•    Nana Bridal Boutique & Beauty
•    Coffee Corner Faizal Azzuri
•    Maldives4u
•    Istana Putih By Gee Cantik
•    Elenore Studio
•    Tepak Estate Venues & Events

DATANG BERAMAI-RAMAI DATANG KE
MALAYSIA WEDDING FESTIVAL ( MEFA ) 2016


Tarikh : 23-25 DISEMBER 2016

Masa: 10 pagi - 9 malam

Lokasi: Shah Alam Convention Centre

MASUK ADALAH PERCUMA
.
Terdapat 1000 Goodies Percuma Untuk pengunjung yang terawal datang. Lebih 100 booth dan 60 vendor
Guarantee Gift kepada semua jika membuat tempahan RM500 ( minimum )
Hadiah iPhone edisi terhad
Hadiah bulan madu ke Maldives

Info lanjut layar : www.mefa.my
Instagram: @mefapengantin
Email: mefaevent@gmail.com

Tempahan dan pertanyaan hubungi :

📱012-3871775
mefaevent@gmail.com




#malaysiaweddingfestival #MEFA2016
#pameranpengantin #MEFAdis2016


Read More

12 December 2016

Heavennya dapat makan Kuih Bulan / Mooncake

12/12/2016 3
Tetiba cerita pasal kuih bulan pula..ye lah rasanya dah lama,lama sangat tak makan kuih bulan nie.Dulu-dulu waktu festival kuih bulan adalah yang ditunggu-tunggu.hihi..kegemaran adalah eggyolk with red beans.Sedap hingga menjilat jari gitu..😋😋

Heavennya dapat makan Kuih Bulan / Mooncake

Kebetulan isteri kawan suami ada buat dan jual,jadinya apalagi fiqa pun orderlah.memandangkan eggyolk with red beans takde jadi fiqa ambillah red bean.Rasa  not bad.Yang penting halal lagi.Lepas hajat nak makan mooncake nie.

Rasa nak buat?tengok step by step  pun  dah giveup..daku tak rajin..haha..tak mampu..hanya mampu beli jelah walaupun harganya yang boleh tahan.Setimpal dengan kepayahan  nak buat..hehe..


Next time boleh repeat lagi.Bagi kawasan seremban boleh cod.Luar kawasan boleh pos..Hehe..kalau berminat boleh usha facebook dia  yer..SINI



 
Read More

Kemuncak Online Revolution lazada.

12/12/2016 1
Kemuncak Online Revolution lazada | Yeay..siapa yang kaki shopping online tu..hari ini adalah kemuncak kepada Online revolution Lazada..Kalau ke laman web Lazada,seawal pagi dah ada Flash Sales dari hari ini hingga 14.12.2016.

Kemuncak Online Revolution lazada.

Setiap 2 jam ada Flash Sale produk yang berbeza..hehe,apalagi jom terjah sekarang mana tahu ada yang berkenaan.Sama2lahlah kita merobekkan poket...😂😂

Kemuncak Online Revolution lazada.

8AM-10AM

1.Kenal EX-362 Juicer & Fruit Extractors 900 ML Black
2. Flyco Foldable Hair Dryer FH6255 (1200W) with Cool Shot
3.Spin Mop Magic Mop + Cleaner Bucket + 2 Mop Heads (Pink)

10AM-12AM

1. Maybelline Color Sensational Lip Flush PK01  
2.Syma X5HW WIFI FPV With 2MP HD Camera 2.4G 4CH 6Axis RC Quadcopter RTF (White)
3.Targus Intellect 15.6 inch Laptop Backpack- Black

Kemuncak Online Revolution lazada.

12AM-2PM 

1. NESCAFÉ Gold Barista Machine Bundles RedwithoneNESCAFÉGoldJar200g+one NESCAFÉ Refill Pack 170g
2.ProDiet Mackerel 8kg
3.JBL Go Portable Bluetooth Speaker (Black)

2PM-4PM

1.Seagate Expansion Portable Drive 1.5TB
2. SoKaNo Trendz SKN735 Nylon Backpack 3 Pcs Set- Purple
3. COMO Sweet SA PU Premium PU Leather Bag- Dark Blue

Kemuncak Online Revolution lazada.
4PM-6PM
1. Tefal Bistro 5-piece Cookware Set Red
2. 24-pc Professional Make-up Brush Set (Pink)
3.Remax Lesu 2 in 1 Cable (Black)


6PM-8PM

1.Free Knight 6588 Ultralight Sport And Outdoor Backpack- Dark Blue(Free Free Knight Outdoor Multipurpose Knife)
2.Bosch Clear Advantage Wiper Blade Set
3. Power Bank for Car Jump start (High Power) & Tire Inflate device, Combo in a box

Kemuncak Online Revolution lazada.

8PM-10PM

1.Canon PG-47 + CL-57 Combo Cartridge E400/E460/E480
2.Puma Academy Waist Bag Black
3.Drypers Drypantz L36 x 1 pack + Drypers Wee Wee Dry L44 x 3 packs

Kemuncak Online Revolution lazada.

10PM-12AM

1.Casio Men Collection Black Resin Strap Watch W-735H-1AVDF
2.SanDisk Ultra 16GB 48MB/s C10 microSDHC UHS-I Memory Card
3.JBL C100SI In-Ear Headphones with Mic (Black)

 Tak nak shopping takpe cuci mata pun  jadilah..hehe 😍😍😂




Read More

Post Top Ad