"Where hope grows, miracles blossom".

March 23, 2016

Cara yang betul basuh botol susu anak

by , in


Tips dan cara yang betul basuh botol susu anak:

1.Letakkan semua botol,puting susu,penutup yang telah dibilas ke dalam air sabun panas.Basuh dengan sempurna supaya kesan susu dapat ditanggalkan.

2.Gosok bahagian dalam botol tersebut dengan berul botol untuk mengasingkan semua kesan susu.Gosok dengan cermat disekeliling leher botol.

3.Sapukan garam di bahagian dalam puting susu dan erakkan ke sekeliling dengan cara memicit dan mengurut hujungnya.

4.Bilas botol,puting susu dan peralatan lain dengan sempurna dibawah air yang mengalir.

5.Periksa puting dan botol dengan baik dan buangkan ia jika sudah retak,rekah dan pecah.


 Sumber:Bengkung.com

March 06, 2016

Cupcake

by , in

Arini cerita pasal cupcake je lah..menaip sambil makan cupcake.Semalam nampak orang post dalam facebook beli cupcake murah rm1 je..fiqa yang memang peminat cupcake ini apalagi terus lah mengorder dengan orang yang buat cupcake tu.Fiqa amik vanila 10 biji dengan red velved 5 biji..semuanya rm25.Yang bestnya tak ada charge penghantaran dikenakan,


Alkisahnya:


Cerita sebentar tadi...delivery cupcake...org tu suh antar direction umah..sbb dah dekat...kita pun keluarlah dengan berpayung menunggu...npk kete mcm cari² alamat umah...kedepan n ke belakang...kita dah agak mcm cari umah kita...skali dia dtg tnya alamat umah bagitahulah..lepastu boleh dia tanya alamat umah lain...x lama pas tu patah balik...baru tanya kita ke yang order cupcake...siap ckp fasihnya cina tu cakap melayu....wakaka....
apa² pun cupcake dah dpt...thanks...dah selamat masuk mulut pun..sedap sangat.


Next time boleh mengorder lagi.

#‎cupcake‬
‪#‎hantucupcake‬
‪#‎cupcakesedap‬
‪#‎cupcakemurah‬
‪#‎cupcakerm1‬
‪#‎freedelivery‬






Back to Top