5 Sebab Kenapa Perlu Hadir Ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) Disember Ini

Bagi mereka yang bakal bergelar raja sehari pastinya berdebar-debar menanti tibanya saat-saat bahagia itu. Hari bahagia yang bakal berlangsung diharapkan dapat menjadi detik yang paling manis dalam kehidupan mereka, apatah lagi sekiranya perkahwinan yang dirancang kelihatan begitu sempurna dalam segenap aspek.Untuk memastikan perkahwinan berjalan lancar, persediaan rapi ke arah itu harus diatur dan dirancang dengan sebaik-baiknya supaya ia dapat dijayakan dengan begitu baik sekali.Hari bahagia setiap pasangan pengantin sudah tentu akan menjadi kenangan selamanya buat pasangan itu sendiri. Seperti semua tahu,lagi beberapa hari Malaysia Wedding Festival (MEFA) akan berlangsung.Pasangan yang  nak berkahwin sudah tentu pasti tidak akan melepaskan peluang untuk datang ke pameran pengantin ini. Jangan Lepaskan peluang ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) pada 23 hingga 25 Disember 2016 di Shah Alam Convention Centre (SACC). Masuk adalah Percuma.

malaysia wedding festival MEFA disember 2016

Buat bakal-bakal pengantin semua tidak rugi anda datang ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) ini tau..kenapa perlu datang??

1.    Malaysia Wedding Festival (MEFA) tawarkan promosi pakej perkahwinan-Malaysia Wedding Festival (MEFA) yang akan berlansung di Shah Alam Convention Centre ini, bakal menjanjikan pelbagai promosi menarik untuk anda di luar sana, sama ada yang sedang merancang majlis perkahwinan ataupun sekadar untuk mencuci mata sambil mendapatkan ilham. Banyak perkara yang perlu di ambil kira seperti kos untuk Katering, Kad Kahwin, Pelamin, “Door Gift” dan lain-lain lagi.Boleh dikatakan kos untuk setiap satunya agak boleh tahan mahal, lebih-lebih lagi selepas dikenakan GST. Cara mudah untuk anda dapatkan semua ini pada harga yang bersesuaian dengan bajet anda adalah dengan ke Malaysia Wedding Festival (MEFA)ini. 

Image may contain: one or more people and text
2.    Dapatkan tawaran dan harga yang terbaik dari setiap vendor yang berbeza. . Bukan sahaja anda boleh mendapatkan ilham untuk perkahwinan anda yang akan datang, tetapi anda juga akan mendapat penjimatan yang berbaloi dan menjimat masa kerana semua kelengkapan perkahwinan boleh didapati pada satu tempat.Pasti ada vendor perkahwinan yang dapat memenuhi citarasa anda untuk merealisasikan perkahwinan idaman.Ambil peluang ini  sekurang-kurangnya korang boleh dengar apa tawaran setiap vendor yang berbeza-beza. Masa itu boleh bandingkan harga dan tawaran tersebut dengan vendor-vendor yang lain mengikut kesesuaian bajet anda.Perkara pertama yang anda akan nampak ialah dah jimat masa dan minyak kereta..hehe…


3.    Tawaran pakej catering & food taste- Banyak faktor yang menentukan kelancaran dalam mengadakan sebuah majlis perkahwinan, dan salah satunya adalah catering.Di Malaysia Wedding Festival (MEFA) anda tidak perlu risau kerana semua vendor catering yang join adalah yang terbaik.Di sini juga anda boleh ketahui latar belakang katering tersebut.Korang boleh buat pilihan mengikut bajet ,tema majlis,dan lain-lain yang bersesuaian.

4.    Pilihan busana mengikut bajet dan tema- Bagi yang lelaki, pencarian pakaian pengantin mungkin tidak sukar seperti pasangan wanita anda. Lambakan fesyen busana pengantin pada masa kini kadangkala boleh membuatkan si bakal pengantin perempuan keliru dan akhirnya, tidak tahu memilih yang mana satu.Haa..kalau masih pening dan keliru apa kata datang je ke MEFA. Di MEFA  pelbagai jenis busana pengantin Muslimah yang boleh anda pilih mengikut cita rasa dan bajet masing-masing pada hari ini.

Image may contain: 2 people, people standing and text
5.    Hadiah dan aktiviti buat pengunjung.-Selain daripada 1000 Beg Cenderamata PERCUMA untuk pengunjung terawal sepanjang tiga hari berlangsungnya pameran itu, pelbagai tawaran hebat persiapan raja sehari disediakan buat pengunjung. Pengunjung MEFA juga berpeluang untuk memenangi pelbagai hadiah menarik termasuklah bulan madu, gadjet dan tajaan perkahwinan.Selain tawaran hebat dan pakej menarik, Malaysia Wedding Festival (MEFA) kali ini turut menyediakan pelbagai aktiviti menarik seperti demonstrasi perarakan pengantin, pertunjukan fesyen, pertandingan mekap dan macam-macam lagi.

Senarai Penaja Malaysia Wedding Festival 2016 (MEFA)
•    Wedding.com.my (Rakan Media)
•    Majalah Pengantin (Majalah Rasmi)
•    Bercinta Selepas Nikah (Kerjasama)
•    Wedding Ministry Kuala Lumpur (Pentas Utama)
•    Ainuddin Hata (Fotografi Rasmi)
•    Foto Santai (Photobooth Rasmi)
•    Honey Vacation
•    Mega Bridal Creations
•    Botol Kacang Easy
•    Yann Rifft
•    Laman Kayangan
•    Sweet Pictures
•    EDM Events & Photography
•    De Gemilang Catering
•    KAY Gifts
•    Shahmie Catering & Event
•    Kashfi Zulkufli
•    KRULMATRIC Photography & Videography
•    Wens
•    Nana Bridal Boutique & Beauty
•    Coffee Corner Faizal Azzuri
•    Maldives4u
•    Istana Putih By Gee Cantik
•    Elenore Studio
•    Tepak Estate Venues & Events

DATANG BERAMAI-RAMAI DATANG KE
MALAYSIA WEDDING FESTIVAL ( MEFA ) 2016


Tarikh : 23-25 DISEMBER 2016

Masa: 10 pagi - 9 malam

Lokasi: Shah Alam Convention Centre

MASUK ADALAH PERCUMA
.
Terdapat 1000 Goodies Percuma Untuk pengunjung yang terawal datang. Lebih 100 booth dan 60 vendor
Guarantee Gift kepada semua jika membuat tempahan RM500 ( minimum )
Hadiah iPhone edisi terhad
Hadiah bulan madu ke Maldives

Info lanjut layar : www.mefa.my
Instagram: @mefapengantin
Email: mefaevent@gmail.com

Tempahan dan pertanyaan hubungi :

📱012-3871775
mefaevent@gmail.com




#malaysiaweddingfestival #MEFA2016
#pameranpengantin #MEFAdis2016


Post a comment

0 Comments