Fiqa story: Review

"Where hope grows, miracles blossom".

Hot

Post Top Ad

Showing posts with label Review. Show all posts
Showing posts with label Review. Show all posts

17 July 2017

Akhirnya terjebak dengan CHILINDO.COM

7/17/2017 5
Mula-mula boleh ignore je iklan dari chilindo nie,tapi setiap kali kau scoll timeline fb dan nampak ads post dari chilindo nie dah tak boleh tahan makanya gatal tangan nak mencuba main bid-bid gitu..akhinya terjebak juga mak!!Hahaha adoii...

Apa itu Chilindo.com? Ia adalah website shopping dari Thailand yang telah  masuk ke pasaran Malaysia.Website ini berkonsepkan Bidding.Kau bid paling tinggi kau menang gitu...

Apa yang ada  dalam website Chilindo.com?Semua ada dari barang wanita,lelaki,rumah,gadget sehinggalah ke untuk kanak-kanak.

Bila usha-usha takde pun barang yang menarik pehatian..tapi kebetulan ternampak potty trainning..comel lak tu..katak hijau gitu..haha..apalagi bid lah..bid punya bid kita dapat bid tertinggi iaitu RM13.34..

Untuk bayaran guna bank pula hanya OCBC Bank sahaja yang ada buat masa ini.Jadi saya terpaksa pilih bayar masa terima maksudnya kos penghantaran RM8 tambah charge bayar masa terima barang iaitu RM4 total RM12.00




So inilah invois yang diterima.jumlah yang perlu dibayar masa teima ialah RM26.67 tapi masa penghantaran dorang genapkan jadi RM27.00.Penghantaran menggunakan Ninja Van dan akan dihantar dalam masa 1 hingga ke 3 hari.
Kotak Chilindo.com.Kotak je besar isi dalam kecik je..haha

Inilah dia barang yang di bid di Chilindo.com tu..

Sebenarnya benda ni ada je jual dekat lazada tapi nak merasa main bid-bid kengkononya kan..hehe..Apa yang boleh disimpulkan kalau korang nak beli barang dari sini beli banyak-banyak baru berbaloi dengan kos penghantarannya tu..hehe..


Read More

07 July 2017

Althea's Raya Giveaway Festival | Unboxing My Makeup Haul !

7/07/2017 8
Hari tu ada buat entry Althea's Raya Giveaway Festival  lepas tu apalagi shopping lah kan..barang dah dapat sebelum raya  tapi memandangkan mood cuti raya dah mai maka mood menulis dah kelaut..lagipun bila dah balik kampung memang tidak bawa laptop balik..


Kebanyakan barang yang fiqa beli dari Althea kali ini adalah barang mekap.Jom lihat apa yang fiqa beli..hehe..

1.Pore Master Sebum Control Pact RM34.00



Fiqa dah try guna,memang best sangat.Tahan lama lagi-lagi kulit muka fiqa jenis berminyak.Memang sesuai sangat.Lepas tu lepas apply pore master Sebum Control Pact ni apa yang best teksturnya tersangatlah ringan sampai macam tak apply benda ini pun tau.

Link Produk:http://my.althea.kr/pore-master-sebum-control-pact

2.Full Cover Liquid Concealer (Natural Beige) RM31.00



Concealer ada 2 jenis iaitu Natural Beige dan Light Beige.Fiqa try Natural Beige.Dah try guna memang prefect coverage tapi tekstur dia macam melekit sedikit..Tapi lepas nie nak try yang Light Beige pula.hahaha

Link Produk:http://my.althea.kr/full-cover-liquid-concealer

3.The White Platimum Edition 30ml RM31.00




Yang nie belum try lagi..

4.Aura B.B Foundation RM22.00



Dah try guna..so far ok..sesuai kalau nak mekap simple-simple je.

Link Produk:http://my.althea.kr/aura-b-b-foundation

5.Shadow for Eyes Color SD-3 RM10.00



Terdapat 5 pilihan

Credit Pic:Althea
Link Produk:http://my.althea.kr/shadow-for-eyes

6.Love me Blusher (11g) Color Berry Pink RM11.00



Blusher nie ada 7 color..oleh kerana fiqa minat pink2 gitu fiqa ambil color Berry pink..tapi rasa macam nak kumpul 7 koleksi blusher nie..hari ini pakai lain esok lain..tiap hari ganti-ganti warna blusher..barulah tak bosan kan..😄😄
Warna yang lain adalah seperti,Indy Violet,Rose Blossom,Sexy Swan,Shading Bronzer,Sunday Peach dan Sweet Coral.

Link Produk:http://my.althea.kr/love-me-blusher

7.Backgel Eye Liner Color Black RM17.00



Ingat nak try Eyeliner jenis nie pula..tapi fail rasa comot lak..haha..maklumlah tak reti sangat nak mekap2 ni..nak kena practice lebih nihh!!

 Link Produk:http://my.althea.kr/backgel-eye-liner


Banyak lagi produk yang best-best dekat Althea..sampai naik juling mata nak pilih..dari skincare,makeup sampailah ke hair and body semua jenama ada.Pilih,bayar dan tinggal tunggu sampai depan rumah je..

For more info on Althea, please visit :
Official website : https://my.althea.kr
Facebook : https://www.facebook.com/altheakorea
Instagram : https://www.instagram.com/altheakorea/









Read More

22 June 2017

SAFI SHAYLA SYAMPU WANITA BERTUDUNG #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA

6/22/2017 2
Rambut adalah mahkota setiap wanita. Metafora ini seringkali dikiaskan kerana setiap helaian rambut yang menawan mampu memberikan keyakinan pada diri. Rambut yang menawan pastinya lahir dari penjagaan yang rapi tidak kira dalam apa jua keadaan. Bagi individu bertudung, penjagaan mahkota ini sememangnya dititikberatkan agar keadaan rambut sentiasa sihat, dan bermaya. 

 


Memahami keperluan wanita bertudung moden, SAFI Shayla rangkaian jenama syampu khas wanita bertudung telah dilancarkan pada Oktober 2013. Dengan 8 varian diformulasikan dengan Habbatus Sauda yang mempunyai 1001 kebaikan, SAFI Shayla dapat menyelesaikan apa jua masalah rambut yang dialami oleh wanita bertudung. 

SAFI bukan sekadar sebuah jenama untuk pengguna. Ia punya jiwa dan hubungan akrab serta kepercayaan seperti keluarga dan teman bersama para pengguna. SAFI SHAYLA adalah kesinambungan kembara cantik jenama ini dalam inovasi produk menzahirkan manfaat terkitab khasiat Habbatus Sauda yang menjadi santapan Jujungan Mulia Rasullullah S.A.W  meriwayatkan 1001 manfaatnya untuk umat manusia kecuali apabila Izrail datang memanggil.  kami berbangga dan bersyukur kerana diberi ruang untuk memperkenalkan bukan sekadar syampu tetapi rangkaian lengkap produk penjagaaan rambut khusus untuk wanita bertudung”, Jelas Pengurus Kumpulan Produk SAFI, Mahsuri Sulaiman.
Walaupun terdapat banyak jenama syampu antarabangsa yang masuk ke dalam pasaran syampu untuk wanita bertudung pada masa ini, SAFI Shayla masih mampu untuk berdiri dan ianya terbukti apabila SAFI Shayla telah memenangi beberapa anugerah seperti Marketing Excellence Awards 2015 dan Effie Awards 2016 di mana SAFI Shayla telah merangkul 3 emas dan 1 perak bagi ke dua-dua anugerah tersebut. Ini membuktikan bahawa pengguna-pengguna SAFI Shayla mempercayai bahawa rangkaian syampu ini mampu memberi solusi kepada masalah rambut seperti rambut gugur dan gatal kulit kepala yang dihadapi oleh wanita bertudung. Pengguna-pengguna setia SAFI Shayla juga mengatakan bahawa #HanyaSAFIShaylaUntukSaya


Pengguna juga boleh mendapatkan SAFI Shayla di dalam bentuk fleksi. Melihat kepada keadaan ekonomi yang mencabar, penggguna mula mencari produk yang lebih murah dan menjimatkan, pada masa yang sama memberikan nilai dan kualiti yang tinggi. Kebanyakan pengguna mengurangkan kadar perbelanjaan tetapi masih berusaha untuk mendapatkan barangan berkualiti untuk melengkapi keperluan isi rumah.
 “Dengan SAFI Shayla Pek Fleksi, pengguna boleh mengguna terus, atau digunakan sebagai pek isian semula, ataupun sebagai pek kembara. Kami mengekalkan kualiti syampu agar keberkesanannya boleh dinikmati pada harga yang lebih jimat.” Jelas Puan Mahsuri Sulaiman, Pengurus Pemasaran SAFI. 

Ingin ketahui apakah pandangan pengguna terhadap syampu untuk wanita berhijab? Layari saluran YouTube SAFI di https://www.youtube.com/watch?v=PHoGu4vxMws dan untuk maklumat  lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman Facebook SAFI, www.facebook.com/SAFI.MY, laman Instagram SAFI@safimalaysia dan laman web SAFI www.safi.com.my

Read More

26 March 2017

Carrie Junior kini dalam Pek Isian Semula,Mudah Guna

3/26/2017 2
Siapa penguna setia Carrie Junior?Berita baik buat semua kini Carrie Junior boleh didapati dalam pek isian semula serta mudah digunakan tau..dah tak payah beli dalam botol lagi,beli dalam pek isian semula dan refill je dalam botol tu...

Read More

15 August 2016

Minyak Wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics

8/15/2016 3




Assalamualaikum semua...

Semestinya setiap orang mempunyai pewangi/perfume kegemaran, tetapi adakah pewangi tersebut kerana keserasian dengan anda, kerana baunya yang memikat atau sekadar anda hanya suka-suka menggemarinya?
Yang mana satu korang??hehe.Siap ada koleksi gitu.Kita geng..hehe.Tapi dalam ada koleksi gitu,percaya tak jarang sekali fiqa guna beli dan simpan....hehe amat sukar untuk fiqa memilih minyak wangi yang betul betul berkenan.Dan bila berkenaan dengan bauannya Tapi..hmmmm harga pulak..adehhh... Kemain harga dia mahal. Ha... time tu lah, mula berkira-kira harga minyak wangi nie blah3..boleh beli pampers susu anak untuk sebulan nie.haha kena fikir banyak kali. Dan akhirnya letak semula. Siapa yang tak nak  rasa fresh, bau wangi-wangi, segar dan paling penting selesa dengan bau badan sendiri dan tak malu nak jumpa kawan-kawan kan. 

Sebenarnya, kegemaran bukan semata-mata yang membuatkan sesuatu perfume itu membangkitkan personaliti anda. Perfume yang berpotensi seharusnya yang mampu menyerlahkan personaliti, keghairahan dan ciri-ciri diri anda. Ianya juga boleh dikira wangian yang mampu menenangkan dan membangkitkan semangat si pemakai.

Mari fiqa perkenalkan dengan satu jenama produk perfume tempatan yang dijamin 100% berbaloi dan best untuk dicuba. Ada beberapa sebab yang menjadikan fiqa bakal pengguna setia Sweetheart  Parfume ni. 
Haa..mula-mula fiqa kurang percaya dengan Sweetheart parfume nie tau..sebab takut jadi macam sebelum nie..memula jer suka bau wangian lepas tu macam rasa dah tak best pula.Tapi tak sangka bila dah dapat dan cuba memang fiqa terus tersuka tanpa sengaja!!Memang jatuh hati terus.Macam jatuh cinta pandang pertama gitu..ahakss..


SEBAB KENAPA SWEETHEART PARFUME MENJADI PILIHAN FIQA.
Sweetheart - Mekar Mewangi Di Sanubari
Bau yang Lembut & Sweet 
Mampu Tahan 8 hingga 12 Jam.
Setanding Haruman Jenama Antarabangsa.

Kekal harum meski usai wudhuk,pilihan sesuai untuk solat.
Harga Mampu Milik Oleh Semua.
Botol 30ml Yang Mudah Dibawa.
Haruman Yang Membangkitkan semangat Memberikan Ketenangan Dan Kenyamanan.
Hanya RM49.90 /Semenanjung RM59.90 /Sabah&;Sarawak sebotol 30 ml



KELEBIHAN UTAMA SWEETHEART PARFUME
 
Haruman Sweetheart merupakan juzuk wangian yang dirumus khas dengan inti pati nota segar yang memukau. Adunan ekstrak yang menyerlahkan sisi feminin seperti vanila nyata mampu menampilkan sisi berani dalam ritma tenang si pemakainya.Bagi memberi nilai tambah selayaknya seorang wanita, ekstrak sitrus yang terdiri daripada intipati limau mandarin dan buah plum turut diadun bersama.Di samping menitipkan elemen segar dan cergas dalam diri sang gadis, gabungan sitrus juga berupaya membangkitkan energi dan kemanisan pada perwatakan ceria bertenaga si pemakai.Melengkapkan juzuk wangian terjemahan Sweetheart, kandungan ekstrak ros segar juga ditambah dan diadun sebati menyerlahkan sisi santun dan penyayang pemakainya.

Ekstrak
Ekstrak tumbuhan yang diadun untuk membentuk haruman Sweetheart didatangkan khas dari negara simbolik haruman terkenal dunia, Perancis. Jenis minyak wangi eau de parfum itu juga mampu bertahan lebih lapan jam dan masih kekal harum biarpun selepas solat.




BAU TAHAN LAMA & SEMERBAK!
Seriously memang sedap dan tahan lama bau Minyak Wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics ni.Spray sikit saja dekat nadi bahagian badan dan bau dia kekal even uolls basuh badan or tangan.

Sebenarnya sebelum fiqa menaip,fiqa telah menjalankan ujikaji terhadap  Minyak Wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics nie tau.

1.Pertama sekali fiqa sembur 3 kali dekat tudung fiqa dan gantung di ruang tengah rumah,menakjubkan 1 rumah berbau wangi tau.percaya atau tidak.*Update dah 4 hari masih berbau segar wangian tersebut dekat tudung*

2.Sembur dekat tapak tangan,yang bestnya bau wangian masih bertahan walaupun selepas cuci tangan berkali-kali.Haha,yang nie tak boleh blahh..asyik-asyik nak hidu bau tapak tangan jer..wangi sangat2..(Rasanya macam cium baby yang wangiannya tak boleh digambarkan..rasa tak puas hidu sekali..)*Ok..memandangkan fiqa dah ada 2 orang baby besar,jadi Minyak Wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics nie boleh jadi baby kecik fiqa lah..haha*ok tak lawak...Bagi fiqa bau wangian minyak wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics ini bersifat aromaterapi dan boleh merawat stress fiqa..

3.Jika sebelum nie kalau pergi taman permainan mesti berpeluh banyak dan bau kurang enak ye lah kan sibuk mengejar anak-anak berlari sini sana,sekarang relaks je lepas ke taman permainan masuk shopping kompleks..sebab bauan minyak wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics berjaya menengelamkan bauan peluh badan..hehe.Tak rugi lah kalau beli even botol dia kecik.

Ada juga yang cakap,ala botol kecik je,dah sembur-sembur,cepatlah habis.Yang nak sembur banyak sangat tu sapa suruh kan..hehe.Sembur pada-pada lah,dah memang wangi,betul nie serius tak tipu.Perfume nie botol dia sederhana kecik,comel,kiut, dan paling penting boleh bawa pegi mana-mana.tak payah risau tak muat beg.beg fiqa yang kecik molek tu pun boleh muat tau..siap ada 2 botol susu,baby wipes,pampers dan segala-galanya dala tu..hee..biasalah beg mak-mak lah katakan.

Haa, apa tunggu lagi! bagi yang nak cuba bolehlah grab perfume Minyak Wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics sekarang. Harga sangat berpatutan, tapi kualiti bau wangian setanding dengan bau perfume antarabangsa ! Dari korang beli perfume mahal beratus-beratus tapi botol kecil je, better uolls beli Minyak Wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics yang sangat long lasting ni. Murah tak cecah ratus dan isipadu pon 30ml tahan lebih dari sebulan.

Owh ya,tidak lupa juga,DD Cosmetics tidak hanya menjual minyak wangi hanya untuk wanita sahaja.Terdapat juga minyak wangi untuk lelaki di luar sana.Sedikit info untuk minyak wangi BRAVEHEART.


BRAVEHEART – BERANI HADAPI KEMUNGKINAN

 Minyak wangi lelaki ini disesuaikan dengan penampilan lelaki.Sesuai dipakai pada majlis tertentu ataupun aktiviti luar yang memberikan kesan haruman sepanjang hari kepada si pemakai.Jangan tidak percaya haruman minyak wangi iini akan membangkitkan dan meningkatkan aura kelakian anda untuk lebih berani tampil dikhalayak ramai yang dipadankan dengan karakter si pemaiak.Haruman ini menggunakan ekstrak anggur,musk dan casmerewood yang memberikan percikan maskulin,ikonik,seksi dan dinamik.Sama seperti Sweetheart,Braveheart juga setanding dengan jenama antarabangsa,kekal harum meski usai wudhuk,pilihan sesuai untuk solat.


Berminat untuk memiliki koleksi Minyak Wangi Sweetheart & Braveheart??Jom terjah page dibawah yer..Jangan lupa untuk LIKE,FOLLOW Page DD Cosmetic untuk mendapatkan informasi terbaru dan sebagai menyokong produk anak tempatan!!..

Page: https://www.facebook.com/ddcosmeticsofficial

 

Instagram: https://www.instagram.com/DDCosmeticsOfficial/


 

Website: http://www.ddcosmetics.com.my

 









Read More

Post Top Ad