Fiqa story: Personal
Showing posts with label Personal. Show all posts
Showing posts with label Personal. Show all posts

26 September 2017

Balik Sabah

9/26/2017 1
Balik Sabah

Yeaayy..tinggal dalam lagi seminggu nak balik sabah..tak sabar rasanya..maklumlah dah lama tak balik,nak balik selalu boleh tapi ongkosnya fuhh!! tiket kapal je dah beribu..nak kena tunggu promosi pun still beribu juga...bertabahlah...

Packing barang sebulan awal eksited gile kan..tapi tadi pagi dapat email dari airasia katanya penukaran waktu penerbangan..spoiled mood terus... adehlah...waktu penerbangan dah pilih cun-cun supaya sampai keningau awal..nie dah tukar jadi lewat malam dah sampai airport kk..

Bukan apa malas nak lalu jalan kimanis tu memalam buta..bawa anak kecik lagi..
Tapi bukan alasan untuk terus eksited gitu....hehehe



01 January 2017

Happy New Year 2017

1/01/2017 3
Happy New Year 2017
Happy New Year 2017

Happy new year to all..hari ini dah 1/1/2017...selamat menyambut tahun baru 2017 kepada semua  semoga succes di tahun baru ini,umur pun makin meningkat suda😁😁😁πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯.....
Memandangkan azam tahun  baru fiqa ialah nak update blog sekurang-kurangnya 1 post 1 hari..maka ini adalah post pertama fiqa.haha..bolehlah dari takde..dan mula dari hari ini fiqa akan buat bloglist blogger..senang nak g usha entri baru..hehehe..

korang kalau nak masuk bloglist fiqa letak je url blog korang eaa....



31 December 2016

Entri penutup tirai 2016

12/31/2016 2
Entri penutup tirai 2016
Last entry  di penghujung 2016..impian,cita-cita??ada yang dah tercapai ada yang belum..yang belum sepeti  biasalah kita bawa ke tahun seterusnya...hehehe...

Sepanjang tahun ini hanya sebanyak 100 entri sahaja yang dapat dihasilkan..korang mesti dah beratus2 entry kan..kekangan masa,kekurangan idea dan juga keadaan wifi yang sangat lembap  tambah penyakit M paling besar..πŸ˜‚πŸ˜‚

Sini fiqa nak selitkan  juga ucapan terima kasih kepada blogger ayunie ramli kerana telah menghadiahkan fiqa beg sempena hari lahir fiqa bulan oktober lepas..memang berguna sangat2 beg tu..senang boleh sumbat botol susu anak lagi...hehe

Job berbayar dan juga review produk suam-suam kuku lah..bolehlah dari tiada..dah blog kurang update ,klien pun x pandang kan..😁😁..menang contest alhamdulillah ada juga sangkut..paling best dapat carseat dan juga stroller..rezeki berblog dan juga rezeki  anak-anak....

Azam 2017..
Nak kurus.
Nak update blog sekurang2nya sekali sehari...πŸ˜…Boleh percaya ke??Doakan saya...hehe
Murah rezeki untuk dapat job berbayar dan juga review produk..yang nie fiqa suka..xperlu keluar duit..hehe...
Doa fiqa semoga diri ini,suami,anak2,ibubapa,sanak saudara,kawan2 dan sesiapa juga yang mengenali fiqa semoga tahun 2017 diberikan sinar baru,diberikan  kesihatan yang baik juga dimurahkan rezeki semuanya...amin.!!

Semoga apa yang kita impikan tercapai dan terlaksana ditahun 2017!!

Jangan lupa jemput baca artikel contest fiqa SINI...terima kasih😘😘


30 December 2016

Pertama Kali Guna Paypal

12/30/2016 3
Pertama Kali Guna Paypal

Pertama Kali Guna Paypal


Pertama Kali Guna Paypal-Fiqa ada terima job dari satu company luaar negara..Setelah perbincangan dilakukan kena juga ada akaun paypal..nak tak nak terpaksa juga fiqa buat..on the spot terus buat..huhu..takut juga sebenarnya sebab tak ada pengalaman..tapi move on le lah..lepas dah isi semua akaun fiqa kasi dekat klien..petang tu juga klien transfer duit dalam akaun paypal...tapi hari jumaat baru fiqa verified untuk masukkan dalam akaun tempatan..

Memandangkan keesokannya hari sabtu dan ahad dan isnin tu pula cuti ganti krismas..so duit tadi hari selasa baru clear dalam akaun bank fiqa.

Harap ada lagi company luar negara yang sudi bekerjasama dengan fiqa lepas nie..hehe...

12 December 2016

Heavennya dapat makan Kuih Bulan / Mooncake

12/12/2016 3
Heavennya dapat makan Kuih Bulan / Mooncake
Tetiba cerita pasal kuih bulan pula..ye lah rasanya dah lama,lama sangat tak makan kuih bulan nie.Dulu-dulu waktu festival kuih bulan adalah yang ditunggu-tunggu.hihi..kegemaran adalah eggyolk with red beans.Sedap hingga menjilat jari gitu..πŸ˜‹πŸ˜‹

Heavennya dapat makan Kuih Bulan / Mooncake

Kebetulan isteri kawan suami ada buat dan jual,jadinya apalagi fiqa pun orderlah.memandangkan eggyolk with red beans takde jadi fiqa ambillah red bean.Rasa  not bad.Yang penting halal lagi.Lepas hajat nak makan mooncake nie.

Rasa nak buat?tengok step by step  pun  dah giveup..daku tak rajin..haha..tak mampu..hanya mampu beli jelah walaupun harganya yang boleh tahan.Setimpal dengan kepayahan  nak buat..hehe..


Next time boleh repeat lagi.Bagi kawasan seremban boleh cod.Luar kawasan boleh pos..Hehe..kalau berminat boleh usha facebook dia  yer..SINI