"Where hope grows, miracles blossom".

July 26, 2016

Product Review | Mamypoko Diapers

by , in

Mamypoko Pants | Assalamualaikum..haii..dah tak ada cerita lain ke,pampers pun nak cerita juga..hehe..Bukan apa..kalau cerita isu pampers ini memang takkan habis betul kan..ada jer isunya..sebelum nie ada bagi pakai pampers jenis pants jenama lain dekat abam.Memandangkan abam nie jenis badan besar sikit jadinya walaupun dengan saiz XXL tetap sempit..Bila agak sempit dia akan rasa tak selesa,lepas tu kejap je pakai dan dia akan buka..memang nampak kesan merah-merah dekat pinggang dia.Jenuh nak habiskan se pek tu.x pakai kang membazir pulak..hehehe..Lepastu dah memang dah tak beli dah pampers jenis pants nie..
 
Baru-baru nie ada belikan dia Mamypoko Kids Pants for NIGHT TIME saiz XXL..konon nak trylah sebabkan MAMYPOKO nie kan jenama nombor 1 ibu-ibu di jepun.Bila bagi pakai tu nampak dia ok dan selesa je.Sangat membantu sebab senang nak bagi pakai..dah tak payah nak baringkan dia lagi.Tengok corak pun lawa je..corak kartun car..sesuai untuk anak lelaki..


Mamypoko Kids Pants for NIGHT TIME ini ada untuk kanak-kanak dewasa,yang masih memerlukan bantuan diapers.Jadi tak perlu risau kerana  dengan MamyPoko Pants saiz XXL, tidur berharga anak anda menjadi tidak terganggu dan selesa. Dengan XXL, dapatkan ketegangan percuma kerana ia direka khas untuk memenuhi keperluan anak anda yang sedang membesar!



Berita baik buat mommy diluar sana.. LAZADA akan mengadakan BIG BABY FAIR pada 27 - 31 Julai 2016.. Potongan sehingga 80% . Jadi jangan lepaskan peluang korang untuk shopping di LAZADA yer.




Kalau korang nak shopping dekat BIG BABY FAIR di LAZADA boleh la gunakan Code Voucer seperti di bawah untuk  mendapatkan potongan sebanyak 20 % untuk pelanggan baru.Boleh jimat!!!!
Code Voucer
20LAP20
For New Customers (20% OFF)
July 21, 2016

Minyak Herba Asma Mujarab | Penawar Asma Mujarab

by , in





Minyak Herba Asma Mujarab | Penyakit Asma  tidak hanya dihidapi oleh orang dewasa malah kepada kanak-kanak juga..Bayangkan jika si anak kecil meragam dan menangis kerana tidak sihat,sudah pasti amat kasihan kan.Asma ini jika di biarkan boleh melarat menjadi penyakit lain yang lebih serius.Lebih cepat kita bertindak kan lebih baik.Buntu dan tak tahu apa harus di buat kerana macam-macam ubat,nebulizer dan inhaler digunakan untuk mengatasi masalah asma,namun malangnya masalah Asma ini masih lagi tidak berkurangan??Sekarang anda tidak perlu risau lagi kerana Minyak Herba Asma Mujarab merupakan  penawar herba semulajadi yang dijamin suci dan bersih mampu untuk menyembuhkan penyakit asma dengan izin Allah S.W.T. Ramai yang telah sembuh.Produk ini telah mendapat sambutan yang sangat menggalakkan.Ianya diperbuat daripada herba terpilih serta tidak panas!!

Memang berbaloi sekali anda memilikinya dan harus menyimpannya sekurang-kurangnya sebotol setiap isi rumah walaupun anda dan ahli keluarga anda tidak menghidap penyakit Asma.Amat penting kerana banyak manfaat Minyak Herba Asma Mujarab ini selain dapat mengubati penyakit Asma.Saya sendiri menggunakannya.


MANFAAT MINYAK HERBA ASMA MUJARAB

Minyak Herba Asma Mujarab ialah minyak herba yang mampu mengatasi masalah Asma lelah atau semput,berkahak,batuk dan lain-lain yang berkenaan..Herba ini 100% selamat tanpa kesan sampingan.


FUNGSI/KEBAIKAN/KELEBIHAN  MINYAK HERBA ASMA MUJARAB:
a.)Mencairkan kahak yang terperangkap yang menyebabkan lelah.
b.)Mengeluarkan kahak yang menganggu system pernafasan.
c.)Memberi kelegaan kepada system pernafasan.
d.)Membantu mencegah gigitan serangga berbisa
e.) Mengatasi masalah sakit gigi.
f.)Mengatasi masalah senggugut.
g.)Mengatasi masalah luka
h.)Masalah sakit urat
i.)mengatasi kembung perut.
j.)Mampu hilangkan stress.




KANDUNGAN BAHAN-BAHAN MINYAK HERBA ASMA MUJARAB 

Herba ni boleh digunakan untuk semua peringkat umur bermula dari bayi baru lahir. Herba ini isi kandungan adalah 30ml dan terdiri daripada minyak zaitun,minyak kelapa dara,habbatus sauda,pati gamat,akar kayu serta herba terpilih.Ianya tidak panas kulit tapi bila di sapu akan terasa segar dan tidak berbau kurang menyenangkan.

CARA PENGUNAAN MINYAK HERBA ASMA MUJARAB.

1.Tebuk lubang pada minyak supaya senang digunakan dan jimat dengan saiz tebukan yang sederhana.
2.Goncangkan sebelum guna.
3.Sapukan sekerap yang boleh terutamanya selepas mandi.Jika kurang perubahan,sapukan dengan lebih kerap,insyaalah dengan hanya satu botol anda mampu merasai perubahannya.
4.Buat permulaan,jika asma teruk,sapu sekerap yang mungkin dengan konsisten.


KELULUSAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA(KKM)

Minyak Herba Asma Mujarab dijamin HALAL dan disahkan KKM!.


TESTIMONI PENGGUNA 

TESTIMONI PENGGUNA MINYAK HERBA ASMA MUJARAB










AWAS !!!!!

 MINYAK HERBA ASMA MUJARAB
ADA YANG TIRUAN
                                                                   

                                                                                                  

Cara-cara Mengenal Produk Original Herba Asma Mujarab 

 

BERHATI-HATI DENGAN MINYAK HERBA ASMA MUJARAB TIRUAN.
Oleh kerana Minyak Herba Asma Mujarab ini mendapat sambutan yang tinggi di seluruh Malaysia dan di luar negara seperti Singapore, Brunei, Thailand, Indonesia, Myanmar, Bangladesh dan India.
Maka ada pihak yang tidak bertanggungjawab telah meniru produk Minyak Herba Asma Mujarab ini. Mereka menggunakan labels dan design yang sama. Dan mereka juga cuba membuat R&D research and development daripada Kilang.
Ramai yang mengadu produk tiruan mereka ini tidak berkesan dan berbau seperti asap rokok. Warna jenih, cair dan kurang berangin. Individu yang telah meng-klon produk Minyak Herba Asma Mujarab ini berjaya menipu ribuan pengguna di seluruh Malaysia.
Oleh kerana ramai yang sudah tertipu kerana tidak berkesan seperti yang dahulu. Jadi berikut adalah cara untuk mengenalpasti antara produk asli dan tiruan.
TIRUAN PERINGKAT (1) PERTAMA
Minyak_Herba_Asma_Original
Setelah menerima ramai kecaman daripada pengguna, Mereka menukar kembali “SEAL” merah kepada “SEAL” hijau seperti yang original.
TIRUAN PERINGKAT (2) KEDUA
Minyak_Herba_Asma_Original_1

MINYAK HERBA ASMA MUJARAB YANG ASLI ADALAH SEPERTI GAMBAR HOLOGRAM DI BAWAH.

Minyak_Herba_Asma_Original
CARA UNTUK PASTIKAN YANG ASLI
Setelah 20k Minyak Herba Asma Mujarab berjaya dipasarkan bersama hologram dalam masa dua minggu. Alhamdulillah! Kami telah tempah lagi 100k Hologram yang berkualiti tinggi beserta QR Code untuk menambahbaik dan memudahkan para pelanggan mengenalpasti antara produk Asli dan Palsu.
HOLOGRAM, QR CODE & NOMBOR SIRI AKAN DILEKATKAN DI BELAKANG BOTOL.
Lihat contoh gambar di bawah.
Pastikan pembalut cap berwarna hijau dan ada sticker hologram.

Anda boleh Scan QR Code ini dengan menggunakan Smartphone dan setiap produk yang di scan akan mempunyai nombor siri berbeza di dalam sistem website kami.Hologram beserta sistem QR Code ini sudah dilekatkan dan sudah dipasarkan dari peringkat ke peringkat. Pastikan yang Original baru beli.

Minyak_Herba_Asma_Original_

 Cara-cara Mengenal Produk Original Herba Asma Mujarab
Minyak Herba Asma Mujarab ini adalah Original daripada HQ dan 100% diproses secara "HOME MADE" oleh seorang Pakcik.
✓ Minyak Herba Asma ini BUKAN yang telah di RnD semula
✓ Bukan diproses daripada Kilang
✓ Minyak Herba Asma Mujarab Asli 100% (YANG ASAL)
✓ Herba asli daripada ramuan rahsia turun temurun
✓ Bukan diproses di bawah Syarikat SDN. BHD.
✓ Ianya selamat dari awal pengeluaran hingga sekarang
✓ Lebih setahun berada di pasaran Online dan mempunyai ribuan testimoni


PASTIKAN YANG ORIGINAL (YANG ASAL) DARI TANGAN PAK CIK INI, BARU BELI !
Untuk mendapatkan kepastian boleh hubungi :-

Puan Nurul:0176239935 (Produk Owner)
En. Hafis :013 480 6787 (Bahagian Pemasaran)
Blog: www.herbaasma.com 
Facebook :https://www.facebook.com/ PenawarSemputLelahDanAsma/  

JADI, BELI DENGAN YAKIN DI SINI KERANA KAMI MERUPAKAN PENGEDAR ASAL DARI PAK CIK INI.
Harga sebotol RM39 sebotol. Hanya tambah RM10 untuk penghantaran.
RINGKASAN
  • Jika ada yang mendakwa Minyak Herba Asma Mujarab ini di bawah keluaran syarikat SDN. BHD. Maka ianya adalah produk tiruan & bukan dari ramuan rahsia tradisional Pakcik!
  • Gunakan tanpa was-was , kandungan bahan-bahan yang halal dan selamat digunakan untuk semua peringkat usia.
  • Setiap botol produk yang Original mempunyai Hologram, QR Code & Nombor siri. Kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya anda mendapat produk yang tidak asli.

 

July 20, 2016

Giveaway Minyak Wangi Braveheart & Sweetheart DD Cosmetics Di Mialiana.com

by , in



MINYAK WANGI BRAVEHEART




Braveheart merupakan minyak wangi lelaki khusus untuk memberi motivasi golongan ini supaya berani berhadapan dengan kehidupan, kenyataan dan segala kemungkinan.

Ia tampil menguasai seluruh jiwa pemakainya. Membangkitkan iltizam seorang lelaki yang sempurna. Haruman penuh imaginasi. Gandingan aroma anggur yang menggiurkan, membawa mesej tersendiri pada diri pemakai. Haruman ini membawa dimensi baru untuk lelaki urban yang masih tersimpan ke jiwa kedesaannya. Ekstrak anggur, musk dan casmerewood memberi percikan nota-nota haruman yang penuh maskulin dan ikonik.

Komposisi segar ini mampu memperkasakan penampilan jejaka yang memakainya. Gabungan ramuan inilah yang diperlukan setiap lelaki hebat dalam misi berinspirasi. Lelaki di sebalik Braveheart berjiwa pelindung, gagah, penuh wibawa dan kekal romantik.




MINYAK WANGI SWEETHEART


Haruman yang telah memukau ribuan pencinta dan pengumpul minyak wangi. Diinspirasikan dengan bau tumbuhan dan boleh dibawa solat.

Sweetheart digambarkan ibarat semanis bayangan wajah, kesempurnaan dan keanggunan. Haruman ini dirumus khas dengan pati segar yang memukau kalbu berunsur haruman terpilih seperti vanilla, rose, buah plum dan mandarin.

Aroma sweetheart menjanjikan kepuasan, keseronokan dan keindahan. Setiap nota haruman ini memberikan keasyikan berbeza. Vanila mengusik peribadi pemakai dengan gaya feminin. Manakala mandarin melayangkan kesegaran, menitip kecergasan. Nota haruman buah plum membangkitkan energi dan kemanisan.

Kelebihan & Keunikan Minyak Wangi Braveheart & Sweetheart

Minyak wangi keluaran DD Cosmetics diinspirasi dengan bau tumbuhan dan semulajadi serta boleh dibawa solat. Pati minyak wangi Braveheart dan Sweetheart diimport dari Paris. Kemudian, ekstrak haruman ini diformulasikan mengikut kesesuaian dan cita rasa pengguna Malaysia.

Haruman ini mampu bertahan 12 hingga 24 jam sehari dan bergantung dengan aktiviti yang dilakukan.

Harga mampu milik juga ditawarkan kepada pengguna iaitu hanya RM49.90 sebotol yang berukuran 30 ml manakala untuk Sabah Sarawak hanya RM59.90.

PEMBELIAN SECARA ONLINE VIA STOKIS KERINCHI – KIOSK ONLINE TERMURAH

Kerinchi.com merupakan pemborong, pengedar dan penjual online pelbagai produk kecantikan, kesihatan bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan seluruh Malaysia.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Kerinchi.Com ini ialah D’Herbs, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Jamu Ratu Dara, Jamu Mirafica Plus dan DD Cosmetics

Instagram : @KerinchiDotCom
WhatsApp: 018-233 1211


DD Cosmetics sangat mengalu-alukan mereka yang berminat untuk mendaftar menjadi stokis dan ejen. Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi:-

WhatsApp: 019-2018 014





SILA JAWAB SOALAN-SOALAN BERIKUT
  1. Umur anda? __28__ tahun
  2. Jantina anda? (Perempuan)
  3. Saya patut dipilih oleh DD Cosmetics dan seterusnya bersetuju untuk membuat entri review minyak wangi Braveheart / Sweetheart berdasarkan pengalaman saya kerana Saya memang pengemar minyak wangi namun amat sukar untuk saya memilih minyak wangi yang betul betul berkenan.Dan bila berkenaan dengan bauannya harganya pula amat mahal.Saya amat berminat untuk mencuba minyak wangi dari DD Cosmetics kerana merupakan 100% original dan autentik,tidak perlu ada rasa was-was,murah serta boleh tahan sehingga 12 jam.Yang paling terbaik ialah minyak wangi ini setanding dengan jenama antarabangsa.


Giveaway Minyak Wangi Braveheart & Sweetheart DD Cosmetics Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 19 hingga 29 Julai 2016 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama DD Cosmetics dalam mencari 15 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.


July 16, 2016

Rebut Duit Raya RM50.00 By Cik Akak

by , in
http://sweetyzhanieyz83.blogspot.my/2016/07/rebut-duit-raya-rm5000-by-cik-akak.html
 
 
Giveaway tamat : 25.07.2016 jam 7.00 pagi
Pemenang akan diumum pada 25.07.2016 jam 8.00 pagi
July 04, 2016

Saya boleh M.O.V.S dengan ZTE V7

by , in
Dari kajian saya, ZTE peranti mudah alih sebenarnya adalah pembahagian ZTE Corporation dari Shenzhen, China. ZTE dikategorikan sebagai salah satu Top 5 pengeluar telefon bimbit dan telefon pintar mudah alih di dunia.

 


Pertama, saya tertarik dengan reka bentuk luarnya elegan. Saya suka telefon skrin besar. ZTE Blade V7 Lite mempunyai saiz panjang yang sempurna daripada 5.66 inci yang telah menjadi sebab utama bagi saya untuk jatuh cinta dengannya. ZTE Blade V7 Lite dikuasakan oleh MediaTek MT6735P chipset dan mempunyai quad-core 1.0 GHz Cortex-A53. Ia merupakan telefon sim dual yang juga boleh menjadi pilihan saya di mana kerana saya mempunyai beberapa nombor telefon bimbit .

Jadi bagaimanakah saya boleh M.O.V.S dengan ZTE V7?

Apakah itu M.O.V.S?
M - Play Music  
O - Stop Music  
V - Start Camera  
Z - Make Call

ZTE BLADE V7 LITE  telefon pintar bajet pilihan !  
 

Jika anda bertanya kepada saya apa ciri-ciri terbaik untuk saya mengenai ZTE Blade V7 Lite, saya akan menjawab Multifunction Finggerprint Sensor yang mana dengan fungsi ini kita boleh unlock telefon serta merta walaupun telah di off kan. Kita juga boleh membuat Apps Lock.  Apps Lock  membolehkan kita mengunci aplikasi kegemaran  dan kandungan peribadi seperti imej, teks dan fail. Dan yang ketiga adalah Apps Shortcut dimana dengan 5 jari kita boleh boleh terus ke 5 applikasi yang di kehendaki.Saya boleh mainkan muzik,stop music,ambil gambar juga buat panggilan hanya dengan sebelah tangan.


ZTE BLADE V7 LITE mempunyai beberapa ciri unik yang sentiasa menjadi keperluan bagi seorang pengguna telefon bimbit. Antara ciri yang di miliki oleh ZTE Blade v7 Lite adalah  Multifunction Finggerprint Sensor yang mana memboleh kan kita membuat 3 perkara dengan hanya menggunakan jari . Aku paling suka ciri Multifunction Finggerprint Sensor yang ada pada ZTE Blade V7 Lite ini . - See more at: http://www.kataubaid.com/2016/05/zte-blade-v7-lite-aku-paling-suka-ciri.html#sthash.aEwwaSea.dpu
Jadi kesimpulannya ialah saya boleh M.O.V.S dengan ZTE V7 hanya dengan sebelah jari sahaja.Sangat mudah. 
ZTE BLADE V7 LITE mempunyai beberapa ciri unik yang sentiasa menjadi keperluan bagi seorang pengguna telefon bimbit. Antara ciri yang di miliki oleh ZTE Blade v7 Lite adalah  Multifunction Finggerprint Sensor yang mana memboleh kan kita membuat 3 perkara dengan hanya menggunakan jari . Aku paling suka ciri Multifunction Finggerprint Sensor yang ada pada ZTE Blade V7 Lite ini . - See more at: http://www.kataubaid.com/2016/05/zte-blade-v7-lite-aku-paling-suka-ciri.html#sthash.aEwwaSea.dpuf
ZTE BLADE V7 LITE mempunyai beberapa ciri unik yang sentiasa menjadi keperluan bagi seorang pengguna telefon bimbit. Antara ciri yang di miliki oleh ZTE Blade v7 Lite adalah  Multifunction Finggerprint Sensor yang mana memboleh kan kita membuat 3 perkara dengan hanya menggunakan jari . Aku paling suka ciri Multifunction Finggerprint Sensor yang ada pada ZTE Blade V7 Lite ini . - See more at: http://www.kataubaid.com/2016/05/zte-blade-v7-lite-aku-paling-suka-ciri.html#sthash.aEwwaSea.dpuf
Apa kata anda?Berbaloi kan untuk memilikinya.Jangan lepaskan peluang untuk memiliki ..

Available on Lazada



http://ho.lazada.com.my/SHH7o6



July 04, 2016

5 Things I Can Do With My Microsoft Wisepad 7

by , in
http://invl.co/v5h






The Microsoft Wise Pad W7 is the first 4G Windows 10 phablet.  Some of the specs are:
OS: Windows Mobile 10
Camera: Front 2MP; Rear 5MP (Autofocus with flash)
Display Screen: 7” 600 x 1024 IPS USB: Support USB On-The-Go Battery: 3200 mAh, 3.7V

So..here 5 Things I Can Do With Microsoft Wisepad 7:-


1.A Productive Second Screen
 



Chances are i probably do a lot of work on my computer, and a tablet can actually make a great second screen to augment it—whether i hook it up to my computer as a second monitor or actually use Microsoft Wisepad 7. With a couple work apps and shortcuts, i can actually use my Microsoft Wisepad 7 as a more productive, secondary device for keeping up with email, my notes, or other work-related tasks i need to keep an eye on.

2.An All-In-One E-reader


That it's one of the best ways to use Misrosoft wisepad 7. I can pretty much combine all my reading into one, likes Google Play Magazines, Kindle, comic book readers, and "read later" apps like Pocket.
 


3.A Note Taking Machine

 

If i in school (or need to take a lot of notes at work), a Microsoft Wisepad 7 actually makes for a pretty dandy note-taker. I had a ton of examples of how i used a tablet in class, from making annotations in books and articles to making handwritten notes and equations or even just downsizing your massive stack of textbooks. And with apps Evernote, Drafts, and OneNote available, i can do more with my notes than i ever could on paper.

4. A Creative Tool

Traditionalists may scoff at the use of digital tablets for art, but they allow i to do a lot of things i can't do on paper—especially if i short on funds. Whether it's making music, digital painting, or creative writing, a tablet gives me portability, ease of use, and the ability to easily copy or share my works quickly and easily. It may not be my go-to studio, but it's a great tool to have my disposal for creative tasks.


5. A Portable Media and Gaming Center

 

Imagine the awesomeness of a home theater PC that fits in my backpack. I can bring it over to my friends' house for the Game of Thrones finale, throw some old school video games on their TV, or stream some Netflix on a whim. All i need is a Microsoft Wisepad 7and the right apps and accessories. Plus, it's great for when i have those same cravings at the airport or while i'm out with no access to a TV.

6. A Distraction-Free Work Device
 

 Misrosoft wisepad 7 are also great at focusing i on one specific task—mostly since i can't have multiple apps open at the same time. That makes it great for distraction-free writing, and turns it into a surprisingly legitimate productivity tool. It's also great (obviously) for distraction-free reading.

Interesting right so do not miss your chance to have one today.


http://invl.co/v5h


Back to Top