"Where hope grows, miracles blossom".

January 28, 2017

Review : Cloth Diaper

by , in


Cloth Diaper



Haiihh..orang review cloth diaper,engko sibuk nak buat review juga..
😆😪..hahaha nak juga lah sebab itu review berdasarkan pengalaman diorangkan..nie pengalaman diri sendiri kan..hehe

Sebenarnya,dah lama beli cloth diaper nie..tapi tu lah nak bagi pakai tu on of je..time orang lain bagi pakai anak diorang cd,sibuk juga nak beli..kengkononnya nak bagi pakai ke anak sendiri..Haaaa..tu nafsu je sebenarnya..sebab nampak cloth tu cantik..iss mak nak juga..penyudahnya sekali 2 pakai penyakit M besar tu datang nak menyental..basuh kering lipat simpan...hahahaha...terbaik gituuuu...

Niat datang nak bagi pakai anak cd tu semula bila simpan baju2 lama anak..baru terfikir ruginya beli tapi tak pakai..azam nak bagi pakai tu datang semula..seperti review pengguna sebelum-sebelum ini bila pakaikan anak cd ini banyak penjimatan dapat dilakukan..

Memang betul memang banyak penjimatan..cuba tengok jadual dibawah..

Jadual Penjimatan pembelian Cloth Diapers
Purata kos pembelian lampin pakai buang (berdasarkan penggunaan maksima sebanyak 6 kali sehari bagi seorang bayi)

*RM 0.50 x 6 helai x 30 hari = RM 90.00 sebulan *bergantung kepada harga lampin
RM 90.00 x 12 bulan = RM 1,080.00 setahun
RM 1,080.00 x 3 tahun = RM 3,240.00

Kos bagi pembelian 20 helai CD (20-25 helai adalah jumlah yang disyorkan)
*RM 25.00 x 20 helai = RM 500.00 *bergantung kepada harga CD

Penjimatan
setahun : RM 1,080.00 - RM 500.00 = RM 580.00
3 tahun : RM 3,240.00 - RM 500.00 = RM 2,740.00  


Atau paling senang korang kira je lah harga se pek lampin pakai buang anak korang..contohnya lampin pakai buang anak fiqa rm33.99,kena beli 2 pek setiap bulan..harga berubah2*

RM33.99 x 2=RM67.98

RM67.98 x12 bulan =RM815.76

Sebanyak RM815.76 untuk setahun hanya kos lampin pakai buang sahaja..kalau 2 orang?tiba2 dapat kembar ke...hehehe..pengsan kejap...

Tapi bila guna cloth diaper masih perlu beli lampin pakai  buang tapi hanya 1 pek sahaja,jadi jimat rm33.99 dekat situ kan..*Fiqa guna lampin pakai buang bila malam dan keluar jalan2..

Bila kira rm33.99 x dengan setahun bersamaan RM407.88

Kalau rm33.99 masuk bank kita kasi berbunga2 dalam tu..dah nampak hasil tu kan..

 TAPI..

Jangan berangan kalau korang malas nak membasuh macam fiqa dulu..hehehe.
Sebenarnya senang nak basuh Cuma apabila basuh bila anak berak je rasa mencabar sedikit..tak lah mencabar sangat pun sebenarnya..dari kita je sebenarnya sama ada rajin atau tak.


Harga CD?

Harga berbeza-beza mengikut brand dan kualiti..ada yang mahal ada yang murah.Ikut kemampuan masing-masing.


January 26, 2017

Rambang Mata Shopping di Taobao.com

by , in
Fuhhh..rambang mata shopping dekat Taobao.com nie..murah2 semua..rasa ingin borong ke semua...
Tak rugi join ahli..kita order mereka uruskan semuanya..tiada cas tersembunyi melainkan kos shipping..batch kedua dah nak tutup tirai..batch ketiga shopping persiapan untuk raya pula...


Rambang Mata Shopping di Taobao.com

Masalahnya cuma lambat sampai ke Malaysia sebab guna penghantaran melalui laut..haiii iss tak sabar pula rasanya..jenuh nak tunggu sampai dalam masa sebulan..tapi kerana duk fikir murah..redha jelah…

January 26, 2017

Penawar Resdung Paling Mujarab

by , in
Apakah resdung @ sinusitis?
Resdung

Resdung merupakan sejenis penyakit di mana terjadinya radangan pada rongga sinus yang disebabkan oleh jangkitan kuman.
Antara kuman yang menjadi punca penyakit ini ialah:

* Streptococcus * Staphylococcus
Pada keadaan normal, kedua-dua jenis kuman ini sememangnya sedia ada terdapat pada rongga hidung tetapi ia tidak menyebabkan apa-apa penyakit.
Malah, dengan sistem pertahanan tubuh yang kuat ia dapat dikawal. Sebaliknya, sekiranya berlakunya kepincangan pada pertahanan tubuh bakteria ini dapat membiak tanpa kawalan dan menyebabkan resdung.

Apakah komplikasi yang bakal dihadapi jika resdung tidak dirawat ?

Resdung yang tidak dirawat dengan sempurna boleh mengakibatkan komplikasi serius kepada kanak-kanak dan orang dewasa.

* Kanak-kanak Resdung di kalangan kanak-kanak menyebabkan ia merebak ke dalam mata, mengakibatkan jangkitan sellulitis dan nanah (abses) mata. Sekiranya ia dibiarkan, ia boleh menyebabkan mata menjadi buta.

Punca yang menyebabkan kanak-kanak berisiko menjadi buta kerana dinding pemisah ethmoid dengan mata sangat tipis di mana sinus frontal mereka masih belum terbentuk.

Sehubungan itu nanah akan dikeluarkan dari rongga mata.
Pada tahap kritikal doktor akan membuat satu laluan supaya cecair dari sinus ethmoid dapat dikeluarkan dari hidung dan ia tidak bertakung lagi.

* Dewasa Bagi orang dewasa, nanah dari sinus frontal tidak dapat keluar dari hidung dan akan masuk memenuhi ruang dalam otak. Dinding pemisah ini menjadi semakin tebal dan sinus frontal telah terbentuk dengan sempurna.

Bagaimanapun, keadaan ini mengakibatkan ostia mudah tersumbat. Bahagian sinus maxilla merupakan kawasan yang sering dijangkiti resdung, tetapi komplikasinya amat jarang berlaku.

Ini kerana nanah tidak boleh menembusi dinding maxilla yang tebal. Namun, sekiranya nanah merebak ke dalam otak, pesakit perlu menjalani pembedahan sinus frontal dan pembedahan neurosurgery. Bagi kes-kes seumpama ini, kadar kematian meningkat hingga 40 peratus.

Tanda-Tanda Penghidap Resdung:

Hidung tersumbat dan berbau busuk.
Gatal-gatal di kawasan muka, telinga, mata dan hidung.
Hidung kerap berair walaupun tidak selsema.
Kerap bersin terutama di waktu pagi.
Rasa berat muka atau sakit terutama di kawasan antara mata.
Sakit tekak secara berpanjangan serta berulang.
Mengalami demam atau rasa tidak sedap badan secara berpanjangan.
Kerap sakit kepala.

Tanda-tanda diatas muncul secara berulang terutama di waktu pagi, cuaca sejuk, tempat berhabuk, selepas mengambil makanan laut, belacan, budu, cencalok dan sebagainya.

      Penawar Resdung Paling Mujarab

Mahu bebas dari masalah resdung, alahan, pening,sakit kepala, bersin, hidung berair, gatal tekak dan lesu akibat resdung?

 

Inilah penawar resdung paling berkesan


Ubat resdung herba adalah penawar resdung paling berkesan kerana,

1.Tidak mengandungi campuran bahan kimia.
2.Dihasilkan daripada herba akar kayu.
3.Tiada kesan sampingan.
4.Pelbagai fungsi,berkesan untuk sakit kepala,demam,selesema,sakit telinga,sakit gigi dan gatal tekak yang berpunca dari resdung.

15 sebab kenapa memilih ubat resdung herba
1. Diperbuat dari herba akar kayu dan bahan semulajadi 100%
2. Tidak mengandungi steroid
3. Bebas bahan kimia
4. Berkesan mengatasi masalah resdung lebih cepat
5. Kapsul diperbuat dari pulut
6. Sudah diamalkan sejak 43 tahun yang lalu
7. Buatan Kemboja Muslim
8. Halal dan suci
9.Tidak perlu bergantung secara konsisten
10.Harga yang paling murah setakat ini
11.Menyelesaikan masalah alahan
12. Sesuai untuk kanak-kanak (kurangkan dos sahaja)
13. Makan setiap hari pada permulaan,tetapi dos akan berkurangan pada minggu berikutnya (bergantung kepada tahap resdung dan cara penggunaan)
14, Tidak mempunyai kesan sampingan
15.Penawar pelbagai fungsi : berkesan resdung pelbagai tahap,selsema,pening,sakit kepala,demam,sakit telinga,sakit gigi dan gatal tekak yang berpunca dari resdung


Ubat resdung herba pelbagai fungsi!!!
berkesan merawat resdung
pelbagai tahap
selesema
pening
sakit kepala
demam
sakit telinga
sakit gigi
sakit mata
gatal tekak yang berpunca dari resdung

Cara makan
1.sebiji sebelum tidur di waktu malam dan sebiji di waktu pagi.

2.Untuk mendapat kesan yang lebih cepat, adalah lebih baik kita membuka sarung kapsul dan memasukan serbuk akar kayu di dalam segelas air kosong.


KELEBIHAN ANDA MENGGUNAKAN UBAT INI

Penawar Resdung Paling Berkesan/ Mujarab


Harga

Ubat Resdung Herba ini mengandungi 35 biji kapsul  dan berharga rm 30.00 + rm 6.oo pos laju ke semenanjung malaysia dan rm10.00 ke sbh/srwk.

Testimoni Dan Pengalaman Pengguna.












Jika anda ada sebarang pertanyaan serta untuk mendapatkan Penawar Resdung Paling Berkesan sila hubungi terus di talian 
013-9871616 (Pn. Aisyah )





January 24, 2017

Panduan Belajar Buat Blog

by , in



Belajar Buat Blog

Belajar buat blog sebenarnya amatlah senang sekali.Bagi yang baru dalam dunia blogging,haruslah mencipta satu akaun blog milik anda dengan blogger di www.blogger.com.

Jika search belajar buat blog di internet banyak sekali tutorial yang diberikan.Tetapi sekarang anda tidak perlu bersusah payah mencari tutorial belajar buat blog di internet lagi kerana saya ingin berkongsi satu ebook panduan belajar buat blog.

January 22, 2017

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

by , in



Kerja dari rumah dengan iLancee | Carian tentang kerja dari rumah ini merupakan carian paling popular di internet.Ramai yang ingin mendapatkan duit sampingan dari internet dan ramai juga yang telah berjaya mendapatkan duit sampingan dengan hanya kerja dari rumah.

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee 

Ramai yang sudah tahu dan ada juga yang belum tahu,dan untuk sesiapa yang belum pernah dan tidak tahu cara nak buat duit online dalam entri ini fiqa nak share dengan korang cara nak dapatkan duit dari internet dengan hanya kerja dari rumah dengan iLancee.com.


Mungkin sebelum ini anda sudah pernah mendengar tentang iLancee.com.Ya,iLancee adalah laman buat duit tanpa perlu keluar dari rumah.

Untuk pengetahuan anda,jika sebelum ini anda belum pernah mendengar tentang iLancee.com,artikel ini akan menerangkan serba ringkas mengenai iLancee,dan kerja dari rumah dengan iLancee.Sememangnya korang tidak memerlukan modal yang besar untuk memulakan bisnes internet dengan laman iLancee.Malah laman iLancee pastinya merupakan tempat yang sesuai kepada mereka yang ingin buat duit online atau memulakan bisnes internet di rumah. Tentunya ini adalah peluang keemasan dan juga peluang terbaik kepada sesiapa sahaja yang ada di luar sana yang ingin mengetahui cara nak buat duit online, menjana pendapatan sampingan di internet atau kerja part time dari rumah!


Secara ringkas, laman iLancee, bertindak sebagai "orang tengah" antara pengiklan dan pengguna; pengiklan membayar untuk servis anda yang anda iklankan di laman web iLancee..

"Apa Itu iLancee?"...
"Bagaimana Cara kerja dari rumah dengan iLancee?"...
"Mengapa iLancee Merupakan Tempat Terbaik Memulakan Bisnes  Di Internet?"...
"Apa kelebihan iLancee?"...
" Apakah fungsi iLancee?"...


Pastikan anda teruskan lagi membaca kerana kesemua persoalan itu bakal anda ketahui sebentar lagi

Tentang iLancee

 
iLancee.com dikendalikan oleh Serius Media Network yang di daftar dengan nombor (NS0139946-P) ditubuhkan adalah untuk membantu usahawan-usahawan digital micro dalam memulakan kerjaya atau bisnes tanpa kos. Ini kerana pengguna hanya perlu ada kemahiran sahaja untuk jana duit di sini. Sebagai contoh, jika anda seorang writer, anda boleh tawarkan servis penulisan, jika anda seorang designer anda boleh menawarkan servis design, jika anda ada kemahiran dalam bidang bina website, tawarkan servis website dan sebagainya.



 

Bagaimana Cara kerja dari rumah dengan iLancee??


 


Sebelum itu anda mesti tahu apakah barang yang boleh dijual di iLancee.com.Di iLancee.com ada tiqa jenis servis yang korang boleh jual iaitu servis/perkhidmatan/kemahiran,barang fizikal dan juga produk digital.

a. Servis/ Perkhidmatan/Kemahiran

Macam fiqa yang mempunyai blog,ini satu peluang yang harus fiqa ambil.Fiqa boleh menawarkan servis menulis review produk,advertorial,dan juga servis meletakkan iklan di blog fiqa.

Antara lainnya seperti,servis buat blog,video dan animasi dan banyak lagi mengikut kemahiran yang korang ada.


 


b. Barang Fizikal

Tiada blog tapi ada korang kreatif  dan ada hasil kraftangan.Bagi korang yang mempunyai bakat mereka barangan diy yang unik, korang boleh juga iklankan di iLancee.com kerana ianya juga menyediakan jualan beli barang fizikal. Ini adalah salah satu cara anda boleh menjana pendapatan disamping melakukan minat dan hobi anda.Tidak nafikan yang ramai yang sukakan barangan d.i.y yang unik dan comel.Saya juga sukakan barang diy..hehe
 
c. Produk Digital


Tiada blog ,tidak kreatif tapi ada  produk digital seperti ebook,gambar grafik dan design juga software-software dengan lesen hak jual semula jika ada. Jangan tunggu lagi dan mula menjana pendapatan anda  di iLancee.

Mengapa iLancee Merupakan Tempat Terbaik Memulakan Bisnes Di Internet?
 

Hanya berbekalkan kemahiran yang anda ada, anda sudah mula boleh jana wang di sini. Jaga reputasi anda di sini dan buyer akan sentiasa tempah servis dengan anda. Dengan hanya promosikan perkhimatan anda dengan kerap,maka lebih banyak pendapatan yang bakal anda perolehi.


Kelebihan iLancee


 
Pengguna tidak perlu bersusah payah promote servis sendiri kerana melalui iLancee buyer akan mencari servis anda. Tetapi sebolehnya korang  promote juga servis-servis anda di media sosial dan juga blog.Lagi kerap korang promote lagi cepat korang jana pendapatan kan.



Fungsi iLancee

Di iLancee ada dua fungsi untuk anda ketahui iaitu fungsi sebagai Buyer dan fungsi sebagai Seller.Sebagai buyer, anda boleh beli apa-apa saja servis di iLancee dengan selamat kerana segala pembayaran akan diterima oleh iLancee terlebih dahulu sebelum dilepaskan kepada Seller.Selepas Seller siapkan kerja dan hantarkan kepada Buyer, barulah admin lepaskan pembayaran kepada Seller.Pengguna perlu tahu bahawa setiap servis admin akan ambil 20% daripada jumlah harga. Contohnya. Harga jumlah servis adalah RM50. Maka, Seller akan dapat RM40 dan RM10 akan dapat kepada iLancee.

Bagaimana kerja dari rumah dengan iLancee?

Bagaimana Untuk Menjual?

Contohnya fiqa bina servis review produk di iLancee.Kemudian fiqa kongsi servis fiqa di laman sosial.Ada yang berminat  untuk mendapatkan servis fiqa dan mereka tempah dan bayar  melalui laman iLancee.Pihak iLancee akan memberitahu fiqa ada yang tempahan servis review produk yang fiqa tawarkan.Fiqa siapkan review produk tersebut dan pihak iLancee akan lepaskan duit bayaran tersebut.

Bagaimana Nak Membeli?

Bagi buyer pula cari servis yang anda minat dan suka.Anda bayar guna FPX/Kad Kredit/Online Bankin.Kelebihan buyer ialah buyer boleh lihat progrees kerja seller.Buyer terima tempahan siap.Buyer juga boleh meminta balik untuk betulkan yang mana silap.Selepas itu buyer bolehlah berikan rating kepada kerja seller samaada baik atau tidak.                                 



Terma dan Syarat di iLancee.com





 


Kalau anda dah sampai sini maknanya korang dah habis baca artikel fiqa..hehe..ke scroll je...berminat?Korang boleh mula bekerja dari rumah dengan iLancee dengan mendaftar di sini - Daftar iLancee.Bagi fiqa dengan adanya iLancee.com,fiqa boleh mula menjana pendapatan hanya dari rumah dengan menjual servis dengan hanya menggunakan blog.Salah satu alternatif  menjana pendapatan sebagai seorang surirumah sepenuh masa.

Contest iLancee


Contest iLancee


Contest iLancee ini telah dianjurkan oleh ahmadFaiz.com dan ditaja oleh SM Creative Studio, Semanis Kurma, Bina Blog Sendiri, Best Autoresponder, Panduan Bisnes Ebook, Buat Duit Blog, Best Hosting, Affiliate Malaysia, Poslaju TrackingInfobiz FB Ads, BinMuhammad, Seri Nian Blogger, Hiburan Sabah, Top Seo Friendly, Sentiasa Panas


Back to Top