8 Chef Wanita Paling ‘Hot’ & Cantik

1) Farah Quinn

Screen Shot 2015-09-09 at 3.17.52 PM
Farah Quinn merupakan tukang masak yang paling terkenal di Indonesia dan juga di dunia. Petah bercakap dan mempunyai rancangan masakan sendiri. Farah Quinn juga merupakan seorang ibu.

2) Cat Cora

Screen Shot 2015-09-09 at 3.21.10 PM
Cat Cora antara salah satu chef yang berjaya di dunia. Mempunyai gelaran Bachelor of Science di bidang Fisiologi dan Biologi di University of Southern Mississippi dan Culinary Institute of America di Hyde Park, New York.
Cat Cora juga mempunyai sebuah restoran di Singapura yang bernama “The Ocean Restaurant at the S.E.A. Aquarium”, restoran ini mempunyai 63 buah kerusi di dalam akuarium terbesar di dunia dan pengunjung di restoran pemandangan satwa laut dari setiap meja.

3) Anis Nabilah

Screen Shot 2015-09-09 at 3.22.16 PM
Mula jatuh cinta pada bidang masakan bila dia sering melihat dan membantu ibunya memasak. Anis Nabilah mempunyai kelulusan diploma dalam Food Institute of Malaysia. Anis juga sering kali muncul dalam rancangan di televisyen Malaysia. Terbaru, Anis juga merupakan jurucakap kempen Dugro bagi memberi inspirasi kepada para ibu untuk menyediakan hidangan LEBIH LAGI nutrisi kepada Si Manja mereka.

4) Giada de Laurentiis

Screen Shot 2015-09-09 at 3.05.13 PM
Memulakan bidang masakan ketika belajar di akademi memasak Le Cordon Bleu di Paris. De Laurentiis sememangnya meminati bidang masakan dari kecil lagi. Sekarang ni de Laurentiis tengah giat terlibat dalam pelbagai acara masakan di stesyen televisyen di Amerika Syarikat.

5) Rachael Ray

Screen Shot 2015-09-09 at 3.27.05 PM
Rachael Ray antara chef paling top di dunia masakan kerana mempunyai rancangan masakan di atas namanya sendiri. Selain itu, Rachael Ray juga mengendalikan rancangan masakan di saluran Food Network, (30 Minutes Meals, Travels Tasty Rachael Ray dan $40 a Day).

6) Ezani

Screen Shot 2015-09-09 at 3.31.27 PM
Ezani merupakan pemenang Matserchef Malaysia musim yang pertama. Handal masak terutamanya dalam bahagian menyediakan pencuci mulut.

7) Nigella Lawson

Screen Shot 2015-09-09 at 3.34.20 PM
Nigella Lawson mula terkenal dan jadi buah mulut orang ramai bila popular melalui rancangan televisyen “Nigella Bites”. Nigella telah memenangi sebagai Guild of Food Writers Award pada tahun 2005 dan hingga ke hari ni buku masakannya telah terjual sebanyak 3 juta naskhah.

8) Candice Kumai

Screen Shot 2015-09-09 at 3.37.02 PM
Candice Kumai adalah seorang tukang masak dari Amerika Syarikat. Candice merupakan salah seorang juri dalam rancangan masakan popular di sana iaitu Iron Chef Amerika. Selain itu, Candice juga telah menjual buku masakan yang mendapat sambutan hangat dari orang ramai.Post a Comment

2 Comments

  1. kenal yg no 1 jerrr.. ^_^ memang seksi. silap2 org bukan tengok kat masakan tapi tengok dia ja

    ReplyDelete
  2. Kenal no. 1, 3, 5 & 7 je. Semua sebab tengok Astro, hehe :p

    ReplyDelete

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.Terima Kasih juga kerana sudi tinggalkan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang LINK AKTIF akan di buang secara automatik. Harap maklum.
Terima Kasih ..