Lindungi Bums Bayi Anda Dengan Bepanthen Ointment

Lindungi Bums Bayi Anda Dengan Bepanthen Ointment | 1 dalam 4 bayi dan kanak-kanak kecil yang memakai lampin mengalami ruam lampin pada satu-satu masa. Ia biasanya tidak berlaku pada bayi baru lahir, tetapi semua bayi boleh mendapat ruam lampin.

Ruam lampin boleh disebabkan oleh:

i.kulit bayi anda bersentuhan dengan kotoran untuk jangka masa yang lama

ii.lampin bergesel pada kulit bayi anda

iii.tidak membersihkan kawasan lampin atau menukar lampin dengan cukup kerap

iv.sabun, detergen atau mandian buih

v.tisu bayi berasaskan alkohol

vi.beberapa jenis ubat, seperti antibiotik atau julap (digunakan untuk membuat najis bayi lebih kerap)

Mungkin terdapat tompok merah pada bahagian bawah bayi anda, atau seluruh kawasan mungkin merah. Kulit mereka mungkin kelihatan sakit dan terasa panas untuk disentuh, dan mungkin terdapat bintik-bintik, jerawat atau lepuh.Kebanyakan bayi yang mengalami ruam lampin ringan tidak berasa sakit, tetapi jika ruamnya teruk bayi anda mungkin berasa tidak selesa dan tertekan.

Bagaimanakah saya boleh mencegah atau menyembuhkan ruam lampin?

i.Biarkan lampin itu dibuka sebanyak mungkin

Ini membolehkan udara segar masuk ke kulit. Jelas sekali, anda tidak boleh membiarkan lampin dibuka sepanjang masa. Walau bagaimanapun, lebih banyak udara segar, lebih baik. Cuba biarkan bayi berbaring tanpa lampin pada tuala atau cadar penyerap pakai buang untuk tempoh masa setiap hari. Walau bagaimanapun, tukar tuala atau cadar sebaik sahaja ia menjadi basah.

 

ii.Kerap tukar lampin

Sebaik-baiknya, tukar lampin sebaik sahaja ia basah atau kotor. Tujuannya adalah untuk mengelakkan kulit terkena air kencing dan najis untuk jangka masa yang lama. Ini amat penting jika bayi anda tumbuh gigi dan mempunyai najis yang menyinggung dan berair.

 

iii.Tisu adalah berkesan seperti air

Kajian telah menunjukkan bahawa menggunakan tisu bayi mempunyai kesan yang sama pada kulit bayi anda seperti menggunakan bulu kapas dan air. Walau bagaimanapun, sebaiknya gunakan kain lap yang bebas daripada pewangi atau alkohol.

 

iv.Selepas mencuci, pastikan bahagian bawah bayi betul-betul kering.

Lakukan ini sebelum memakai lampin baru. Keringkan dengan menepuk, bukan dengan menggosok, dengan tuala.

 

v.Jangan gunakan bedak seperti bedak talkum

Ini boleh merengsakan kulit. Elakkan juga sabun, mandian buih dan losyen.

 

vi.Gunakan krim penghalang atau salap

Tersedia untuk dibeli dari farmasi, krim penghalang atau salap boleh membantu melindungi kulit daripada kelembapan. Ia benar-benar membentuk penghalang antara kulit bayi anda dan najis atau air kencing. Sebaik-baiknya, sapu pada lapisan nipis krim penghalang atau salap sejurus sebelum memakai setiap lampin. Jangan sapu terlalu banyak, kerana ini boleh mengurangkan 'kebolehnafasan' lampin. 


      Bepanthen Nappy Rash Ointment

Dirumus khusus untuk kulit sensitif, Bepanthen Nappy Rash Ointment dengan dwi tindakan membantu menyembuhkan dan melindungi kulit bayi daripada ruam lampin.

Apakah Salap Bepanthen dan bagaimana ia berfungsi?

Bepanthen Ointment ialah krim penghalang yang mudah digunakan dan bernafas untuk bayi. Ia berfungsi dalam dua cara, untuk menjaga kulit bayi dan melindunginya daripada punca ruam lampin.

Kulit bayi muda sangat reaktif dan sensitif. Ia memerlukan produk yang lembut untuk menjaga dan melindunginya. Salap Bepanthen sangat lembut sehingga boleh digunakan pada setiap penukaran lampin untuk membantu kulit yang paling halus. Ia tidak mempunyai pewangi tambahan, pengawet, pewarna atau antiseptik.

 

Membantu Pemulihan Kulit Semulajadi

Bepanthen mengandungi Pro Vitamin B5 yang dengan lembut membantu pemulihan semula jadi kulit sensitif, sambil mengekalkannya lembut, licin dan lembap. Bepanthen juga berfungsi dengan membantu menutup kelembapan semula jadi kulit, menyediakan keadaan optimum untuk membolehkan pemulihan kulit yang lembut tanpa mengeringkan kulit halus bayi anda.

 

Melindungi

Terbukti secara klinikal, Bepanthen berfungsi dengan membentuk lapisan lutsinar, melindungi walaupun kulit yang paling halus daripada perengsa dan gosokan, yang penting untuk mengekalkan penghalang pelindung semulajadinya.

 

Bagaimanakah saya menggunakan Salap Bepanthen?

Sapukan lapisan nipis Salap Bepanthen pada bahagian bawah bayi anda yang bersih dan kering selepas setiap kali menukar lampin, terutamanya pada waktu tidur apabila lampin dipakai untuk tempoh yang paling lama. Salap Bepanthen selesa untuk bayi dan selesa untuk yang lain, kerana ia tidak melekit dan tidak menyebabkan geseran pada kulit sensitif bayi.

Apakah bahan-bahan yang terkandung dalam Salap Bepanthen?Apakah kandungan Bepanthen Ointment?

Setiap gram mengandungi 50mg dexpanthenol.Bepanthen Ointment, formulasi asas salap yang kaya dengan minyak, adalah penyelesaian yang sesuai untuk ruam lampin kerana formulasi asas salap menawarkan perlindungan yang lebih baik terhadap kebasahan lampin (lampin).

Bepanthen Ointment mengandungi bahan aktif dexpanthenol. Dexpanthenol ditukar dalam sel kulit kepada asid pantothenik. Asid pantothenik atau vitamin B5 terkenal dengan sifat penyembuhan dan pembaikan kulit, dan oleh itu memainkan peranan dalam kedua-dua pembentukan dan penjanaan semula kulit.

Oleh itu, Bepanthen Ointment mempunyai manfaat dwi-tindakan yang membantu anda melindungi dan menggalakkan penyembuhan semula jadi kulit halus bayi anda, daripada ruam lampin.

Adalah perkara biasa untuk bayi mengalami ruam kulit, tetapi penting untuk mengetahui perbezaan antara kerengsaan kecil dan keadaan yang memerlukan perhatian.

Post a Comment

0 Comments