Solitaire.org Online Games Tanpa Apps

 Hai,assalamualaikum.

 

Siapa sini suka main game,macam saya ada juga install games seperti Mobile Legends dengan COC..haha..Game jenis ni jenis hard @ advance.Tapi kadang-kadang tu memang akan main permainan game yang santai-santai dan boleh menghilangkan rasa bosan.

 


Korang masih ingat tak permainan solitaire?Games ni dulu-dulu femes sangat masa zaman budak-budak dulu hehe.Bila buka game nie memang teringat berebut dengan adik computer ayah semata2 nak main game ni..Game Solitaire atau dikenali juga sebagai Klondike,Freecell,Spider,Pyramid,Tripeaks dan Golf.

 

Kalau teringin nak main permainan solitaire ni saya akan buka sahaja website solitaire.org mainlah sampai puas.Kenapa saya pilih main di Solitaire.org??Jom lihat kelebihan main permainan games melalui website ini.

 

Apa yang best main game online di Solitaire.org adalah:

 

Ø    Percuma-Yes Percuma gaiss..Berbeza dengan online game yang lain,di Solitaire org  semua permainan games yang disediakan di sini semuanya PERCUMA!!

 

Ø Tak payah Install games kat dalam handphone-Nak main game nak kena download,Iskk lecehnya,apatah lagi jika space memory handphone tidak mencukupi.Dekat Solitaire.com tak payah pun nak download bagai,just buka pilih game kegemaran dan bermain seperti biasa.

 

Ø  Tiada iklan menganggu semasa bermain-Haah.memang bestlah main game smooth dan lancar je kan tanpa ada gangguan iklan2 merapu.


Ø  Boleh bermain melalui desktop,tablet atau telefon bimbit-Nak main kat alat peranti mudah alih atau desktop pun boleh je takde masalah.Senang nak main bila2 waktu dimana2 sahaja anda berada.

 

Ø  Permainan game disesuaikan mengikut peringkat umur-Permainan game yang ada di Solitaire.org boleh dimain oleh orang dewasa dan juga kanak-kanak kerana terdapat juga permainan game yang bersifat education games.

Ø  Terdapat kategori merangkumi Solitaire,Mahjong,Card Games,Hidden Object Games, Match 3 Games dan juga Other fun online games.Banyak sangat tau games yang best-best kat sini.Kalau taktahu main,jangan risau kerana ada panduan cara bermain yang disediakan untuk memudahkan.Bestkan.


Games yang saya biasa main di Solitaire.org adalah

 

1.Mahjong

 https://www.solitaire.org/panda-mahjong/

 

 

 

Cara Bermain

Gabungkan 2 batu mahjong yang sama untuk mengeluarkannya dari padang permainan. Anda hanya boleh menggunakan batu percuma. Batu bebas tidak dilitupi oleh batu lain dan sekurang-kurangnya 1 sisi (kiri atau kanan) terbuka.

 

 

2.Hidden Object Puzzle Games

 https://www.solitaire.org/pirates-and-treasures/

 

Cara bermain senang je,cari semua objek tersembunyi dalam permainan.Zoom in /out untuk mencari objek tersembunyi.Setiap objek nombor atau item yang Berjaya ditemui markah bernilai 200 mata manakala jika tersilap pilih objek mata akan dipotong sebanyak  3 mata.

 

 

3.Zuma Legend Match

 https://www.solitaire.org/zuma-legend/

 

 


Antara permainan game yang saya selalu main sejak zaman-zaman kolej dulu.Mesti semua ingatkan game ini.

 

4.Word Search

 https://www.solitaire.org/daily-word-search/


Game ini dari zaman sekolah menengah lagi suka main siap beli buku lagi tau..heheSekarang kita main online je..teringin nak main buka je Solitaire.org

 

Tak perlu pening lagi nak main game tapi nak kena download! Buka je Solitaire.org dan main permainan kegemaran korang dengan senang hati.Tak perlu bayar tak perlu  download apps.

 

Post a Comment

0 Comments