Parenting & Lifestyle blogger

Showing posts with label Personal. Show all posts
Showing posts with label Personal. Show all posts

01 January 2017

Happy New Year 2017

Happy New Year 2017

Happy new year to all..hari ini dah 1/1/2017...selamat menyambut tahun baru 2017 kepada semua  semoga succes di tahun baru ini,umur pun makin meningkat suda😁😁😁πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯.....
Memandangkan azam tahun  baru fiqa ialah nak update blog sekurang-kurangnya 1 post 1 hari..maka ini adalah post pertama fiqa.haha..bolehlah dari takde..dan mula dari hari ini fiqa akan buat bloglist blogger..senang nak g usha entri baru..hehehe..

korang kalau nak masuk bloglist fiqa letak je url blog korang eaa....



31 December 2016

Entri penutup tirai 2016

Last entry  di penghujung 2016..impian,cita-cita??ada yang dah tercapai ada yang belum..yang belum sepeti  biasalah kita bawa ke tahun seterusnya...hehehe...

Sepanjang tahun ini hanya sebanyak 100 entri sahaja yang dapat dihasilkan..korang mesti dah beratus2 entry kan..kekangan masa,kekurangan idea dan juga keadaan wifi yang sangat lembap  tambah penyakit M paling besar..πŸ˜‚πŸ˜‚

Sini fiqa nak selitkan  juga ucapan terima kasih kepada blogger ayunie ramli kerana telah menghadiahkan fiqa beg sempena hari lahir fiqa bulan oktober lepas..memang berguna sangat2 beg tu..senang boleh sumbat botol susu anak lagi...hehe

Job berbayar dan juga review produk suam-suam kuku lah..bolehlah dari tiada..dah blog kurang update ,klien pun x pandang kan..😁😁..menang contest alhamdulillah ada juga sangkut..paling best dapat carseat dan juga stroller..rezeki berblog dan juga rezeki  anak-anak....

Azam 2017..
Nak kurus.
Nak update blog sekurang2nya sekali sehari...πŸ˜…Boleh percaya ke??Doakan saya...hehe
Murah rezeki untuk dapat job berbayar dan juga review produk..yang nie fiqa suka..xperlu keluar duit..hehe...
Doa fiqa semoga diri ini,suami,anak2,ibubapa,sanak saudara,kawan2 dan sesiapa juga yang mengenali fiqa semoga tahun 2017 diberikan sinar baru,diberikan  kesihatan yang baik juga dimurahkan rezeki semuanya...amin.!!

Semoga apa yang kita impikan tercapai dan terlaksana ditahun 2017!!

Jangan lupa jemput baca artikel contest fiqa SINI...terima kasih😘😘


30 December 2016

Pertama Kali Guna Paypal


Pertama Kali Guna Paypal


Pertama Kali Guna Paypal-Fiqa ada terima job dari satu company luaar negara..Setelah perbincangan dilakukan kena juga ada akaun paypal..nak tak nak terpaksa juga fiqa buat..on the spot terus buat..huhu..takut juga sebenarnya sebab tak ada pengalaman..tapi move on le lah..lepas dah isi semua akaun fiqa kasi dekat klien..petang tu juga klien transfer duit dalam akaun paypal...tapi hari jumaat baru fiqa verified untuk masukkan dalam akaun tempatan..

Memandangkan keesokannya hari sabtu dan ahad dan isnin tu pula cuti ganti krismas..so duit tadi hari selasa baru clear dalam akaun bank fiqa.

Harap ada lagi company luar negara yang sudi bekerjasama dengan fiqa lepas nie..hehe...

04 October 2016

Gelagat anak-anak

Assalamualaikum...

Macam dah lama tak bercerita tentang anak-anak dalam blog nie..hehe..entri pertama di bulan oktober tentang anak-anak..tu pun gambar hitam putih jer..kena sensor sikit sebab ceksiiii gitu...

Sempat snap gelagat adik beradik nie masa tengok kartun..kadang elok perangai,kadang tu asyik gaduh n berebut mainan je..pening mama aihh dibuatnya... 
Agak-agak gambar dibawah nie boleh buat komik tak..haha..
Adek memang suka khianat abam..rilek je duduk atas perut abam...
nasib baik lah abam tengah syok tengok kartun kalau tidak ada je dia buat sampai adek nangis...
Layan je lah perangai anak-anak nie kan..

Gelagat anak-anak



Rutin bulanan



susu lactokid


Yeayy..rutin bulanan seorang mak dan bapa ialah membeli stok susu untuk anak-anak mereka di setiap awal bulan.Anak-anak fiqa minum susu lactokid sekarang ini.

Siapa macam fiqa yang biasa beli stok susu untuk sebulan?Dah memang bajet sebulan berapa pek diorang minum,tidak payah tunggu habis baru pergi beli.Jimat masa gitu.kalau kena masa sale lagi bagus sebab dapat jimat banyak,kalau 1 pek tu dapat jimat RM3 bayangkan kalau 16 pek..hehe..