"Where hope grows, miracles blossom".

Showing posts with label Lazada. Show all posts
Showing posts with label Lazada. Show all posts
June 08, 2017

Deko rumah sempena hari raya

by , in
Assalamualaikum...

Lagi berapa minggu nak hari raya,persiapan baju raya dah settle awal2..tinggal nak deko-deko rumah sikit2 je lagi.Raya kali ini deko rumah simple-simple sahaja.Tiada perabot baru pun..hihi..jimat gitu.Bulan lepas dah cat rumah jadi tinggal nak mekap sikit2 je lagi..kurang2 ada juga perubahan sempena hari raya nanti..Ada yang perlu saya beli baru dan ada yang perlu sedikit pengubahsuaian sahaja.

Jadi jom lihat bagaimana saya deko rumah saya untuk persiapan raya nanti...

1.Tukar Langsir dan Alas sofa.
Saya memiliki sofa heavy corduroy dan untuk raya ini ingin menukar kepada yang lebih lembut. Jadi saya pilih alas sofa bermotif floral ini dari lazada.





Untuk langsir pula saya bercadang untuk mencari warna yang sama dengan cat dinding yang baru dan saya memilih untuk membeli langsir ini juga dari lazada.


2.Meja makan perlu sentuhan tersendiri. Bunga sama ada bunga hidup atau artificial  boleh dijadikan penyeri meja makan.Saya memilih bunga artificial lavendar flower  bouquet inii kerana amat sesuai dengan alas meja makan saya yang berona unggu kebiruan selain ianya yang tahan lama.Bunga ini boleh didapati di Lazada juga.Link



3.Sesuai dengan hari raya,suasana kena lah fresh gitu kan,oleh itu saya bercadang untuk membeli aromatherapy diffuser ini untuk membangkitkan aroma dan kesegaran dalam rumah.




Selain daripada itu,saa akan mengubah sedikit kedudukan perabot yang sedia ada agar ruang lebih selesa dan luas untuk tetamu datang nanti.

Tidak perlu berbelanja mahal atau menukar perabot untuk persiapan raya sebenarnya.ikut pada kemampuan masing-masing lah kan..hehe..Yang penting rumah bersih selesa dah memadai untuk kita menyambut hari raya nanti.

Tip hias rumah yang agak sempit untuk persiapan raya

1. Cat ruang dengan warna lembut dan ringan
Warna-warna terang dan ceria misalnya memang menambah seri kediaman namun ia boleh membuatkan satu-satu ruang kelihatan kecil.Warna lembut dan ringan seperti putih, krim, kelabu pucat dan biru awan pula boleh membuatkan ruang yang kecil nampak luas.

2. Letak cermin
Salah satu tips menghias rumah sempit agar menampilkan ruang yang luas adalah dengan meletakkan cermin di dalamnya.

3. Guna perabot yang tidak mengambil banyak ruang
Sebaiknya beli perabot yang bersaiz kecil untuk ruang kecil. Perabot bersaiz besar biasanya akan memakan banyak ruang.

4. Pilih Langsir Sesuai & Posisikan Dengan Betul
Sebaiknya guna material yang ringan dan berwarna lembut jadi sinaran matahari yang menerangi ruang menghasilkan pandangan yang luas.Sebaliknya jika memasang langsir tebal, suasana gelap menjadikan ruang yang kecil nampak lebih kecil.Langsir juga lebih elok diposisikan pada kedudukan tinggi atau ‘full height’ untuk memberi ilusi ruang yang ‘tinggi’.

Jadi,apalagi,jom dapatkan barangan untuk dekorasi rumah anda sempena raya ini di lazada.Sekarang ini Lazada sedang mengadakan Sales marhaban Ya Ramadhan yang berlangsung dari 19 Mei hingga June 2017.Layari http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya-my-ramadhan-home/ dan dapatkan harga promosi sehingga 90%.








May 11, 2017

MOLPay Cash | Shopping Di Lazada Malaysia App Dan Bayar Tunai Di 7-Eleven

by , in
March 02, 2017

Join Lazada's Birthday Blogger Contest and Win Lazada Shopping Vouchers!

by , in

http://www.lazada.com.my/blogger-contest/




Coinciding with the Lazada Birthday Sale (http://www.lazada.com.my/birthday-sale/) that will take place from March 22 to 24 March (where you can find special discounts up to 90%!), we are pleased to share with you our special blogger Lazada Birthday Anniversary sale giveaway where we will be awarding prizes to up to 30 bloggers!

To participate, please check the instruction on this page :  http://www.lazada.com.my/blogger-contest/

December 12, 2016

Kemuncak Online Revolution lazada.

by , in
Kemuncak Online Revolution lazada | Yeay..siapa yang kaki shopping online tu..hari ini adalah kemuncak kepada Online revolution Lazada..Kalau ke laman web Lazada,seawal pagi dah ada Flash Sales dari hari ini hingga 14.12.2016.

Kemuncak Online Revolution lazada.

Setiap 2 jam ada Flash Sale produk yang berbeza..hehe,apalagi jom terjah sekarang mana tahu ada yang berkenaan.Sama2lahlah kita merobekkan poket...😂😂

Kemuncak Online Revolution lazada.

8AM-10AM

1.Kenal EX-362 Juicer & Fruit Extractors 900 ML Black
2. Flyco Foldable Hair Dryer FH6255 (1200W) with Cool Shot
3.Spin Mop Magic Mop + Cleaner Bucket + 2 Mop Heads (Pink)

10AM-12AM

1. Maybelline Color Sensational Lip Flush PK01  
2.Syma X5HW WIFI FPV With 2MP HD Camera 2.4G 4CH 6Axis RC Quadcopter RTF (White)
3.Targus Intellect 15.6 inch Laptop Backpack- Black

Kemuncak Online Revolution lazada.

12AM-2PM 

1. NESCAFÉ Gold Barista Machine Bundles RedwithoneNESCAFÉGoldJar200g+one NESCAFÉ Refill Pack 170g
2.ProDiet Mackerel 8kg
3.JBL Go Portable Bluetooth Speaker (Black)

2PM-4PM

1.Seagate Expansion Portable Drive 1.5TB
2. SoKaNo Trendz SKN735 Nylon Backpack 3 Pcs Set- Purple
3. COMO Sweet SA PU Premium PU Leather Bag- Dark Blue

Kemuncak Online Revolution lazada.
4PM-6PM
1. Tefal Bistro 5-piece Cookware Set Red
2. 24-pc Professional Make-up Brush Set (Pink)
3.Remax Lesu 2 in 1 Cable (Black)


6PM-8PM

1.Free Knight 6588 Ultralight Sport And Outdoor Backpack- Dark Blue(Free Free Knight Outdoor Multipurpose Knife)
2.Bosch Clear Advantage Wiper Blade Set
3. Power Bank for Car Jump start (High Power) & Tire Inflate device, Combo in a box

Kemuncak Online Revolution lazada.

8PM-10PM

1.Canon PG-47 + CL-57 Combo Cartridge E400/E460/E480
2.Puma Academy Waist Bag Black
3.Drypers Drypantz L36 x 1 pack + Drypers Wee Wee Dry L44 x 3 packs

Kemuncak Online Revolution lazada.

10PM-12AM

1.Casio Men Collection Black Resin Strap Watch W-735H-1AVDF
2.SanDisk Ultra 16GB 48MB/s C10 microSDHC UHS-I Memory Card
3.JBL C100SI In-Ear Headphones with Mic (Black)

 Tak nak shopping takpe cuci mata pun  jadilah..hehe 😍😍😂




Back to Top