Resepi Bubur Jagung Simple - Fiqa story

17 August 2017

Resepi Bubur Jagung Simple

Bubur jagung


Tetiba pula rajin nak buat bubur jagung nie,sebabnya macam dah lama tak makan...hehe..tapi fiqa buat sesimple saja..asal ada rasa dan ngapp jer...😀..Maklumlah nak kata pandai tu tak lah..boleh masak untuk isi perut sendiri n family jer..nak masak banyak-banyak kita suruh pakar jer yang buat....haha

Untuk resepi bubur jagung nie bahan-bahannya pun tak banyak..fiqa guna 2 tongkol jagung je..ye lah yang makan sorang kan..cukuplah tu...santan 1 kotak kecik,Garam,air,gula dengan daun pandan..tu je

Cara masak pula,mula-mula hiris jagung dan toskan,kemudian didihkan air,masukkan santan serta garam.Kacau sebati.Bolehlah masukkan jagung dan perlahan kan api.Boleh masukkan gula dan daun pandan.Kacau sebati dan tunggu sampai jagung tu masak.


Dapat makan panas-panas sambil layan cerita korea best juga...ehehe...

2 comments:

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.
Terima Kasih juga kerana sudi tinggalkan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang LINK AKTIF akan di buang secara automatik. Harap maklum.
Terima Kasih ..