Fiqa story

26 September 2017

Balik Sabah

9/26/2017 0
Balik Sabah

Yeaayy..tinggal dalam lagi seminggu nak balik sabah..tak sabar rasanya..maklumlah dah lama tak balik,nak balik selalu boleh tapi ongkosnya fuhh!! tiket kapal je dah beribu..nak kena tunggu promosi pun still beribu juga...bertabahlah...

Packing barang sebulan awal eksited gile kan..tapi tadi pagi dapat email dari airasia katanya penukaran waktu penerbangan..spoiled mood terus... adehlah...waktu penerbangan dah pilih cun-cun supaya sampai keningau awal..nie dah tukar jadi lewat malam dah sampai airport kk..

Bukan apa malas nak lalu jalan kimanis tu memalam buta..bawa anak kecik lagi..
Tapi bukan alasan untuk terus eksited gitu....hehehe



25 September 2017

ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan Belaian Menawan Sepanjang Hari!

9/25/2017 4
ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan Belaian Menawan Sepanjang Hari!



Fakta lazim yang sememangnya diketahui umum bahawa pengambilan 8 hingga 10 gelas air sehari dapat memastikan badan kita mempunyai bekalan air yang mencukupi untuk berfungsi. Tetapi ramai yang tidak menyedari bahawa hanya dengan meminum air tidak mencukupi untuk meningkatkan penghidratan pada kulit. Kulit yang mengalami dehidrasi akan menjadi kusam dan boleh membawa kepada masalah kulit yang lain seperti kegatalan dan alahan.

Ramai wanita termasuklah suri rumah yang perlu berhadapan dengan kerja-kerja mencuci atau atau yang terdedah pada persekitaran yang berhawa dingin, akan cenderung mengalami kulit kering Penggunaan losyen tangan dan badan boleh mengekalkan hidrasi kulit, namun memerlukan pengaplikasian semula beberapa kali sehari agar kelembapan sepanjang hari.


Losyen baharu ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan yang dirumus khas dengan air mawar, ekstrak lily putih, dan minyak zaitun menawarkan losyen untuk wanita yang sibuk dengan tugasan, agar kulit mereka kekal lembap, muda dan berseri sepanjang hari hanya dengan penggunaan sekali dalam sehari. Air Mawar merupakan bahan semula jadi yang menyubur dan menghidratkan kulit. Ekstrak Lily Putih pula kaya dengan asid amino dan mineral manakala Minyak Zaitun pula sememangnya terbukti dengan manfaatnya dalam mengekalkan kecantikan kulit. Gabungan ketiga-tiga bahan semula jadi yang istimewa ini bekerja untuk meresap jauh ke dalam kulit agar dapat memelihara, melembap, dan menyuburkan kulit agar tangan dan badan kekal lembut, licin dan awet muda!

Telah terbukti secara klinikal bahawa hanya dengan sekali penggunaan ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan, kulit dapat menikmati pelembapan segera dan penghidratan sehingga 24 jam. Ia membekalkan kelembapan serta tekstur yang selesa pada kulit ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan adalah berasaskan air dan tidak meninggalkan rasa berminyak dan melekit pada tangan mahupun badan.

Sebagai pakar dalam produk penjagaan peribadi dengan wangian, ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan  ini turut disulami dengan wangian inspirasi Perancis ENCHANTEUR yang mampu menyemarakkan dan menghidupkan semula detik romantis. ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan mengekalkan kulit tangan dan badan anda sihat dan sehalus sutera manakala wangian ENCHANTEUR yang tahan lama meningkatkan daya penarik anda.

ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan menawarkan 3 variasi: Charming, Romantic, dan Alluring; memastikan kulit anda sentiasa lembut dan halus dengan kelembapan sehingga 24 jam serta wangian yang tahan sepanjang hari.



ENCHANTEUR Charming (direka untuk wanita yang sensual, elegan dan sofistikated)
Wangian yang sepadan dengan personaliti sofistikated, kewanitaan yang bergaya melalui gabungan eksotik Rose dan Muguet (Lily) yang diserlahkan dengan Citrus dan Aldehydes. Ia kemudian disuami dengan bauan halus nota Musk dan Cedarwood yang pasti melengkapkan gaya dalaman anda dengan sempurna.




ENCHANTEUR Romantic (dicipta untuk membangkitkan keceriaan dan aura kewanitaan) 
Aroma keceriaan yang terhasil dari aroma Mandarin yang menyegarkan, bunga Violet dan Galbanum yang menjadi simbolik permulaan sebuah cinta yang indah. Sama seperti cinta sejati yang tumbuh mewangi, haruman ROMANTIC ini berkembang mekar dengan Bulgarian Roses dan White Jasmine yang dicampur dengan wangian Mimosa dan Orange Flower. Tarikan aroma Sandalwood dan Vanilla yang berkekalan ini bagai menghimpun kesemua aroma ini di dalam sebuah simpulan ikatan cinta yang penuh dengan keajaiban. 




ENCHANTEUR Alluring (dicipta untuk gadis mempersona, penuh semangat & misteri) 
Haruman eksotik menggoda yang memberikan aura si gadis manis yang penuh misteri. Ia menggabungkan nota Bergamot dan Passion Fruit, meresap  jauh kedalam haruman Mawar dan Iris yang memukau, dihangatkan oleh aroma Vanila, Musk dan Vetiver- mencipta wangian tersendiri yang penuh dengan keberanian.  

Kini, wanita sibuk di rumah mahupun di pejabat boleh menjaga kecantikan dan memanjakan diri sendiri dengan harga yang berpatutan. Rangkaian baharu ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan dijual pada harga RM11.90 (termasuk 6% GST) setiap botol bersaiz 220ml dan boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya hyper, dan farmasi. Untuk maklumat lanjut tentang ENCHANTEUR, sila layari laman sesawang www.enchanteur.com.my atau laman Facebook ENCHANTEUR di www.facebook.com/EnchanteurMY.

20 September 2017

Jom Bercuti di A’famosa Resort Melaka

9/20/2017 0
Jom Bercuti di A’famosa Resort Melaka

Apabila sebut saja pasal negeri Melaka, semua orang tahu tentang keunikan dan tempat-tempat menarik yang terdapat di negeri ini antaranya Kota A’Famosa serta ratusan bangunan peninggalan sejarah yang lain. Walaupun saiz negerinya kecil tapi banyak tempat menarik untuk dikunjungi. Bak kata orang diam-diam ubi berisi.


Kota A’Famosa

Selain tempat bersejarah, terdapat banyak lokasi pelancongan yang boleh anda cuba di negeri ini  seperti Taman Tema Air A’Famosa Resort yang sangat sesuai untuk golongan kanak-kanak dan juga dewasa. 

Taman Tema Air A’Famosa Resort


Taman Tema Air A’Famosa Resort

Salah satu tarikan yang perlu anda cuba disini adalah high speed water slide yang merupakan gelongsor air yang tinggi dan curam. Berani tak?
high speed water slide
A’Famosa Resort
Selain itu, pernah tak anda  dengar tentang rumah terbalik? Haaa kalau korang nak merasa pengalaman di rumah terbalik, pergi Galeri Rumah Terbalik. 


Galeri Rumah Terbalik

Source-FB Upside Down House Melaka



Pengalaman yang dijanjikan amat unik, mana taknya setiap susunan perabot didalam galeri ini disusun secara tunggang terbalik. Jadi, terbuktilah bahawa Melaka ni mempunyai banyak tarikan baik untuk pelancong asing mahupun pelancong tempatan. Jika anda ingin ke sini, jangan lupa visit traveloka.com untuk membuat tempahan tempat penginapan!

Di traveloka.com, terdapat banyak pilihan penginapan untuk dipilih, salah satunya ialah A’Famosa Resort yang dibina di tapak 1300 ekar di Alor Gajah, dikelilingi oleh bukit-bakau dan kawasan desa yang subur. Selain bercuti, inilah peluang untuk korang merehatkan diri  yang selama ini sibuk dengan urusan harian.
Antara tarikan resort ini ialah ianya berdekatan dengan beberapa tempat menarik di Melaka seperti Animal World Safari, A’Famosa Water World dan juga Cowboy Town. Apa yang menariknya, Animal World Safari ini dibuka hingga jam 12 malam, jadi korang kena merasa pengalaman di safari ini terutama pada waktu malam.
Animal World Safari
Taman Tema Air A’Famosa Resort
Cowboy Town


A’Famosa Resort ni menyediakan beberapa pilihan bilik iaitu Deluxe Double/Twin, Villa (ditengah kawasan bukit) dan juga Condotel. Setiap bilik disediakan beberapa kemudahan asas seperti sofa, penyaman udara dan jugak kemudahan wifi percuma untuk keselesaan pengunjung. Selain itu, resort ni jugak menyediakan beberapa fasiliti untuk keselesaan korang seperti menghayati permandangan dalam kawasan resort sambil berbasikal. 



Condotel



Villa

Bagi kaki pancing pulak, korang jangan risau, get ready dengan joran korang sebab resort ini ada jugak menganjurkan pertandingan memancing didalam resort. Antara ikan yang ada dalam resort ini ialah Patin, Haruan, Talapia ,Keli dan juga Jelawat. Tak cukup mencabar? Kalau macam tu korang kena cuba permainan paint ball yang sangat best dan extreme.
Tu baru bab kemudahan tau, okay sekarang jom kita tengok bab makan pulak. Bab makan korang jangan risau,banyak restaurant yang ada dalam resort. Korang pilih je selera macam mana yang korang nak cuba. 

Clubhouse Teres Golfer & Greenview Restoran
Bagi korang yang prefer citarasa gaya buffet, Clubhouse Teres Golfer & Greenview Restoran merupakan salah restaurant yang patut korang pilih kerana pelbagai makanan dan minuman yang mengabungkan gaya masakan tempatan dan barat.
The Ranch Steak House.
Bagi pengemar hidangan steak pulak, korang jangan risau kerana korang boleh merasa pelbagai rasa masakan steak di The Ranch Steak House.

Kalau korang inginkan makan malam berlatarkan permandangan tasik yang romantik, Lake View Restaurant merupakan pilihan yang tepat. 

Setelah penat berjalan seharian, korang boleh menikmati makan malam bersama pasangan sambil menikmati permandangan tasik buatan manusia. Selain dari restoran yang saya senaraikan ni, terdapat banyak lagi pilihan restaurant yang ada disini. Resort ini juga menyediakan A’Famosa Convention Center untuk kegunaan ahli perniagaan dan juga untuk kegunaan majlis perkahwinan.

Kalau korang nak datang Melaka, jangan lupa layari Traveloka.com untuk menempah A’famosa resort villa on low prices!

2 Jenis Stroller Mampu Milik

9/20/2017 2
2 Jenis Stroller Mampu Milik
Stroller,bagi fiqa ia amat penting apabila fiqa ingin membawa anak kecil berjalan-jalan. Terdapat banyak jenis baby stroller yang boleh dapati di pasaran sekarang,dan mesti pening mencari stroller yang terbaik,murah serta berkualiti kan. Kalau merancang untuk membeli stroller banyak aspek perlu ambil kira seperti bajet anda,fungsi stoller tersebut,handle serta material.

Kali ini fiqa cuma kongsikan stroller jenis jogger yang harganya mampu milik dibawah RM300.

1.MYDEAR
i.My Dear18084 Little Cutie Stroller RM199.00 [BELI]

2 Jenis Stroller Mampu Milik
Foto kredit:Lazada Malaysia
 Detail produk:
-3 level reclines Seat
-Detachable front tray
-5 Point harnesses
-With top bottle tray
-Large storage basket under seat
-Comfortable for baby and parents to use


BACA: Combi Mechacal Handy Auto4cas Review

ii.My Dear Baby Stroller Orange and Black RM239.00 [BELI]

2 Jenis Stroller Mampu Milik
Foto kredit:Lazada Malaysia
Detail produk:
-Compact & Foldable
-4 wheels
-3 recline level
-5 point harness
-Wheels with break
-Deteachable front tray 


2.SWEET CHERRY


2 Jenis Stroller Mampu Milik
Foto kredit:Lazada Malaysia

i.Sweet cherry GL209 Malaga Stroller RM145.00  [BELI
Detail produk:
-Suitable from newborn to 3 years old babies.
-Multi adjustable backrest,flat position for newborn.
-Quick and simple folding mechanism.
-Compact fold for easy storage.
-Removable front tray.







ii.Sweet cherry LC200 Tulsa Jogger RM179.00 [BELI]



2 Jenis Stroller Mampu Milik
Foto kredit:Lazada Malaysia

Detail produk:
-Suitable from newborn to 4 years old
-Multi-position adjustable backrest
-Lockable front swivel wheels
-Easy folding mechanism
-large easy-access shopping basket
-Removable front tray-for lifting child in and out.




Fiqa sendiri ada stroller  Sweet cherry GL209 macam di atas.Fiqa beli RM145.00 free pos..Super jimat.Ok kelebihan stroller macam jenis diatas adalah ringan dan senang handle serta sesuai digunakan dari bayi lagi.Tetapi kekurangannya adalah stroller jenis ini tidak boleh facing parents.


Bagi parents yang bajet agak kurang mungkin boleh mempertimbangkan stoller seperti yang di atas [Setelah melakukan pertimbangan peribadi ye,sebab anda yang keluarkan duit dan anak anda yang akan gunakan serta perlu fikirkan keselesaan anak serta anda sendiri juga ].Mahal tak semestinya berkualiti dan murah tak semuanya tak berkualiti..hehe 



11 September 2017

Ayat Motivasi #1

9/11/2017 1
Ayat Motivasi #1



Don't start your day with the broken pieces of yesterday.Every day is a fresh start.Each day is a new beginning.Every morning we wake up is the first day of the rest of our life
Memandangkan hari ini hari isnin,permulaan hari untuk kita semua,apa kata baca sikit ayat motivasi agar ada semangat nak bekerja gitu..tahulah hari isnin hari yang paling malas nak bangun nak pegi keje semua kan...hehe...Untuk mereka yang mempunyai masalah,serumit mana pun masalah korang pasti ada jalan penyelesaian..sama-sama kita berdoa agar semuanya dipermudahkan..amin...

08 September 2017

Rose Face Serum Zeeta Serum Nombor 1

9/08/2017 5
Rose Face Serum Zeeta Serum Nombor 1

Rose face Serum Zeeta



Apa itu Serum?

Serum adalah produk cecair yang kaya akan bahan aktif seperti vitamin dan antioksidan yang dirumuskan dalam bentuk molekul yang lebih kecil sehingga mereka dapat menembusi jauh ke dalam kulit. Serum direka untuk menembusi dan merawat pelbagai keadaan kulit, seperti kemerahan, kekeringan, kedutan, bintik-bintik gelap, dan untuk mencerahkan kulit.

Mengapa perlu pakai serum di wajah?

Serum wajah berupaya melembap dan membantu melambatkan proses penuaan.Serum mempunyai kelembapan yang tinggi berbanding pelembap(moisturizer) yang biasa.Stuktur serum yang cair berupaya untuk meresap dengan cepat pada kulit dan meningkatkan kolagen wajah anda.
Bagi wanita yang mengenakan mekap diwajah,serum sangat penting membantu kulit wajah anda kelihatan segar dan kekal setelah mengenakan mekap.Serum juga dipakai pada waktu pagi sebelum menyapu pelembap dan juga sebelum tidur.Pemakaian serum secara konsisten akan membuatkan wajah anda kelihatan lagi muda dari usia sebenar.



APA ITU ROSE FACE SERUM ZEETA


Rose Face Serum Zeeta



ROSE FACE SERUM ZEETA adalah serum muka berasaskan Rose Organik No.1 Di Malaysia yang menggunakan kaedah semburan untuk menghilangkan jeragat dan parut jerawat sepantas 14 hari. Serum muka Kandungan serum ini hasil 100% bunga Rose Organik dan Rose Merah.





Kebaikan Rose face Serum Zeeta


Secara umum, serum berguna untuk mengatasi garis halus, kedutan, atau bintik hitam. Molekul-molekul kecil yang terkandung dalam Rose face Serum Zeeta menjadikannya mudah diserap ke dalam kulit. Serum muka ini juga sangat sesuai untuk digunakan oleh jenis kulit berminyak. Selain itu. Serum ini tidak menjadikan kulit menjadi berminyak dan tidak meninggalkan rasa melekit pada kulit.

Rose face Serum Zeeta


Kelebihan Rose face Serum Zeeta


• Mengandungi Vitamin E,Vitamin C, Omega 3 dan Omega 6 yang sangat penting untuk melindungi    kulit dari kesan panas cahaya matahari.
• Semburan yang halus untuk serapan maksimun,menyamai teknologi nano.
• Vitamin E 30,000 iu
Serum semburan NO.1 tidak meleleh dan tidak melekit.
• Parut jeragat hilang seawal 7hari

Empat Nutrisi Hebat Dalam Rose face Serum Zeeta


Cara hilangkan jeragat paling berkesanproduk terbaik untuk hilangkan jeragat 2017 
Jeragat merupakan bintik-bintik hitam yang muncul pada permukaan kulit akibat kekurangan nutrient.Ia adalah disebabkan oleh pembentukan minyak,sel-sel kulit mati dan juga bakteria dibahgian liang-liang muka seperti dibahagian hidung,dahi,dagu dan pipi.Dengan penggunaan secara konsisten.Rose Face Serum Zeeta diformulakan dengan Vitamin E,kita boleh mengurangkan kesan jeragat dari berlaku dengancepat serta dalam masa yang sama menjaga sel kulit muka muda.Kepentingan Vitamin E adalah untuk menghalang free radicals dari udara yang disebut anti-oxidant yang menyebabkan proses penuaan pada kulit.

Bagaimana nak hilangkan parut jerawat  serta Cara hilangkan bekas jerawat cepat dan selamat??
Ramai orang mengambil jalan pintas tapi tidak selamat untuk menghilangkan kesan parut pada luka atau jerawat pada wajah. Antara jalan pintas yang popular adalah dengan Bleach. Kesan yang cepat, tapi TIDAK elok untuk kulit kita.

Cara terbaik untuk memulihkan semula parut jerawat adalah dengan pengambilan Vitamin C yang konsisten. Kenapa vitamin C? Macam vitamin E, Vitamin C kaya dengan antioksidan yang melawan radang kulit, malah mencerahkan parut jerawat dengan selamat. 


Produk terbaik untuk hilangkan parut jerawat 2017

Vitamin C yang terdapat pada Rose Face Serum Zeeta boleh mengaktifkan sel muka untuk menghasilkan collagen iaitu molekul penting untuk kulit yang sihat,yang mana juga penting untuk merawat ultraviolet (UV).

Omega 3 (makan dan sapu).Kulit memang perlukan fatty acid seperti omega 3 untuk kekalkan kelembapan, normalkan pengeluaran minyak dan untuk maintainkan  kulit  elasticity.Sama macam vitamin c, omega 3 penting utk melindungi kulit dr photodamahe dan kesan sunburn. Kesan sunburn ni dipanggil “inflammatory skin response.Omega 3 dalam minyak ikan yngg kita makan, akan pergi ke liver, di proses dan akan ke kulit utk fungsi yang sama. Omega 3 yg kita sapu kat kulit akan pergi ke kulit dengan lebih cepat.

Omega 6 kaya dengan linoleic acid, ringan dan nipis rasa minyaknya.Peranannya ialah  untuk mengekalkan fungsi kulit sebagai pelindung muka kita dan mengurangkan sel kulit dari mengelupas.

Sebab tu, Rose face serum Zeeta memang di fomulasikan untuk ada 4 benda ni, bila spray kita guna kan teknologi sama dengan nano, spray tu tak akan meleleh, dia cantik je kat muka, slowly meresap. Paling penting tak melekit.



Testimoni Rose Face Serum Zeeta

Sebelum nak beli mesti anda semua nak tengok testimoni  pengguna yang telah menggunakan Rose face serum Zeeta ini dulu kan.Jadi jom intai-intai testimoni dan pengalaman mereka sendiri.


Testimoni Rose Face Serum Zeeta

Testimoni Rose Face Serum Zeeta


Harga & Cara Membeli Rose Face Serum Zeeta

Bagi yang ingin nak mendapatkan ROSE FACE SERUM ZEETA ini,harganya adalah RM50 sahaja dan boleh memesannya di Laman sosial ZEETA seperti yang tertera dibawah.

Harga Rose Face Serum Zeeta


Media Sosial:
Facebook page: ZEETA PAKAR MAWAR
Instagram: @zeetaofficial
Whatsapp untuk order: 019-2209069

*Kredit sumber gambar [Facebook Zeeta pakar mawar]