Belajar Buat Blog

Belajar buat blog sebenarnya amatlah senang sekali.Bagi yang baru dalam dunia blogging,haruslah mencipta satu akaun blog milik anda dengan blogger di www.blogger.com.

Jika search belajar buat blog di internet banyak sekali tutorial yang diberikan.Tetapi sekarang anda tidak perlu bersusah payah mencari tutorial belajar buat blog di internet lagi kerana saya ingin berkongsi satu ebook panduan belajar buat blog.



Mengapa perlu ada blog?

1. Catatkan pengalaman, kemahiran dan minat dalam blog, mungkin ia sesuai untuk dijadikan ebook atau buku.

2. Jadikan sebagai salah satu cara berkongsi kisah motivasi dan inspirasi.

3. Bina pengaruh dan rakan sendiri, biasanya pembaca tetap akan bertukar menjadi pelanggan pula.

4. Blog sangat bagus untuk mempengaruhi atau mempromosi barang atau produk, namun ada cara untuk menyelit iklan bisnes di blog yang sudah diikuti ramai pembaca.

Kenapa anda harus memiliki Panduan belajar buat blog ini kerana didalam ebook ini sudah tersedia panduan lengkap tentang blog.Apa yang anda perlukan selepas memiliki ebook ini hanyalah mempraktikkannya sahaja.

Ebook panduan belajar buat blog ini setebal 119 muka surat dan terbahagi kepada 7 bab kesemuanya iaitu:


§  Bab 1 : Nak buat blog tentang apa?
§  Bab 2 : Langkah-langkah buat blog dengan blogspot
§  Bab 3 : SEO Nadi Kekuatan Blog
§  Bab 4 : Buat duit dengan blog
§  Bab 5 : Rahsia Buat Duit Dengan Affiliate
§  Bab 6 : Rahsia buat duit melebihi 4 angka diinternet
§  Bab 7 : Rumusan dan penutup

Siapa yang harus memiliki Panduan Belajar Buat Blog ini?




Belajar Buat Blog

Sesiapa sahaja yang berminat dengan blog tak kiralah anda pelajar,surirumah,atau peniaga asalkan niat untuk buat blog lebih kearah kebaikan.


Tips Buat Duit Dengan Blog

Mahu menjana pendapatan melalui blog?Disini fiqa kongsikan beberapa tips fiqa buat duit dengan blog.

1. Advertorial / Review

Ini cara paling banyak blogger buat untuk jana pendapatan melalui blog.Tetapi untuk buat duit melalui advertorial/review berbayar apa yang harus dilakukan ialah kena rajin promosi blog pada pihak pengiklan dan kena bijak rebut peluang.Selain daripada itu,kena tahu dan perbaiki blog agar pihak pengiklan nampak kelebihan blog kita seperti trafik,seo,teknik penulisan dan sebagainya yang boleh mendatangkan win-win situation.

2.  Contest Seo


Dari mula buat blog hanyalah suka-suka kepada lebih serius untuk mendalami ilmu SEO dan itu adalah penyebab utama kenapa fiqa berani hendak join contest SEO.Kalau kita tidak join sampai bila kita boleh belajar kan.

Kalah menang belakang kira,yang penting apabila kita join secara automatic kita akan belajar dan tahu kelemahan sama ada dari segi blog atau penulisan.

Sebenarnya banyak lagi tips buat duit dengan blog,oleh itu fiqa sarankan agar anda memiliki sendiri EBOOK PANDUAN BELAJAR BUAT BLOG ini dengan segera.

Contest SEO: Belajar Buat Blog




Contest SEO: Belajar Buat Blog

Contest ini turut disertai oleh