Parenting & Lifestyle blogger

Showing posts with label Review. Show all posts
Showing posts with label Review. Show all posts

26 March 2017

Carrie Junior kini dalam Pek Isian Semula,Mudah Guna

Siapa penguna setia Carrie Junior?Berita baik buat semua kini Carrie Junior boleh didapati dalam pek isian semula serta mudah digunakan tau..dah tak payah beli dalam botol lagi,beli dalam pek isian semula dan refill je dalam botol tu...

15 August 2016

Minyak Wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics





Assalamualaikum semua...

Semestinya setiap orang mempunyai pewangi/perfume kegemaran, tetapi adakah pewangi tersebut kerana keserasian dengan anda, kerana baunya yang memikat atau sekadar anda hanya suka-suka menggemarinya?
Yang mana satu korang??hehe.Siap ada koleksi gitu.Kita geng..hehe.Tapi dalam ada koleksi gitu,percaya tak jarang sekali fiqa guna beli dan simpan....hehe amat sukar untuk fiqa memilih minyak wangi yang betul betul berkenan.Dan bila berkenaan dengan bauannya Tapi..hmmmm harga pulak..adehhh... Kemain harga dia mahal. Ha... time tu lah, mula berkira-kira harga minyak wangi nie blah3..boleh beli pampers susu anak untuk sebulan nie.haha kena fikir banyak kali. Dan akhirnya letak semula. Siapa yang tak nak  rasa fresh, bau wangi-wangi, segar dan paling penting selesa dengan bau badan sendiri dan tak malu nak jumpa kawan-kawan kan. 

Sebenarnya, kegemaran bukan semata-mata yang membuatkan sesuatu perfume itu membangkitkan personaliti anda. Perfume yang berpotensi seharusnya yang mampu menyerlahkan personaliti, keghairahan dan ciri-ciri diri anda. Ianya juga boleh dikira wangian yang mampu menenangkan dan membangkitkan semangat si pemakai.

Mari fiqa perkenalkan dengan satu jenama produk perfume tempatan yang dijamin 100% berbaloi dan best untuk dicuba. Ada beberapa sebab yang menjadikan fiqa bakal pengguna setia Sweetheart  Parfume ni. 
Haa..mula-mula fiqa kurang percaya dengan Sweetheart parfume nie tau..sebab takut jadi macam sebelum nie..memula jer suka bau wangian lepas tu macam rasa dah tak best pula.Tapi tak sangka bila dah dapat dan cuba memang fiqa terus tersuka tanpa sengaja!!Memang jatuh hati terus.Macam jatuh cinta pandang pertama gitu..ahakss..


SEBAB KENAPA SWEETHEART PARFUME MENJADI PILIHAN FIQA.
Sweetheart - Mekar Mewangi Di Sanubari
Bau yang Lembut & Sweet 
Mampu Tahan 8 hingga 12 Jam.
Setanding Haruman Jenama Antarabangsa.

Kekal harum meski usai wudhuk,pilihan sesuai untuk solat.
Harga Mampu Milik Oleh Semua.
Botol 30ml Yang Mudah Dibawa.
Haruman Yang Membangkitkan semangat Memberikan Ketenangan Dan Kenyamanan.
Hanya RM49.90 /Semenanjung RM59.90 /Sabah&;Sarawak sebotol 30 ml



KELEBIHAN UTAMA SWEETHEART PARFUME
 
Haruman Sweetheart merupakan juzuk wangian yang dirumus khas dengan inti pati nota segar yang memukau. Adunan ekstrak yang menyerlahkan sisi feminin seperti vanila nyata mampu menampilkan sisi berani dalam ritma tenang si pemakainya.Bagi memberi nilai tambah selayaknya seorang wanita, ekstrak sitrus yang terdiri daripada intipati limau mandarin dan buah plum turut diadun bersama.Di samping menitipkan elemen segar dan cergas dalam diri sang gadis, gabungan sitrus juga berupaya membangkitkan energi dan kemanisan pada perwatakan ceria bertenaga si pemakai.Melengkapkan juzuk wangian terjemahan Sweetheart, kandungan ekstrak ros segar juga ditambah dan diadun sebati menyerlahkan sisi santun dan penyayang pemakainya.

Ekstrak
Ekstrak tumbuhan yang diadun untuk membentuk haruman Sweetheart didatangkan khas dari negara simbolik haruman terkenal dunia, Perancis. Jenis minyak wangi eau de parfum itu juga mampu bertahan lebih lapan jam dan masih kekal harum biarpun selepas solat.




BAU TAHAN LAMA & SEMERBAK!
Seriously memang sedap dan tahan lama bau Minyak Wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics ni.Spray sikit saja dekat nadi bahagian badan dan bau dia kekal even uolls basuh badan or tangan.

Sebenarnya sebelum fiqa menaip,fiqa telah menjalankan ujikaji terhadap  Minyak Wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics nie tau.

1.Pertama sekali fiqa sembur 3 kali dekat tudung fiqa dan gantung di ruang tengah rumah,menakjubkan 1 rumah berbau wangi tau.percaya atau tidak.*Update dah 4 hari masih berbau segar wangian tersebut dekat tudung*

2.Sembur dekat tapak tangan,yang bestnya bau wangian masih bertahan walaupun selepas cuci tangan berkali-kali.Haha,yang nie tak boleh blahh..asyik-asyik nak hidu bau tapak tangan jer..wangi sangat2..(Rasanya macam cium baby yang wangiannya tak boleh digambarkan..rasa tak puas hidu sekali..)*Ok..memandangkan fiqa dah ada 2 orang baby besar,jadi Minyak Wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics nie boleh jadi baby kecik fiqa lah..haha*ok tak lawak...Bagi fiqa bau wangian minyak wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics ini bersifat aromaterapi dan boleh merawat stress fiqa..

3.Jika sebelum nie kalau pergi taman permainan mesti berpeluh banyak dan bau kurang enak ye lah kan sibuk mengejar anak-anak berlari sini sana,sekarang relaks je lepas ke taman permainan masuk shopping kompleks..sebab bauan minyak wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics berjaya menengelamkan bauan peluh badan..hehe.Tak rugi lah kalau beli even botol dia kecik.

Ada juga yang cakap,ala botol kecik je,dah sembur-sembur,cepatlah habis.Yang nak sembur banyak sangat tu sapa suruh kan..hehe.Sembur pada-pada lah,dah memang wangi,betul nie serius tak tipu.Perfume nie botol dia sederhana kecik,comel,kiut, dan paling penting boleh bawa pegi mana-mana.tak payah risau tak muat beg.beg fiqa yang kecik molek tu pun boleh muat tau..siap ada 2 botol susu,baby wipes,pampers dan segala-galanya dala tu..hee..biasalah beg mak-mak lah katakan.

Haa, apa tunggu lagi! bagi yang nak cuba bolehlah grab perfume Minyak Wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics sekarang. Harga sangat berpatutan, tapi kualiti bau wangian setanding dengan bau perfume antarabangsa ! Dari korang beli perfume mahal beratus-beratus tapi botol kecil je, better uolls beli Minyak Wangi Sweetheart oleh DD Cosmetics yang sangat long lasting ni. Murah tak cecah ratus dan isipadu pon 30ml tahan lebih dari sebulan.

Owh ya,tidak lupa juga,DD Cosmetics tidak hanya menjual minyak wangi hanya untuk wanita sahaja.Terdapat juga minyak wangi untuk lelaki di luar sana.Sedikit info untuk minyak wangi BRAVEHEART.


BRAVEHEART – BERANI HADAPI KEMUNGKINAN

 Minyak wangi lelaki ini disesuaikan dengan penampilan lelaki.Sesuai dipakai pada majlis tertentu ataupun aktiviti luar yang memberikan kesan haruman sepanjang hari kepada si pemakai.Jangan tidak percaya haruman minyak wangi iini akan membangkitkan dan meningkatkan aura kelakian anda untuk lebih berani tampil dikhalayak ramai yang dipadankan dengan karakter si pemaiak.Haruman ini menggunakan ekstrak anggur,musk dan casmerewood yang memberikan percikan maskulin,ikonik,seksi dan dinamik.Sama seperti Sweetheart,Braveheart juga setanding dengan jenama antarabangsa,kekal harum meski usai wudhuk,pilihan sesuai untuk solat.


Berminat untuk memiliki koleksi Minyak Wangi Sweetheart & Braveheart??Jom terjah page dibawah yer..Jangan lupa untuk LIKE,FOLLOW Page DD Cosmetic untuk mendapatkan informasi terbaru dan sebagai menyokong produk anak tempatan!!..

Page: https://www.facebook.com/ddcosmeticsofficial

 

Instagram: https://www.instagram.com/DDCosmeticsOfficial/


 

Website: http://www.ddcosmetics.com.my

 









14 August 2016

Cari kerja kosong melalui neuvoo.com




 Apa itu Neuvoo.com?

Untuk maklumat anda, Neuvoo Malaysia  adalah kerja enjin carian percuma yang indeks pekerjaan secara langsung daripada syarikat-syarikat 'laman web kerjaya, agensi-agensi penempatan dan papan pekerjaan, secara percuma. Neuvoo.com memusatkan semua pekerjaan yang ada di web untuk membantu orang mencari peluang kerjaya baru, sama seperti Google pekerjaan.


 Kelebihan Neuvoo.com?

Di Neuvoo.com menawarkan lebih daripada 60, 000 pekerjaan di Malaysia dan senarai pekerjaan sentiasa dikemaskinikan. Anda juga boleh mencari menggunakan satu lagi wilayah, bandar, negeri, industri, dan lain-lain, dan mencari semua pekerjaan yang diperlukan, seperti yang kita hadir di lebih daripada 64 buah negara termasuk Amerika Syarikat, UK, Australia, Singapura, Korea, Indonesia, India, Hong Kong, Vietnam dan Taiwan.

 kelebihan tambahan Neuvoo.com termasuk:

                
Sokongan pelbagai bahasa;
                
pilihan carian yang selesa dan mudah;
                
Percuma dan mesra pengguna;
                
Sesuai untuk pelajar, graduan, golongan profesional dan pencari kerja.
Neuvoo.com juga  telah bekerjasama dengan banyak organisasi di seluruh dunia untuk membantu orang mencari kerjaya dengan mudah dan secara percuma. Berikut adalah sebahagian daripada mereka:

                London Sekolah Perniagaan dan Pengurusan
                Universiti Columbia
                Universiti Pennsylvania
                Universiti Michigan Utara
                Université de Genève
                Universität Zürich


 Jadi tunggu apa lagi? Jom sama-sama mencari peluang pekerjaan di Neuvoo.com!

Pencarian pekerjaan anda bermula di sini: Uni Emirat Arab | Argentina | Austria | Australia | Belgium | Bahrain | Brazil | Kanada | Switzerland | Chile | Colombia | Republik Czech | Jerman | Mesir | Sepanyol | Perancis | UK | Greece | Hong Kong | Hungary |Indonesia | Ireland | India | Itali | Jepun | Kuwait | Kazakhstan | Luxembourg | Maghribi | Mexico | Malaysia | Nigeria | Netherlands | Norway | New Zealand | Oman | Peru | Poland | Portugal | Qatar | Romania | Rusia |Arab Saudi | Sweden | Singapura | Turki | Taiwan | Ukraine | US | Venezuela | Vietnam | Afrika Selatan

04 August 2016

Review - Umma Lacto Milk Booster Bagus Ke?

 Umma Lacto Milk Booster




Sebenarnya di pasaran ada pelbagai jenama-jenama milk booster. Tapi jenama Umma Lacto ini adalah antara pilihan terbaik yang perlu anda cuba jika anda suka milk booster jenis minuman. Sangat rekemen.



Berdasarkan pemerhatian. Lebih 95% ibu menyusu yang mengalami masalah breastfeeding yang menggunakan Umma Lacto memberi feedback yang sangat memuaskan. Selebihnya 5% mungkin tidak serasi dengan mereka. Saya telus dalam memberi review sebab tidak semua produk adalah sempurna sebab badan manusia adalah tidak sama.



Kenapa Umma Lacto Menjadi Pilihan Ibu Menyusu?



Selain kelebihan yang saya akan tulis dibawah. Faktor utama adalah kerana rasanya sangat sedap. Ini memang saya puji. Bagi yang tidak suka minum susu pun boleh terima rasanya.



Ada pengguna berbangsa Cina yang mengamalkan Umma Lacto Milk Booster ini dengan minum dua kali sehari dimana sepatutnya sehari sekali sahaja. Alasannya sebab rasanya sangat sedap bagi beliau. Beliau sanggup beli 6 kotak untuk simpanan sebulan.



Pengguna Umma Lacto ini bukan sahaja Melayu malah bangsa Cina dan India juga ramai yang menggunakannya kerana sedap dan dapat memperbanyakkan susu badan.



Kelebihan Umma Lacto:





  • Membantu pengeluaran susu ibu dan memperbanyakkan susu ibu
  • Memberi ibu rasa kenyang berpanjangan
  • Membekalkan tenaga untuk ibu sepanjang hari
  • Membantu membekalkan zat besi dan mineral secukupnya kepada ibu dan bayi
  • Membantu mengelakkan sembelit
  • Membantu kesihatan perut dan kolon
  • Sebagai prebiotik ibu dan anak
  • Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
  • Membantu mengurangkan risiko jaundis kepada bayi
  • Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan
  • Membantu membekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin
  • Membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersalin
  • Membantu membuang angin dalam badan dan mengelakkan kembung perut






Cara Pengambilan Umma Lacto:



Minum pagi dan/atau malam. Bancuh dengan air suam atau biasa sebanyak 150-250ml. Boleh tambah air ikut kesesuaian rasa individu.



Apa Kata Ibu Menyusu Yang Menggunakan Umma Lacto Milk Booster (Testimoni)



Ibu 1

Saya dah try minum umma lacto memang berkesan, susu sentiasa ada sampai bra basah, baby pun cepat kenyang.



Ibu 2

Membantu banyakkan susu dengan izin Allah, rasa pun sedap dan mengeyangkan.



Ibu 3

Susu banyak sampai basah baju dibuatnya, lebih-lebih lagi waktu malam. Anak saya kenyang dan tidur lena sampai pagi. Saya happy sangat.



Ibu 4

Sebelum saya amalkan Umma Lacto, susah hendak dengar anak sendawa selepas minum susu. Selepas saya amalkan Umma Lacto, anak kerap sendawa selepas menyusu.



Ibu 5

Dua hari minum Umma Lacto, susu dah dapat 4oz. Sebelum ini hanya 2oz sahaja. Sekarang tidak perlukan bantuan susu tepung lagi.



Sebenarnya ada banyak lagi feedback-feedback positif yang anda boleh google berkaitan Umma Lacto.



Di mana hendak dapatkan produk Umma Lacto ini?



Untuk pengetahuan ibu-ibu yang ingin dapatkan Milk Booster ini. Diharapkan berhati-hati sebab saya difahamkan ada banyak produk tiruan untuk Umma Lacto ini. Maklumlah produk ini permintaannya sangat tinggi dan mulalah ada insan yang tak bertanggungjawab yang cuba buat produk tiruan.



Jadi saya sarankan anda beli Umma Lacto ini di website The Baby Store. Beli melalui atas talian atau boleh COD di Shah Alam.



Kenapa saya sarankan beli melalui The Baby Store? Sebab The Baby Store adalah trusted online seller... website pun cantik. Tambahan pula setiap belian anda buat di website ini anda akan dapat mata ganjaran dimana anda boleh tebus pada belian seterusnya. Anda juga boleh tebus pada produk lain juga.



Sebelum terlupa, jika anda pengguna pertama. Setiap pendaftaran baru akan menerima 200 mata ganjaran. Anda boleh tebus pada belian pertama.



Klik Link ini ---> http://thebabystore.com.my/Umma-Lacto-en



 Umma Lacto Milk Booster


14 May 2016

Review MaMom Milk Booster Untuk Ibu Menyusu

MaMom Milk Booster
Jenama Milk Booster Pilihan.
Mesti ramai ibu-ibu di luar sana pening bila nak beli milk booster sebab banyak sangat lambakkan jenama-jenama milk booster di pasaran.Bila survey punya survey study kelebihan dan kekurangan. Akhirnya tak jadi beli sebab pening kepala nak pilih yang mana satu.Bila tak jadi beli atau tangguh, susu badan mulai kurang. Ini sangat serius. Tambahan pula stress nak pilih jenama yang mana satu pun salah satu faktor menyumbang susu kurang.

Jadi macam mana cara banyakkan susu ibu dengan memilih milk booster yang berkesan?


Di pasaran ada pelbagai jenis milk booster seperti dalam bentuk tablet, serbuk, pil, perisa susu, perisa coklat dan pelbagai lagi.Dalam artikel ini saya share satu jenama yang sangat top dikalangan ibu-ibu menyusu. Iaitu jenama MaMom.

Kalau anda jenis yang sangat sibuk dan tiada masa. Saya sarankan anda menggunakan produk MaMom Milk Booster. Sebab produk MaMom Milk Booster ini dalam bentuk tablet. Botolnya juga tidak besar. Anda boleh bawa kemana-mana sahaja. Mudahkan?





MaMom Milk Booster

 

Ciri-Ciri MaMom Milk Booster

  • Tablet kunyah yang mudah!
  • Susu melimpah-limpah
  • Berkesan seawal 24 jam ( *berdasarkan ribuan testimoni diterima)
  • Ada sijil Halal JAKIM, KKM dan lulus lab test SIRIM
  • Digunakan di hospital dan farmasi
  • Produk Malaysia, kini dieksport keluar negara
  • Produk tambah susu PALING DIPERCAYAI ibu menyusu di Malaysia dan Indonesia



MaMom Milk Booster

Apa Kata Ibu Yang Pernah Guna MaMom Milk Booster.

Ibu 1

"Alhamdullilah.. rasa susu dah banyak. Pagi ini dapat 8oz.. syukur sangat-sangat... rezeki anak"

Ibu 2

"Alhamdullilah.. selepas 2 minggu susu bertambah-tambah meriah.. ini baru pusingan pertama pump.. 3 hari pertama makin dah nampak susu makin bertambah.. inshaAllah akan repeat order"

Ibu 3

"Saa baru makan semalam.. pagi tadi breast sudah bengkak.. saya terus pam, sebelah sahaja boleh dapat 1 botol penuh.. biasanya 3oz pun payah.. Alhamdullilah seronok sangat."

Ibu 4

"Salam sis.. ada berita gembira! Susu dah banyak tau sis.. Hari tu kan saya beritahu hari 1st consume MaMom susu tiba-tiba drop.. tapi saya nekad teruskan jugak amik MaMom.. dan hari ini bila pump sebelah sahaja dapat 7-8oz. Total kedua belah dapat 15oz. Sangat terkejut sis sebab sebelum ini belum pernah dapat banyak ini."

Ibu 5

"Ada perubahan. Alhamdullilah increase, officemates pun try. Now semua nak order. Nak repeat order 4 kotak"



Ini hanya sebahagian kecil sahaja feedback mengenai produk ini. Ada banyak lagi sebenarnya.





Dimana Hendak Dapatkan Produk Ini?

Anda boleh dapatkan terus melalui The Baby Store. Hanya order online sahaja ... terus sampai ke rumah anda.Kenapa saya sarankan beli melalui The Baby Store? Ini kerana setiap belian anda membeli di website ini. Anda dapat kumpul mata ganjaran dimana anda dapat tebus pada belian seterusnya. Memang menjimatkan.

Oppss lupa... setiap pendaftaran baru. Anda dapat 200 mata ganjaran yang boleh ditebus untuk belian pertama. Wow....

Selain itu, website yang boleh dipercayai... kalau anda risau bab-bab kene tipu dengan seller online. Kalau di website ini anda tidak perlu risau. Konfiden 100% selamat. Website pun cun!



Klik link ini ---> http://thebabystore.com.my/MaMom-Milk-Booster



MaMom Milk Booster


Order Now