"Where hope grows, miracles blossom".

December 07, 2017

8 perkara yang boleh anda lakukan dengan keluarga anda hujung minggu ini

by , in




Mesti boring juga kan bila weekend duduk terperuk dekat rumah je,apa kata korang buat sesuatu yang boleh mengeratkan hubungan kekeluargaan,ye lah hujung minggu adalah waktu paling berharga untuk melakukan aktiviti bersama-sama keluarga tidak kiralah di dalam mahupun di luar rumah.Kadang-kadang tu buntu juga memikirkan idea dengan aktiviti yang boleh dilakukan bersama keluarga pada hujung minggu ini.Hujung-hujung tahun ni macam-macam cerita keluar...sampai tak tahu nak tengok yang mana 1 dulu, semua best-best ..apakata isi waktu hujung minggu anda dengan menonton wayang bersama keluarga Ya, apa salahnya jika satu keluarga keluar menonton wayang bersama-sama . Jangan pula anda ingat bahawa ibu bapa anda tidak sukakan aktiviti ini, jika tidak cuba, tak tahu kan?Kepada kaki-kaki wayang, di https://www.showtimes2u.com/ ada sediakan senarai penuh tayangan filem yang bakal menjengah panggung pada bulan Dicember ini. Banyak filem menarik yang wajib anda tonton dan pasti ada filem yang menepati selera anda.

Di https://www.showtimes2u.com/ bukan sahaja ada menyediakan senarai tayangan filem tetapi,anda juga boleh menonton trailer filem tersebut.Jom kita tengok filem apa yang menarik serta yang sedang ditayangkan dipawagam sekarang ini.



Selain daripada menonton wayang banyak lagi  perkara  yang  anda boleh  menghabiskan masa berkualiti bersama keluarga dalam suasana yang menyeronokkan dan memberi penuh makna kepada satu sama lain.




2. Melancong- Bagi mereka yang berkemampuan dan ada bajet lebih, inilah masa terbaik untuk pergi melancong. Lakukan perancangan awal. Percutian pendek ke destinasi pelancongan yang berdekatan juga sudah mampu meninggalkan memori manis bersama keluarga.

3. Melawat ke tempat menarik-Selain daripada melancong boleh juga melawat tempat-tempat menarik seperti muzium,zoo dan sebagainya.Jangan lupa bawa kamera bersama untuk mengabadikan kenangan bersama keluarga.

4. Beriadah bersama-Keseronokan akan lebih dirasai apabila seisi keluarga dapat mengekalkan kesihatan sepanjang masa kesan daripada aktiviti riadah seperti berbasikal, bermain bola dan berjoging Ini dapat membantu mengeratkan hubungan erat anda sekeluarga. Selain itu, kesegaran udara yang diperoleh ketika melakukan aktiviti riadah juga membantu mengekalkan kesihatan emosi dan fizikal diri.


5. Makan malam & Barbeque-Kembalikan memori masa kanak-kanak anda dengan makan malam bersama keluarga.Ye lah dah masing-masing berkerja tidak berkesempatan untuk makan beramai-ramai dengan adik-beradik. Semua ahli keluarga wajib ada dan makan bersama di meja makan. Bukan saja ibu bapa, malah anak juga pasti akan seronok apabila dapat makan bersama terutama bagi mereka yang jarang bersua walaupun tinggal dalam rumah yang sama.Diselitkan pula dengan aktiviti bbq,mesti seronok kan..

6. Berkelah-Jangan buang hari cuti anda dengan tidur!Apa kata keluar bersama atau berkelah satu hari. Pilih tempat-tempat yang lebih berorientasikan alam agar dapat menikmati udara segar.Buat yang terbaik setiap saat dengan menghabiskan masa yang berkualiti dengan orang yang anda sayangi dan mereka yang peduli dengan anda.

7. Melawat saudara mara-Inilah masanya untuk kita dan anak-anak melawat sanak saudara yang berada di luar kawasan, terutama sekali yang berada jauh dan jarang ditemui. Selain kita sendiri dapat mengeratkan silaturahim, anak-anak juga dapat mengenal saudara mara yang jauh. 

8. Karoake- Ya karaoke!Tidak perlu ke pusat karaoke untuk berkaroake.Ini juga salah satu cara terbaik untuk menghabiskan masa bersama keluarga.


Banyak lagi sebenarnya aktiviti yang anda boleh lakukan bersama keluarga anda.terpulang kepada anda bagaimana nak lakukan aktivii tersebut.


December 03, 2017

Quinny Zapp Flex Review. Stroller Pilihan No 1 Ibu di Malaysia

by , in
Quinny Zapp Flex Review. Stroller Pilihan No 1 Ibu di Malaysia


Jika anda baru beli dan stroller ini masih lagi di dalam kotak. Maka sebelum anda guna Quinny Zapp Flex ini, anda perlu ada skill D.I.Y sedikit. Sebab anda perlu cantumkan beberapa bahagian seperti roda, shopping bag, kerusi bayi dan canopy pada kerangka utama. Tapi jangan risau, mudah jer... kalau tak tau juga rujuk manual... kalau masih pening sila rujuk video di bawah.













Dah tengok? Ok? Tak tau juga?... adoiii.... pergi beli jer lah di butik bayi The Baby Store. Suruh staf diorg pasang.... percuma jer...



Jika sebelum ini anda sudah biasa dengan model Quinny Zapp atau Quinny Zapp Xtra, anda akan dapat kesan perbezaan rekaan Quinny Zapp Flex berbanding dengan Quinny Zapp Xtra. Memang diorang betul-betul "Overhaul" rekaan stroller ini walaubagaimanapun konsep asal iaitu rekaan 3 roda tetap sama. Tetapi jika perhatikan betul-betul, ada beberapa sentuhan akhir yang lebih teliti dan lebih cantik berbanding sebelumnya.





Quinny Zapp Flex Review. Stroller Pilihan No 1 Ibu di Malaysia


Quinny Zapp Flex Review. Stroller Pilihan No 1 Ibu di Malaysia


Quinny Zapp Flex Review. Stroller Pilihan No 1 Ibu di Malaysia


Quinny Zapp Flex Review. Stroller Pilihan No 1 Ibu di Malaysia


Quinny Zapp Flex Review. Stroller Pilihan No 1 Ibu di Malaysia




Quinny Zapp Flex ini datang dengan dua warna casis iaitu warna hitam matt dan warna aluminium. Tapi jika tanya pendapat saya, saya lebih suka warna casis hitam sebab nampak lebih bergaya dan berkelas lagi. Kali ini kami menguji Quinny Zapp Flex berwarna merah yang dikenali "Red on Graphite" yang dilengkapi dengan casis hitam matt. Memang kelihatan sangat menarik.



Antara yang menarik tentang model Quinny Zapp Flex ini adalah pemegangnya. Ia mempunyai rekaan yang unik sangat selesa apabila dipegang, ini menyebabkan ramai ibu-ibu di luar sana menjadikan stroller ini sebagai stroller idaman mereka.





Quinny Zapp Flex Review. Stroller Pilihan No 1 Ibu di Malaysia


Quinny Zapp Flex Review. Stroller Pilihan No 1 Ibu di Malaysia




Model Quinny Zapp Flex ini didatangkan dengan 3 Roda dimana ramai ibu-ibu diluar sana suka dengan rekaan 3-roda. Walaubagaimanapun Quinny ada juga keluar rekaan 4 roda yang dikenali Quinny Zapp Flex Plus. Ok.. kalau part kerusi pula, saya rekemen digunakan dari umur 6 bulan keatas. Tetapi ada juga yang guna dari newborn sebab kerusinya boleh dibaringkan. Anda juga boleh gunakan infant carrier seperti Maxi-Cosi Cabriofix atau/Pebble carrycot dari Quinny. Rujuk gambar dibawah :-





Quinny Zapp Flex Review. Stroller Pilihan No 1 Ibu di Malaysia




Antara favorite dalam pemilihan stroller adalah samaada stroller tersebut diubah dari forward facing ke rear facing. Tidak banyak stroller yang menawarkan features ini dan bagi saya Quinny Zapp Flex ini adalah stroller yang boleh forward facing dan rear facing paling compact yang pernah saya jumpa setakat ini.



Quinny Zapp Flex Review. Stroller Pilihan No 1 Ibu di Malaysia




Manakala, material canopy Quinny Zapp Flex ini sangat berkualiti dimana kainnya nipis dan tahan yang membolehkan apabila dilipat tidak memberi kesan kepada saiz lipatan stroller. Maksudnya stroller ini akan compact bila dilipat. Walaupun materialnya nipis tapi masih lagi dalam kategori nilai UPF50+ dan memberi perlindungan yang bagus untuk bayi anda. Selain itu, stroller ini juga jenis yang breathable, jadi memang selesa untuk anak anda.



Kalau part pemanduan, saya rasa tak perlu sangsi lagi. Memang sangat mudah untuk ditolak dan selesa. Roda yang digunakan pun saya tengok lain dari kebiasaan, ianya kelihatan nampak di dalam kelas tersendiri dan kelihantan mewah.



Ok yang terakhir sekali, part melipat stroller ini. Jika dibandingkan dengan model sebelumnya iaitu Quinny Zapp Xtra 2. Kita akan dapati Quinny Zapp Flex ini banyak upgrade. Ada 3 step untuk melipat stroller ini iaitu Pertama, lipat kerusi, Kedua lipat frame dan Ketiga dengan menggunakan kaki tolak kehadapan kunci dibelakang stroller dan lipat. Itu sahaja. Anda boleh rujuk video diatas untuk anda belajar cara lipat dan buka stroller ini.



Kesimpulan

Quinny Zapp Flex ini jika dibandingkan dengan model sebelumnya iaitu Quinny Zapp Xtra 2 ada banyak perubahan dari segi material dan cara lipatan stroller ini adalah lebih baik.



Jika anda memang mementingkan ciri-ciri seperti dual-facing dan compact. Saya memang rekemen model ini. Ianya menepati ciri-ciri yang anda idamkan walaupun ianya tidak seringan dan secompact stroller seperti Tavo Amber, Aldo Compatto dan GB Pockit Plus akan tetapi ianya ada features yang ramai ibu bapa suka iaitu Dua-Facing. Saya memang rekemen juga anda memilikinya.



Tambahan pula, hanya Quinny sahaja yang menawarkan jaminan seumur hidup kepada anda. So, anda tidak perlu rungsing jika ada kerosakkan pada stroller ini.



Dimana Hendak Dapatkan Stroller ini?



Brand Quinny ini memang sukar anda untuk lihat dijual di butik-butik bayi di Malaysia. Hanya butik-butik bayi yang terpilih sahaja mereka benarkan menjual sebab mereka sangat menjaga ke'esklusif'an jenama ini dan untuk mengelakkan cetak rompak seperti yang terjadi pada model sebelum ini.



Saya rekemen anda dapatkan di Butik The Baby Store di Seksyen 22 Shah Alam. The Baby Store adalah Dealer Sah brand Quinny. So anda tidak perlu risau. Jika anda duduk jauh dan tiada kesempatan untuk singgah. Anda boleh jer beli secara online di website mereka. Mereka menawarkan Free Shipping. So... ianya sama juga anda beli secara walk-in. Yang penting. Anda beli tanpa was-was sebab butik ini memang wujud. Jika anda beli di Facebook Group takut kene scam pula. So hati-hati.





atau Anda boleh terus ke butik The Baby Store di alamat.

The Baby Store
No 15, Indah Alam Condominium Shoplot,
Jalan Jubli Perak 22/1, Seksyen 22,
40300 Shah Alam, Selangor.


Hubungi : 019-4006996 (Puan Yati)

Landmark : Berhadapan Kilang Gula CSR Batu 3 Shah Alam

November 23, 2017

Besides Tech, What Other Stuff Can You Get for Black Friday Sale 2017?

by , in


If you love online shopping, you would know that Black Friday is one of the biggest events of the year. Celebrated the day after Thanksgiving in the U.S., this annual shopping holiday marks the beginning of the Christmas shopping season. It is a revered holiday for shoppers because you can get as much as 70% off on items for only that day! Now, people around the world are looking forward to Black Friday sales.

In Malaysia, online stores and merchants have picked up the Black Friday Sale tradition and are more than happy to give what their customers want - BIG DISCOUNTS! A few years back, Black Friday sales in the region were mostly focused on tech products and electronics such as gadgets and home appliances but now, a diverse set of online stores have stepped up to join in the fun.

If you're shopping for more than just your favorite gadgets during Black Friday Sale 2017 whether for beauty, fashion, travel or service, then don't forget to look forward to this year's Black Friday sale from these merchants:


Zalora
  • Extra 13% off for the whole month of November
  • Get 15% off if it’s your first time using Zalora’s app

If fashion is the name of your game this Black Friday Sale 2017, then Zalora would be the best place to shop. Zalora has some of the widest selection of fashion items from clothing, accessories, shoes, bags, and more! If you purchase for the first time with the app, you can get 15% off! This Black Friday sale, Zalora helps you make the most out of your shopping experience by giving you an extra 13% off for the whole month of November!



If you think Black Friday sales are all about tech products, think again. Grab is joining the hype for Black Friday sales taking you anywhere you want to go and, of course, with big discounts. Ride with grab during Black Friday and get RM15 off your fare for new users across Malaysia. Grab also has Grab Rewards that enables users to purchase exclusive perks and freebies by using their points. The more you ride with Grab this Black Friday, the more points you get! For more exclusive Black Friday Grab coupons, check the grab app on Black Friday (November 24, 2017).



Need to go somewhere for Black Friday 2017? Don't worry, Uber has you covered. Ride with Uber for the first time and get RM15 off your fare with another RM5 for the first 3 rides! For more Uber promo codes this Black Friday, don't forget to check the app on that day for exclusive promotions and free rides!

KKDay
  • Visit Universal Studios, Japan at a special price of RM329
  • 20% off on selected activities to Korea, Taiwan, and Japan

If you're thinking of planning for your year-end trip, book with KKDay this Black Friday and get the hottest deals and the best excursions on your travel. Your dream adventure to Universal Studios Japan starts at RM329 this Black Friday Sale 2017 plus get 20% off on selected activities to Korea, Taiwan, and Japan when you book with KKday this Black Friday sale!

Sephora
  • 40% off on your favorite Sephora makeup collection
  • Free shipping for orders above RM80 and free samples


Craving for beauty products and cosmetics? Don't miss out on the hottest items at Sephora this Black Friday sale! This Black Friday sale, Sephora gives you 40% off on your favorite Sephora makeup collection with an exclusive Sephora Backpack! Don't forget, when you shop at Sephora, you can get free shipping for orders above RM80 and free samples!

Hotels.com
  • 40% off on hotels worldwide
  • Last minute and daily deals to major destinations such as Tokyo, Seoul, Bangkok, and Singapore


Home to the largest selection of hotels, Hotels.com is the store you can turn to when it comes to your travels. This Black Friday sale, Hotels.com gives you 40% off on hotels worldwide plus last minute and daily deals to major destinations such as Tokyo, Seoul, Bangkok, and Singapore! If you are planning a year-end trip, book this Black Friday sale to get discounts!
If you want to up the ante on your online shopping game, then this Black Friday Sale 2017 would be something you should look forward to. Aside from gadgets and appliances, you can also shop for amazing fashion finds, create exciting excursions, and grab the hottest beauty products this Black Friday Sale 2017!


***
Written by MJ Mendoza from iPrice Group

November 20, 2017

Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet

by , in

Prof Hariz Internet Marketing Malaysia




Ridhauddin Hariz  ialah salah satu Internet Marketing Malaysia yang dikenali sebagai Prof Hariz dikalangan rakan-rakannya. Beliau  berasal dari Permatang Pauh Pulau Pinang. Beliau meruapakan anak sulung daripada tiga adik beradik. Beliau adalah anak sulung yang sangat tabah kerana telah kehilangan ayah tercinta ketika umur beliau 3 bulan. 

Prof Hariz merupakan pemegang Diploma Sistem Komputer dari Kolej ADTEC Melaka dan semenjak itulah beliau menceburkan diri dalam bidang komputer dan Internet. Prof Hariz seterusnya melangkah ke alam pekerjaan di dalam bidang online marketing dan pemasaran secara atas talian. Bermula daripada tahun 2014, Prof Hariz menubuhkan syarikat sendiri iaitu PH ProjectBase Resources dan dari situ beliau berkecimpung dengan kaedah pemasaran secara atas talian menggunakan media sosial, strategi pemasaran menggunakan email, Google Analytics, Search Engine Optimization atau SEO, rekabentuk laman web dan juga pemasaran melalui konsep funnel marketing. Sejak dari itu, beliau telah membantu ramai peniaga serta syarikat-syarikat dalam menambahbaik strategi pemasaran diatas talian.

Pengalaman beliau yang mendalam dalam SEO membuatkan Prof Hariz dilamar oleh syarikat Exabytes Group Sendirian Berhad pada dua tahun lalu dan dipertanggungjawab untuk  menjana idea-idea baru serta menerokai strategi-strategi pemasaran yang inovatif menggunakan teknologi internet yang terkini, seperti penghasilan laman web, blog, komuniti media sosial dan juga kaedah-kaedah komunikasi yang lain. 

Selepas berhempas pulas bersama Exabytes, tahun ini pada tahun 2017 beliau sekali lagi dimurahkan rezeki beliau untuk menjawat jawatan yang lebih tinggi di syarikat As White Global Sdn Bhd sebagai Penasihat SEO. Prof Hariz kali ini memegang jawatan dan tanggngjawab yang besar hinggalah melibatkan diri dengan klien-klien dari Australia, US , UK , Singapore dan Germany. Sebagai Penasihat SEO yang terkemuka di Malaysia, beliau dipertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan SEO kepada klien-klien tidak kira di Malaysia mahupun di luar negara.

Prof Hariz, Online Marketing Specialist atau pakar dalam SEO dan pemasaran atas talian adalah gelaran yang diberikan oleh rakan-rakan serta kenalan kerana pencapaian beliau telah mencapai ke tahap yang sangat membanggakan.  Kini beliau dikenali sebagai Prof Hariz ataupun Tuan Hariz.

Untuk yang tidak mengenali lagi siapa Prof Hariz, berikut adalah pencapaian beliau sepanjang beliau berada di dalam bidang Internet Marketing.



Pencapaian Prof Hariz
  • Menganjurkan program diet bersama Utusan Malaysia pada bulan Ogos 2014 dengan program “Prof Hariz Kongsi Tips Kurus” yang melibatkan seramai 500 peserta di seluruh Malaysia secara online
  • Mendapat pengiktirafan sebagai Top 3 Affiliate Malaysia oleh Infokerjaya pada bulan Disember 2014 kerana beliau telah berjaya menjana jualan sehingga RM100,000 dalam masa 5 bulan melalui penjualan ebook kerjaya, serta membantu calon-calon menduduki peperiksaan online dan temuduga SPA
  • Menganjurkan seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog di Karangkraf pada Disember 2014 di mana beliau berkongsi pengalaman beliau menjejaki dunia perniagaan secara affiliate di mana beliau dapat menjana puluhan ribu ringgit dalam tempoh masa yang singkat
  • Menganjukan pelbagai bengkel-bengkel dan seminar-seminar, antaranya:
          -  Bengkel / Seminar bertajuk: Buat Duit Dengan Blog di Politeknik Seberang Perai, pada                        Mac 2015
          -   Bengkel Affiliate Ninja pada April 2015
          -   Bengkel Email Marketing pada Jun 2015
          -   Private group coaching bersama Shaklee Malaysia pada Disember 2015, untuk membuat                       strategi penjualan sebanyak RM10 juta pada tahun 2016



  • Bekerjasama dengan Irfan Khairi pada Februari 2016 dalam seminar khusus bagi peniaga-peniaga dalam membuat penjualan dengan blog
  • Menganjurkan Private Coaching Group 365 - Bagaimana Jana Pendapatan 4 Angka Dengan Blog pada Ogos 2016 bersama 40 orang suri rumah, hasil daripada itu program ini berjaya membantu 10 orang suri rumah untuk menjana pendapatan sekitar RM10,000 sebulan secara konsisten
  • Ditemuramah oleh Astro Awani pada Disember 2016 dengan memberikan pandangan beliau berkenaan dengan Potensi Digital Ekonomi untuk negara Malaysia pada masa yang sama Jack Ma (pengasas dan tuan punya syarikat gergasi Alibaba Group of Companies) telah dilantik sebagai Penasihat Ekonomi Digital Kerajaan Malaysia.
Servis Yang Ditawarkan Oleh Prof Hariz Sebagai Internet Markting Malaysia

Prof Hariz  menawarkan servis SEO yang mana membantu para usahawan dalam dunia perniagaan terutama membuat servis SEO untuk perniagaan secara atas talian. Bukan itu sahaja, Prof Hariz menawarkan servis review di blog beliau www.profhariz.com kepada usahawan yang ingin memperkenalkan produk mereka kepada orang ramai. Artikel review itu adalah artikel yang mempunyai unsur-unsur SEO yang mana dapat meningkatkan jualan anda kepada double dan triplle daripada biasa.
  • Marketing di Google
  • Personal coaching Zero Marketing to Hero
  • Funnel Marketing
  • Review
Bagi siapa yang baru sahaja memulakan perniagaan atau sudah lama berkecimpung di dalam dunia perniagaan tetapi tidak tahu untuk membuat marketing, anda oleh menghubungi Prof Hariz sebaga penasihat anda melalui info dibawah.

Info Mengenai Prof Hariz
Whatsapp : 6012-5336713

Prof Hariz Internet Marketing Malaysia by PolicyStreet



Kini beliau berkerja di salah sebuah syarikat Insurans , PolicyStreet . Prof Hariz dilantik dan dipertanggungjawabkan untuk menjadi Pengurus Internet Marketing disyarikat itu. 


PolicyStreet



PolicyStreet adalah insurans yang mudah, senang dan mampu bayar. PolicyStreet lebih menumpukan kepada mereka yang memerlukan insurans seperti syarikat , universiti, usahawan , kelab kesihatan, dan macam-macam lagi kumpulan.

PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan pelbagai jenis insurans mengikut keperluan seperti berikut :
  • Insurans Perubatan
  • Diabetes
  • Kanser
  • Kehidupan yang mampu
  • Tulang belakang
  • Bantuan jalan raya jangka pendek
  • Peralatan musik
  • Perbehentian kerja
Apa yang lebih membanggakan adalah, PolicyStreet menawarkan servis insurans untuk produk-produk yang lebih kecil antaranya ialah :

  • Keracunan makanan
  • Kerosakan rambut
  • Sewaan
  • Berbasikal
  • Keracunan alkohol
  • Menonton
  • Mendaki
  • Penyewa
  • Perlawanan bolasepak
  • Cinta
  • Peralatan musik
  • Perkahwinan
  • Majlis pengebumian
Sesiapa yang inginkan insurans, boleh hubungi PolicyStreet , syarikat insurans yang mengambil berat tentang keperluan anda. Bersama-samalah mencipta masa depan bersama PolicyStreet.



Info Mengenai PolicyStreet
November 15, 2017

Kenali Jenis Makeup Brush

by , in





Bagi mereka yang dah biasa dengan tatarias muka mesti dah kenal kan jenis-jenis berus mekap nie.Haha tanya fiqa memanglah tak tahu ini untuk apa tu untuk apa.Jarang nak bermekap-mekap bagai tu pasal tak amik tahu..Lately nie baru teringin nak belajar makeup..haha gediks ko yer..Baru terkial-kial nak amik port pasal berus mekap nie...😎

Gambar di bawah nie fiqa nampak dekat facebook SAFI orang duk share,jadi fiqa pun share jugak lah,senang sebagai rujukan kan..




Semoga bermanfaat...😗😗
November 14, 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest.

by , in
 


Lazada Online Revolution Blogger Contest | Yeaaa, Lazada anjurkan lagi Blogger contest sempena Online Revolution yang telah pun  berlangsung di Lazada mulai 11 November 2017 hingga 14 Disember 2017.

Contest kali ni kena jawab 4 soalan yang telah disediakan.Jadi jom lihat soalan serta jawapannya..hehehe

a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?
(Adakah anda masih ingat produk pertama yang pernah anda beli dalam talian? Apa itu dan bagaimanakah pengalaman anda?)


Ya ingat.Pada 05 Julai 2015.Barang pertama yang fiqa beli 1st time online dan melalui website Lazada ialah  Sweet Cherry LB40 Oxford Carrier Carseat.Masa tu memang tengah mencari carseat untuk baby.Sebelum itu memang fiqa ada survey carseat dekat mall kedai baby semua tapi harga diluar kemampuan.Kebetulan google internet carseat murah dan nampak iklan carseat dari lazada.Terus buka website lazada dan beli.Harga carseat masa tu masa promosi hanya RM99 termasuk shipping tau.Lepas beli tu takut-takut juga ada masalah kan..tapi lepas 2 hari barang pun sampai.Carseat tu sampai sekarang masih elok lagi walaupun dah diwaris anak kedua..hehe..

b. Which types of products would you prefer buying online?(Jenis produk mana yang anda lebih suka membeli dalam talian?)

Fiqa suka beli macam-macam dari barang keperluan anak seperti pampers,botol  susu,puting susu,barang mekap,kasut, baju dan barang-barang kelengkapan rumah serta macam-macam lagilah.Kalau online lagi murah memang fiqa beli online saja.Lagipun kalau beli diluar buang masa nak kena cari lagi..

c. What to you love about online shopping?(Apa yang anda suka tentang membeli-belah dalam talian?)

1.Saya tidak perlu keluar dari rumah,tidak perlu menempuh kesesakan,yang paling penting tidak perlu mendukung anak mencari barang hehe..
2.Saya bebas membeli belah bila-bila masa sahaja mengikut masa saya tanpa perlu terkejar-kejar.
3.Saya boleh membandingkan harga, ciri, fungsi, dan mendapatkan kemas kini terkini produk apa saja.
4.Membeli-belah dalam talian memudahkan saya untuk membandingkan penjual sebelum membeli. Saya boleh mendapatkan lebih terperinci sebelum membuat keputusan untuk membeli atau tidak.


d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?(Produk manakah yang anda beli atau anda merancang untuk membeli di Lazada semasa jualan Revolusi Dalam Talian?)

1.Pensonic 2-in-1 Steamboat & BBQ [LINK

Aduh!! dah lama mengidam benda nie..dulu masa anak sorang boleh tahan lagi boleh pergi kedai steamboat..nie anak dah dua memang payah lah nak pergi..nak kena fikir 10x dulu..kang kau tengah sibuk melayan steamboat anak buat perangai..tetiba dah jadi kenyang gitu..haha..kalau ada benda alah nie kat umah 7x seminggu bersteamboat kat rumah pun takde sapa yang kisah..boleh makan dengan tenang aman damai selesa gitu.Jimat pun jimat!!



2.Pensonic Vacuum Cleaner [LINK]

Bila rumah dah berkarpet benda wajib kena ada ialah Vacuum..jenuh woah nak kena angkat2 karpet lepastu kena buang habuk lagi..lepastu mula lah haacum--hacummmmm..jiran sebelah pun boleh dengar kau bersin...



Korang nampak tak harga Pensonic 2-in-1 Steamboat & BBQ tu before and after diskaun??Jimat sehingga 28%.Untuk Pensonic Vacuum Cleaner pula jimat sehingga 23% tau..
Sebabnya Lazada sekarang ini ada  Online Revolution sales (https://www.lazada.com.my/online-revolution/) that will take place from 11 November to 14 December.Jadi ini lah peluang untuk mendapatkan harga yang berbaloi..Jom terjah Lazada sekarang kerana terdapat pelbagai lagi produk dengan harga terendah yang ditawarkan!!!


November 11, 2017

TOP 5 MERCHANTS WITH THE BEST DEALS THIS 11/11 SALE | IPRICE

by , in

Anyone who loves to shop online knows that the biggest online event is now a few days away! The annual Singles Day 11.11 sale is almost at hand, and everyone's just gearing up for a year's worth of shopping! From your favorite fashion brands, beauty products, new gadgets, and more, 11.11 sale gives you a new reason to shop online!
11.11 Singles Day sale gives you as much as 50% off on your shopping cart from the biggest online stores in Malaysia. Lazada, Zalora, Grab, GearBest and more are giving away exclusive discounts and coupons that you can use to unlock these discounts.

Lazada

One, if not the biggest online stores in Malaysia and the rest of the region, Lazada has some amazing treats for online shoppers this 11.11 sale. You can finally get that Samsung phone that you've been dreaming of with a 40% discount on all Samsung products from Lazada! Want some new sneakers and sportswear, shop at Lazada this 11.11 and get up to 50% off on all things Puma! Don't forget to use the Lazada app to get 12% discount on your purchase! This 11.11, Lazada will rock your socks off with a great selection of deals and discounts storewide!

11Street.my

From your favorite fashion items to gadgets and everything in between, 11Street.my has you covered this 11.11 sale! Shop for as much as RM80 and get RM15 or if you're on a budget, you can still get an RM7 11Street.my coupon for a minimum purchase of RM30. And, if your package is not delivered on time you can get an 11% 11Street.my coupon + RM11 cash back! Get ready for an all-out online shopping spree with 11Street.my vouchers!

Shopee

If you're looking for affordable items online, then Shopee is the store to go this 11.11. Aside from their super cheap items, you can also use coupon codes to get amazing discounts from the store! This Singles Day 11.11 sale, you can rake up as much as RM200 worth of discounts as well as 85% - 90% off on items plus 15% if you purchase the store's best-sellers! Don't miss out on Shopee's best deals this 11.11 Singles day sale!

Zalora

Don't miss out on the biggest fashion trends this season! With the 11.11 Singles Day sale, you can grab the hottest fashion items from clothes, shoes, bags, accessories, and more! Pull off a great Holiday look with as much as 60% off on all Topshop items, 70% off on everything from Something Borrowed, and 40% off on all sportswear. Use the Zalora app on your first purchase and get an additional 15% off! Look fab this November with Zalora's 11.11 day sale!

Hermo

When it comes to health and beauty needs, Hermo.my has some of the biggest selections of skin care, body care, health, and beauty products in Malaysia! If you're using your Citibank card, you can get 10% off with a minimum purchase of RM150 when you shop at Hermo!

How to Redeem your 11.11 Singles Day Coupons

  1. Choose the coupon that you want to use on your shopping spree by clicking on the Get Coupon Code button.
  2. Copy the code on the page and go to the corresponding online store that you wish to shop.
  3. Before you check out, look for the discount box and paste the code that you copied in step two.
Enjoy a great selection of vouchers from the biggest online stores for the Singles day 11.11 sale! Don't forget to subscribe to our newsletter and check our 11.11 sale page for updates and new deals until this Saturday!
`Article from iPrice My`
Happy Shopping Guys!! 0 _ 0
November 05, 2017

Cipta Detik “Scent-sasi” Di Mana-mana Sahaja Dengan ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM

by , in





Kebiasaan hari seorang wanita bermula dengan semburan wangian pada nadi, rambutnya dirapi dan membuat kemasan terakhir pada pakaian dan solekan di hadapan cermin sebelum melangkah keluar. Menjelang tengah hari, selepas menghadiri beberapa mesyuarat dan melakukan tugasan lain beliau akan menambah gincu pada bibir selepas makan tengahari. Menjelang petang, beliau akan membuat perancangan bersama rakan untuk menikmati makan malam, ataupun temujanji bersama teman lelaki dan sekali lagi membuat sentuhan terakhir pada solekan sebelum melangkah keluar. Satu perkara yang perlu beliau ingat setiap kali selepas merapikan semula diri adalah untuk menyembur semula wangian memandangkan bau dapat mencipta daya tarikan penuh “scent-sasi” dan memberi impresi yang berkekalan.




ENCHANTEUR berbangga menjadi pakar dalam memperkenalkan wangian Perancis yang memahami keperluan dandanan wanita dan sentiasa berusaha untuk mencipta inovasi bagi menghasilkan produk yang relevan. ENCHANTEUR juga sedar bahawa sesetengah wanita sering membawa bersama sebotol wangian EDT atau semburan wangian badan untuk merapikan semula wangian diri.




ENCHANTEUR memperkenalkan wangian terbaharu mesra beg tangan iaitu ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM dalam bentuk bebuli – yang boleh didapati dalam saiz padat 9ml. Rangkaian ini merupakan inspirasi personaliti gadis-gadis Paris yang feminin namun penuh dengan tenaga dan sentiasa menyerlah. Dengan usaha sama bersama pencipta wangian Perancis, ENCHANTEUR menterjemahkan personafikasi keempat empat gadis ini pada pakej pembungkusan yang menarik. Dilancarkan dalam empat variasi wangian, para gadis kini mempunyai dua pilihan dari 2 aroma paling laris dari rangkaian ENCHANTEUR PARIS, iaitu Belle Amour dan Adore; serta wangian baharu iaitu Cheri dan Jolie yang lahir dari inspirasi trend bunga semasa.


ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM dirumus khas tanpa alkohol, menjadikannya pilihan yang sesuai untuk pengguna beragama Islam kerana sesuai dibawa sembahyang tanpa perlu mencuci wangian. Tambahan pula, formulasi berasaskan minyak ini membolehkan aromanya bertahan lebih lama.

Direka dengan aplikasi bebuli membolehkan pengaplikasian menjadi lebih pantas dan mudah pada bila-bila masa sepanjang hari. Cara penggunaan yang mudah dapat membangkitkan deria seseorang secara halus disulami sentuhan keajaiban.

Dengan ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM yang baharu, anda akan sentiasa bersedia untuk mencipta saat penuh sensasi, di mana sahaja. Pembungkusan berbentuk kompak dan mudah ini cukup kecil untuk dimuatkan di dalam tas tangan anda – direka untuk kelihatan hampir sama dengan saiz gincu, menjadikannya benda penting yang perlu ada sebelum meninggalkan rumah. Rekaannya juga mesra pesawat dan mudah dimuatkan di dalam beg kosmetik atau bagasi bimbit sebagai penambah wangian yang lebih mudah. Kini, para wanita boleh membawa pelbagai wangian di dalam tas tangan tanpa perlu bimbang tentang lebihan ruang atau muatan. 

Rangkaian ini membolehkan wanita meneroka kreativiti yang sememangnya ada pada diri mereka! Mereka boleh suai padankan mana mana wangian untuk mencipta wangian tersendiri yang menjadi ‘signature’ si pemakai.


ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Jolie (Lovely)




Kombinasi keanggunan Rose, Honey dan Pear amat sepadan dengan personaliti santai bersahaja yang gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan, atau insan instimewa. Aroma lembut dengan bauan bunga amat sesuai digunakan untuk memberikan ‘mood’ tenang ketika bersama pasangan. Kemasan biru denim menjadikan anda kekal anggun di pandangan dan tetap disukai.

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Cheri (Darling)





Buat yang berhati muda remaja, kami persembahkan bauan yang enak dan manis untuk memastikan anda tersenyum sepanjang hari. Bagi si gadis yang gemar menyebarkan kegembiraan kepada orang-orang sekelilingnya, aroma Apple, Cherry Blossom dan Vanilla yang lazat bakal mencuri hati dan mendapat perhatian ramai.

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Belle Amour (Beautiful Love)




Ciptaan dari aroma yang menawan yang mampu membuat jantungmu berdegup dan meransang deria. Pembungkusan merah jambu ini bakal mengimbau memori si gadis pada saat temujanji pertama manakala campuran Apple Melon, Blackcurrant dan Pink Rose Paris amat sesuai dengan gadis berpersonaliti romantis dan menawan. Belle Amour membolehkan anda menikmati setiap kenangan manis dengan yang tersayang, dan menjadikanmu teman istimewanya selamanya.  

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Adore (Adorable)




Haruman ‘signature’ ini mencetuskan kegembiraan, keyakinan dan daya tarikan yang abadi. Rona pembungkusan ungu ini mengandungi sensasi aroma Wild Jasmine, Pink Mimosa dan Golden Pear sepadan dengan si gadis yang elegan, anggun dan manis pada malam temujanji romantisnya. Cipta kesan berpanjangan pada temujanji anda dah penuhi hatinya dengan dambaan kasih padamu. 

Dengan ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM, anda akan sentiasa bersedia. Hanya perlu diaplikasikan ke nadi bila bila masa yang anda inginkan dan anda akan sentiasa bersedia untuk mencetuskan saat romantis bersamanya.

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM boleh didapati pada harga RM9.90 (Semenanjung) dan RM10.40 (Sabah Sarawak), di Watsons, Guadian, AEON Wellness, Mydin, The Store serta pasaraya dan pasar mini di seluruh negara.   













November 04, 2017

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

by , in




Oleh kerana blog dah lama berhabuk..sebenarnya tak dak idea nak karang apa..jadi nya ini adalah entri pertama di bulan november..haha..boleh lah kan.😄😄😄..

Tahniah kak mia dah 10 tahun usia blog..Ok nak citer serba sedikit tentang blog kak mia nie tak berapa pandai sangat..mula-mula kenal kak mia n blognya pun selepas masuk komuniti Blogger Sabahan.Owh ya kalau korang merancang nak bercuti dekat sabah,jangan lupa terjah blog Kak Mia sebab kak Mia ada kongsikan tempat-tempat menarik juga tempat makanan yang sedap diSabah.Boleh korang jadikan sebagai panduan kan nanti.Lepas tu pernah berhubung melalui whatsapps.Lepas nie kalau balik sabah harap boleh jumpa face 2 face pula dengan kak mia..juga  blogger sabahan yang lain..hehehe..



September 29, 2017

Pelancaran vivo V7 + di Senheng / senQ

by , in
Assalamualaikum...Vivo telah pun melancarkan telefon pintar terbarunya iaitu V7 di Malaysia.Bagi peminat setia telefon pintar jenama vivo pastinya lebih teruja untuk memiliki vivo v7 ini.


Ok biar fiqa jelaskan kenapa dan apakah ciri-ciri  vivo v7 ini  yang menjadi pilihan hati ramai sekarang ini.Ciri utama yang paling menarik perhatian ialah Kamera yang ada pada telefon pintar ini.Seperti semua tahu kegemaran merakam gambar sendiri atau lebih dikenali sebagai selfie memang tidak asing lagi di kalangan pengguna di  seluruh dunia, seiring perkembangan media sosial serta telefon pintar.Selain itu, wefie atau cara merakam gambar yang sama seperti selfie, tetapi disertai dua orang atau lebih turut digemari ramai.Kebiasaannya, gambar dirakam menerusi telefon pintar, tablet atau kamera masing-masing dan dimuat naik dalam laman sosial pengguna seperti Facebook serta Instagram.

Kamera depan


V7+ meneruskan tradisi Vivo merevolusi teknologi kamera telefon, menawarkan cara baru untuk mencapai selfie yang sempurna. Kamera 24MP berkuasa, digabungkan dengan algoritma Face Beauty 7.0 eksklusif Vivo, menawarkan gambar yang jelas dan anda akan kelihatan semula jadi dan cantik walaupun dalam persekitaran yang terang benderang. Mod Potret membolehkan anda mengambil gambar selfie dengan latar belakang kabur .Dah tak payah DSRL Camera lagi...




Kamera belakang



Kamera belakang 16MP berkualiti tinggi, ditambah dengan teknologi PDAF dan algoritma yang dioptimumkan, bermakna anda boleh menangkap gambar yang lebih jelas, terang dan lebih terperinci.

  • Foto HD Ultra 64MP-Fungsi kamera Ultra 64MP belakang kamera menggabungkan empat bingkai menjadi satu, mencipta imej yang terperinci.

Antara ciri lain yang menarik mengenai telefon pintar ini ialah:


  • Skrin besar  dan memuaskan-Vivo V7  menawarkan Paparan FullViewTM 5.99 inci dan paparan visual 12.5%. Pengguna juga dapat menikmati pengalaman gaming yang lebih mengujakan dengan 84.4% nisbah skrin dan saiz badan senipis 2.15mm. Telefon pintar ini turut dilengkapi fungsi Game Mode yang boleh menjamin pengalaman gaming tanpa gangguan.



  • Prestasi Sistem Operasi-CPU Qualcomm octa-core V7 + dan RAM 4GB memastikan prestasi yang lancar dan berkuasa. ROM 64GB (diperkembangkan hingga 256GB) bermakna anda mempunyai simpanan yang mencukupi untuk semua foto, muzik dan video kegemaran anda.Selain itu, Funtouch OS 3.2, yang didasarkan pada Android 7.1, menawarkan pengalaman pengguna yang lebih menarik.



  • Muzik Hi-Fi-Hidup tanpa muzik tak best lah kan.. Inilah sebabnya mengapa cip audio HiFi yang dinaik taraf di vivo V7 + sepenuhnya menggunakan teknologi audio mudah alih ke tahap yang baru. Nikmati irama yang kaya dan kompleks tanpa ada sebarang gangguan.




Ok..dah baca ciri-ciri vivo v7 ini tapi tidak tahu mana nak beli?Fiqa syorkan korang dapatkan telefon pintar ini di Senheng/SenQ.


Korang boleh beli Vivo V7+ di Senheng/SenQ bermula 26 September 2017 hingga 15 Oktober 2017. Sepanjang promosi ini korang akan dapat percuma "Backpack" dan voucer Watson.

Terdapat 2 pilihan warna iaitu Black dan Gold dan harga Vivo V7+ adalah RM1499.




Fiqa sarankan korang beli vivo V7 ini di Senheng/SenQ kerana 

 
  1.Terdapat dua pilihan cara pembelian iaitu sama ada full payment ataupun 24 installment.

~24 bulan Installment : Maybank, Maybank AMEX, Public Bank dan HSBC (akan datang Citibank)

Untuk Installment, hanya  RM64.46 sebulan x 24 bulan.

2.Penghantaran ke pintu rumah di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

3.Tambahan 1 tahun warranty khas untuk ahli PlusOne.

* Hanya perlu bayar RM12 untuk menjadi ahli dan dapat tambahan 1 tahun warranty. Kepada ahli yang telah mendaftar, hanya perlu log-in ke akaun senheng.com.my and senq.com.my, buat pembelian dan automatik dapat 1 tahun warranty.

4.Trade In Rebate

Khas untuk pelanggan yang pernah membuat pembelian telefon pintar di outlet Senheng. Mereka boleh tukar telefon lama dan dapatkan rebate untuk beli Vivo V7+. 



Untuk beli boleh klik link ini :http://www.senheng.com.my/v7plus

Untuk info lebih lanjut korang boleh check link ini : http://www.senheng.com.my/trade-in-rebate .









Back to Top