Vitamin Shaklee


Kenapa kita memerlukan Supplement?
1.Nutrisi yang diperolehi daripada sumber makanan sahaja kadangkala tidak mencukupi untuk memberikan kesan pencegahan penyakit.
2.Buah-buahan dan sayuran mungkin tercemar denganpenggunaan racun perosak serta baja sintetik yang boleh membahayakan kesihatan.
3.Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangktan,penyimpanan dan penyediaan(memasak)
4.Pengambilan pil penahan sakit,laksatif,ubat-ubatan,alkohol,inuman keras dan antibiotik boleh mengangu penyerapan zat makanan.
5.Amalan diet yang tinggi kafein,lemak kolestrol,gula dan garam dapat mengurangkan simpanan zat makanan dalam tubuh.
6.Pengambilan makanan yang tidak seimbang serta tidak mengikut pyramid makanan yang dicadangkan bole menganggu keseimbangan tubuh badan.
7.Gaya hidup masa kini dengan kehidupan yang lebih sibuk dan mencabar memnyebabkan semakin ramai yang kurang menitikberatkan kesihatan diri.
8.Kesibukan menyebabkan ramai individu memilih makanan yang segera yang tidak/kurang berkhasiat dan boleh menyumbang kepada masalah kesihatan.

Kenapa Saya Nak Vitamin Shaklee?

OK..sebelum nak tahu kenapa saya nak vitamin shaklee..mari kita baca tentang asal usul shaklee dulu yer..sudah tentu sebelum kita consume sesuatu produk itu kita nak tahu tentang serba sedikit tentang produk tersebut juga kan....

ABOUT SHAKLEE







Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADi DAN SENTIASA SELAMAT



Ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk. Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa



SENTIASA BERKESAN

Lebih daripada $250 juta dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji 

Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee

Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4 

Ekpedisi Artik Antarabangsa 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee

Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain GolfLPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.



SENTIASA MESRA ALAM 

Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.

Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai

Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod

Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan

Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau

Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:

2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik 

2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika 

2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan 

2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate 

2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan

daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI



STATUS HALAL SHAKLEE:







Beberapa fakta tentang status halal Shaklee..

  •  Shaklee mendapat pengiktirafan halal oleh Islamic Service of America (ISA).
  • INFANCA (Salah sebuah badan pengeluar status halal di US) mengeluarkan kenyataan mereka tidak pernah luluskan status halal Shaklee & Shaklee tidak pernah memohon status halal dari INFANCA.Ini kerana Shaklee sudah diiktiraf oleh ISA.
  • JAKIM juga tidak pernah mengeluarkan sijil halal kepada Shaklee, walau bagaimanapun, ISA adalah badan luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM.

Dari website Jurnal Halal

  • ISA yg mengeluarkan sijil halal Shaklee adalah adan pengeluar sijil halal terkemuka di dunia.
  • 6.5 Islamic Services of America, a leading US Halal certification body recognised globally, including Malaysia, estimates that the US market for halal foods will continue to grow at a rate of 25 to 30 per cent over the next five to seven years.
  • dari website rasmi JAKIM
  • Shaklee telah menang kes di mahkamah berhubung sijil halal terhadap INFANCA.
  • Shah Alam High Court dismisses suit against Shaklee Malaysia

Jawapan Kenapa Saya Nak Vitamin Shaklee?
*Dengan shaklee kita boleh pilih produk yang kita nak dan yang bestnya siap ada cadangan set-set kesihatan antaranya:
  • Kesihatan optimum.
  • Tambah tenaga.
  • kesuburan lelaki.
  • kesuburan wanita.
  • Ib hamil.
  • Ibu menyusu.
  • Pelansingan.
  • Tambah berat.
  • Kulit cantik.
  • otak cerdas.
dan banyak lagi..Bagi wanita yang mengandung shaklee adalah makanan suplement yang patut diambil kerana bagi saya ianya cukup complete dan tak payah nak fikir nak cari vitamin untuk mereka,sebab dengan hanya Shaklee wanita yang mengandung boleh dapatkan set mengandung trimester pertama,trimester kedua trimester ketiga,set untuk berpantang serta sampailah ke set menyusu pula...

Antara produk yang membuat saya tertarik dan berminat nak mencuba ialah...

COQHEALTH PLUS SHAKLEE
*klik sini untuk baca fungsi produk



ALFAFA & LECITHIN
 *klik sini untuk baca fungsi produk
 Sustained Release Vita-C Plus 
*klik sini untuk baca fungsi produk
 Chewable Vita-C Plus 100mg
 *klik sini untuk baca fungsi produk
Bagi sesiapa nak nak mencuba produk ini bolehlah ke SINI untuk baca dan ketahui lebih lanjut lagi tentang produk Shaklee.Tak salah nak mencuba untuk kesihatan anda juga keluarga anda.
Antara produk shaklee yang saya dah guna ialah set kehamilan..insyaalah akan cuba produk shaklee yang lain pula.







Post a Comment

3 Comments

  1. Datang terjah dari segmen yang sama..

    http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2014/09/giveaway-saya-nak-vitamin-shaklee-rm500.html

    ReplyDelete
  2. Cik G singgah..

    terima kasih join GA kami ye hihi

    gud luck!!

    http://zianaeunos.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. join jugak..semoga berjaya.. :)

    http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/09/giveaway-saya-nak-vitamin-shaklee-rm500.html

    ReplyDelete

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.Terima Kasih juga kerana sudi tinggalkan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang LINK AKTIF akan di buang secara automatik. Harap maklum.
Terima Kasih ..