"Where hope grows, miracles blossom".

June 25, 2016

Beli Jubah di Nile.com.my

by , in
Salam semua..Last minit shopping baju raya dekat Nile.Hahaha nie kes buka  website Nile.com.my lah nie Dah buka kalau tak shopping memang tak sah lah kan..so shopping lagi kita di Nile.com.my.Nie bukan kes tak sempat hantar baju ke tukang jahit ke atau  masih lagi mencari-cari koleksi baju raya terbaru tapi disebabkan design jubah tu lawa sesangat sampai tak keruan Ahaks..jadi turutkan saja kemahuan hati tu.. lagi lagi baju raya yang cantik tetapi harga berpatutan sapa tak nak kan.

Koleksi Jubah Raya Haniya Terbaru  dari Nile.com.my  memang super cantik, dan harganya SANGAT berpatutan! Ada banyak pattern dan warna jubah dalam Koleksi Jubah Haniya ni

Banyak gila pilihan, semua cantik-cantik. Material yang digunakan pula adalah material berkualiti yang tidak jarang, tidak panas dan tidak melekat di badan. 
 
Jom usha antara baju kurung dan jubah yang menarik tertarik memang terlajak murahhhh...
 






 Canti-cantik kan..agak-agak yang mana 1 jadi pilihan daku..cer cer teka...hehehee..

 
 

Sekarang nile.com.my ada buat RAYA FREE DELIVER  free postage untuk setiap beli RM48 ke atas. jimat lagi! lepas tu, lepas tu, ada juga JUALAN RAYA MELETUP 2016 , sampai 90% tau.  KLIK SINI

selamat ushar baju raya baru dengan nile.com.my, please  terjebak satu dua hehehe........



terima kasih sudi baca :)



June 25, 2016

Mini Tees dari Printcious dah Sampai

by , in
Assalamualaikum hai semua :) Hari ini baru sempat nak update  Order dari  Printcious dah sampai.Sebelum ini fiqa ada update  entry tentang Printcious.Ingat lagi tak fiqa  kongsi cerita pasal laman web printcious.com di link ni... >link< mesti nak tahu apa yang fiqa beli dari laman web tu. Meh fiqa share....

 
 Fiqa dah order mini tees . Comel sangat mini tees tu.Boleh lah gantung dekat kereta tak pun kat rumah.Apa yang fiqa boleh katakan servis cepat dengan delivery menggunakan SKYNET.com. Packaging yang dibuat amat  mengutamakan safety  barang yang kita beli agar tidak berlaku sebarang kecacatan pada barang tersebut.
Pada 15/6/16 fiqa start la cari design yang berkenaan dan terus order. 17hb tu jam 11.26 a.m barang dah sampai je...Tahu2 ada SKYNET depan rumah dah ,terkejut juga bila bukak bungkusan rupanya order barang dah sampai,cepat betul..Masa delivery dalam 1-2 hari. Dan terus sampai ke pintu rumah gitu.Jom usha apa yang fiqa beli dari  Printcious.
 


                                                                 Tadaaa... Cantikkan.

 Alahai comel je tengok..mini tees tu..
Memang puas hati, service penghantaran cepat, design yang ada comel2 dan nak order pun mudah. Lepas siap design, isi detail dan buat pembayaran.  Email bukti pembayaran dan mereka akan reply untuk proceed order.

Sistem dia sama je macam website shopping lain. Siapa kaki shopping online memang tak akan ada masalah nak order dengan Printcious.com ni.Memang terbaik.

Lepas ni,  fiqa ingat nak shopping benda lain pula. Tengah fikir lagi nak beli apa. Rasanya macam nak beli mug, tak pun puzzle, atau ceramic comel tu kan... Ermmmm kena berangan dulu.  Tak sabar nak design comel comel untuk next order.



Masa masuk website printcious memang mula mula korang akan rambang mata.Design yang sedia ada pun dah memang menarik. Fiqa cadangkan amik je design dari website dan korang boleh tambah nama, tarikh istimewa dan lain lain. Dah jadi special.Kalau tak nak guna design dalam website, korang boleh letak gambar, dan nama. Mudah dan cepat.Kawan kawan yang ada baby ke nak dapat baby baru ke boleh lah order mini tees comel  ini boleh letak dalam kereta.Design sikit letak nama baby korang ke kan.

Kepada sesiapa yang berminat  cepat-cepat segera klik sahaja link di bawah ini untuk ke laman web Printcious. Selain ceramic tile anda juga boleh design di cushion, mug, puzzle dan macam-macam lagi hanya di Printcious. Dengan printcious anda mampu design mengikut citarasa anda tersendiri.

 Yang belum pernah shopping di www.printcious.com boleh shopping sekarang. Yang nak kasi untuk newborn baby ke,hadiah perkhawinan ke boleh bagi mereka hadiah special. Lain dari yang lain gitu.

 Banyak review pembeli dan update latest design dan product, boleh ke facebook mereka juga di sini... https://facebook.com/printcious

Owh ya printcious.om ada buat  June Promotion tau Up to 20% Off .Promosi berakhir pada 28 Jun 2016.Jangan lupa guna code: JUNE20 tau..
     

Kindly visit:



June 19, 2016

Travel home safety with Anakku

by , in
Assalamualaikum w.b.t.



 http://ho.lazada.com.my/SHGs2A?sku=&redirect=http%3A%2F%2Fho.lazada.com.my%2FSHGs2C%3Furl%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.lazada.com.my%252Fanakku-sdn-bhd%253Foffer_id%253D%257Boffer_id%257D%2526affiliate_id%253D%257Baffiliate_id%257D%2526offer_name%253D%257Boffer_name%257D_%257Boffer_file_id%257D%2526affiliate_name%253D%257Baffiliate_name%257D%2526transaction_id%253D%257Btransaction_id%257D



Siapa peminat tegar produk JENAMA Malaysia anakku.Kalau nak cari barang keperluan baby paling suka pergi butik anakku bukan sahaja boleh membeli barangan bayi dan anak di satu tempat, malah boleh memilih pelbagai pilihan fesyen dan terkini seiring perkembangan semasa.Semua ada dari Feeding,Bathing,Apparel,Travel,Nursery,Playtime&aGift.Kalau nak travel saya suka beli Anakku Toiletries senang kiranya all in one.Tidak lupa juga wet tisu brand Anakku.Wangian wet tisu ini soft je.

http://ho.lazada.com.my/SHGs2A?sku=&redirect=http%3A%2F%2Fho.lazada.com.my%2FSHGs2C%3Furl%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.lazada.com.my%252Fanakku-sdn-bhd%253Foffer_id%253D%257Boffer_id%257D%2526affiliate_id%253D%257Baffiliate_id%257D%2526offer_name%253D%257Boffer_name%257D_%257Boffer_file_id%257D%2526affiliate_name%253D%257Baffiliate_name%257D%2526transaction_id%253D%257Btransaction_id%257D


Siapa yang bercadang nak travel ke nak balik kampung ke tapi masih belum ada car seat untuk bayi @ anak korang,bolehlah beli sekarang dekat lazada sebabnya tengah murah sekarang nie.Lagipun amat penting mempunyai car seat ini,beli lah untuk keselamatan anak tersayang.

Ada 2 pilihan sama ada 

1.Anakku Toddler Car Seat

  • Car Seat weight : 7 kg
  • Max. load weight : 25 kg
  • From day one -ready to use from birth up to 7 years for outstanding longevity 
  • 3 positions backrest
  • Safety belt with pads
  • With extra pads.
  • 5 hardness points system

Nampak tak harga di bawah Harga sebelum ialah RM459.90 dan harga sekarang cuma RM399.00.Jika beli sekarang korang boleh berjimat sehingga 13% tau.




2. Anakku Infant Car Seat

  • 5-point harness systems
  • With Sleep Pad and side protection
  • Detachable sunshade
  • Removable and washable cover
  • Max Load 0-13kg
  • Car seat weight 5.7kg

Untuk Infant Car Seat pula Harga sebelum ialah RM329.00 tapi harga sekarang hanya RM190.00..Penjimatan sehingga 42%.!!






http://ho.lazada.com.my/SHGs2A?sku=&redirect=http%3A%2F%2Fho.lazada.com.my%2FSHGs2C%3Furl%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.lazada.com.my%252Fanakku-sdn-bhd%253Foffer_id%253D%257Boffer_id%257D%2526affiliate_id%253D%257Baffiliate_id%257D%2526offer_name%253D%257Boffer_name%257D_%257Boffer_file_id%257D%2526affiliate_name%253D%257Baffiliate_name%257D%2526transaction_id%253D%257Btransaction_id%257D

Jangan lupa untuk dapatkan Anakku Lovely Pussy Cat Stroller ini juga,design baru dari Anakku.Harga cuma RM169.00 sahaja




http://ho.lazada.com.my/SHGs2A?sku=&redirect=http%3A%2F%2Fho.lazada.com.my%2FSHGs2C%3Furl%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.lazada.com.my%252Fanakku-sdn-bhd%253Foffer_id%253D%257Boffer_id%257D%2526affiliate_id%253D%257Baffiliate_id%257D%2526offer_name%253D%257Boffer_name%257D_%257Boffer_file_id%257D%2526affiliate_name%253D%257Baffiliate_name%257D%2526transaction_id%253D%257Btransaction_id%257D

Tiba-tiba tersuka tanpa sengaja pula baby travel mat macam dalam gambar tu,macam comel je macam cute jer.Simpan dalam bookmark dulu nak beli nanti..hehe..senang bila balik kampung nanti  







Sekarang LAZADA tengah buat sales untuk sebarang produk dari ANAKKU.
boleh dapat 20% OFF lagi tauu..

JANGAN LUPA MASUKKAN CODE:20RAYANCAM


http://ho.lazada.com.my/SHGs2A?sku=&redirect=http%3A%2F%2Fho.lazada.com.my%2FSHGs2C%3Furl%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.lazada.com.my%252Fanakku-sdn-bhd%253Foffer_id%253D%257Boffer_id%257D%2526affiliate_id%253D%257Baffiliate_id%257D%2526offer_name%253D%257Boffer_name%257D_%257Boffer_file_id%257D%2526affiliate_name%253D%257Baffiliate_name%257D%2526transaction_id%253D%257Btransaction_id%257D







June 19, 2016

Pembukaan Cawangan Mydin Senawang.

by , in


Pengendali rangkaian pasar raya besar tempatan, Mydin Mohamed Holdings Bhd (Mydin), mengembangkan rangkaian pasaran raya di negara ini dengan membuka cawangan terbaru di Senawang.Pengarah Urusannya, Datuk Ameer Ali Mydin, berkata sebanyak RM116 juta dilaburkan untuk pembukaan pasar raya ke-21 yang berkeluasan 155,067 meter persegi itu. Katanya, pembukaan pasar raya itu amat dinantikan penduduk setempat kerana terletak di lokasi strategik, iaitu berhampiran kawasan perumahan dan lebuh rayaPembukaan pasar raya itu mewujudkan sebanyak 500 peluang pekerjaan baharu di bahagian pasar raya dan pelbagai jawatan lain, sekali gus membantu mengurangkan kadar pengangguran. Pasaraya Mydin Senawang menyediakan medan selera, 518 lot tempat letak kereta, 40 lot kedai dan mesin pengeluaran wang automatik (ATM).
=======================================================================

Nak pergi tapi bila ramai cakap jalan jem,nak cari parking susah, nak bayar menunggu sampai dekat setengah jam,boleh bayangkan tak betapa sesaknya dalam tu??Memang tak lah nak bersesak-sesak kan..tak lalu mak..huhu..Mau taknya promosi kaw2 punya..Kalau dulu pergi senawang sebab nak ke Giant Senawang,nanti sebab utama nak ke senawang semata-mata nak ke mydin ke pulak...?Tapi rasanya lagi dekat Mydin S2 dengan area rumah..tak hadap jemm jalan tuuu..

Jom tengok promosi dekat MYDIN SENAWANG tu yang menyebabkan ramai giler yang pergi..Lepas tu post dalam facebook pengalaman masing-masing..gelak sorang je bila baca...








 Habis promosi baru korang sikit kot orang..masa tu baru boleh pergi lah..hahaha..



June 16, 2016

Beza raya dahulu dengan raya sekarang

by , in

Beza raya dahulu dengan raya sekarang


Beza raya dahulu dengan raya sekarang.Wah sedar tak sedar tak lama lagi kita nak menyambut Hari Raya Aidilfitri dah kan?Mesti ada yang dah tak sabarkan..hehe..Tapi kan tapi kan korang perasan tak bila di imbas kembali masa raya dulu-dulu dengan sekarang,mesti banyak beza kan.Sebab apa ek?sebab peredaran masa kot..ke korang tak perasan.



1. Kiriman kad raya VS WhatsApp raya free je

2. Ziarah sanak saudara VS tengok TV, online

3. Lagu raya penuh syahdu VS layan lagu Korea

4. Baju raya tradisional VS baju raya Hipster. Seriusla..

5. Duit raya VS password Wifi!!

6. Juadah raya tradisional VS kuih tunjuk!




 Walau macamana pun perbezaan raya korang dulu dan raya korang sekarang, korang haruslah menghayati erti raya itu yang sebenarnya dan cipta memori terindah untuk diingati sampai bila-bila. Apa yang penting, hubungan kekeluargaan dan persahabatan korang akan terus terjalin utuh!


Opsss..tunggu dulu...Ada hadiah untuk korang,kalau nak memenangi wang tunai bernilai RM500 pakej gambar keluarga bernilai RM 2,000 dan juga hamper Darlie!Macamana nak join? Klik SINI


 Jom join!!!




 
June 15, 2016

Earning 8Share dah masuk akaun

by , in
Yeayyy..earning 8share dah selamat masuk akaun..6hb cashout 7hb verified dan hari ini 15hb selamat mendarat dalam akaun..hehe..tak banyak pun tapi bolehlah buat tambah-tambah persiapan raya nanti..siapa ada cashout 8share..mesti lagi banyak kan..hehe..kita skejap rajin sekejap malas share iklan 8share nie tu earning ciput je...tapi merasalah juga duit 8share...




June 14, 2016

Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart

by , in
Nak hadiahkan sesuatu yang istimewa kepada yang tersayang tapi tak ada masa nak keluar beli???Korang boleh mencuba di Online Gift Shop Malaysia iaitu Printcious.Com.Dengan Printcious kini korang boleh dapatkan hadiah yang di "customade" mengikut citarasa korang sendiri untuk seseorang yang korang sayangi. Ianya sesuai dengan tagline dari Printcious iaitu " Precious Gift by Your Heart ".




Printcious.com menyediakan perkhidmatan percetakan pada pelbagai barangan hadiah DIY seperti T-shirt, mugs, cushions,Phone Cases, Ceramic Tiles,Puzzles,Mousepads,dan Mini tees  dengan gambar anda dan kata-kata khas yang sesuai untuk semua majlis pemberian hadiah seperti hari jadi, perkahwinan , tamat pengajian, ulang tahun atau acara-acara korporat. 

Printcious.Com juga menawarkan alat reka bentuk dalam talian untuk pelanggan mereka  untuk menyesuaikan hadiah mereka dengan gambar & mesej indah.Mereka akan buatkan seperti mana yang korang design kan.

 Antara services yang kita boleh dapati di printscious adalah seperti dalam gambar di bawah:-

Dekat sini boleh pilih yang dah ready design.Kalau tak ada idea nak design kan.Tapi seriously memang korang akan pening kepala juga untuk buat pilihan sebabnya semua design memang cantik.

 Ini adalah beberapa Gift yang dah ready Design.Tinggal pilih sahaja.


 T-Shirt
 Mugs

 Cushions
 Mini Tees

Memandangkan 18/06/2016 ini harijadi anak fiqa,jadi fiqa ingat nak cari hadiah untuk dia.Jadi nak create sesuatu yang simple tapi comel untuk dia.

Inilah hasil yang fiqa cuba.Senang sangat asalkan ada idea.Pilih colour yang kita nak

Hari Bapa dah dekat kan jadi, tunggu apa lagi, create account&login, design and SHOPPING sekarang di printcious.Pilih mana-mana kategori yang korang suka,bolehlah di hadiahkan kepada ayah atau suami korang.Suprisekan mereka dengan Precious Gift by Your Heart dari Printcious.com


Macam-macam produk ada dijual kat web ni. Semuanya boleh ditempah mengikut citarasa pelanggan. Ada T-shirt, Mug , Puzzle ,Cushion dan macam-macam lagi la. Bagitau je diaorang design macam mana korang suka. InsyaAllah, diaorang akan realisasikan macam yang korang nak.

Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ
Macam-macam produk ada dijual kat web ni. Semuanya boleh ditempah mengikut citarasa pelanggan. Ada T-shirt, Mug , Puzzle ,Cushion dan macam-macam lagi la. Bagitau je diaorang design macam mana korang suka. InsyaAllah, diaorang akan realisasikan macam yang korang nak.

Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ
June 14, 2016

Masalah besar!!!!

by , in


Hahaha...Tajuk tak boleh blah!!..Dah kenapa??Apa masalah sebenarnya nie..Ok..saja nak bagitau..nak cerita..Ceritanya begini...niat di hati nak update blog..buka laptop..perkara pertama buka ialah Facebook,kedua email,gmail..lepas tu buka balik facebook..sambil layan fb layan group whatsapp yang berpuluh-puluh group tu**ok tipu..x sampai 20 group pun...hehe.....

Last-last baru tersedar niat asal buka laptop nak update entry blog..tapi suda terlambat..sebabnya sejam 2 jam masa terbuang dekat fb...Hadoiii...



Ok saja nak membebel tengah tengah malam nie...* _ ^



June 13, 2016

3 BONIA HANDBAG LATEST DESIGN FOR WOMEN

by , in
Bonia is a very well-known brand which offers their customers stylish leather handbags based on the latest trends. The brand never fails to keep up with the current trends in order to provide the best Bonia handbag latest design for women to choose from depending on their style. For the ladies who are searching for that exclusive touch to perk up their appearance, Bonia bags are definitely the go-to accessory for women to match with their outfits. Ladies who are clueless on what is the top latest handbag design from Bonia can check them out below.



1. Classic

Everyone can never deny that a woman will always need a nice classic black handbag. It is the design that will never go out of style no matter when and where you flaunt it. It is definitely a timeless fashion investment and the classic black bag will never go out of style. Step out carrying the black Bonia handbag designs with confidence and show off your sophisticated side.






2. Trendy Patterns


For the individuals who prefer a more fun appearance, Bonia handbag collection of trendy patterns will be the perfect choice. Take your style to a whole new level and be creative. The trendy patterns will absolutely bring a new sense of touch to your appearance. Choose from the various trendy pattern designs from Bonia bags collecton that represenst your style and show it off to any occasion.







3. Bold Statement

Bright bold colours will always help you make a statement everywhere you go. Bonia bright coloured bags can give that mood booster and make you be the center of everyone’s attention. Transform your simple outfit with ease by just matching the bold statement coloured Bonia handbags that catches your interest. Pick the ones you adore and style it freely.





Back to Top