Atasi Masalah Kulit Kering dengan Neem Balm


Daun semambu sering digunakan untuk merawat penyakit demam campat atau chicken pos.Ini adalah kerana ianya dipercayai dapat membantu untuk mengurangkan ruam,gatal serta miang.Terdapat kandungan anti bakteria ,anti parasit,anti kulat dan juga anti-virus yang ada pada pokok semambu.

Berbalik kepada daun semambu tadi,apa yang saya nak ceritakan di sini ialah,daun semambu  tersebut dijadikan dalam bentuk balm yang di namakan "Neem Balm."Dah tak payah nak ketuk-ketuk daun semambu lagi untuk buat sapuan,gunakan  Neem Balm sahaja lepas nie.Tak ada beza pun daun semambu dengan Neem Balm nie cuma ianya telah dimodenkan untuk memudahkan penggunaan harian serta ditambah bahan-bahan natural yang lain.




Kandungan Bahan-Bahan Neem Balm

Neem Balm adalah sejenis balm yang dihasilkan menggunakan daun asli Neem/Semambu serta bahan natural terpilih seperti Minyak Zaitun,Minyak Bunga,Serbuk Neem,Lavendar dan juga Tea Tree


FUNGSI/KEBAIKAN/KELEBIHAN  NEEM BALM:

Neem Balm boleh digunakan untuk melegakan penyakit kulit seperti ekzema, alahan kulit, ruam, gatal-gatal, kurap dan ia juga sangat berkesan apabila digunakan untuk merawat kecederaan kulit akibat terluka atau terbakar

Ingin diingatkan sekali lagi "NEEM BALM" bukanlah sejenis ubat tetapi ia boleh dijadikan sapuan magic untuk melembut dan melembabkan kulit yang bermasalah. Kegunaannya lebih kepada sapuan luaran di permukaan kulit



Balm ni boleh digunakan untuk semua peringkat umur bermula dari bayi,dewasa dan seterusnya warga emas. Balm  ini 100% selamat tanpa kesan sampingan.


ADAKAH NEEM BALM SELAMAT DIGUNAKAN?

Neem balm selamat untuk digunakan dan telah diuji makmal oleh PERMULAB SDN.BHD dan telah mendapat  kelulusan KKM NOT181101999K.


TEKSTUR BALM 





Tekstur balm ini lembut dan juga tidak terlalu berminyak seperti balm yang lain dan balm ini sesuai juga digunakan untuk melembapkan kulit kering.

Berat bersih:60g

Tahan berapa lama dan bila tamat tempoh?

Sebekas Neem Balm ini boleh tahan sehingga 2 ke 3 bulan bergantung kepada kekerapan penggunaan harian.Manakala Tarikh tamat tempoh Neem Balm ini adalah 12 bulan/1 Tahun.




Cara guna:


Sapu ditempat yang diperlukan ( Tempat gatal & terkena gigitan serangga)




Pendapat lepas guna:

Sapu lepas kena gigitan nyamuk kejap jer dah hilang rasa gatal-gatal,lepastu saya biasanya kalau basuh kain guna tangan kan kulit jenis sensitive mesti jari-jari jadi kering dan gatal,sapu jer di tempat kering dan yang bestnya balm ini cepat sangat menyerap.

Kenapa saya pilih Neem Balm?
 Lulus KKM
 Free chemical berbahaya
 Natural
 Mudah serap & tak berminyak yang melampau
 WANGI!!!
 Dan yang paling penting guna Neem asli




Harga:RM45 (Free Gift iaitu Termometer) Tidak termasuk Postage

Untuk pembelian Neem Balm ini korang akan dapat sekali bekas hitam dan key chain serta  free gift iaitu Termometer Ekslusif dari ZMBEAUTY tetapi tanya untuk 10,000 pelanggan yang terawal sahaja tau!Jadi kalau nak dapatkan termometer cute tu bolehlah dapatkan cepat-cepat yer..


TESTIMONI PENGGUNA 

Apa kata mereka yang telah menggunakan Neem Balm?


Untuk menguji keberkesanan NEEM BALM ini,ZMBEAUTY telah memberikan sample kepada individu-individu yang mempunyai masalah berkaitan kulit untuk mereka mencuba,juga sebagai testimoni/rujukan pada pelanggan yang lain.






SUSAH NAK CARI PENAWAR MASALAH TUMIT KAKI PECAH YANG BEBAS BAHAN KIMIA???

Banyak je krim untuk tumit pecah kat luar sana tapi kalau guna Neem Balm lebih confident sebab zero bahan kimia. Bila pakai rasa selesa dan wangi

Ramai yang merungut tentang masalah tumit kaki pecah. Nampak tak cantik kan…kalau terkena kat kaki lagi sebelah rasa kesat je. Eeeeee geli kan,lagi lagi kalau hubby dah mula tegur

Sebenarnya mudah je nak hilangkan tumit pecah ni. Gesek tumit kaki tu kat batu untuk kikis tumit kaki yang kering & kasar tu pastu sapukan Neem Balm. Amalkan selama 3 hari secara konsisten for sure settle masalah. Kulit tumit kaki tak kasar lagi. Tumit kaki pecah dah takde dah

Uoollssss ada masalah TUMIT PECAH yang susah nak settle tak?

“Lepas sapu hari-hari Neem Balm ni Alhamdulillah dah settle dah masalah tumit pecah saya. Yelaa kan,saya ni berkerja hari-hari…balik rumah nak buat kerja rumah lagi kaki memang sentiasa ada tekanan selagi saya tak baring…sebelum tidur wajib saya sapu Neem dan sebelum pakai kasut ke tempat kerja saya sapu juga”- Pn Lieza

PENCARIAN AGENT DIBUKA!!!

Oh ya,untuk pengetahuan korang ZMBEAUTY membuka peluang kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi agent sah NEEM BALM.Pengambilan agent adalah terhad.Kepada yang berminat untuk tahu lebih detail boleh terus klik link dibawah untuk fast respond https://bit.ly/2OaXiGL


Tentang ZMBEAUTY



ZMBEAUTY merupakan produk muslim yang diperbuat secara homemade yang menggunakan 100% bahan natural.Antara produk-produk lain ZMBEAUTY selain Neem Balm adalah  seperti GARLIC BALM,

Benda bagus serta banyak kegunaannya haruslah wajib try dan simpan kat rumah kan. Kepada yang berminat untuk tahu lebih detail korang boleh ke laman web/social seperti yang tertera dibawah:

Facebook: Zuraini Muhammas
Instagram: @neembalmhq
Page: NeemBalmHQ
Whatsapp: ZM Beauty HQ  +60 11-3248 4182 / 07 7550792




Post a comment

1 Comments

  1. elok ada balm ni.. kadang2 ada kaki orang sampai merekah2 berdarah sebab kering naw.. bolehla diorang pakai =)

    ReplyDelete

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.Terima Kasih juga kerana sudi tinggalkan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang LINK AKTIF akan di buang secara automatik. Harap maklum.
Terima Kasih ..