October 2016 - Fiqa story

31 October 2016

Tidur Anak Lebih Lena Dengan 4 in 1 Babynest by Cekebum

10/31/2016 0
Tidur Anak Lebih Lena Dengan 4 in 1 Babynest by Cekebum
Assalamualaikum…
Kali  ini fiqa nak review 4 in 1 Babynest by Cekebum .Apa itu 4 in 1 Babynest by Cekebum???Adakah anda salah seorang daripada ibu yang bakal melahirkan anak?Atau mempunyai bayi?Seorang ayah yang prihatin?Mahukah anda agar tidur bayi anda nyenyak sepanjang malam?Teruskan bacaan anda agar anda tidak terlepas info yang menarik ini.
Bila sebut sahaja KEKABU, rata-rata mesti akan teringatkan bantal dan tilam kekabu kan?? Produk yang diasaskan daripada kekabu banyak kelebihan. Antara kelebihan kekabu adalah :
  • Kekabu tidak menyerap atau menyimpan haba. Maka, bantal atau tilam kekabu tidak panas.
  • Bantal atau tilam yang disi dengan kekabu mampu bertahan sehingga 20 tahun atau lebih.
  • Kekabu sangat lembut dan mudah untuk digebukan semula. Hanya perlu pukul dengan kayu atau tepuk-tepuk guna tangan dan jemur di bawah cahaya matahari.
  • Tilam kekabu sangat baik untuk sokongan dan pembentukan tulang belakang.
  • Kekabu adalah ringan iaitu 7 kali kurang tumpat daripada kapas.
  • Kekabu tidak mengandungi bahan kimia tambahan. Maka kekabu tidak memberikan kesan sampingan yang negatif kepada si penggunanya.
TAHUKAH ANDA? 

Bayi menghabiskan 70% awal  kehidupannya di tempat tidurnya?

Tetapi, adakah bayi anda punya masalah tidur malam?

Cekebum™ komited dalam menyediakan kelengkapan tidur agar tidur anak anda  lena.



Siapa Cekebum??

Siapa Cekebum? Cekebum mula beroperasi secara penuh pada Januari 2016 dengan membawa jenama Cekebum™. Cekebum beroperasi di S2-11-01 SOHO Vista Alam, Sek 14 Shah Alam Selangor sebagai pejabat urusan utama Cekebum. Produk ini dihasilkan 100% di Malaysia dan bahan-bahannya di bawa masuk dari pelbagai negara seperti Cina, Indonesia dan lain -lain. 

 
Telah mendapat liputan akhbar tempatan sebagai inovasi produk.

Sehingga kini sebanyak 14 corak telah dikeluarkan oleh Cekebum dengan tag line:,
"Ready stock but limited"

Jika anda ibu bapa prihatin untuk memilih yang selamat, selesa dan semulajadi, maka Cekebum™ ingin berkongsi kegembiraan mereka untuk membantu anda memilih tilam bayi yang terbaik – 

-4 in 1 babynest –Kenapa namanya babynest? ianya bermaksud 'sarang untuk bayi' dimana ianya melindungi bukan sahaja di belakang bayi, malah disekeliling bayi.
    -Sesuai untuk bayi yang baru lahir sehingga 1 tahun untuk membiasakan bayi di dalam babynest.
       -Berkonsepkan 'Kanggaro mother' dimana babynest by cekebum™ ini akan memastikan bayi anda sentiasa berasa seperti didalam dakapan anda.
        -Diperbuat daripada 100% kekabu asli dan cara untuk basuh hanyalah dengan menggunakan berus basah dan jemur untuk mengeringkannya, secara tak langsung mengembalikan keempukan kekabu.
          -Premium – bagaikan serasi dengan kulit bayi, menyerap peluh, membolehkan kulit bernafas secara   alami dan semulajadi agar si manja dapat tidur berkualiti tanpa gangguan.
             -Reka bentuk yang exclusive – terdapat pilihan yang menarik dan bergaya untuk bayi lelaki, bayi perempuan dan untuk ibu juga!

              Tidak seperti barangan kekabu bayi yang lain, Cekebum™ inginkan bayi anda – 
                Selesa Buat Bayi Tidur Lebih Lena – 
                  Pastinya anda mahu si kecil selesa bukan? Apabila si kecil selesa dan lebih lena, ini membolehkan mama dan papa berehat dengan lebih lama agar lebih bertenaga untuk memulakan hari esok. 
                  Bahan utama 4 in 1 babynest by cekebum ini 100% kekabu asli memberi keselesaan buat yang tersayang. Dan terdapat corak menarik yang mampu memberi rangsangan deria bayi anda.
                    2 Pilihan Jenis Tilam Kekabu yang Sesuai Dengan Keperluan Anda – 
                      Adakah anda inginkan tilam yang sesuai dengan pilihan anda? Anda boleh pilih untuk keluaran Eksklusif atau Premium sesuai dengan kehendak anda semua.
                      Eksklusif
                      -Kain atas kain kualiti sama dengan brand luar negara
                      -Lebih tebal dan selesa di dipegang
                      -Dan yang terutama, untuk kain yang bercorak ini, hanya di CEKEBUM di MALAYSIA mahupun dunia mengunakan 
                      - (High Quality 'Thick Cloth' di mana 100% Cotton Double Warp and Double Weft fabric.)
                      -(High Quality colourfull coating untuk memberikan pengudaraan sempurna untuk anti ruam)
                      -kain di bawah high grade cotton.
                      Dan untuk sekarang ini, corak yang ada adalah



                      Eksklusif collection BNC 113 - Adorable owl (Ocean blue)
                       
                      Eksklusif collection BNC 114 - Adorable owl (Apple green)
                       

                      Premium
                      -Kain atas dan bawah sama, high grade cotton.
                      Keduanya 100% di isi kekabu asli dan didatangkan dengan custom made woven bag dan sticker cermin kereta.

                      Dan untuk sekarang ini, corak yang ada adalah
                      Premium collection BNC 11 2 - Little jungle (creamy brown)
                                Premium collection BNC 115 - Mr Dinosour (apple green)





                        Mampu Milik – 
                          Anda merasa tertekan kerana perlu memilih antara kemampuan, keselamatan dan keselesaan bayi anda? Kini tidak lagi. Ini kerana, Cekebum percaya yang anda akan merasa sungguh lega kerana dapat menikmati semua itu dengan harga yang berbaloi dengan kualiti yang ditawarkan.
                            Direka Khas & Unik
                              Adakah anda tahu yang Tujuan utama 4 in 1 Babynest by Cekebum adalah untuk memberikan "KESELESAAN TIDUR YANG MAKSIMA" buat si manja anda.Oleh kerana Cekebum sudah pun merasai keunikannya, lalu Cekebum ingin berkongsi pengalaman Cekebum dengan anda.Bersifat ready to use pastinya memudahkan anda kerana boleh digunakan dan di bawa kemana sahaja.


                              ·         Kegunaan dan kelebihan 4 in 1 Babynest by Cekebum™
                              Kegunaan 4 in 1 Babynest by cekebum

                              1-Saiz boleh laras dan boleh digunakan 2 bahagian atas atau bawah.

                              2-Boleh dijadikan babynest atau tilam biasa semudah abc.
                              3-Sangat sesuai untuk majlis kenduri cukur jambul, orang datang melawat.
                              4- Mengelakkan bayi dari jatuh dari katil mahupun sofa.
                              5-Tidak perlu mencari bantal peluk yang hilang, bantal peluk tidak lagi perlu,
                              6- Selepaskan dilaraskan saiznya bayi akan terasa seperti dipeluk ibu atau bapanya.
                              7- Boleh diletakkan dalam stroller, babycourt, atas sofa dan katil.
                              8-Hanya kami mengunakan  100%  Cotton Double Warp and Double Weft?? , ianya sangat lembut dan dapat mengelakkan bayi berpeluh dan ruam.

                              Alahai..anak fiqa yang dah setahun lebih nie beria2 sangat  nak duduk dalam babynest tu..hehe

                              Antara testimoni pengguna 4 in 1 Babynest by Cekebum™
                              (Testimoni  credit to https://cekebum.blogspot.my)


                               
                               


                              HARGA CEKEBUM
                              .
                              Untuk eksklusif
                              Harga  RM249.00 
                              .
                               Untuk premium
                              Harga  RM199.00 
                              .
                              Harga termasuk POS semenanjung (3-7 hari bekerja) dan jika nak pos laju dijamin sampai esok, boleh topup RM29.00.
                              .
                              Boleh booking serendah RM50.00 dan bakinya maxima 30 hari.


                              Untuk info selanjutnya bolehlah tengok sendiri  di:
                              Facebook Cekebum HQ
                              Website :
                              Cekebum
                              Instagram:
                              cekebum.tilambaby

                              29 October 2016

                              Program Diet HCG -- Revolusi Baru Dalam Rawatan Obesiti

                              10/29/2016 0
                              Program Diet HCG -- Revolusi Baru Dalam Rawatan Obesiti






                              OBESITI adalah sejenis ‘penyakit’. Obesiti adalah masalah dunia moden. Ia hampir tidak wujud 50 tahun dahulu. Antara penyebab yang menyebabkan fenomena ‘Obesogenic’ adalah – Pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurang aktiviti fizikal.

                              Metabolisme kacau. Hormon tak seimbang. All haywire. Pengurangkan kalori sahaja pun kadang-kadang tidak dapat membantu menurunkan berat badan yang terus meningkat naik. Peperangan Alaf Baru!




                              ANDA BERISIKO TINGGI JIKA :
                              BMI > 23

                              Ukuran Lilitan Pinggang Melebihi

                              > 102 cm (40 inch) – Lelaki

                              > 80 cm (35 inch) - Wanita




                              Obesiti adalah peratusan lemak badan yang berlebihan dalam badan seseorang individu.

                              Anda dikatakan obese apabila :

                              Wanita : Peratusan lemak badan >32%

                              Lelaki : Peratusan lemak badan >25%



                              BAHAYA OBESITI

                              Obesiti berkait rapat dengan pelbagai jenis penyakit :

                              - Diabetes (Kencing manis)

                              - Hipertensi (Darah Tinggi)

                              - Kolestrol Tinggi

                              - Penyakit jantung koronari

                              - Stroke (Angin Ahmar)

                              - Batu hempedu

                              - Kanser Payudara

                              - Kanser Prostat

                              - Kanser kolon (usus besar)

                              - Masalah pernafasan (respiratori)

                              - Masalah muskuloskeletal

                              - Vena varikos

                              - Masalah kulit

                              - Osteoarthritis

                              - Penyakit Alzheimer’s

                              - Gout

                              - Sleep Apnea

                              - Infertility (Ketidaksuburan)

                              - Masalah psikologi (kurang keyakinan diri)

                              - Depressi





                              Kenali Jenis-Jenis Lemak



                              LEMAK OH LEMAK !!

                              Pernah tak anda cuba berdiet beberapa minggu tapi nak turun 1-2 kg pun susah? Selepas 2-3 bulan, anda give up dan kata ~ Jaga makan pun tak turun, anda give up dan kembali kepada cara hidup yang lama.

                              Kenapa jadi macam tu?

                              Sebenarnya, Tak semua jenis lemak itu sama ~ Ada 3 Jenis Lemak dalam badan kita :

                              1) Lemak Untuk Struktur ( Structural Fat )
                              'Lemak baik' ini penting untuk protect organ-organ dalaman, sendi dan membentuk rupa bentuk muka. Lemak ini biasanya tidak digunakan sebagai sumber tenaga.

                              2) Lemak Normal (Normal Fat Reserve)
                              'Lemak baik' ini ada di sekitar tubuh kita dan akan digunakan dan dibakar sebagai sumber tenaga bila diperlukan. Fungsi spt 'Tangki Tenaga'

                              3) Lemak Abnormal ( Abnormal Stored Fat )
                              'Lemak tak berapa nak baik' ni di kenali sebagai 'tisu adipose'. Ia adalah lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh dan akan disimpan di bawah kulit, sekitar organ dalaman yang berfungsi sebagai 'Tangki Spare'. Lemak ini akan kelihatan 'membuncit' dan 'berlipat-lipat' di tubuh anda !

                              Ia sangat AKTIF mengeluarkan toksik chemical dan hormon 'estrone' yang akan menggangu sistem tubuh anda. Lemak ini TIDAK digunakan sebagai sumber tenaga utama.. Hanya dalam keadaan tubuh yang hampir 'kebuluran' sahaja, lemak ini akan dibakar & mula digunakan sebagai tenaga !
                              Jadi, anda nampakkan di sini - Bila anda ber'diet' 1-2 bulan pertama, lemak Jenis 2 yang mula dibakar tetapi Lemak Jenis 3 akan kekal di situ! Ia hanya dibakar dalam keadaan ‘kebuluran’ sahaja.

                              Macam mana nak menggerakkan lemak Jenis 3 yang degil itu?
                              HCG adalah transformasi perubatan terbaru untuk ‘menggerakkan’ lemak jenis 3 ini.



                              APA ITU hCG?


                              hCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin, sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki dan wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil, ia memastikan perkembangan bayi yang sihat dimana ia membantu hypothalamus memberi ransangan untuk mengeluarkan lemak-lemak tersimpan digunakan sebagai sumber tenaga.

                              hCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam keadaan ‘kebuluran’ dimana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga.

                              Ia bukanlah ‘sex hormon’. Ia mempunyai tindakan yang sama pada lelaki dan wanita.

                              Ia bertindak sebagai ‘Kunci’ untuk menggerakkan lemak yang tersimpan dalam badan.



                              BAGAIMANA hCG BERFUNGSI UNTUK RAWATAN OBESITI?

                              Rawatan hCG untuk Obesiti ini telah dimulakan oleh Dr. Simeons, seorang doktor perubatan British. HCG memainkan peranan penting dalam mengurangkan lemak badan melalui tindakannya kepada satu bahagian otak yang dipanggil Hipothalamus.

                              Hipothalamus berfungsi untuk keseimbangan badan (homeostasis). Ia bolah mengawal semua kelenjar endokrin dalam badan dan ia juga akan membantu untuk mengawal tekanan darah, suhu badan, keseimbangan cecair badan, selera makan dan berat badan.

                              Obesiti berlaku apabila berlaku hypothalamus gagal berfungsi dengan baik dan menyebabkan gangguan metabolism, ketidakseimbangan hormon, nafsu makan yang tidak terkawal, pembakaran lemak yang tidak effektif dan pengumpulan lemak yang berlebihan di bahagian perut, peha, punggung dan lengan.

                              Kerosakan hypothalamus biasanya berlaku disebabkan oleh stress, trauma, toksin, electromagnetic field dan tabiat buruk pemakanan yg mengandungi banyak lemak trans, gula dan bahan pengawet.

                              hCG akan memberi signal kepada hypothalamus untuk mengerakkan lemak-lemak degil yang tersimpan lama di dalam badan – lemak yang berkumpul di perut, punggung, peha dan lengan. Lemak jenis ini sangat susah untuk dibuang kerana badan akan menyimpannya sebagai ‘survival stratergy’. Apabila kita berdiet biasa, apa yang pertama akan hilang dari badan adalah air, otot dan ‘subcutanoeus fats’ iaitu lemak yg memberi bentuk muka dan payudara. Kerana itu kebanyakkan diet boleh menyebabkan kulit menjadi kendur.



                              APAKAH PRINSIP YANG DIGUNAKAN DALAM RAWATAN INI?


                              hCG akan kombinasikan bersama-sama dengan diet rendah kalori dan prinsip pemakanan diet sihat. Ini akan memberikan ‘trick’ kepada hypothalamus dan membantu ‘membuka kunci’ lemak di mana seolah-olah ia berada dalam situasi kecemasan yang memerlukan ‘lemak jenis 3’ atau lemak abnormal digerakkan. Pergerakan lemak ini akan membekalkan 1,500 – 4,000 kcal sebagai tenaga melalui pembakaran lemak abnormal.



                              DIET RENDAH KALORI & PRINSIP DIET SIHAT? MACAMANA TU?


                              Jangan Risau.

                              Semua manual dan menu pemakanan akan disediakan untuk anda!

                              Kebaikan program ini adalah ia seperti ‘DETOX’ program. Dan diet yang anda perlu ambil adalah – Diet yang sihat, Tanpa Gula, Karbohidrat yang sihat, Tanpa Makanan segera atau terproses, Rendah Lemak dan Tiada minuman berkarbonat. Ini sangat penting untuk memastikan kejayaan anda dalam program – Ia adalah proses ‘membersihkan sel-sel badan’ bukan sekadar diet untuk kurus sahaja.

                              Melalui proses cleasing dengan pengurangan kalori (calories restriction) dilakukan – Anda akan rasa lebih sihat dan tiada lagi masalah ‘food craving’ atau ‘food addiction’ ! Anda tidak lagi terpenjara dalam nafsu dan tabiat buruk pemakanan sendiri. Dan ini akan menyebabkan anda lebih mudah untuk membuat pembaharuan seterusnya dalam cara hidup untuk jangkamasa panjang selepas ini.



                              ADAKAH BERAT BOLEH MENDADAK NAIK SETELAH BERHENTI PROGRAM INI?

                              BONUS dari program ini adalah ia membantu keseimbangan metabolism badan. Jika anda mematuhi program ini, anda akan meningkatkan metabolism badan ke satu ‘setting’ yang baru dan keadaan ini akan mengelakkan berlakunya Kesan ‘YoYo’ – kenaikkan mendadak setelah berhenti rawatan program.



                              BERAPAKAH DOS hCG YANG DIGUNAKAN DALAM RAWATAN INI?

                              Wanita yang mengandung menghasilkan 500,000IU – 1,000,000 IU semasa hamil. Dalam rawatan kesuburan pula, pakar O&G menggunakan 5,000 – 10,000 IU dalam rawatan kehamilan. Tetapi, dalam program ini hanya 125-200IU hCG digunakan didalam rawatan.

                              Semua hCG ( dalam bentuk injection dan homeopathy) dihasilkan di makmal daripada sel sterile. hCG bukan di ekstrak daripada wanita hamil – fakta yang sering di salah ertikan (common misconception).



                              ADAKAH SAYA AKAN LAPAR SEPANJANG PROGRAM INI?


                              Walaupun anda mengambil kalori yang rendah dalam program ini, anda akan kurang merasa lapar kerana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga.

                              Anda akan merasa lebih bertenaga kerana program ini akan membekalkan supplement sebagai nutrisi tambahan anda.



                              BERAPA BERAT YANG SAYA BOLEH TURUN?

                              Potensi berat yang boleh turun adalah 0.5kg sehari. Bergantung pada individu, tetapi potensi biasanya antara 6-8kg dengan penurunan 1-2 saiz baju, hanya dalam masa 23 hari!

                              Rawatan ini boleh disambung terus untuk cycle ke dua (46 hari) dengan potensi utk penurunan sehingga 15-20 kg.



                              TAK BAHAYA KE TURUN BERAT MENDADAK?

                              Kajian terbaru menunjukkan pengurangan yang lebih cepat akan memberi motivasi lebih kepada client. Penurunan dalam program hCG ini adalah antara 0.3-0.5kg sehari dan apabila disertakan dengan nutrisi yang cukup dan pemantauan doktor. Ia adalah penurunan yang selamat dan tidak akan mengganggu metabolisme atau sistem badan.



                              APAKAH KEBAIKAN PROGRAM INI BERBANDING PROGRAM DIET YANG LAIN?

                              Perbezaan rawatan hCG adalah ia bukan sahaja membantu membuang lemak-lemak lama tetapi ia akan membantu untuk badan menjadi lebih pejal dan padat (tidak menggeleber setelah kurus). Ia hanya akan menggerakkan lemak abnormal tanpa menggangu tulang dan otot. Selain penurunan berat badan, kesan yang lebih ketara adalah ‘Inch Loss’. Saiz baju biasanya akan berkurangan antara satu atau dua saiz yang lebih kecil.





                              APAKAH KEBAIKAN LAIN PROGRAM INI?


                              Selain dari penurunan lemak badan, anda juga akan dapat memperbaiki tahap kesihatan keseluruhan – Tahap gula dan tekanan darah lebih stabil, penurunan tahap kolestrol, tiada lagi masalah sakit sendi dan lutut, tidur lebih baik, tenaga meningkat, complexion dan tone kulit yang lebih cantik dan tiada lagi ‘food craving’ terhadap karbohidrat dan gula atau nafsu makan yang hodoh. hCG akan membantu untuk seimbangkan sistem endokrin, menghasilkan endorphin yang akan membantu untuk emosi yang lebih baik, fokus dan bertenaga.

                              Apabila lemak ditukarkan kepada tenaga – ini akan mengurangkan radang didalam badan. Obesiti dan penyakit kronik sangat berkait rapat dengan tahap radang yang tinggi dan pengurangan lemak badan akan memperbaiki tahap radang dan banyak masalah metabolisma lain. Tidak hairan jika ramai yang dapat menurunkan tekanan darah, kolestrol, gula dalam darah, sakit sendi, jerawat, tiada lagi masalah sakit kepala, allergic, dan banyak masalah sistem imun yang lain.

                              Rawatan hCG adalah transformasi baru dalam dunia pelangsingan!



                              ADAKAH RAWATAN hCG INI SELAMAT?

                              Rawatan ini selamat. Wanita boleh mempunyai tahap hCG yang jauh lebih tinggi tanpa ada sebarang kesan sampingan negatif. hCG juga biasanya digunakan sebagai rawatan kesuburan oleh pakar O&G. Dengan mengambil program hCG untuk menurunkan berat badan, anda sebenarnya juga meningkatkan tahap kesuburan anda dimana ramai client mengalami masalah kesuburan dan telah mengambil program ini juga berjaya hamil.

                              Pada tahun 2004, Kajian klinikal (double blind studies) oleh Dr. Belluscio yang melibatkan 6,540 patient telah membuktikan bahawa hCG effektif dan selamat dalam rawatan obesiti.



                              BAGAIMANA RAWATAN HCG INI?

                              Setiap Kitaran Program HCG adalah 23 hari. Ia mempunyai 3 Fasa iaitu : Loading Phase, Burning Phase dan Maintainence Phase.

                              Jangan Risau! Pakar kami akan sentiasa membantu anda!



                              BAGAIMANA MENGAMBIL HCG INJECTION?


                              ü HCG injection 125IU diambil setiap pagi.

                              ü Injection – selewat-lewatnya sebelum jam 11 pagi

                              ü Injection – sebelum sarapan pagi







                              INJECTION BUAT SENDIRI?


                              Senang je. Tidak perlu cari urat untuk inject.

                              Hanya inject dibahagian lemak perut yang anda mahu buang itu. Terdapat disediakan untuk membantu anda membuat teknik injection yang betul.



                              KESAN SAMPINGAN RAWATAN hCG?

                              Rawatan hCG yang dipantau oleh doktor adalah selamat. hCG tidak mempunyai kesan sampingan yang serius (jika tidak wanita yang mempunyai 1,000,000 IU hCG dalam badan ketika hamil juga akan mengalami masalah yang serius)!

                              Akan tetapi antara kemungkinan kesan adalah seperti sembelit, lapar, letih, pening, cramps atau hypoglycaemia yang berkait rapat dengan pengambilan kalori yang rendah. Walaubagaimanapun, pengambilan air yang banyak dan supplement akan membantu.

                              Kajian Dr. Simeon terhadap 10,000 pesakitnya membuktikan bahawa diet program dengan rawatan hCG mempunyai kesan yang lebih baik dari segi pengurangan lemak badan dan pengekalan berat badan dalam jangkamasa panjang berbanding client yang hanya mengambil diet sahaja.

                              BOLEHKAH SAYA BERJAYA SEPERTI YANG LAIN?

                              Kejayaan program ini sangat bergantung kepada disiplin, keyakinan, konsistensi & kekuatan impian anda untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik! SET MINDA ANDA– 23 atau 46 Hari ini adalah waktu membersihkan diri (cleansing program), pembuangan lemak & detoksifikasi.

                              Sediakan satu baju yang lebih kecil dari saiz anda sekarang.

                              Matlamat bukan sekadar untuk kurus sahaja tetapi Lebih Sihat untuk jangkamasa panjang.

                              Kuatkan semangat untuk melawan nafsu & keinginan – Ini adalah proses untuk ‘RESET’ Hipothalamus.



                               Antara testimoni yang berjaya;
                              1.Puan Hani
                               





                              Esok la diet..esok la diet...last2 sampai bertahun dialog tinggal dialog je. Diet entah ke mana. Mula tersedar bila baju2 semua dh ketat, rasa letih dan malas nk buat kerja sebab badan dh makin berat. Pernah juga buat diet atkins tp separuh jalan je...xder istiqamah langsung. Hasil apatah lagi kan.

                              Sehinggalah sy terjumpa link dkt FB tentang program Dr. Malinda. Start daripada situ semuanya berubah kepada cara hidup dan pemakanan yang lebih sihat. Thanks Dr. Malinda. Hanya dua perkataan ini yang saya pegang sekarang iaitu ISTIQAMAH dan JIHAD SIHAT.

                              Hasil berguru dengan Dr. M saya lost hampir 15.3kg. Bersyukur sangat walaupun perjalanan saya masih jauh untuk dicapai lagi struggle utk mengekalkan. Dengan kata2 semangat daripada Dr. M dan suppurt group yang ada insyaallah akan diteruskan demi kesihatan diri sendiri dan orang2 tersayang. Bukan nk promote just nak share pengalaman supaya dapat memberikan kesedaran kepada sesiapa yang masih berada di zon selesa. Jangan kecam saya.

                              #hcgdrmalinda
                              #ldl
                              #jihadsihat


                              2. Puan Ruslina