Althea's Raya Giveaway Festival | Unboxing My Makeup Haul ! - Fiqa story

"Where hope grows, miracles blossom".

Hot

Post Top Ad

07 July 2017

Althea's Raya Giveaway Festival | Unboxing My Makeup Haul !

Hari tu ada buat entry Althea's Raya Giveaway Festival  lepas tu apalagi shopping lah kan..barang dah dapat sebelum raya  tapi memandangkan mood cuti raya dah mai maka mood menulis dah kelaut..lagipun bila dah balik kampung memang tidak bawa laptop balik..


Kebanyakan barang yang fiqa beli dari Althea kali ini adalah barang mekap.Jom lihat apa yang fiqa beli..hehe..

1.Pore Master Sebum Control Pact RM34.00



Fiqa dah try guna,memang best sangat.Tahan lama lagi-lagi kulit muka fiqa jenis berminyak.Memang sesuai sangat.Lepas tu lepas apply pore master Sebum Control Pact ni apa yang best teksturnya tersangatlah ringan sampai macam tak apply benda ini pun tau.

Link Produk:http://my.althea.kr/pore-master-sebum-control-pact

2.Full Cover Liquid Concealer (Natural Beige) RM31.00



Concealer ada 2 jenis iaitu Natural Beige dan Light Beige.Fiqa try Natural Beige.Dah try guna memang prefect coverage tapi tekstur dia macam melekit sedikit..Tapi lepas nie nak try yang Light Beige pula.hahaha

Link Produk:http://my.althea.kr/full-cover-liquid-concealer

3.The White Platimum Edition 30ml RM31.00




Yang nie belum try lagi..

4.Aura B.B Foundation RM22.00



Dah try guna..so far ok..sesuai kalau nak mekap simple-simple je.

Link Produk:http://my.althea.kr/aura-b-b-foundation

5.Shadow for Eyes Color SD-3 RM10.00



Terdapat 5 pilihan

Credit Pic:Althea
Link Produk:http://my.althea.kr/shadow-for-eyes

6.Love me Blusher (11g) Color Berry Pink RM11.00



Blusher nie ada 7 color..oleh kerana fiqa minat pink2 gitu fiqa ambil color Berry pink..tapi rasa macam nak kumpul 7 koleksi blusher nie..hari ini pakai lain esok lain..tiap hari ganti-ganti warna blusher..barulah tak bosan kan..😄😄
Warna yang lain adalah seperti,Indy Violet,Rose Blossom,Sexy Swan,Shading Bronzer,Sunday Peach dan Sweet Coral.

Link Produk:http://my.althea.kr/love-me-blusher

7.Backgel Eye Liner Color Black RM17.00



Ingat nak try Eyeliner jenis nie pula..tapi fail rasa comot lak..haha..maklumlah tak reti sangat nak mekap2 ni..nak kena practice lebih nihh!!

 Link Produk:http://my.althea.kr/backgel-eye-liner


Banyak lagi produk yang best-best dekat Althea..sampai naik juling mata nak pilih..dari skincare,makeup sampailah ke hair and body semua jenama ada.Pilih,bayar dan tinggal tunggu sampai depan rumah je..

For more info on Althea, please visit :
Official website : https://my.althea.kr
Facebook : https://www.facebook.com/altheakorea
Instagram : https://www.instagram.com/altheakorea/









8 comments:

  1. Lepas ni, makin cantik kulit muka. Semua nampak mcm best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau masuk website althea lagilah rambang mata...hehe

      Delete
  2. wahh bestnyaa. comel2 product althea ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tau takpe..juling mata nengoknya..

      Delete
  3. comelnya barang2 althea. tak sanggup nak guna camni sebab cute sangat haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan...kita pun berbelah bagi nak guna ke tak..haha...tapi kalau x guna membazir lah pulak..

      Delete

Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.
Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.
Terima Kasih juga kerana sudi tinggalkan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang LINK AKTIF akan di buang secara automatik. Harap maklum.
Terima Kasih ..

Post Top Ad