Fiqa story

20 November 2017

Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet

11/20/2017 0
Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet

Prof Hariz Internet Marketing Malaysia




Ridhauddin Hariz  ialah salah satu Internet Marketing Malaysia yang dikenali sebagai Prof Hariz dikalangan rakan-rakannya. Beliau  berasal dari Permatang Pauh Pulau Pinang. Beliau meruapakan anak sulung daripada tiga adik beradik. Beliau adalah anak sulung yang sangat tabah kerana telah kehilangan ayah tercinta ketika umur beliau 3 bulan. 

Prof Hariz merupakan pemegang Diploma Sistem Komputer dari Kolej ADTEC Melaka dan semenjak itulah beliau menceburkan diri dalam bidang komputer dan Internet. Prof Hariz seterusnya melangkah ke alam pekerjaan di dalam bidang online marketing dan pemasaran secara atas talian. Bermula daripada tahun 2014, Prof Hariz menubuhkan syarikat sendiri iaitu PH ProjectBase Resources dan dari situ beliau berkecimpung dengan kaedah pemasaran secara atas talian menggunakan media sosial, strategi pemasaran menggunakan email, Google Analytics, Search Engine Optimization atau SEO, rekabentuk laman web dan juga pemasaran melalui konsep funnel marketing. Sejak dari itu, beliau telah membantu ramai peniaga serta syarikat-syarikat dalam menambahbaik strategi pemasaran diatas talian.

Pengalaman beliau yang mendalam dalam SEO membuatkan Prof Hariz dilamar oleh syarikat Exabytes Group Sendirian Berhad pada dua tahun lalu dan dipertanggungjawab untuk  menjana idea-idea baru serta menerokai strategi-strategi pemasaran yang inovatif menggunakan teknologi internet yang terkini, seperti penghasilan laman web, blog, komuniti media sosial dan juga kaedah-kaedah komunikasi yang lain. 

Selepas berhempas pulas bersama Exabytes, tahun ini pada tahun 2017 beliau sekali lagi dimurahkan rezeki beliau untuk menjawat jawatan yang lebih tinggi di syarikat As White Global Sdn Bhd sebagai Penasihat SEO. Prof Hariz kali ini memegang jawatan dan tanggngjawab yang besar hinggalah melibatkan diri dengan klien-klien dari Australia, US , UK , Singapore dan Germany. Sebagai Penasihat SEO yang terkemuka di Malaysia, beliau dipertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan SEO kepada klien-klien tidak kira di Malaysia mahupun di luar negara.

Prof Hariz, Online Marketing Specialist atau pakar dalam SEO dan pemasaran atas talian adalah gelaran yang diberikan oleh rakan-rakan serta kenalan kerana pencapaian beliau telah mencapai ke tahap yang sangat membanggakan.  Kini beliau dikenali sebagai Prof Hariz ataupun Tuan Hariz.

Untuk yang tidak mengenali lagi siapa Prof Hariz, berikut adalah pencapaian beliau sepanjang beliau berada di dalam bidang Internet Marketing.



Pencapaian Prof Hariz
  • Menganjurkan program diet bersama Utusan Malaysia pada bulan Ogos 2014 dengan program “Prof Hariz Kongsi Tips Kurus” yang melibatkan seramai 500 peserta di seluruh Malaysia secara online
  • Mendapat pengiktirafan sebagai Top 3 Affiliate Malaysia oleh Infokerjaya pada bulan Disember 2014 kerana beliau telah berjaya menjana jualan sehingga RM100,000 dalam masa 5 bulan melalui penjualan ebook kerjaya, serta membantu calon-calon menduduki peperiksaan online dan temuduga SPA
  • Menganjurkan seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog di Karangkraf pada Disember 2014 di mana beliau berkongsi pengalaman beliau menjejaki dunia perniagaan secara affiliate di mana beliau dapat menjana puluhan ribu ringgit dalam tempoh masa yang singkat
  • Menganjukan pelbagai bengkel-bengkel dan seminar-seminar, antaranya:
          -  Bengkel / Seminar bertajuk: Buat Duit Dengan Blog di Politeknik Seberang Perai, pada                        Mac 2015
          -   Bengkel Affiliate Ninja pada April 2015
          -   Bengkel Email Marketing pada Jun 2015
          -   Private group coaching bersama Shaklee Malaysia pada Disember 2015, untuk membuat                       strategi penjualan sebanyak RM10 juta pada tahun 2016



  • Bekerjasama dengan Irfan Khairi pada Februari 2016 dalam seminar khusus bagi peniaga-peniaga dalam membuat penjualan dengan blog
  • Menganjurkan Private Coaching Group 365 - Bagaimana Jana Pendapatan 4 Angka Dengan Blog pada Ogos 2016 bersama 40 orang suri rumah, hasil daripada itu program ini berjaya membantu 10 orang suri rumah untuk menjana pendapatan sekitar RM10,000 sebulan secara konsisten
  • Ditemuramah oleh Astro Awani pada Disember 2016 dengan memberikan pandangan beliau berkenaan dengan Potensi Digital Ekonomi untuk negara Malaysia pada masa yang sama Jack Ma (pengasas dan tuan punya syarikat gergasi Alibaba Group of Companies) telah dilantik sebagai Penasihat Ekonomi Digital Kerajaan Malaysia.
Servis Yang Ditawarkan Oleh Prof Hariz Sebagai Internet Markting Malaysia

Prof Hariz  menawarkan servis SEO yang mana membantu para usahawan dalam dunia perniagaan terutama membuat servis SEO untuk perniagaan secara atas talian. Bukan itu sahaja, Prof Hariz menawarkan servis review di blog beliau www.profhariz.com kepada usahawan yang ingin memperkenalkan produk mereka kepada orang ramai. Artikel review itu adalah artikel yang mempunyai unsur-unsur SEO yang mana dapat meningkatkan jualan anda kepada double dan triplle daripada biasa.
  • Marketing di Google
  • Personal coaching Zero Marketing to Hero
  • Funnel Marketing
  • Review
Bagi siapa yang baru sahaja memulakan perniagaan atau sudah lama berkecimpung di dalam dunia perniagaan tetapi tidak tahu untuk membuat marketing, anda oleh menghubungi Prof Hariz sebaga penasihat anda melalui info dibawah.

Info Mengenai Prof Hariz
Whatsapp : 6012-5336713

Prof Hariz Internet Marketing Malaysia by PolicyStreet



Kini beliau berkerja di salah sebuah syarikat Insurans , PolicyStreet . Prof Hariz dilantik dan dipertanggungjawabkan untuk menjadi Pengurus Internet Marketing disyarikat itu. 


PolicyStreet



PolicyStreet adalah insurans yang mudah, senang dan mampu bayar. PolicyStreet lebih menumpukan kepada mereka yang memerlukan insurans seperti syarikat , universiti, usahawan , kelab kesihatan, dan macam-macam lagi kumpulan.

PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan pelbagai jenis insurans mengikut keperluan seperti berikut :
  • Insurans Perubatan
  • Diabetes
  • Kanser
  • Kehidupan yang mampu
  • Tulang belakang
  • Bantuan jalan raya jangka pendek
  • Peralatan musik
  • Perbehentian kerja
Apa yang lebih membanggakan adalah, PolicyStreet menawarkan servis insurans untuk produk-produk yang lebih kecil antaranya ialah :

  • Keracunan makanan
  • Kerosakan rambut
  • Sewaan
  • Berbasikal
  • Keracunan alkohol
  • Menonton
  • Mendaki
  • Penyewa
  • Perlawanan bolasepak
  • Cinta
  • Peralatan musik
  • Perkahwinan
  • Majlis pengebumian
Sesiapa yang inginkan insurans, boleh hubungi PolicyStreet , syarikat insurans yang mengambil berat tentang keperluan anda. Bersama-samalah mencipta masa depan bersama PolicyStreet.



Info Mengenai PolicyStreet

15 November 2017

Kenali Jenis Makeup Brush

11/15/2017 2
Kenali Jenis Makeup Brush





Bagi mereka yang dah biasa dengan tatarias muka mesti dah kenal kan jenis-jenis berus mekap nie.Haha tanya fiqa memanglah tak tahu ini untuk apa tu untuk apa.Jarang nak bermekap-mekap bagai tu pasal tak amik tahu..Lately nie baru teringin nak belajar makeup..haha gediks ko yer..Baru terkial-kial nak amik port pasal berus mekap nie...๐Ÿ˜Ž

Gambar di bawah nie fiqa nampak dekat facebook SAFI orang duk share,jadi fiqa pun share jugak lah,senang sebagai rujukan kan..




Semoga bermanfaat...๐Ÿ˜—๐Ÿ˜—

14 November 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest.

11/14/2017 1
Lazada Online Revolution Blogger Contest.
 


Lazada Online Revolution Blogger Contest | Yeaaa, Lazada anjurkan lagi Blogger contest sempena Online Revolution yang telah pun  berlangsung di Lazada mulai 11 November 2017 hingga 14 Disember 2017.

Contest kali ni kena jawab 4 soalan yang telah disediakan.Jadi jom lihat soalan serta jawapannya..hehehe

a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?
(Adakah anda masih ingat produk pertama yang pernah anda beli dalam talian? Apa itu dan bagaimanakah pengalaman anda?)


Ya ingat.Pada 05 Julai 2015.Barang pertama yang fiqa beli 1st time online dan melalui website Lazada ialah  Sweet Cherry LB40 Oxford Carrier Carseat.Masa tu memang tengah mencari carseat untuk baby.Sebelum itu memang fiqa ada survey carseat dekat mall kedai baby semua tapi harga diluar kemampuan.Kebetulan google internet carseat murah dan nampak iklan carseat dari lazada.Terus buka website lazada dan beli.Harga carseat masa tu masa promosi hanya RM99 termasuk shipping tau.Lepas beli tu takut-takut juga ada masalah kan..tapi lepas 2 hari barang pun sampai.Carseat tu sampai sekarang masih elok lagi walaupun dah diwaris anak kedua..hehe..

b. Which types of products would you prefer buying online?(Jenis produk mana yang anda lebih suka membeli dalam talian?)

Fiqa suka beli macam-macam dari barang keperluan anak seperti pampers,botol  susu,puting susu,barang mekap,kasut, baju dan barang-barang kelengkapan rumah serta macam-macam lagilah.Kalau online lagi murah memang fiqa beli online saja.Lagipun kalau beli diluar buang masa nak kena cari lagi..

c. What to you love about online shopping?(Apa yang anda suka tentang membeli-belah dalam talian?)

1.Saya tidak perlu keluar dari rumah,tidak perlu menempuh kesesakan,yang paling penting tidak perlu mendukung anak mencari barang hehe..
2.Saya bebas membeli belah bila-bila masa sahaja mengikut masa saya tanpa perlu terkejar-kejar.
3.Saya boleh membandingkan harga, ciri, fungsi, dan mendapatkan kemas kini terkini produk apa saja.
4.Membeli-belah dalam talian memudahkan saya untuk membandingkan penjual sebelum membeli. Saya boleh mendapatkan lebih terperinci sebelum membuat keputusan untuk membeli atau tidak.


d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?(Produk manakah yang anda beli atau anda merancang untuk membeli di Lazada semasa jualan Revolusi Dalam Talian?)

1.Pensonic 2-in-1 Steamboat & BBQ [LINK

Aduh!! dah lama mengidam benda nie..dulu masa anak sorang boleh tahan lagi boleh pergi kedai steamboat..nie anak dah dua memang payah lah nak pergi..nak kena fikir 10x dulu..kang kau tengah sibuk melayan steamboat anak buat perangai..tetiba dah jadi kenyang gitu..haha..kalau ada benda alah nie kat umah 7x seminggu bersteamboat kat rumah pun takde sapa yang kisah..boleh makan dengan tenang aman damai selesa gitu.Jimat pun jimat!!



2.Pensonic Vacuum Cleaner [LINK]

Bila rumah dah berkarpet benda wajib kena ada ialah Vacuum..jenuh woah nak kena angkat2 karpet lepastu kena buang habuk lagi..lepastu mula lah haacum--hacummmmm..jiran sebelah pun boleh dengar kau bersin...



Korang nampak tak harga Pensonic 2-in-1 Steamboat & BBQ tu before and after diskaun??Jimat sehingga 28%.Untuk Pensonic Vacuum Cleaner pula jimat sehingga 23% tau..
Sebabnya Lazada sekarang ini ada  Online Revolution sales (https://www.lazada.com.my/online-revolution/) that will take place from 11 November to 14 December.Jadi ini lah peluang untuk mendapatkan harga yang berbaloi..Jom terjah Lazada sekarang kerana terdapat pelbagai lagi produk dengan harga terendah yang ditawarkan!!!


11 November 2017

TOP 5 MERCHANTS WITH THE BEST DEALS THIS 11/11 SALE | IPRICE

11/11/2017 0
TOP 5 MERCHANTS WITH THE BEST DEALS THIS 11/11 SALE | IPRICE

Anyone who loves to shop online knows that the biggest online event is now a few days away! The annual Singles Day 11.11 sale is almost at hand, and everyone's just gearing up for a year's worth of shopping! From your favorite fashion brands, beauty products, new gadgets, and more, 11.11 sale gives you a new reason to shop online!
11.11 Singles Day sale gives you as much as 50% off on your shopping cart from the biggest online stores in Malaysia. Lazada, Zalora, Grab, GearBest and more are giving away exclusive discounts and coupons that you can use to unlock these discounts.

Lazada

One, if not the biggest online stores in Malaysia and the rest of the region, Lazada has some amazing treats for online shoppers this 11.11 sale. You can finally get that Samsung phone that you've been dreaming of with a 40% discount on all Samsung products from Lazada! Want some new sneakers and sportswear, shop at Lazada this 11.11 and get up to 50% off on all things Puma! Don't forget to use the Lazada app to get 12% discount on your purchase! This 11.11, Lazada will rock your socks off with a great selection of deals and discounts storewide!

11Street.my

From your favorite fashion items to gadgets and everything in between, 11Street.my has you covered this 11.11 sale! Shop for as much as RM80 and get RM15 or if you're on a budget, you can still get an RM7 11Street.my coupon for a minimum purchase of RM30. And, if your package is not delivered on time you can get an 11% 11Street.my coupon + RM11 cash back! Get ready for an all-out online shopping spree with 11Street.my vouchers!

Shopee

If you're looking for affordable items online, then Shopee is the store to go this 11.11. Aside from their super cheap items, you can also use coupon codes to get amazing discounts from the store! This Singles Day 11.11 sale, you can rake up as much as RM200 worth of discounts as well as 85% - 90% off on items plus 15% if you purchase the store's best-sellers! Don't miss out on Shopee's best deals this 11.11 Singles day sale!

Zalora

Don't miss out on the biggest fashion trends this season! With the 11.11 Singles Day sale, you can grab the hottest fashion items from clothes, shoes, bags, accessories, and more! Pull off a great Holiday look with as much as 60% off on all Topshop items, 70% off on everything from Something Borrowed, and 40% off on all sportswear. Use the Zalora app on your first purchase and get an additional 15% off! Look fab this November with Zalora's 11.11 day sale!

Hermo

When it comes to health and beauty needs, Hermo.my has some of the biggest selections of skin care, body care, health, and beauty products in Malaysia! If you're using your Citibank card, you can get 10% off with a minimum purchase of RM150 when you shop at Hermo!

How to Redeem your 11.11 Singles Day Coupons

  1. Choose the coupon that you want to use on your shopping spree by clicking on the Get Coupon Code button.
  2. Copy the code on the page and go to the corresponding online store that you wish to shop.
  3. Before you check out, look for the discount box and paste the code that you copied in step two.
Enjoy a great selection of vouchers from the biggest online stores for the Singles day 11.11 sale! Don't forget to subscribe to our newsletter and check our 11.11 sale page for updates and new deals until this Saturday!
`Article from iPrice My`
Happy Shopping Guys!! 0 _ 0

05 November 2017

Cipta Detik “Scent-sasi” Di Mana-mana Sahaja Dengan ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM

11/05/2017 0
Cipta Detik โ€œScent-sasiโ€ Di Mana-mana Sahaja Dengan ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM





Kebiasaan hari seorang wanita bermula dengan semburan wangian pada nadi, rambutnya dirapi dan membuat kemasan terakhir pada pakaian dan solekan di hadapan cermin sebelum melangkah keluar. Menjelang tengah hari, selepas menghadiri beberapa mesyuarat dan melakukan tugasan lain beliau akan menambah gincu pada bibir selepas makan tengahari. Menjelang petang, beliau akan membuat perancangan bersama rakan untuk menikmati makan malam, ataupun temujanji bersama teman lelaki dan sekali lagi membuat sentuhan terakhir pada solekan sebelum melangkah keluar. Satu perkara yang perlu beliau ingat setiap kali selepas merapikan semula diri adalah untuk menyembur semula wangian memandangkan bau dapat mencipta daya tarikan penuh “scent-sasi” dan memberi impresi yang berkekalan.




ENCHANTEUR berbangga menjadi pakar dalam memperkenalkan wangian Perancis yang memahami keperluan dandanan wanita dan sentiasa berusaha untuk mencipta inovasi bagi menghasilkan produk yang relevan. ENCHANTEUR juga sedar bahawa sesetengah wanita sering membawa bersama sebotol wangian EDT atau semburan wangian badan untuk merapikan semula wangian diri.




ENCHANTEUR memperkenalkan wangian terbaharu mesra beg tangan iaitu ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM dalam bentuk bebuli – yang boleh didapati dalam saiz padat 9ml. Rangkaian ini merupakan inspirasi personaliti gadis-gadis Paris yang feminin namun penuh dengan tenaga dan sentiasa menyerlah. Dengan usaha sama bersama pencipta wangian Perancis, ENCHANTEUR menterjemahkan personafikasi keempat empat gadis ini pada pakej pembungkusan yang menarik. Dilancarkan dalam empat variasi wangian, para gadis kini mempunyai dua pilihan dari 2 aroma paling laris dari rangkaian ENCHANTEUR PARIS, iaitu Belle Amour dan Adore; serta wangian baharu iaitu Cheri dan Jolie yang lahir dari inspirasi trend bunga semasa.


ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM dirumus khas tanpa alkohol, menjadikannya pilihan yang sesuai untuk pengguna beragama Islam kerana sesuai dibawa sembahyang tanpa perlu mencuci wangian. Tambahan pula, formulasi berasaskan minyak ini membolehkan aromanya bertahan lebih lama.

Direka dengan aplikasi bebuli membolehkan pengaplikasian menjadi lebih pantas dan mudah pada bila-bila masa sepanjang hari. Cara penggunaan yang mudah dapat membangkitkan deria seseorang secara halus disulami sentuhan keajaiban.

Dengan ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM yang baharu, anda akan sentiasa bersedia untuk mencipta saat penuh sensasi, di mana sahaja. Pembungkusan berbentuk kompak dan mudah ini cukup kecil untuk dimuatkan di dalam tas tangan anda – direka untuk kelihatan hampir sama dengan saiz gincu, menjadikannya benda penting yang perlu ada sebelum meninggalkan rumah. Rekaannya juga mesra pesawat dan mudah dimuatkan di dalam beg kosmetik atau bagasi bimbit sebagai penambah wangian yang lebih mudah. Kini, para wanita boleh membawa pelbagai wangian di dalam tas tangan tanpa perlu bimbang tentang lebihan ruang atau muatan. 

Rangkaian ini membolehkan wanita meneroka kreativiti yang sememangnya ada pada diri mereka! Mereka boleh suai padankan mana mana wangian untuk mencipta wangian tersendiri yang menjadi ‘signature’ si pemakai.


ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Jolie (Lovely)




Kombinasi keanggunan Rose, Honey dan Pear amat sepadan dengan personaliti santai bersahaja yang gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan, atau insan instimewa. Aroma lembut dengan bauan bunga amat sesuai digunakan untuk memberikan ‘mood’ tenang ketika bersama pasangan. Kemasan biru denim menjadikan anda kekal anggun di pandangan dan tetap disukai.

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Cheri (Darling)





Buat yang berhati muda remaja, kami persembahkan bauan yang enak dan manis untuk memastikan anda tersenyum sepanjang hari. Bagi si gadis yang gemar menyebarkan kegembiraan kepada orang-orang sekelilingnya, aroma Apple, Cherry Blossom dan Vanilla yang lazat bakal mencuri hati dan mendapat perhatian ramai.

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Belle Amour (Beautiful Love)




Ciptaan dari aroma yang menawan yang mampu membuat jantungmu berdegup dan meransang deria. Pembungkusan merah jambu ini bakal mengimbau memori si gadis pada saat temujanji pertama manakala campuran Apple Melon, Blackcurrant dan Pink Rose Paris amat sesuai dengan gadis berpersonaliti romantis dan menawan. Belle Amour membolehkan anda menikmati setiap kenangan manis dengan yang tersayang, dan menjadikanmu teman istimewanya selamanya.  

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Adore (Adorable)




Haruman ‘signature’ ini mencetuskan kegembiraan, keyakinan dan daya tarikan yang abadi. Rona pembungkusan ungu ini mengandungi sensasi aroma Wild Jasmine, Pink Mimosa dan Golden Pear sepadan dengan si gadis yang elegan, anggun dan manis pada malam temujanji romantisnya. Cipta kesan berpanjangan pada temujanji anda dah penuhi hatinya dengan dambaan kasih padamu. 

Dengan ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM, anda akan sentiasa bersedia. Hanya perlu diaplikasikan ke nadi bila bila masa yang anda inginkan dan anda akan sentiasa bersedia untuk mencetuskan saat romantis bersamanya.

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM boleh didapati pada harga RM9.90 (Semenanjung) dan RM10.40 (Sabah Sarawak), di Watsons, Guadian, AEON Wellness, Mydin, The Store serta pasaraya dan pasar mini di seluruh negara.   













04 November 2017

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

11/04/2017 5
GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN




Oleh kerana blog dah lama berhabuk..sebenarnya tak dak idea nak karang apa..jadi nya ini adalah entri pertama di bulan november..haha..boleh lah kan.๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„..

Tahniah kak mia dah 10 tahun usia blog..Ok nak citer serba sedikit tentang blog kak mia nie tak berapa pandai sangat..mula-mula kenal kak mia n blognya pun selepas masuk komuniti Blogger Sabahan.Owh ya kalau korang merancang nak bercuti dekat sabah,jangan lupa terjah blog Kak Mia sebab kak Mia ada kongsikan tempat-tempat menarik juga tempat makanan yang sedap diSabah.Boleh korang jadikan sebagai panduan kan nanti.Lepas tu pernah berhubung melalui whatsapps.Lepas nie kalau balik sabah harap boleh jumpa face 2 face pula dengan kak mia..juga  blogger sabahan yang lain..hehehe..