Tidur Anak Lebih Lena Dengan 4 in 1 Babynest by Cekebum

Assalamualaikum…
Kali  ini fiqa nak review 4 in 1 Babynest by Cekebum .Apa itu 4 in 1 Babynest by Cekebum???Adakah anda salah seorang daripada ibu yang bakal melahirkan anak?Atau mempunyai bayi?Seorang ayah yang prihatin?Mahukah anda agar tidur bayi anda nyenyak sepanjang malam?Teruskan bacaan anda agar anda tidak terlepas info yang menarik ini.
Bila sebut sahaja KEKABU, rata-rata mesti akan teringatkan bantal dan tilam kekabu kan?? Produk yang diasaskan daripada kekabu banyak kelebihan. Antara kelebihan kekabu adalah :
  • Kekabu tidak menyerap atau menyimpan haba. Maka, bantal atau tilam kekabu tidak panas.
  • Bantal atau tilam yang disi dengan kekabu mampu bertahan sehingga 20 tahun atau lebih.
  • Kekabu sangat lembut dan mudah untuk digebukan semula. Hanya perlu pukul dengan kayu atau tepuk-tepuk guna tangan dan jemur di bawah cahaya matahari.
  • Tilam kekabu sangat baik untuk sokongan dan pembentukan tulang belakang.
  • Kekabu adalah ringan iaitu 7 kali kurang tumpat daripada kapas.
  • Kekabu tidak mengandungi bahan kimia tambahan. Maka kekabu tidak memberikan kesan sampingan yang negatif kepada si penggunanya.
TAHUKAH ANDA? 

Bayi menghabiskan 70% awal  kehidupannya di tempat tidurnya?

Tetapi, adakah bayi anda punya masalah tidur malam?

Cekebum™ komited dalam menyediakan kelengkapan tidur agar tidur anak anda  lena.



Siapa Cekebum??

Siapa Cekebum? Cekebum mula beroperasi secara penuh pada Januari 2016 dengan membawa jenama Cekebum™. Cekebum beroperasi di S2-11-01 SOHO Vista Alam, Sek 14 Shah Alam Selangor sebagai pejabat urusan utama Cekebum. Produk ini dihasilkan 100% di Malaysia dan bahan-bahannya di bawa masuk dari pelbagai negara seperti Cina, Indonesia dan lain -lain. 

 
Telah mendapat liputan akhbar tempatan sebagai inovasi produk.

Sehingga kini sebanyak 14 corak telah dikeluarkan oleh Cekebum dengan tag line:,
"Ready stock but limited"

Jika anda ibu bapa prihatin untuk memilih yang selamat, selesa dan semulajadi, maka Cekebum™ ingin berkongsi kegembiraan mereka untuk membantu anda memilih tilam bayi yang terbaik – 

-4 in 1 babynest –Kenapa namanya babynest? ianya bermaksud 'sarang untuk bayi' dimana ianya melindungi bukan sahaja di belakang bayi, malah disekeliling bayi.
    -Sesuai untuk bayi yang baru lahir sehingga 1 tahun untuk membiasakan bayi di dalam babynest.
       -Berkonsepkan 'Kanggaro mother' dimana babynest by cekebum™ ini akan memastikan bayi anda sentiasa berasa seperti didalam dakapan anda.
        -Diperbuat daripada 100% kekabu asli dan cara untuk basuh hanyalah dengan menggunakan berus basah dan jemur untuk mengeringkannya, secara tak langsung mengembalikan keempukan kekabu.
          -Premium – bagaikan serasi dengan kulit bayi, menyerap peluh, membolehkan kulit bernafas secara   alami dan semulajadi agar si manja dapat tidur berkualiti tanpa gangguan.
             -Reka bentuk yang exclusive – terdapat pilihan yang menarik dan bergaya untuk bayi lelaki, bayi perempuan dan untuk ibu juga!

              Tidak seperti barangan kekabu bayi yang lain, Cekebum™ inginkan bayi anda – 
                Selesa Buat Bayi Tidur Lebih Lena – 
                  Pastinya anda mahu si kecil selesa bukan? Apabila si kecil selesa dan lebih lena, ini membolehkan mama dan papa berehat dengan lebih lama agar lebih bertenaga untuk memulakan hari esok. 
                  Bahan utama 4 in 1 babynest by cekebum ini 100% kekabu asli memberi keselesaan buat yang tersayang. Dan terdapat corak menarik yang mampu memberi rangsangan deria bayi anda.
                    2 Pilihan Jenis Tilam Kekabu yang Sesuai Dengan Keperluan Anda – 
                      Adakah anda inginkan tilam yang sesuai dengan pilihan anda? Anda boleh pilih untuk keluaran Eksklusif atau Premium sesuai dengan kehendak anda semua.
                      Eksklusif
                      -Kain atas kain kualiti sama dengan brand luar negara
                      -Lebih tebal dan selesa di dipegang
                      -Dan yang terutama, untuk kain yang bercorak ini, hanya di CEKEBUM di MALAYSIA mahupun dunia mengunakan 
                      - (High Quality 'Thick Cloth' di mana 100% Cotton Double Warp and Double Weft fabric.)
                      -(High Quality colourfull coating untuk memberikan pengudaraan sempurna untuk anti ruam)
                      -kain di bawah high grade cotton.
                      Dan untuk sekarang ini, corak yang ada adalah



                      Eksklusif collection BNC 113 - Adorable owl (Ocean blue)
                       
                      Eksklusif collection BNC 114 - Adorable owl (Apple green)
                       

                      Premium
                      -Kain atas dan bawah sama, high grade cotton.
                      Keduanya 100% di isi kekabu asli dan didatangkan dengan custom made woven bag dan sticker cermin kereta.

                      Dan untuk sekarang ini, corak yang ada adalah
                      Premium collection BNC 11 2 - Little jungle (creamy brown)
                                Premium collection BNC 115 - Mr Dinosour (apple green)





                        Mampu Milik – 
                          Anda merasa tertekan kerana perlu memilih antara kemampuan, keselamatan dan keselesaan bayi anda? Kini tidak lagi. Ini kerana, Cekebum percaya yang anda akan merasa sungguh lega kerana dapat menikmati semua itu dengan harga yang berbaloi dengan kualiti yang ditawarkan.
                            Direka Khas & Unik
                              Adakah anda tahu yang Tujuan utama 4 in 1 Babynest by Cekebum adalah untuk memberikan "KESELESAAN TIDUR YANG MAKSIMA" buat si manja anda.Oleh kerana Cekebum sudah pun merasai keunikannya, lalu Cekebum ingin berkongsi pengalaman Cekebum dengan anda.Bersifat ready to use pastinya memudahkan anda kerana boleh digunakan dan di bawa kemana sahaja.


                              ·         Kegunaan dan kelebihan 4 in 1 Babynest by Cekebum™
                              Kegunaan 4 in 1 Babynest by cekebum

                              1-Saiz boleh laras dan boleh digunakan 2 bahagian atas atau bawah.

                              2-Boleh dijadikan babynest atau tilam biasa semudah abc.
                              3-Sangat sesuai untuk majlis kenduri cukur jambul, orang datang melawat.
                              4- Mengelakkan bayi dari jatuh dari katil mahupun sofa.
                              5-Tidak perlu mencari bantal peluk yang hilang, bantal peluk tidak lagi perlu,
                              6- Selepaskan dilaraskan saiznya bayi akan terasa seperti dipeluk ibu atau bapanya.
                              7- Boleh diletakkan dalam stroller, babycourt, atas sofa dan katil.
                              8-Hanya kami mengunakan  100%  Cotton Double Warp and Double Weft?? , ianya sangat lembut dan dapat mengelakkan bayi berpeluh dan ruam.

                              Alahai..anak fiqa yang dah setahun lebih nie beria2 sangat  nak duduk dalam babynest tu..hehe

                              Antara testimoni pengguna 4 in 1 Babynest by Cekebum™
                              (Testimoni  credit to https://cekebum.blogspot.my)


                               
                               


                              HARGA CEKEBUM
                              .
                              Untuk eksklusif
                              Harga  RM249.00 
                              .
                               Untuk premium
                              Harga  RM199.00 
                              .
                              Harga termasuk POS semenanjung (3-7 hari bekerja) dan jika nak pos laju dijamin sampai esok, boleh topup RM29.00.
                              .
                              Boleh booking serendah RM50.00 dan bakinya maxima 30 hari.


                              Untuk info selanjutnya bolehlah tengok sendiri  di:
                              Facebook Cekebum HQ
                              Website :
                              Cekebum

                              Post a comment

                              0 Comments