Fiqa story: Produk Review

"Where hope grows, miracles blossom".

Hot

Post Top Ad

Showing posts with label Produk Review. Show all posts
Showing posts with label Produk Review. Show all posts

21 June 2017

combi mechacal handy auto4cas review

6/21/2017 2
Salam,


Stroller adalah salah satu keperluan ibubapa diluar sana termasuk saya sendiri. Lagi-lagi, bila nak bawa anak jalan-jalan. Stroller adalah alternatif lain selain baby carrier. 

Memilih stroller bukannya sesuatu yang senang.Banyak aspek yang perlu diambil kira.Jadi entry ini dibuat khas untuk ibubapa yang tengah survey stroller yang sesuai untuk bayi mereka.Dan,saya harap entri ini sedikit sebanyak dapat membantu mereka yang sedang buntu dalam pencarian stroller idaman. 

Bagi ibubapa yang inginkan stroller yang ringan serta memudahkan anda menggunakannya, Stroller Jenama Combi Mechacal Handy Auto4cas (atau dipanggil Handy 4X) merupakan stroller yang terbaik kerana stroller ini direka khas untuk memberikan yang terbaik untuk anda dan juga bayi anda.Stroller ini didatangkan dengan pusingan roda automatik yang membolehkan anda menolak dan menukar haluan dengan mudah. 


Kenapa saya memilih Combi Stroller Handy 4X?
Di bawah adalah kriteria yang saya look into ketika memilih stroller berserta pengalaman sepanjang menggunakan Combi Stroller Handy 4X. 

Product: Combi Stroller Handy 4X
Key specifications: Light weight (4.9kg), high seat (55cm), automatic swivel wheels, UV protection canopy
Size: (Opened) W497 x D745~880 x H1005~1050mm, (Folded) W497 x D480 x H1020mm
Suitable for: Newborns to 36 months

Ciri-ciri utama: 

1.Senang nak handle. 
Stroller Handy 4X ini didatangkan dengan pusingan roda 360 ° automatik yang membolehkan saya memusing atau menukar arah.Mudah dan selesa! 


2. Ringan (4.9 kg) serta Senang fold dan unfold
Sesuai untuk ibu yang keluar berdua dengan bayi kerana senang diangkat dan juga dibawa kemana-mana.Yang paling saya suka tentang stroller ini ialah bagaimana mudahnya untuk membuka dan melipatnya dengan hanya menggunakan sebelah tangan sahaja walaupun ketika itu saya sedang mendukung anak.Hanya melepaskan kunci keselamatan, tarik lipatan tuil dan mengangkatnya.



Satu ciri tambahan pada Combi Stroller Handy 4X ini ialah setelah dilipat, stroller ini boleh berdiri sendiri dalam keadaan folded. Ini bukan sahaja memudahkan saya menyimpannya apabila di rumah, malahan ciri ini tidak memerlukan saya membongkok ketika melipatnya dan membuatkan fabriknya tidak menyentuh lantai, oleh itu, ia tidak cepat kotor. 

Boleh berdiri sendiri

3.Ciri keselamatan 
Adalah menjadi kemestian untuk memastikan keselesaan dan keselamatan bayi ketika berada di dalam stroller. Stroller Handy 4X ini mempunyai belt 5-point harness yang boleh dilaras mengikut keselesaan dan saiz bayi dan supaya baby boleh distrap dengan selamat di dalam stroller. Tiada sharp/rough edges yang boleh cederakan bayi/anak. 


Selain itu stroller ini mempunyai system brek yang kukuh (lock & unlock feature)Selain itu terdapat Dacco Seat & Seat Cushion yang menyediakan sokongan untuk kepala, belakang dan pinggul untuk bayi saya. 

4. Boleh recline sehingga 170 degree’s (sesuai dari newborn) 
Ia boleh digunakan sejak lahir.Ciri boleh baring sepenuhnya ini bagi saya bukan sahaja penting untuk bayi baru lahir, tetapi juga apabila anak saya tertidur di dalam stroller - sekurang-kurangnya anak akan lebih selesa. Mengikut manualnya, Combi Stroller Handy 4X ini boleh digunakan sehingga anak berumur 3 tahun atau sehingga berat 15kg. 

Kalo mommy’s nak beli stroller dari new born sampai besar, wajib pilih stroller yang ade fungsi recline ini. 

5) Reversible Handle (forward & rear facing): 
Kebolehan reversible handle untuk forward facing and rear facing. Baby bawah 6 bulan adalah lebih sesuai menggunakan forward facing stroller sebab dia akan rasa lebih selamat bila nampak ibu dan ayah yang menolaknya, untuk anak yang berumur 6 bulan ke atas adalah lebih sesuai guna rear facing supaya pemandangan mereka lebih luas. 


6. Canopy besar yang melindungi 99% daripada sinar UV 
Canopy besar boleh laras yang boleh memberikan perlindungan 99% daripada sinaran UV. Ia juga dilengkapi dengan tetingkap mesh yang boleh dibuka & tutup.


Jadi dah tak payah risau kalau terpaksa tolak stroller dibawah cahaya matahari kerana conopy ini boleh melindungi anak sepenuhnya dari cahaya atau panas terik. 

7.Tinggi stroller 55cm. 




Apa beza stroller yang rendah dan tinggi?Ada bezanya tau..sebelum ini Saya tidak pernah terfikir tentang kepentingan ketinggian tempat duduk sehingga saya menggunakan stroller ini. Yang pertama adalah lebih mudah untuk saya kerana saya tidak perlu membongkok terlalu banyak untuk mengambil anak saya masuk dan keluar dari tempat duduk. Selain ia memberikanpemandangan yang luas kepada anak saya ianya juga dapat menghindar kaki anak dari menjejak lantai atau tanah. 

8.Dacco Seat & Seat Cushion boleh dibasuh 
Selain daripada menyediakan sokongan untuk kepala, belakang dan pinggul untuk bayi anda, kerusi Dacco juga boleh dikeluarkan untuk dibersihkan dan dibasuh dalam mesin basuh bersama-sama dengan kusyen stroller. Memang kriteria ini amat penting bagi saya. Maklumlah, Kadang-kadang, anak akan makan biskut, minum air,susu tumpah dan sebagainya ketika di atas stroller dan sudah tentu, ini akan mengotorkan fabriknya. Jadi, bagi saya, fabrik stroller perlu mudah dicuci. 


9. Disediakan Hand strap untuk mudah dipegang dan bawa.


Hand strap yang disediakan dibawah bingkai kerusi di bawah kusyen tempat duduk, membolehkan saya membawa Handy 4X dengan mudah, terutamanya semasa naik atau turun tangga. 

10. Bakul penyimpanan yang besar. 
Handy 4X dilengkapi dengan bakul besar yang kukuh dan boleh menampung sehingga 5 kg bersamaan barangan keperluan bayi.Yeay!..bila pergi mana-mana ke taman ke shopping mall ke dah tak payah risau macam mana nak pegang..letak je dekat bakul bawah stroller tu.! 


Jadi apa pendapat mommy dan daddy diluar sana??Berbaloi atau tidak memiliki stroller ini.Bagi saya stroller ini sudah cukup menepati citarasa saya yang sebenarnya agak cerewet dalam pemilihan stroller.

Bagi yang ingin membeli stroller ini jangan lupa untuk lawati Page facebook COMBI di https://www.facebook.com/malaysiacombi/ 

Don't forget head over to 100Comments.com for Malaysian product reviews, daily product giveaways, useful tips & advice




Read More

04 June 2017

Silhouete Cameo oleh Liberty Printing Company

6/04/2017 0
banner-end-product-cutting-plotter.png
Sumber Gambar:libertyprinting

Adakah anda seorang crafter atau berminat dengan DIY? Fiqa sebenarnya teruja nak share dengan korang tentang satu produk ini.Sungguh mengagumkan apa yang produk ini boleh lakukan dan bagi seorang crafter dengan adanya produk ini ianya akan menjimatkan banyak masa dan tenaga anda.Jadi,mari fiqa perkenalkan Silhouette Cameo kepada anda semua.

Apakah itu Silhouette Cameo. 
Silhouette CAMEO adalah sebuah mesin pemotong elektronik yang bersambung ke komputer anda.Saiznya lebih kurang saiz printer,tetapi ia dilengkapi dengan perisian yang membolehkan anda melakar sebarang bentuk,corak dan sebagainya dan kemudian memotongnya dengan kertas, vinyl, kain atau head transfer material. Silhouette Cameo merupakan salah satu cutter plotter yang paling popular di pasaran. Mesin ini sangat sesuai untuk semua peringkat umur dan mereka yang baru nak memulakan bisnes, ia sangat mudah digunakan serta membolehkan anda untuk membuat custom design menggunakan perisian yang terkini dan memotong imej dengan terperinci.

Read More

13 April 2017

Goo.N Friend Pants Super Jumbo Doraemon Edition Product Review

4/13/2017 1

Goo.N Friend Pants Super Jumbo Doraemon Edition Product Review




Goo.N Friend Pants Super Jumbo Doraemon Edition Product Review |Kali ini fiqa  nak  review Diapers Jenama Goo.N  jenis pants edisi  Doraemon pula.Pertama kali sebenarnya mencuba diaper jenama Goo.N nie..

Read More

12 December 2016

Terokai rahsia kulit cantik dan pesona diri yang memukau dengan ENCHANTEUR PARIS

12/12/2016 1

Terokai rahsia kulit cantik dan pesona diri yang memukau dengan ENCHANTEUR PARIS

Sebagai sebuah jenama yang terkenal dengan rangkaian wangian mewah inspirasi Perancis, rangkaian produk penjagaan peribadi ENCHANTEUR PARIS juga turut diperkaya dengan seleksi wangian mewah bagi memberikan setiap wanita kesegaran tubuh badan menyeluruh sepanjang hari. Keadaan cuaca negara yang panas serta gaya hidup yang sibuk membuatkan wanita memakai losyen atau serum bagi melindungi dan memelihara kulit mereka setiap hari. Untuk keyakinan diri tambahan, rangkaian deodoran ENCHANTEUR PARIS akan menyerlahkan lagi pesona diri anda.

Ketika menikmati wangian memukau dari rangkaian EDT, losyen atau serum badan, deodoran bebola serta semburan pewangi badan, seorang wanita akan bersedia sepenuhnya untuk mengubah harinya yang biasa agar dipenuhi dengan detik istimewa yang tiada penghujungnya dengan ENCHANTEUR PARIS.

 
Rangkaian wangian penjagaan badan ENCHANTEUR PARIS boleh didadapti di dalam 3 variasi wangian yang memukau iaitu:

ENCHANTEUR PARIS Mon Amie

Terokai rahsia kulit cantik dan pesona diri yang memukau dengan ENCHANTEUR PARIS

Rangkaian ENCHANTEUR PARIS Mon Amie diinspirasikan dari keceriaan saat -saat indah persahabatan. Wangian yang menceriakan hari anda ini paling sesuai untuk bersantai dengan kawan - kawan. Wangian Mon Amie yang ringan dan menyegarkan diadun indah untuk memadankan ia dengan Losyen Wangian Formulasi Ringan & Segar (Light & Fresh Parfum Lotion) ENCHANTEUR PARIS Mon Amie. ENCHANTEUR PARIS Mon Amie turut menawarkan Serum Wangian Lembapan Berganda (Double Moisture Parfum Serum), diperkaya dengan Ultra Hyaluronic & Minyak Zaitun, kombinasi yang sesuai untuk memberikan manfaat hidrasi kulit serta merta yang intensif dan sepanjang hari di samping berbau harum dengan wangian ceria Mon Amie. Serlahkan lagi wangian ceria dan memikat tersebut dengan rangkaian Deodoran Wangian Anti - Peluh Mencerah & Menyegar (Whitening & Refreshing Parfum Anti-perspirant Deodorant) ENCHANTEUR PARIS Mon Amie atau Semburan Pewangi Deodoran (Parfum Deo Mist) ENCHANTEUR PARIS Mon Amie untuk memastikan kesegaran sepanjang hari.

ENCHANTEUR PARIS Belle Amour 

Terokai rahsia kulit cantik dan pesona diri yang memukau dengan ENCHANTEUR PARIS
 
Rangkaian ENCAHNTEUR PARIS Belle Amour menggambarkan bibit cinta dan putik asmara yang berkembang mekar. Ia adalah wangian untuk menjadikan anda yang paling si dia sayang. Pencerahan kulit kini lebih indah dengan Losyen Wangian Pencerah ENCHANTEUR PARIS Belle Amour 3 kali ganda pencerahan (Triple Whitening Parfum Lotion) yang memberikan manfaat pencerahan kulit dengan segera dan berseri untuk jangka masa panjang, dari 3 agen pencerahan - ekstrak Likoris, ekstrak Sakura dan Vitamin B3. Mempertingkatkan pencerahan tona kulit bawah lengan anda dengan Deodoran Wangian Anti Peluh Pencerahan Ekstra (Extra Whitening Parfum Anti-perspirant Deodorant) ENCHANTEUR PARIS Belle Amour dan kekalkan haruman menusuk kalbu yang berpanjangan dengan Semburan Pewangi Deodoran (Parfum Deo Mist) ENCHANTEUR PARIS Belle Amour.

ENCHANTEUR PARIS Adore 
 
Terokai rahsia kulit cantik dan pesona diri yang memukau dengan ENCHANTEUR PARIS
 

Rangkaian ENCHANTEUR PARIS Adore adalah kombinasi wangian bunga - bungaan dan buah - buahan yang membangkitkan keajaiban nostalgia indah berkekalan setiap hari dengan wangian yang kekal berpanjangan. Dalam mengecapi keyakinan, memiliki kulit yang sihat yang merupakan benteng pertahanan pertama kita dari kuman, sinar UV dan pencemaran adalah perkara utama yang amat penting. Losyen Wangian Badan ENCHANTEUR PARIS dengan Perlindungan Anti Bakteria (Antibacterial Care Parfum Lotion) memastikan kulit sentiasa dilindungi daripada pelbagai bakteria merbahaya sambil menjadikan kulit kekal wangi dengan wangian Adore yang tidak dapat dilupakan. Deodoran Wangian Anti Peluh Mencerah & Menyenangkan (Whitening & Soothing Parfum Anti-perspirant Deododrant) ENCHANTEUR PARIS Adore pula seterusnya memelihara bawah lengan dengnan memberikan kelegaan melindungi kulit dan terasa segar. Manakala Semburan Pewangi Deodoran (Parfum Deo Mist) ENCHANTEUR PARIS Adore pula memberikan semerbak haruman memukau yang menyegarkan.

Rangkaian Serum dan Losyen ENCHANTEUR PARIS boleh didapati didalam bentuk tiub 85ml dan 100ml yang mudah dibawa bersama ketika menikmati aktiviti luar untuk melindungi kulit di samping mengekalkan penampilan yang mempesona dan sentiasa berbau harum dengan wangian memukau.

Rangkaian produk jenis tiub dijual dengan harga RM 7.90 / RM 7.50 (85ml / 100 ml) manakala bagi jenis botol ia dijual pada harga RM18.00 / RM16.95 (275ml / 300ml). Deodoran Wangian Anti - Peluh ENCHANTEUR PARIS dijual pada harga RM8.70 untuk 50ml sebotol. Semburan Pewangi Deodoran ENCHANTEUR PARIS dijual pada harga RM10.10 untuk 100ml sebotol


Rangkaian produk penjagaan peribadi ENCHANTEUR PARIS ini boleh didapati di semua rangkaian pasar raya / pasar raya besar dan farmasi. Untuk maklumat lanjut mengenai ENCHANTEUR sila layari www.ENCHANTEUR.com.my atau lawati laman Facebook rasmi ENCHANTEUR di www.facebook.com/EnchanteurMY


ENCHANTEUR adalah rangkaian wangian dan produk penjagaan badan berasaskan wangian berkualiti, mengikut peredaran masa yang berinspirasikan keunggulan haruman Perancis.Wangian ENCHANTEUR direka dengan unik untuk menghidupkan detik - detik romantis harian di setiap perjalanan percintaan menakjubkan seseorang wanita.




Read More

Post Top Ad