Panduan Belajar Buat Blog - Fiqa story

24 January 2017

Panduan Belajar Buat Blog



Belajar Buat Blog

Belajar buat blog sebenarnya amatlah senang sekali.Bagi yang baru dalam dunia blogging,haruslah mencipta satu akaun blog milik anda dengan blogger di www.blogger.com.

Jika search belajar buat blog di internet banyak sekali tutorial yang diberikan.Tetapi sekarang anda tidak perlu bersusah payah mencari tutorial belajar buat blog di internet lagi kerana saya ingin berkongsi satu ebook panduan belajar buat blog.



Mengapa perlu ada blog?

1. Catatkan pengalaman, kemahiran dan minat dalam blog, mungkin ia sesuai untuk dijadikan ebook atau buku.

2. Jadikan sebagai salah satu cara berkongsi kisah motivasi dan inspirasi.

3. Bina pengaruh dan rakan sendiri, biasanya pembaca tetap akan bertukar menjadi pelanggan pula.

4. Blog sangat bagus untuk mempengaruhi atau mempromosi barang atau produk, namun ada cara untuk menyelit iklan bisnes di blog yang sudah diikuti ramai pembaca.

Kenapa anda harus memiliki Panduan belajar buat blog ini kerana didalam ebook ini sudah tersedia panduan lengkap tentang blog.Apa yang anda perlukan selepas memiliki ebook ini hanyalah mempraktikkannya sahaja.

Ebook panduan belajar buat blog ini setebal 119 muka surat dan terbahagi kepada 7 bab kesemuanya iaitu:


§  Bab 1 : Nak buat blog tentang apa?
§  Bab 2 : Langkah-langkah buat blog dengan blogspot
§  Bab 3 : SEO Nadi Kekuatan Blog
§  Bab 4 : Buat duit dengan blog
§  Bab 5 : Rahsia Buat Duit Dengan Affiliate
§  Bab 6 : Rahsia buat duit melebihi 4 angka diinternet
§  Bab 7 : Rumusan dan penutup

Siapa yang harus memiliki Panduan Belajar Buat Blog ini?




Belajar Buat Blog

Sesiapa sahaja yang berminat dengan blog tak kiralah anda pelajar,surirumah,atau peniaga asalkan niat untuk buat blog lebih kearah kebaikan.


Tips Buat Duit Dengan Blog

Mahu menjana pendapatan melalui blog?Disini fiqa kongsikan beberapa tips fiqa buat duit dengan blog.

1. Advertorial / Review

Ini cara paling banyak blogger buat untuk jana pendapatan melalui blog.Tetapi untuk buat duit melalui advertorial/review berbayar apa yang harus dilakukan ialah kena rajin promosi blog pada pihak pengiklan dan kena bijak rebut peluang.Selain daripada itu,kena tahu dan perbaiki blog agar pihak pengiklan nampak kelebihan blog kita seperti trafik,seo,teknik penulisan dan sebagainya yang boleh mendatangkan win-win situation.

2.  Contest Seo


Dari mula buat blog hanyalah suka-suka kepada lebih serius untuk mendalami ilmu SEO dan itu adalah penyebab utama kenapa fiqa berani hendak join contest SEO.Kalau kita tidak join sampai bila kita boleh belajar kan.

Kalah menang belakang kira,yang penting apabila kita join secara automatic kita akan belajar dan tahu kelemahan sama ada dari segi blog atau penulisan.

Sebenarnya banyak lagi tips buat duit dengan blog,oleh itu fiqa sarankan agar anda memiliki sendiri EBOOK PANDUAN BELAJAR BUAT BLOG ini dengan segera.

Contest SEO: Belajar Buat Blog




Contest SEO: Belajar Buat Blog

Contest ini turut disertai oleh


17 comments:

  1. gud luck kpd smua peserta.. SEO bkn ssuatu yg mudah tp berbaloi lau pndai.. :D

    p/s : hi... sy dtg blogwalking dan sy dh follow blog comel awk ni.. hope awk sudila juga follow blog baru sy ye.. :D ty..
    banyak info menarik yang saya kongsikan di www.1001petua.com .. InsyaAllah, awk pasti tak kan menyesal.. :D

    ReplyDelete
  2. semoga berjaya dalam kontest seo Belajar Buat Blog...mari kita bina ukhuwah melalui dunia blog

    ReplyDelete
  3. Semoga berjaya.

    Mohon tunjuk ajar blogger baru seperti saya ;-) . Salam perkenalan...

    ReplyDelete
  4. Salam Mommy Fiqa....

    Jom kita berkongsi ilmu berkaitan blog. Sama-sama dapat manfaat.

    Kalau kongsi tip buat duit dengan blog lagi bagus.

    Semoga berjaya....

    ReplyDelete

  5. @1001petua.com betul tu:)..saya pun sekadar mencuba je..boleh perbaiki kelemahan sama ada blog atau penulisan..hehe..ok nanti sy follow blog awk yer..

    @Hanafi Abdullah..Terima kasih...ye..saya setuju tu..:)

    @Abg kamil..ye dengan adanya kontest sebegini kita sama2 dapat manfaat..semoga berjaya juga...=D

    ReplyDelete
  6. semoga berjaya

    salam perkenaan dari www.saidila.com

    ReplyDelete
  7. Selamat berjaya dlm contest SEO Belajar buat blog..

    ReplyDelete
  8. Salam perkenalan.. blogwalking dan done follow blog ni. :)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum...Simple dan padat dengan ilmu penerangan belajar buat blog. Good luck yer Mommyfiqa :)

    ReplyDelete
  10. belajar buat blog dan kena bljr buat duit dgn blog..huhu

    ReplyDelete
  11. tak lama lagi keputusan akan diumumkan..

    selamat berukhuwah dalam komuniti blogger

    ReplyDelete
  12. terima kasih...info yang sangat berguna

    ReplyDelete

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.
Terima Kasih juga kerana sudi tinggalkan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang LINK AKTIF akan di buang secara automatik. Harap maklum.
Terima Kasih ..