"Where hope grows, miracles blossom".

Showing posts with label Holiday. Show all posts
Showing posts with label Holiday. Show all posts
December 07, 2017

8 perkara yang boleh anda lakukan dengan keluarga anda hujung minggu ini

by , in




Mesti boring juga kan bila weekend duduk terperuk dekat rumah je,apa kata korang buat sesuatu yang boleh mengeratkan hubungan kekeluargaan,ye lah hujung minggu adalah waktu paling berharga untuk melakukan aktiviti bersama-sama keluarga tidak kiralah di dalam mahupun di luar rumah.Kadang-kadang tu buntu juga memikirkan idea dengan aktiviti yang boleh dilakukan bersama keluarga pada hujung minggu ini.Hujung-hujung tahun ni macam-macam cerita keluar...sampai tak tahu nak tengok yang mana 1 dulu, semua best-best ..apakata isi waktu hujung minggu anda dengan menonton wayang bersama keluarga Ya, apa salahnya jika satu keluarga keluar menonton wayang bersama-sama . Jangan pula anda ingat bahawa ibu bapa anda tidak sukakan aktiviti ini, jika tidak cuba, tak tahu kan?Kepada kaki-kaki wayang, di https://www.showtimes2u.com/ ada sediakan senarai penuh tayangan filem yang bakal menjengah panggung pada bulan Dicember ini. Banyak filem menarik yang wajib anda tonton dan pasti ada filem yang menepati selera anda.

Di https://www.showtimes2u.com/ bukan sahaja ada menyediakan senarai tayangan filem tetapi,anda juga boleh menonton trailer filem tersebut.Jom kita tengok filem apa yang menarik serta yang sedang ditayangkan dipawagam sekarang ini.



Selain daripada menonton wayang banyak lagi  perkara  yang  anda boleh  menghabiskan masa berkualiti bersama keluarga dalam suasana yang menyeronokkan dan memberi penuh makna kepada satu sama lain.




2. Melancong- Bagi mereka yang berkemampuan dan ada bajet lebih, inilah masa terbaik untuk pergi melancong. Lakukan perancangan awal. Percutian pendek ke destinasi pelancongan yang berdekatan juga sudah mampu meninggalkan memori manis bersama keluarga.

3. Melawat ke tempat menarik-Selain daripada melancong boleh juga melawat tempat-tempat menarik seperti muzium,zoo dan sebagainya.Jangan lupa bawa kamera bersama untuk mengabadikan kenangan bersama keluarga.

4. Beriadah bersama-Keseronokan akan lebih dirasai apabila seisi keluarga dapat mengekalkan kesihatan sepanjang masa kesan daripada aktiviti riadah seperti berbasikal, bermain bola dan berjoging Ini dapat membantu mengeratkan hubungan erat anda sekeluarga. Selain itu, kesegaran udara yang diperoleh ketika melakukan aktiviti riadah juga membantu mengekalkan kesihatan emosi dan fizikal diri.


5. Makan malam & Barbeque-Kembalikan memori masa kanak-kanak anda dengan makan malam bersama keluarga.Ye lah dah masing-masing berkerja tidak berkesempatan untuk makan beramai-ramai dengan adik-beradik. Semua ahli keluarga wajib ada dan makan bersama di meja makan. Bukan saja ibu bapa, malah anak juga pasti akan seronok apabila dapat makan bersama terutama bagi mereka yang jarang bersua walaupun tinggal dalam rumah yang sama.Diselitkan pula dengan aktiviti bbq,mesti seronok kan..

6. Berkelah-Jangan buang hari cuti anda dengan tidur!Apa kata keluar bersama atau berkelah satu hari. Pilih tempat-tempat yang lebih berorientasikan alam agar dapat menikmati udara segar.Buat yang terbaik setiap saat dengan menghabiskan masa yang berkualiti dengan orang yang anda sayangi dan mereka yang peduli dengan anda.

7. Melawat saudara mara-Inilah masanya untuk kita dan anak-anak melawat sanak saudara yang berada di luar kawasan, terutama sekali yang berada jauh dan jarang ditemui. Selain kita sendiri dapat mengeratkan silaturahim, anak-anak juga dapat mengenal saudara mara yang jauh. 

8. Karoake- Ya karaoke!Tidak perlu ke pusat karaoke untuk berkaroake.Ini juga salah satu cara terbaik untuk menghabiskan masa bersama keluarga.


Banyak lagi sebenarnya aktiviti yang anda boleh lakukan bersama keluarga anda.terpulang kepada anda bagaimana nak lakukan aktivii tersebut.


September 20, 2017

Jom Bercuti di A’famosa Resort Melaka

by , in

Apabila sebut saja pasal negeri Melaka, semua orang tahu tentang keunikan dan tempat-tempat menarik yang terdapat di negeri ini antaranya Kota A’Famosa serta ratusan bangunan peninggalan sejarah yang lain. Walaupun saiz negerinya kecil tapi banyak tempat menarik untuk dikunjungi. Bak kata orang diam-diam ubi berisi.


Kota A’Famosa

Selain tempat bersejarah, terdapat banyak lokasi pelancongan yang boleh anda cuba di negeri ini  seperti Taman Tema Air A’Famosa Resort yang sangat sesuai untuk golongan kanak-kanak dan juga dewasa. 

Taman Tema Air A’Famosa Resort


Taman Tema Air A’Famosa Resort

Salah satu tarikan yang perlu anda cuba disini adalah high speed water slide yang merupakan gelongsor air yang tinggi dan curam. Berani tak?
high speed water slide
A’Famosa Resort
Selain itu, pernah tak anda  dengar tentang rumah terbalik? Haaa kalau korang nak merasa pengalaman di rumah terbalik, pergi Galeri Rumah Terbalik. 


Galeri Rumah Terbalik

Source-FB Upside Down House Melaka



Pengalaman yang dijanjikan amat unik, mana taknya setiap susunan perabot didalam galeri ini disusun secara tunggang terbalik. Jadi, terbuktilah bahawa Melaka ni mempunyai banyak tarikan baik untuk pelancong asing mahupun pelancong tempatan. Jika anda ingin ke sini, jangan lupa visit traveloka.com untuk membuat tempahan tempat penginapan!

Di traveloka.com, terdapat banyak pilihan penginapan untuk dipilih, salah satunya ialah A’Famosa Resort yang dibina di tapak 1300 ekar di Alor Gajah, dikelilingi oleh bukit-bakau dan kawasan desa yang subur. Selain bercuti, inilah peluang untuk korang merehatkan diri  yang selama ini sibuk dengan urusan harian.
Antara tarikan resort ini ialah ianya berdekatan dengan beberapa tempat menarik di Melaka seperti Animal World Safari, A’Famosa Water World dan juga Cowboy Town. Apa yang menariknya, Animal World Safari ini dibuka hingga jam 12 malam, jadi korang kena merasa pengalaman di safari ini terutama pada waktu malam.
Animal World Safari
Taman Tema Air A’Famosa Resort
Cowboy Town


A’Famosa Resort ni menyediakan beberapa pilihan bilik iaitu Deluxe Double/Twin, Villa (ditengah kawasan bukit) dan juga Condotel. Setiap bilik disediakan beberapa kemudahan asas seperti sofa, penyaman udara dan jugak kemudahan wifi percuma untuk keselesaan pengunjung. Selain itu, resort ni jugak menyediakan beberapa fasiliti untuk keselesaan korang seperti menghayati permandangan dalam kawasan resort sambil berbasikal. 



Condotel



Villa

Bagi kaki pancing pulak, korang jangan risau, get ready dengan joran korang sebab resort ini ada jugak menganjurkan pertandingan memancing didalam resort. Antara ikan yang ada dalam resort ini ialah Patin, Haruan, Talapia ,Keli dan juga Jelawat. Tak cukup mencabar? Kalau macam tu korang kena cuba permainan paint ball yang sangat best dan extreme.
Tu baru bab kemudahan tau, okay sekarang jom kita tengok bab makan pulak. Bab makan korang jangan risau,banyak restaurant yang ada dalam resort. Korang pilih je selera macam mana yang korang nak cuba. 

Clubhouse Teres Golfer & Greenview Restoran
Bagi korang yang prefer citarasa gaya buffet, Clubhouse Teres Golfer & Greenview Restoran merupakan salah restaurant yang patut korang pilih kerana pelbagai makanan dan minuman yang mengabungkan gaya masakan tempatan dan barat.
The Ranch Steak House.
Bagi pengemar hidangan steak pulak, korang jangan risau kerana korang boleh merasa pelbagai rasa masakan steak di The Ranch Steak House.

Kalau korang inginkan makan malam berlatarkan permandangan tasik yang romantik, Lake View Restaurant merupakan pilihan yang tepat. 

Setelah penat berjalan seharian, korang boleh menikmati makan malam bersama pasangan sambil menikmati permandangan tasik buatan manusia. Selain dari restoran yang saya senaraikan ni, terdapat banyak lagi pilihan restaurant yang ada disini. Resort ini juga menyediakan A’Famosa Convention Center untuk kegunaan ahli perniagaan dan juga untuk kegunaan majlis perkahwinan.

Kalau korang nak datang Melaka, jangan lupa layari Traveloka.com untuk menempah A’famosa resort villa on low prices!

December 22, 2016

Have Fun with Inflatable Zone in Your Holiday

by , in


It's always summertime somewhere, and for many people that means hitting up the local beach or visiting a beach town while on vacation. If you think that spending time at the beach is limited to just swimming, there's a lot more that you're missing out on! 

It would be great to add on some activities while at the beach. Right? Here I have something to share,in Inflatable Zone,you will have a activities and I’m pretty sure you all have fun in your holiday.

Back to Top