Asmak Baby Care | Set Penjagaan Bayi yang Selamat

Assalamualaikum semua,


Bagi ibu yang mempunyai anak-anak kecil mahupun mereka yang bakal menimang cahaya mata,memilih produk penjagaan bayi memang memeningkan.Bukan apa cuma mesti kita nak pilih produk yang sesuai dan terbaik untuk anak-anak kita kan.Lagi satu yang amat penting ialah memilih produk penjagaan bayi yang bebas dari bahan kimia.!!Memang banyak produk penjagaan bayi yang boleh kita pilih,namun haruslah berhati-hati kemungkinan produk tersebut mempunyai bahan kimia dan boleh menyebabkan iritasi pada kulit bayi.

Jadi hari ini saya nak share satu produk penjagaan bayi keluaran MHAM iaitu Asmak Baby Care yang saya gunakan untuk anak-anak saya.Set penjagaan diri bayi ini terdiri daripada sabun mandi,losyen,essential oil,bedak dan juga sevenis hair oil.Memandangkan anak-anak saya jenis kulit yang sensitif ,jadi saya memang berhati-hati dalam memilih produk penjagaan diri mereka.

Set Asmak Baby Care

Info tentang Asmak Baby Care :

Asmak baby care adalah set produk bayi semulajadi yang diperbuat daripada herba dan bahan semulajadi.Ianya bebas daripada bahan kimia yang berbahaya,diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi,suci dan selamat untuk kegunaan bayi mahupun kanak-kanak.


Dalam set ini mengandungi:Baby Wash (Top to toe ),Baby Care Lotion,Ensential Oil,Baby Powder dan Sevenis Hair Oil

Budak tecik nie paling suka dengan losyen Asmak tu..


 Langkah 1


Baby Wash  (Top to Toe )

Baby wash nie bagi saya special sedikit sebabnya ia mengandungi Eucalptus Oil (minyak kayu putih).Bila buka penutup botol nie memang akan keluar aroma minyak air putih yang bercampur dengan aroma bunga ros yang memberikan rasa nyaman dan wangi.Lagi satu,kandungannya  pekat dan hanya perlu picit sedikit sahaja sudah boleh cover head to toe anak.Tak perlu nak beli shampoo dan sabun mandian anak secara berasingan lagi.,memang jimat.!

 Antara isi kandungan yang lain seperti dibawah: 
Kandungan -
Aqua
- Menjadikan rambut lebih halus,lembut dan ringan
- Menjadikan rambut wangi setiap masa
- Menutrisikan rambut dengan sempurna
- Mengurangkan rambut gugur dan menyihatkan rambut
- Merawat rambut sensitif

Eucalyptus oil ( minyak kayu putih)
- Mengurangkan kulit kepala gatal dan mengatasi masalah kutu pada rambut

Chamomile Flower
- Mengatasi kelemumur atau kerak kepala bayi dan merawat ekzema
Rose Flower
- Memberi kelembapan pada kulit kepala dan rambut,mewangikan rambut dan mengatasi keradangan kulit kepala

Vitamin E
-Menyinarkan rambut,melebatkan rambut,mengurangkan masalah rambut kusut dan bercabang,menyihatkan rambut dan menguatkan rambut

Jojoba Oil
-Melembutkan rambut,mengatasi masalah rambut kering dan meningkatkan pertumbuhan rambut

Apricot Oil
- Melembapkan rambut,memelihara rambut hingga ke akar dan menyinarkan rambut

Bebas daripada:
PARABEN,SULFATE,SLS

Langkah 2


 Baby Care Lotion

Losyen nie pakaikan selepas anak selesai mandi.Tekstur dia lembut jer serta tidak melekit. Mengandungi haruman yang menenangkan dan kulit menjadi lebih wangi.Sapukan ke seluruh badan anak,tapak kaki semua untuk berikan anak rasa hangat selepas mandi.Saya sendiri pun lepas mandi guna lotion nie,memang best.Jangan risau walaupun ada Ginger Oil dalam tu tapi tak rasa panas pun.

Kandungan:

Aqua-baik untuk memutihkan kulit,mempercepatkan proses pemulihan luka,menghilangkan parut luka.
Emmullium Delta -untuk mencerahkan & memutihkan kulit,membuat kulit lebih bersih dari sel-sel kulit mati,penghalang sinar UV,menghaluskan kulit,
Clove Oil -sebagai sumber antioksidan,menjadikan kulit lembut dan menghilangkan bekas-bekas parut,
Ginger Oil-dapat melegakan gangguan kembung perut,menjadi penahan rasa sakit,boleh dijadikan sebagai antiseptik,baik pulih sistem pernafasan serta 
Portulaca Ext-untuk membuang sel kulit mati,mencerahkan kulit,menjadikan kulit berasa lembut.

No photo description available.


Langkah 3



Baby Care Essential Oil

Essential Oil nie bagi saya terapi lah,guna sebelum tidur ,sapu on point2 tertentu,secara perlahan-lahan rasa relaks tenang je,lagi satu senang je nak tidur.Gabungan 4 jenis minyak yang ada aromanya memang wangi.Ia juga boleh melegakan bayi/anak ketika kurang sihat.Oh ya,Essential Oil Asmak juga boleh digunakan ibu-ibu yang menyusu yang mengalami masalah kekurangan susu.


4 Jenis Minyak yang ada dalam Baby Care Essential Oil

Clove Oil ( Minyak Cengkih )
- Sumber antioksidan,menjadikan kulit lembut dan menghilangkan bekas-bekas parut

Nutmeg Oil
- Melegakan kesakitan otot,tidur yang lebih baik

Peppermint Oil
- mengurangkan gatal pada kulit,menyembuhkan sakit kepala dan terapi sendi serta meringankan alergi

Sweet Almond Oil
- Melembapkan kulit,mencegah keradangan kulit,menjadikan kulit lebih lembut dan halus dan melindungi kulit daripada sinaran UV berbahaya





Langkah 4



Asmak Baby Powder

Kalau korang mempunyai anak-anak yang kulitnya sensitif,gatal-gatal serta seringkali naik ruam bolehlah mencuba Asmak Baby Powder nie.Anak kedua saya jenis bila berpeluh lebih sikit cepat sangat naik ruam dekat bawah leher celah ketiak semua.Bila guna bedak nie cepat je ruam/bintik merah tu surut. Bahan utama adalah tanah liat jenis kaolin yang terbukti bagus untuk kulit.Haruman Lavender essential oil membuatkan anak  berbau harum,berasa lebih tenang dan dapat tidur dengan lena.Bedak Bayi Asmak juga mengandungi ekstrak betik dan ekstrak bunya portukala.


Isi Kandungan-


Kaolin
- Keradangan kulit tertentu seperti merawat lecet,bisul dan keradangan kulit

Ekstrak Portulaca
- Mencegah bakteria

Papaya Ext
- Membuang sel kulit mati,mencerahkan kulit,menjadikan kulit berasa lembut

Lavendar Essential oil
- Mengurangkan penyakit proriasis,menyembuhkan luka dan surnbun,mengurangkan kegatalan pada kulit

Bebas daripada:
SYNTHETIC COLOURS,PARABENS,TALC,PHTHALATES


Langkah 5

Image result for Sevenis Hair Oil

Sevenis Hair Oil

Saya jarang nak bagi pakai anak-anak minyak rambut kalau kat rumah sebab tak suka rambut diorang tu nampak berminyak lepastu bila main berpeluh,mak ai masam terus rambut.Tapi bila guna sevenis hair oil nie,ok pula rambut diorang,takdelah nampak berminyak lepastu bila berpeluh still masih ada lagi wangian Sevenis Hair Oil nie.Apa yang bestnya Sevenis hair oil ini dapat melembapkan kulit kepala,dapat mengurangkan gatal pada kulit kepala,menghilangkan kerak ( Cradle Cap) dikulit kepala bayi dalam masa yang sama mengharumkan rambut dan pemakaian yang berterusan akan membuatkan rambut kelihatan hitam berkilat dan berbau wangi.Ia di perbuat dari 7 jenis minyak yang memberi khasiat dan manfaat kepada rambut  agar lebih kuat dan sihat.Ianya dirumus khas untuk bayi dan kanak-kanak dan sesuai juga digunakan oleh orang dewasa.


Manfaat serta Fungsi bahan :


Argan Oil
- Merawat rambut rosak dan menguatkan rambut hingga ke akar

Olive Oil
- Mengurangkan rambut gugur,memberi kelembapan dan menyihatkan rambut

Tea Tree Oil
- Melembapkan kulit kepala dan mengurangkan kelemumur dan rambut gugur

Castor Oil
- Melebatkan rambut

Babassu Oil
-Menyegarkan kulit kepala

Light Mineral Oil
- Berfungsi mengekalkan kelembapan,mencegah rambut daripada kusut dan membuat rambut tampak lebih bercahaya







Harga: 




Untuk Full Set harga ialah rm159,manakala harga setiap satu pula adalah seperti di atas.



Tak kisahlah ada baby ke anak-anak kecik ke,Asmak Baby Care nie memang sesuai sangat untuk seisi keluarga,tak amik peduli pun berapa kena melabur untuk kesihatan anak-anak kan.. lagipun produk nie memang di jamin bebas dari bahan-bahan terlarang.. . Asmak Baby Care adalah set produk bayi semulajadi yang diperbuat daripada herba dan bahan semulajadi. . Ianya bebas daripada bahan kimia yang berbahaya, diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi, suci dan selamat untuk kegunaan bayi dan kanak-kanak.Ibu suka anak-anak lagi suka.. Set lengkap ini mengandungi: . #Syampu Bayi (Top To Toe) #Lotion Bayi #Ensential Oil #Bedak Bayi #Sevenis Hair Oil #Asmakbabycare Nak beli atau info lanjut boleh ke: website - https://Asmakbabycare.com https://mham.com.my / https://asmak.com FB page – Asmak Baby Care IG – asmak.babycare Hotline – 019-9708897 www.wasap.my/60199708897
A post shared by Afiqah 🇲🇾 (@mommyfiqa) on





Kesimpulan:

Selepas menggunakan produk ini,(saya sendiri pun guna),saya tidak dapat mengatakan tidak kepada produk ini.Jadi saya mencadangkan kepada parents di sana untuk mencuba sendiri produk ini.Bukan sahaja ianya sesuai digunakan untuk bayi,kanak-kanak malahan orang dewasa pun boleh menggunakannya.Ya betul,saya sendiri pun guna tinggal je baby wash tak guna,yang lain semua guna..hehe.Gunakanlah Asmak Baby Care,sure korang rasa macam ada baby kecik lagi.Wangian dia walaupun pakaikan ke anak umur 5 tahun,rasa macam sedang cium baby..biarpun baby tua gitu..hehe.Kandungan bahan yang terdapat pada Asmak Baby Care ini juga bebas daripada bahan kimia yang berbahaya kerana ianya diperbuat daripada herba dan bahan semulajadi yang mana setiap satunya ada fungsi serta kebaikannya.Asmak Baby Care ini juga merupakan Produk yang berdaftar dengan KKM.Gunakan Asmak Baby Care tanpa was-was.

Produk Asmak Baby Ini bebas daripada bahan terlarang seperti:

 Paraben
 Sulfate
 SLS
 Synthetic colour
 Talc
 Phthalates


Kalau korang berminat untuk mendapatkan Asmak Baby Care atau produk-produk keluaran MHAM yang lain korang boleh klik laman sosial seperti dibawah:

Untuk Maklumat Lanjut:

website -
https://Asmakbabycare.com
https://mham.com.my/ 
https://asmak.com
FB page – Asmak Baby Care
IG – asmak.babycare
Hotline – 019-9708897
www.wasap.my/60199708897

Post a Comment

0 Comments